23 Eylül 2008, Salı 08:31:24

"Bu fırsatı THY değerlendirebilir"

Amerika'daki kriz havacılığı ne kadar etkiledi, İtalya'da son durum ne? Bütün bunların THY'ye ne gibi bir faydası var? Posta gazetesi yazarı Hakan Çelik köşesinde konuya ilişkin fikirlerini yazmış...
  • buyuk havayolları iflasın eşiginde iken THY nasıl bu kadar kar acıklayabiliyor ilginç bir durum.gerçi siz araştırmışınızdır islamabad uçuşlarından belli
  • Al sana bir havacılık otoritesi daha.. Azıcık araştırıp yazar insan.
  • Bence THY geleceği; geçici fırsatlardan yararlanma yerine palanlı ve düzenli uçak hat ve uçuş artırılması ile olur.
  • KUSURA BAKMAYIN,HAKAN BEY YERİNE HASAN DEMİŞİM.HAKAN BEY OLACAKTI YORUMUMUN BAŞLIĞI..
  • HAKAN BEY GELİN BİZ BU KAPTANI ASALIM,ASKIDAYKENDE KURŞUNA DİZELİM SONRA ORDAN İNDİRELİM KAFASINI GİYOTİNLE KESELİM SONRA BEDENİNİ DE PARÇALARA AYIRIP HAVAALANI GİRİŞLERİNE KAFASINIDA THY BİNASININ TEPESİNE ASALIM.SİZDE RAHAT EDİN BARİ.ÇOK SERT ÖNLEMMİŞ..AL SANA ÇOK SERT ÖNLEM..
  • TK ISLAMABAD'A UCMUYOR,KARACI'YE UCUYOR.HAKAN BEY'IN AKLI KARISTI GALIBA.

Amerikan ekonomisi tarihinin en ağır krizlerinden birini yaşıyor. Washington yönetiminin mevcut konut kredileriyle başlayan krizi aşabilmek için piyasalara pompalayacağı para tam 700 milyar dolar. Yani Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının tamamından bile fazla. Dünyanın en büyük ekonomisi sallanırken diğer ülkelerin etkilenmemesi düşünülemez. Çeşitli faktörlere bağlı olarak kimi ülkeler çok kimileri ise az etkileniyor. Gelişmelerin Türkiye'ye etkisinin ne olacağını şimdilik tam olarak kestiremiyoruz. Ancak Türkiye'nin önünde bir yerel seçim de olduğu düşünülecek olursa işimizin hiç de kolay olmadığı açık. Türk ekonomisi 2001 yılındaki krizde olduğu kadar kırılgan değil ama hala çok büyük bir cari açığımız var ve dünyada oluşacak yeni dalgalar Türkiye'nin cari açığını finanse etmesini iyice güçleştirebilir. Başbakan Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmanın bir bölümünde Türkiye'nin mevcut krizleri fırsata dönüştürebileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Türk ekonomisinin Avrupa'daki birçok ülkeden daha iyi sinyaller verdiğini anlattı.

Boşluğu THY doldurabilir
Türkiye'nin bu krizi ne oranda fırsata dönüştürebileceğini zaman gösterecek. Örneğin havacılıkta Türkiye'nin yapabileceği çok şey var. Dünyadaki birçok havayolu iflasın eşiğindeyken THY kârlılığını artırmaya devam ediyor. Son olarak İtalya'nın batık havayolu kuruluşu Alitalia seferlerini tamamen durdurmak üzere. Diğer taraftan Avrupa'nın büyük havayolu kuruluşlarından British Airways / ays (İngiliz Havayolları) güvenlik sorunları nedeniyle Pakistan'a uçuşlarını durdurma kararı aldı. THY, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a en yoğun uçan şirketlerden biri. THY'nin bu bölgeye uçuş frekansı artarsa İngiltere'den Pakistan'a uçmak isteyen binlerce yolcu İstanbul üzerinden İslamabad'a taşınabilir. Diğer taraftan Alitalia'nın boşaltmakta olduğu hatları THY doldurabilir. Türk Hava Yolları'nın Ekim ayı içinde başlayacak olan Bağdat seferlerine de Avrupa bağlantılı çok talep geldiğini duyuyorum. Krizleri fırsata dönüştürebilmenin ilk örneğini THY verebilir.

SON BİR NOT: THY uluslararası çapta çok önemli bir markamız. Bu markanın zarar görmemesi için Anadolujet uçağında kokpitte bir çocuğun oturması gibi olaylara karşı çok sert önlem almak zorundayız Bu işin şakası olmaz.

Hakan Çelik / Posta

"Bu fırsatı THY değerlendirebilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

acaba ~ 16 yıl önce
buyuk havayolları iflasın eşiginde iken THY nasıl bu kadar kar acıklayabiliyor ilginç bir durum.gerçi siz araştırmışınızdır islamabad uçuşlarından belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otorite ~ 16 yıl önce
Al sana bir havacılık otoritesi daha.. Azıcık araştırıp yazar insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Bence THY geleceği; geçici fırsatlardan yararlanma yerine palanlı ve düzenli uçak hat ve uçuş artırılması ile olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNLEM ~ 16 yıl önce
KUSURA BAKMAYIN,HAKAN BEY YERİNE HASAN DEMİŞİM.HAKAN BEY OLACAKTI YORUMUMUN BAŞLIĞI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNLEMCİ ~ 16 yıl önce
HAKAN BEY GELİN BİZ BU KAPTANI ASALIM,ASKIDAYKENDE KURŞUNA DİZELİM SONRA ORDAN İNDİRELİM KAFASINI GİYOTİNLE KESELİM SONRA BEDENİNİ DE PARÇALARA AYIRIP HAVAALANI GİRİŞLERİNE KAFASINIDA THY BİNASININ TEPESİNE ASALIM.SİZDE RAHAT EDİN BARİ.ÇOK SERT ÖNLEMMİŞ..AL SANA ÇOK SERT ÖNLEM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duzeltme ~ 16 yıl önce
TK ISLAMABAD'A UCMUYOR,KARACI'YE UCUYOR.HAKAN BEY'IN AKLI KARISTI GALIBA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000