14 Haziran 2012, Perşembe 16:03:34

"BRUTALLY YOURS"

Türk Hava Yolları A.O’da işten çıkartılan personellerin eylemi devam ediyor. Hava-İş sendikası öncülüğünde 17. gününe giren eylem, dün Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu’nda alınan kararla kısa zaman içinde sona erebilir.
  • bu t-shirtleren erden bulabiliriz acaba?
  • arkadasım kim oldugun onemlı degıl.sanırım ben turkce bılmedıgım ıyı anlatamadım.ben o arkadasların haklarını aramalarına bır sey demedımkı ben yolcuyu magdur ettılerde demedım.ben sadece yolcu dedigin bes kurusa ucagı kabın ekıbını satınaldıgını zannedıyor dıyen alemana bende yolcuyum ama hepınıze saygı duyuyorum neden boyle bır genelleme yapıyorsunuz dedım.eee sen buna yanlıs dıyosan kızmam bu benım turkcemden kaynaklanıyodur.ama yok eger sadece sendıkanın yaptıgı bu anlamsız eylemı okadar ıscıyı atese atıp sonrada onların magdurıyetı uzerınden hala alanda BDP CHP SDP TKP gıbı partılere propaganda fırsatı veremesını savunuyorsan kızarım alanada haftada ıkı gun gelıp goruyorum emın ol orada uc bes kısının cay kahve halaya devam ettıgını.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Birileri büyük harfle yazınca haklı olacağını zannediyor("Yolcu Dediğin Benim" rumuzlu kişiye ithafen yazılmıştır.). İlk elden ben THY işçisi değilim, dolayısyla Havaiş'e de üye değilim, Atilay Ayçin'ide tanımam, AKP'ye de kökten karşı değilim, senin kabin memuru diye işçilikten uzaklaştırdığın kişi, emeğinden başka satacak birşeyi olmayan kişi anlamında bütün iktisat kitaplarında "işçi" olarak tanımlanır. Senin kibarlaştırdığın(kabin memuru, kontuar görevlisi vs.) insanlar hayatın birebir gerçeğiyle varolanlardır. Yani senin için basitleştireyim, iş güvencesine, zam'a, sendikaya dünyadaki bütün işçiler kadar ihtiyacı olan insanlardır. Sen onları güzel kıyafetleriyle görünce insan olmadıklarını düşünüyorsun galiba... Ama onur denen şey bakidir; bunu görmek THY'den bilet almazdan önce Dışhatlar'a gel O insanları gör ki anlayabilesin. Dipnot: Yazmak için de Türkçe bilmek gerekir; "Kabin Memurlarıyla ilgili anılarını anlatırken bile....:):):
  • yazıklar olsun sana sen ve senin gibi düsünenlere.ama sen tk personeli olamazsın olmamalısın.buradaki tum tk personeline yolcusunu bu sekilde asagılayan adamlara meydan vermemesini rica ediyom.
  • BUNCA YILDIR THY İLE UÇUYORUM.KABİN GÖREVLİLERİNE PİLOTLARA HATTA KONTUAR VE SATIŞTAKİ ELAMALARA BİLE SAYGI DUYARDIM.HAYATIMDA BİRKERE IŞIK YERİNE HOSTES DÜĞMESİNE BASMIŞIMDIR ODA YANLIŞLIKLA.SEN KİM OLUYORSUNDA BOYLE BİR GENELLEME YAPABİLİYORSUN.SEN VE SENİN GİBİ BURADA VELİNİMETİNİZİ AŞAGILAYICI YORUMLAR YAZAN SADECE BİR AVUÇ İNSANSINIZ.SAKIN KIZMAYIN MİLLETE İYİ OLMUŞ SİZE DİYİNCE.SİZDE SENDİKANIZ GİBİ HALKI KENDİNİZDEN UZAKLAŞTIRDINIZ.MİLLET GÖRDÜ BÜTÜN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINIZI.AMA BEN GENEDE GENELLEME YAPMIYCAM BELKİ O SAYGIYI BİR GÜN SANA BİLE GÖSTERİCEM ZERRE HAKETMESENDE.AMA DEMİŞİN YA ÖBÜR TARAF DİYE İNŞALLAH ÖBÜR TARAFA KALMAZ SEN REST ÇEKMEYİ DÜŞÜNDÜGÜN THY KAPISINDA AĞLARSIN.305 KİŞİYE ÇOK ÜZÜLDÜM ARALARINDA SENİN GİBİLER VAR BELKİDE AMA DİĞERLERİNİ TENZİ EDEREK D,YORUMKİ ALLAH SANA BU İŞE MUHTAC OLACAĞIN GÜNLERİ GOSTERSİN.SON OLARAK 5 LİRAYA KABİNİ ALIYORUZ YA BİZ.SEN VE SENİN GİBİLERE 5 LİRA COK FAZLA.DİGER TÜM THY PERSONELİNE SAYGILAR.
