28 Mayıs 2012, Pazartesi 13:57:03

BU HABERE DİKKAT!

THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yıllık 30 bin TL ücretli pilotaj okulunda 4 yıl süreyle eğitim alanlara THY’de iş garantisi verildiğini açıkladı. Acaba THK gerçekten öğrencilerine THY’de iş garantisi sunuyor mu?
  • Pilotluk benim için bir hayaldi alttaki yorumları gördükten sonra hala hayal olarak kalacak :D Neyseki 150-200 bin lira borca girmeden ne gerçekte ne olduğunu öğrenmiş oldum.
  • thknın yenı acılan unıverstesınde okuyorum bıze ıstıhtam garansı var dedıler lakın okulun bıtmesıne 2 ay kaldı ve sımdıden kıvırtmaya baslandı bıle hadı bakalım hayırlsı...
  • kaç kişi thk üniversitesi pilotaj bölümünden mezun oldu daha adam 4 yıllık eğitim alanlar demiş durun daha bi üniversite mezun versin ondan sonrasını görelim derim
  • ben buraya nasıl başvurabilirim doğru veya yanlış şansımı denemek istiyorum sadece bilgi istiyorum lütfen
  • 4 yıllık üniversite , TOEIC :930, B737 type rating . Sonuç : işsizlik + 85.000 Euro + 3 sene kayıp
  • Sayın airport haber yetkilileri; işinizi yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Ancak yukarıda söz konusu olan haberin (THK ile ilgili pek çok haber de dahil olmak üzere) hiç bir dayanağı olmadığı, hiç bir alt yapı çalışması ve proje olmadan sadece sözlerle ortaya konduğunu sizlerin de gayet iyi bildiğini düşünüyoruz. Açıklama yapılan makamların defalarca yalan söylediklerini, hem kamuoyuna hem de kendi çalışanlarına nasıl davrandıklarını hepimiz biliyoruz, değil mi?süregelen davalar, halihazırda meydana gelen gelişmelerin hepsi (özellikle de son zamanda gerçekleşen kazalar) bu kurumda bir şeylerin yanlış gittiğini göstermiyor mu sizce?lütfen...eğer haber yapacaksanız, GERÇEKLERİ haber yapınız; bu tuhaf söylemlere alet olmayınız. Zira, bu tür haberlerle insanların yanılmasına neden oluyorsunuz. GERÇEKLER, çok ama çok farklı...saygılar.
  • yemin ederim bunlar şizofren...thk da çalışan teknisyen 1500 tl alıyor...yalancının ....................?
  • THK dahil tüm uçuş okulları yeni öğrencilerine iş garantisi vermekten önce mezun ettikleri öğrencilerinin arkasında dursalar yeter.
  • NE 3000 İ NE 5000 İ, TYP TEKNISYENLERI 1250 TL ALIYOR MİLLETİ KANDIRMAYIN..... YAZIKTIR, YAZIK...
  • Lütfen bu tarz haberleri yayınlayıp yalanın bir parçası olmayınız. Habercilik yapmak isterseniz THK' nın "Uçak Hangarı" olan binanın üzerine "Uçak Fabrikası" yazıp olmayan bir Fabrikayı nasıl pazarlamaya çalıştığını, işsiz pilotlara kurulan "Tip Eğitimi" tuzaklarını araştırınız.

 

Son dönemde medyada en çok yer alan kurumların başında gelen Türk Hava Kurumu, bir kez daha iş garantili pilot okulu haberleriyle gündeme geldi.

THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın gazetecilerle buluşmasından sonra medyada yer alan haberlerde THK’nın pilotaj bölümü öğrencilerine okul sonrası iş garantisi sunduğu vurgulandı, okuldaki teknisyenlik bölümlerinden mezun olanların en az 3 bin tl maaşla işe başlayacağı kaydedildi.

Ancak THK ile THY’nin pilotaj bölümü mezunları için bilinen bir iş garantili anlaşması bulunmuyor. Uzmanlar, medyada yer alan bu tür haberlerin bir çok kişi tarafından yanlış anlaşıldığını ve pilotaj eğitimi veren okulların cazip gösterilmesi için iş garantisi verildiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti ve öğrenci adaylarını uyardı.

İşte THK ile THY’nin pilotaj bölümü mezunu öğrencilere iş garantisi verdiğini anlatan Hürriyet Gazetesi’nin o haberi:
5 yaşındaki çocuk için anakolu ücreti 42 bin TL. Türk Hava Kurumu Üniversitesi pilotaj bölümünde okumanın ücreti ise 30 bin TL. 4 yıllık okul süresince 250 saat uçuş eğitimi alan öğrenciler, mezun olur olmaz Türk Hava Yolları'nda 'yardımcı kaptan' olarak işe başlayacak.

Milyonlarca genç üniversite sınavı için gün sayarken, mezun olan milyonlarca genç de iş bulabilmek için ter döküyor. Gencin iş bulamadığı Türkiye'de, onlarca kurum da aradığı elemanı bulamamaktan şikayet ediyor. Nitelikli eleman sıkıntısı yaşayan sektörlerin başında ise havacılık geliyor.

