14 Ekim 2011, Cuma 13:00:02

BU İKİ UYGULAMA İLE YOLCU RÖTARLARI AZALACAK

AirportHaber’in iki ay önce manşete taşıdığı “Bilgi ekranları” tanıtıldı.
  • Ekran olsa ne olur, olmasa ne olur. Kafa aynı kafa oldukça. Bunu ancak yaşayanlar anlar. Hiç, tam 6 saat ayakta bir yere kıpırdayamadan beklediniz mi ? Hele küçük çocuğunuz, kucağınızda bebeğiniz varken. Hiç yurtdışı bağlantınızı -ki, ne olur ne olmaz diye bağlantılı uçuşunuzu 5 saat sonrasına almışsınız- kaçırıp, aylar öncesinden binbir zorlukla ayarladığınız toplantıyı kaçırıp rezil oldunuz mu ? Bunu bana THY yaşattı işte. Sakın ama sakın sanki başkaları farklı mı demeyin. Başkaları beni ilgilendirmiyor. İşte ben de oradaydım o gün. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18989853.asp
  • havaalanlarında halihazırda kurulu UÇUŞ BİLGİ SİSTEMİ aynı işi yapıyor farkı ne ?
  • Bu tip uygulamalar ile hergün daha iyiye , teşekkürler.
Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz Ağustos ayında arındırılmış yolcu salonlarına yerleştirdiği ve AirportHaber'in manşete taşıdığı “Yeni Bilgi Ekranları Devrede-Dignital Signage test yayınlarına başladı” haberinin ardından THY tarafından tanıtıldı.

“Dignital Signage” isimli bilgilendirme ekranları ile yolcuların boarding işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, Atatürk Havalimanı’nda iç hatlarda 8, Dış hatlarda 12 adet olmak üzere 20 adet körüklü salona yerleştirildiği belirtilen ekranların yolculara sefer numarası, tahmini kalkış ve varış saati, yerel saatler, hava durumları gibi bilgiler verdiğini ifade etti.

Ayrıca anlık bilgilendirme gerektiren durumlarda alt yazı ve görsel kullanabilme olanağı sağlanan ekranlar sayesinde, yolcuların uçağa binişlerini hızlandırmak ve yolculardan kaynaklanan gecikmelerin azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.

Mobil Biniş Kartı uygulaması başladı...
Türk Hava Yolları bilgi ekranlarının yanısıra ilk kez 2009 yılında kullanılmaya başlanan Mobil Biniş Kartı (MBK) hizmetini Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uygulamaya başladı.

MBK öncesinde Atatürk Havalimanı Dış Hat çıkışlı yolcuların mobil check- in işlemini yaptıktan sonra biniş kartlarını web sitesi üzerinden ya da havalimanı kontuarlarından temin etmeleri gerekiyordu.

Devreye giren yeni uygulama ile Atatürk Havalimanı Dış Hat yolcularının cep telefonlarına Mobil THY uygulamalarından yaptıkları check-in işlemleri sonucu MBK gönderildiği ifade edildi.

Mobil Biniş Kartı: Mobil Check-in işlemlerinin ardından cep telefonlarına gönderilen elektronik biniş kartıdır. MBK almak için cep telefonunuzun modeli, markası ve telefon numarasını THY’ye gönderdiğiniz takdirde mesajla link şeklinde gelmektedir. Uçağa biniş esnasında ekrandaki 2D barkod okuyucuya tutularak boarding işlemi gerçekleştirilir.


BU İKİ UYGULAMA İLE YOLCU RÖTARLARI AZALACAK

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Ekran olsa ne olur, olmasa ne olur. Kafa aynı kafa oldukça. Bunu ancak yaşayanlar anlar. Hiç, tam 6 saat ayakta bir yere kıpırdayamadan beklediniz mi ? Hele küçük çocuğunuz, kucağınızda bebeğiniz varken. Hiç yurtdışı bağlantınızı -ki, ne olur ne olmaz diye bağlantılı uçuşunuzu 5 saat sonrasına almışsınız- kaçırıp, aylar öncesinden binbir zorlukla ayarladığınız toplantıyı kaçırıp rezil oldunuz mu ? Bunu bana THY yaşattı işte. Sakın ama sakın sanki başkaları farklı mı demeyin. Başkaları beni ilgilendirmiyor. İşte ben de oradaydım o gün. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18989853.asp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havaalanlarında halihazırda kurulu UÇUŞ BİLGİ SİSTEMİ aynı işi yapıyor farkı ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu tip uygulamalar ile hergün daha iyiye , teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000