  • Burada ilk elden "cambaza bak" oyunu sergilenmekte. Thy işçisine sendikayı düşman olarak belletirirken, iktadar milletvekilinin teşaron kabin memuru simsarlığı görmezden gelinmekte; bunu da arkadaşlar, "vicdan", "kul hakkı" "ekmekle oynamak" olarak algılamakta. "Vicdan" ; grev hakkı olmadan toplu sözleşme masasına oturan her bir işçinin baştan kaybedeceğini bilerek, vicdan kelimesine ihanet etmektir.. "Kul hakkı"; iş güvenceli(bunun anlamı nedir yorumcuların hiçbiri bilmiyor anlaşılan, ) sendikalı(ilk parantezi bilmiyorlarsa bunu hiç anlamazlar), toplu sözleşme(ilk ikisini bilmiyorsa cahille sohbet edilmez...kıvamı) hakkı olan işçiyi, taşeron işverenlere mahkum ederek maaşını, sosyal haklarını gasbetmenin, allah katında adaletini yok saymak demektir. "Ekmekle oynamak"; THY'ye taşeronlaştımayı sokan, teknik'e çeşitli firmalardan mühendis taşere eden yönetimi görmezden gelip, işine sahip çıkan işçiyi, THY'yi yönetiyormuş gibi gösterip, yönetimin vijdansızlığının yükünü işçiye yıkmaktır.
  • ne cok grev kirici var. biri orgutlemis gibi. herkes sendikayi sucluyor arkadas, sendika soyleymis grev boyleymis. sonucta thy o insanlari grev yaptiklari icin isten cikarmadi mi?
  • hala neyin peşindesiniz? sendika sizi işten attırdı hala sendika sendika diye devam ediyosunuz... Thy zarara sokan eylemlere katılan kişiler kesinlikle işlerine geri dönemezler... şimdiden iş aramaya başlasanız iyi olur , boşuna hava alanına kapılarına perişan olmayın.... 13 YILDIR THY ÇALIŞAN vatandaş, Thy de babanın hayrına çalışmadın hoş, paranı tıkır tıkır aldın, grev hakkı deyince 13 yoldır çalışıp zamanında aldığın paraya karşılık, 2 milyon dolar zarar uğratma hakkını sana kim veriyor... hep bana hep bana demekten ne zaman vazgeçeceksiniz...
  • sizi işten attıran ve şu an başdüşmanınız olan kurum THY değil sendikanın kendisi bence. Sizi yasadışı bir eyleme göz göre göre sokmaması gerekirdi. Sendika resmen THY nin ekmeğine yağ sürdü. THY illegal bir eylem olduğu için ve görevli kabin ekibi arkadaşların uçuşlarda yer almamasından dolayı bunu sebep göstererk işten çıkardı. ahlaken haklı ya da haksız ona girmiyorum. ama neticede ortada hukuki bir gerçek var. sendika eylemi illegal yollardan yaptı. THY de böylece hukuki olarak hakkını kullandı. Bu nedenle kimsenin de hukuki olarak bu kuruma hesap sorması mümkün gözükmüyor. Bu nedenle de sendika da büyük bir kul hakkına girmiştir. bu kadar insanın ocağına incir ağacı dikilmesi ihtimalini de göz önünde bulundurması gerekirdi. BU NEDENLE DE KABİN EKİBİ ARKADAŞLARIN HESAP SORMASI GEREKEN BİRİNCİ KURULUŞ İŞİNİ LEGAL YOLLARDAN YAPMAYI BECEREMEYEN VE BÖYLELİKLE DE THY NİN ELİNE KOZ VEREN SENDİKANIN TA KENDİSİDİR. SENDİKA BAŞKANIN SURATINA TÜKÜRÜLSE YERİDİR...