Son 10 yılda havacılık sektöründeki hızlı büyümeye karşın pilot ve uçak bakım onarım teknikerliği başta olmak üzere, kabin memurluğu, hava trafik kontrol teknikerliği gibi onlarca alanda hem Türk Hava Yolları hem de özel sektör eleman sıkıntısı çekiyor. Cumhuriyet'in ilanından 1.5 yıl sonra 1925'te Atatürk'ün talimatıyla kurulan Türk Hava Kurumu (THK)  gecikmeli de olsa kurduğu Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi ile Türk havacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli eleman sorununa 'çare' oluyor.

5 BİN LİRA MAAŞLA TEKNİKER
THK'nin lisans, ön lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim görenler, daha eğitim hayatı sırasında sektörle tanışma olanağı buluyor. Özellikle Türk Hava Yolları, her geçen yıl büyüyen eleman ihtiyacını  karşılamak için THK Üniversitesi'nin ilk mezunlarını bekliyor. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Ünsal Ban, pilot olmak için artık üniversite mezunu olma şartı getirildiğini anımsatarak, 4 yıllık pilotaj bölümünde sektörün ihtiyacını karşılamak üzere pilot yetiştirdiklerini söyledi. 2011-2012 döneminde bu bölüm ücretinin yaklaşık 30 bin lira olduğunu belirten Ban, yeni dönem ücretinde de önemli bir değişiklik olmayacağının altını çizdi. 4 yıllık eğitim süresince 250 saat uçuş eğitimi verdiklerini belirten Ban, mezunlarının yardımcı kaptan olarak herhangi bir havayolu şirketinde işe başlayabileceklerinin altını çizdi.

Türkiye'de ortalama pilot maaşlarının 10 bin lira olduğu düşünüldüğünde, 4 yıllık eğitimi 1 yıllık maaşla finanse etmek mümkün görünüyor.

Rektör Ban, sektörün en çok ihtiyaç duyduğu bir başka alanın ise uçak bakım onarım teknikerleri ile kabin memurları olduğunu vurguladı. Her yıl ortalama 5 ila 6 bin civarında tekniker ve kabin memuru ihtiyacı olduğunu anlatan Ban, üniversitenin bu bölümünden mezun olan teknikerlerin yaklaşık 2 bin lira maaşla işe başlayacaklarını; deneyim arttıkça bu rakamın 5 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Erkek ve kadın  (host ve hostes) kabin memuru olmak için 2 yıllık program yürüttüklerini belirten Ban, bu bölümlerin yıllık ücretinin 5 bin lira olduğunu açıkladı. Ban, gerek 2 yıllık gerekse 4 yıllık bölümlerden mezun öğrencilerinin iş sorunun olmayacağını söyledi. Türkiye'nin en genç üniversitelerinden olmalarına karşın, 86 yıllık THK altyapısı düşünüldüğünde okulun kalitesinin anlaşılacağını vurguladı. Daha ilk yıllarında yüksek puanlı öğrencileri çekmeyi başardıklarını anlatan Ban,  halen yüzde 20 olan tam bursluluk oranını 3 yıl içinde yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. 

DÜNYADA İLK KEZ PROFESÖR PİLOT

Ban, pilotaj, işletme, elektrik ve bilgisayar mühendisliği, endüstri ve sistem mühendisliği, makine mühendisliği, uçak ve uzay mühendisliği ile uydu mühendisliği alanlarında yüksek lisans imkanı sağladıklarını anlattı. Bu kapsamda pilotaj eğitimindeki yüksek lisansın dünyada ilk olduğunu dile getiren Ban, burada akademik kariyer yaparak gerekli şartları taşıyanların aynı zamanda dünyanın ilk profesör unvanlı pilotları olacaklarını söyledi.

KENDİ UÇAĞINI ÜRETECEK

Ban, yerleşke içinde bulunan uçak fabrikasını ise modernize ederek 2 yıl içinde eğitim uçağı üretmeye başlayacaklarını açıkladı.

PİLOTLUK İÇİNİZDE KALMASIN

THK Üniversitesi pilot olmak isteyenlere de kapısını açıyor.  Uçuşa elverişlilik raporu alan herkese pilotluk eğitimi veren kurum, 100 saatlik teorik ve 45 saatlik pratik eğitimle 'uçuş' sertifikası veriyor. 302 kişinin eğitim gördüğü 10 bin euroluk bu programa katılmak isteyenlerin 1.5 yıl beklemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de istediği ancak zaman sıkıntısı nedeniyle başlayamadığı programın öğrencileri arasında YÖK eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile pilot yetiştirme konusunda işbirliği yaptıklarını söyleyen Rektör Ban, 2 yıla kadar helikopter pilotu eğitimine de başlayacaklarını duyurdu.

İSTEYENE JET

Üniversite bünyesinden uçak kiralamak da mümkün. Uçağına göre saati 1500 ila 2 bin dolar arasında kiralama yapmak mümkün. Ayrıca üniversitenin bir de iş jeti bulunuyor.