 

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın’ın güvenlik komisyonunda alınan “Atatürk Havalimanı’nda her türlü eylem yasaklanmıştır” kararını açıklamasının ardından, Hava-İş yetkilileri ve eylemciler kararın bugün ya da Pazartesi günü tebliğ edilmesini bekliyor.

Karar tebliğ edildikten sonra eylemlerine devam edeceklerini belirten Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, polisin gözaltına alınma ve zor kullanma ihtimaline de rest çekerek “Buyursunlar gelsinler biz buradayız” diyerek yanıt vermişti.

Ayrıca bir haftadır üzerine giydikleri t-shirt ve şapkalarla Türk Hava Yolları’nı protesto eden grup, bugün yeni bir tshirt ile protestolarına devam etti. “We are Turkish Airlines… And You Are Fired “Just because you defended your basic rights” Brutally Yours (Biz Türk Hava Yollarıyız. Ve Sen Kovuldun “Sadece sosyal haklarını savunduğun için) yazılı tshirtler giyen eylemciler, Türk Hava Yolları’nın Globally Yours (Dünya sizin) sloganını ise Brutally Yours (Acımasızlık Sizin) diyerek değiştirdiği gözlendi.

İŞTE 17.GÜNÜNDE EYLEM ALANINDAN KARELER

©AirportHaber.com

"BRUTALLY YOURS"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

t-shirt ~ 12 yıl önce
bu t-shirtleren erden bulabiliriz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komşuya ~ 12 yıl önce
arkadasım kim oldugun onemlı degıl.sanırım ben turkce bılmedıgım ıyı anlatamadım.ben o arkadasların haklarını aramalarına bır sey demedımkı ben yolcuyu magdur ettılerde demedım.ben sadece yolcu dedigin bes kurusa ucagı kabın ekıbını satınaldıgını zannedıyor dıyen alemana bende yolcuyum ama hepınıze saygı duyuyorum neden boyle bır genelleme yapıyorsunuz dedım.eee sen buna yanlıs dıyosan kızmam bu benım turkcemden kaynaklanıyodur.ama yok eger sadece sendıkanın yaptıgı bu anlamsız eylemı okadar ıscıyı atese atıp sonrada onların magdurıyetı uzerınden hala alanda BDP CHP SDP TKP gıbı partılere propaganda fırsatı veremesını savunuyorsan kızarım alanada haftada ıkı gun gelıp goruyorum emın ol orada uc bes kısının cay kahve halaya devam ettıgını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu dedıgın 15 Haziran 2012, Cuma 11:09:41 ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komşu ~ 12 yıl önce
Birileri büyük harfle yazınca haklı olacağını zannediyor("Yolcu Dediğin Benim" rumuzlu kişiye ithafen yazılmıştır.). İlk elden ben THY işçisi değilim, dolayısyla Havaiş'e de üye değilim, Atilay Ayçin'ide tanımam, AKP'ye de kökten karşı değilim, senin kabin memuru diye işçilikten uzaklaştırdığın kişi, emeğinden başka satacak birşeyi olmayan kişi anlamında bütün iktisat kitaplarında "işçi" olarak tanımlanır. Senin kibarlaştırdığın(kabin memuru, kontuar görevlisi vs.) insanlar hayatın birebir gerçeğiyle varolanlardır. Yani senin için basitleştireyim, iş güvencesine, zam'a, sendikaya dünyadaki bütün işçiler kadar ihtiyacı olan insanlardır. Sen onları güzel kıyafetleriyle görünce insan olmadıklarını düşünüyorsun galiba... Ama onur denen şey bakidir; bunu görmek THY'den bilet almazdan önce Dışhatlar'a gel O insanları gör ki anlayabilesin. Dipnot: Yazmak için de Türkçe bilmek gerekir; "Kabin Memurlarıyla ilgili anılarını anlatırken bile....:):):