İş amaçlı seyahatler, sağlık gibi nedenlerle kiralanabilecek bu jetin saati ise 2 bin 250 euro.

HAVA İŞLETMECİLİĞİNİ KAÇIRMAYIN

THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İşletme Bölümü Dekanı Prof. Murat Yülek de dünyada az sayıda örneği bulunan sivil hava işletmeciliği dalına bu yıl tamamı burslu öğrenci alacaklarını açıkladı. 60 öğrenci kapasiteli bu bölümde sivil havacılık sektörüne yönetici yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yülek, mezunlarının sadece Türkiye'de değil, tüm bölgede rahatlıkla çalışabileceklerinin altını çizdi.

8 AYDA TEKNİKER OLUN, 3 BİN LİRA MAAŞLA İŞE BAŞLAYIN

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, sektörün acil eleman ihtiyacını karşılamak için Türkiye İş Kurumu ve Türk Hava Yolları ile de işbirliği yapıyor. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nevin Yörük, ilk olarak İzmir Selçuk'ta açılacak kursun 8 ay süreceğini ve buradan mezun olanların tekniker olarak sektörde iş bulacağını anlattı. 29 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında başvurulabilecek kursu bitirenlerin bin 500 ila 3 bin lira arasında maaşlarla iş bulabileceklerini söyledi. Yörük, kursiyerlerin yüzde 50'sinin THY'de işe yerleştirileceğini vurguladı.

Teknik ve meslek liseler ile meslek yüksek okullarından mezun kişilerin başvurabileceği kursa, mülakatla 100 kişi kabul edilecek. Kurs süresince günlük 20 lira cep harçlığı verilecek.

BU HABERE DİKKAT!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Pilot mu? O da ne ? ~ 10 yıl önce
Pilotluk benim için bir hayaldi alttaki yorumları gördükten sonra hala hayal olarak kalacak :D Neyseki 150-200 bin lira borca girmeden ne gerçekte ne olduğunu öğrenmiş oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk magduru ~ 11 yıl önce
thknın yenı acılan unıverstesınde okuyorum bıze ıstıhtam garansı var dedıler lakın okulun bıtmesıne 2 ay kaldı ve sımdıden kıvırtmaya baslandı bıle hadı bakalım hayırlsı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eeeee ~ 12 yıl önce
kaç kişi thk üniversitesi pilotaj bölümünden mezun oldu daha adam 4 yıllık eğitim alanlar demiş durun daha bi üniversite mezun versin ondan sonrasını görelim derim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akif ~ 12 yıl önce
ben buraya nasıl başvurabilirim doğru veya yanlış şansımı denemek istiyorum sadece bilgi istiyorum lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz pilotlardan biri ~ 12 yıl önce
4 yıllık üniversite , TOEIC :930, B737 type rating . Sonuç : işsizlik + 85.000 Euro + 3 sene kayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airwolf ~ 12 yıl önce
Sayın airport haber yetkilileri; işinizi yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Ancak yukarıda söz konusu olan haberin (THK ile ilgili pek çok haber de dahil olmak üzere) hiç bir dayanağı olmadığı, hiç bir alt yapı çalışması ve proje olmadan sadece sözlerle ortaya konduğunu sizlerin de gayet iyi bildiğini düşünüyoruz. Açıklama yapılan makamların defalarca yalan söylediklerini, hem kamuoyuna hem de kendi çalışanlarına nasıl davrandıklarını hepimiz biliyoruz, değil mi?süregelen davalar, halihazırda meydana gelen gelişmelerin hepsi (özellikle de son zamanda gerçekleşen kazalar) bu kurumda bir şeylerin yanlış gittiğini göstermiyor mu sizce?lütfen...eğer haber yapacaksanız, GERÇEKLERİ haber yapınız; bu tuhaf söylemlere alet olmayınız. Zira, bu tür haberlerle insanların yanılmasına neden oluyorsunuz. GERÇEKLER, çok ama çok farklı...saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc ~ 12 yıl önce
yemin ederim bunlar şizofren...thk da çalışan teknisyen 1500 tl alıyor...yalancının ....................?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THK dahil tüm uçuş okulları yeni öğrencilerine iş garantisi vermekten önce mezun ettikleri öğrencilerinin arkasında dursalar yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞEREFSİZLİK ~ 12 yıl önce
NE 3000 İ NE 5000 İ, TYP TEKNISYENLERI 1250 TL ALIYOR MİLLETİ KANDIRMAYIN..... YAZIKTIR, YAZIK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport Haber Camiasına ~ 12 yıl önce
Lütfen bu tarz haberleri yayınlayıp yalanın bir parçası olmayınız. Habercilik yapmak isterseniz THK' nın "Uçak Hangarı" olan binanın üzerine "Uçak Fabrikası" yazıp olmayan bir Fabrikayı nasıl pazarlamaya çalıştığını, işsiz pilotlara kurulan "Tip Eğitimi" tuzaklarını araştırınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000