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu dedıgın 15 Haziran 2012, Cuma 11:09:41 ~ 12 yıl önce
yazıklar olsun sana sen ve senin gibi düsünenlere.ama sen tk personeli olamazsın olmamalısın.buradaki tum tk personeline yolcusunu bu sekilde asagılayan adamlara meydan vermemesini rica ediyom.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu dedigin benim ~ 12 yıl önce
BUNCA YILDIR THY İLE UÇUYORUM.KABİN GÖREVLİLERİNE PİLOTLARA HATTA KONTUAR VE SATIŞTAKİ ELAMALARA BİLE SAYGI DUYARDIM.HAYATIMDA BİRKERE IŞIK YERİNE HOSTES DÜĞMESİNE BASMIŞIMDIR ODA YANLIŞLIKLA.SEN KİM OLUYORSUNDA BOYLE BİR GENELLEME YAPABİLİYORSUN.SEN VE SENİN GİBİ BURADA VELİNİMETİNİZİ AŞAGILAYICI YORUMLAR YAZAN SADECE BİR AVUÇ İNSANSINIZ.SAKIN KIZMAYIN MİLLETE İYİ OLMUŞ SİZE DİYİNCE.SİZDE SENDİKANIZ GİBİ HALKI KENDİNİZDEN UZAKLAŞTIRDINIZ.MİLLET GÖRDÜ BÜTÜN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINIZI.AMA BEN GENEDE GENELLEME YAPMIYCAM BELKİ O SAYGIYI BİR GÜN SANA BİLE GÖSTERİCEM ZERRE HAKETMESENDE.AMA DEMİŞİN YA ÖBÜR TARAF DİYE İNŞALLAH ÖBÜR TARAFA KALMAZ SEN REST ÇEKMEYİ DÜŞÜNDÜGÜN THY KAPISINDA AĞLARSIN.305 KİŞİYE ÇOK ÜZÜLDÜM ARALARINDA SENİN GİBİLER VAR BELKİDE AMA DİĞERLERİNİ TENZİ EDEREK D,YORUMKİ ALLAH SANA BU İŞE MUHTAC OLACAĞIN GÜNLERİ GOSTERSİN.SON OLARAK 5 LİRAYA KABİNİ ALIYORUZ YA BİZ.SEN VE SENİN GİBİLERE 5 LİRA COK FAZLA.DİGER TÜM THY PERSONELİNE SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komşu ~ 12 yıl önce
Burada ilk elden "cambaza bak" oyunu sergilenmekte. Thy işçisine sendikayı düşman olarak belletirirken, iktadar milletvekilinin teşaron kabin memuru simsarlığı görmezden gelinmekte; bunu da arkadaşlar, "vicdan", "kul hakkı" "ekmekle oynamak" olarak algılamakta. "Vicdan" ; grev hakkı olmadan toplu sözleşme masasına oturan her bir işçinin baştan kaybedeceğini bilerek, vicdan kelimesine ihanet etmektir.. "Kul hakkı"; iş güvenceli(bunun anlamı nedir yorumcuların hiçbiri bilmiyor anlaşılan, ) sendikalı(ilk parantezi bilmiyorlarsa bunu hiç anlamazlar), toplu sözleşme(ilk ikisini bilmiyorsa cahille sohbet edilmez...kıvamı) hakkı olan işçiyi, taşeron işverenlere mahkum ederek maaşını, sosyal haklarını gasbetmenin, allah katında adaletini yok saymak demektir. "Ekmekle oynamak"; THY'ye taşeronlaştımayı sokan, teknik'e çeşitli firmalardan mühendis taşere eden yönetimi görmezden gelip, işine sahip çıkan işçiyi, THY'yi yönetiyormuş gibi gösterip, yönetimin vijdansızlığının yükünü işçiye yıkmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ne cok grev kirici var. biri orgutlemis gibi. herkes sendikayi sucluyor arkadas, sendika soyleymis grev boyleymis. sonucta thy o insanlari grev yaptiklari icin isten cikarmadi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 12 yıl önce
hala neyin peşindesiniz? sendika sizi işten attırdı hala sendika sendika diye devam ediyosunuz... Thy zarara sokan eylemlere katılan kişiler kesinlikle işlerine geri dönemezler... şimdiden iş aramaya başlasanız iyi olur , boşuna hava alanına kapılarına perişan olmayın.... 13 YILDIR THY ÇALIŞAN vatandaş, Thy de babanın hayrına çalışmadın hoş, paranı tıkır tıkır aldın, grev hakkı deyince 13 yoldır çalışıp zamanında aldığın paraya karşılık, 2 milyon dolar zarar uğratma hakkını sana kim veriyor... hep bana hep bana demekten ne zaman vazgeçeceksiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 12 yıl önce
sizi işten attıran ve şu an başdüşmanınız olan kurum THY değil sendikanın kendisi bence. Sizi yasadışı bir eyleme göz göre göre sokmaması gerekirdi. Sendika resmen THY nin ekmeğine yağ sürdü. THY illegal bir eylem olduğu için ve görevli kabin ekibi arkadaşların uçuşlarda yer almamasından dolayı bunu sebep göstererk işten çıkardı. ahlaken haklı ya da haksız ona girmiyorum. ama neticede ortada hukuki bir gerçek var. sendika eylemi illegal yollardan yaptı. THY de böylece hukuki olarak hakkını kullandı. Bu nedenle kimsenin de hukuki olarak bu kuruma hesap sorması mümkün gözükmüyor. Bu nedenle de sendika da büyük bir kul hakkına girmiştir. bu kadar insanın ocağına incir ağacı dikilmesi ihtimalini de göz önünde bulundurması gerekirdi. BU NEDENLE DE KABİN EKİBİ ARKADAŞLARIN HESAP SORMASI GEREKEN BİRİNCİ KURULUŞ İŞİNİ LEGAL YOLLARDAN YAPMAYI BECEREMEYEN VE BÖYLELİKLE DE THY NİN ELİNE KOZ VEREN SENDİKANIN TA KENDİSİDİR. SENDİKA BAŞKANIN SURATINA TÜKÜRÜLSE YERİDİR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000