25 Kasım 2011, Cuma 16:04:43

BRÖVELER TAKILDI, ÖĞRENCİLER MEZUN OLDU

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Akademisi 3. Dönem mezunları diplomalarına kavuştu.
  • Pilot Değilim, ama burada insanları karalama yapılıyor ki bu ayıp.Bu yüzden Türkiye'm bir adım öteye gidemiyor.YUGO lar uçacağına bizim insanımız uçsun fena mı? Kaptan Pilot yada Sorumlu Pilot 4 sırma, 3 sırma Yardımcı Pilot 2 sırma öğrencidir.Asker kökenli bir çok pilot tanıyorum, (3 sıfırlıya yakın bir sayı) içlerinden 3-5'i dışında yorumlarda söylendiği gibi hepsi egolu, her şeyi biz biliriz havalarında. Sivil hayatta insanları canından bezdirdikleri gibi demekki THY de de pilot arkadaşlarını egoları,kaprisleri ile bıktırmışlar. İşte bu sebepbile yeter Sivil havacılığa ama bunların yüzünden şerefli bir mesleği,ve şerefli ordu mensuplarını da bunların yüzünden karalanmış oluyor. THY içinde çok kaliteli askr kökenli pilotlar da var.
  • çok mu arıyorsunuz bu kart adamları bir baksan çoğu general subay çocuğudur kesinlikle nereye kadar bakalım bu saltanat
  • güle güle asker kökenli pilotçuklar haydii kıtanıza...artık sivil havacılık sizleri istemiyor..kaprislerinizden bıktı herkes yaaa..yaşasın yeni versiyon gerçek sivil havacılık
  • Crm in kimlerin verdigini cok iyi biliyoruz rahat olun. Cok degerli cok onemli asker kokenli kaptanlarimiz. Ama malesef bir okadarda ucakta veya sirketin baska yerlerinde insanlarin burnundan getiren kendini halen f4-f16 da sanan kaptanlardan herkes yoruldu. Ve o tip insanlar kabin MEMURLARİNİ garsondandan ote gormezken kendilerini dunyanin merkezi sanip sivil genc arkadaslarinda canindan bezdiren hareketlerini kendim gormus yasamis biri olarak yazdim. Zaten zihniyet ortada daha ustun gozukmek icin ne bulsakta onu yapsak derdinde olan bir yazi yazmizsiniz bunu goz ardi edip sessiz kalamazdim. Bu genclere destek olun kostek degil saygilar...
  • Arkadaslarimiza sicacik bir hosgeldin diyelim. Ilk tip intibaki çok önemli iyi çalissinlar. Mumkun oldugu kadar similator oncesi gozlem ucusu yapsinlar. Sahsen cok faydasini gordum 2005 te ilk type rating yaptigimda. Bide mumkunse 737 konvansiyel uçak tavsiye ederim. Omur boyu rahat ederler. Bir 320 ci olarak sahsi tavsiyem
  • Siz kimsiniz ki sivil havacılık içinde yer alan asker kökenli pilotlara laf atıyorsunuz? Tevellütünüz nedir sizin? Ne bilir ne anlarsınız havacılıktan ve CRM den? İki yıl eğitim alıp ta kendinizi bi halt mı zannerdersiniz? Daha doğru düzgün yazı bile yazamazsınız kabin mamuru değil memuru. Türkiye de CRM' i öğretenler yurtdışından getirilen, askerden sivil havacılığa geçmiş ve saçını sakalını bu yolda ağırtan tecrübeli kaptanlardır bilmiyorsanız açın sorun bu konuda bizim pilotlar eğitimlerini kimden almış? Lafı tersinden anlamakta da üstünüze yok çünkü bilgisizsiniz. Hiyerarşi diyoruz sorumluluk diyoruz kıdem diyoruz alakasız mevzulara çekiyorsunuz. Televole yorumcuları sizi..
  • İste senin gibi dusunenler yuzunden askeri kokenli pilotlarin sirkette olmasini istemiyorlar. Savas ucagi kullanmakla bir yolcu ucagi kullanmak arasindaki farki algilayamadiklarindan malesef kirimlarla dolu bir tarihimiz var. Crm eksikligi diz boyu oluyor. Yok ben F.O yum ama asker kokenligim sivil bir kaptandan mi emir alicam zihniyeti yuzunden bu durumlar yasaniyor. Kabin mamuru sirmasi olmasinada gulmen havaciliga olan bakis acinizi gosteriyor. En azindan sivil egitim almis arkadaslar kabin memurlarinnda ucagin bir parcasi ucusun bir parcasi emniyet acisindan onemini bilerek bu kulturden geliyorlar kabinde asker degilde kader birligi yaptiklari meslektaskari oldugunu farkettikleri icin sirma savasinda degiller.
  • İste senin gibi dusunenler yuzunden askeri kokenli pilotlarin sirkette olmasini istemiyorlar. Savas ucagi kullanmakla bir yolcu ucagi kullanmak arasindaki farki algilayamadiklarindan malesef kirimlarla dolu bir tarihimiz var. Crm eksikligi diz boyu oluyor. Yok ben F.O yum ama asker kokenligim sivil bir kaptandan mi emir alicam zihniyeti yuzunden bu durumlar yasaniyor. Kabin mamuru sirmasi olmasinada gulmen havaciliga olan bakis acinizi gosteriyor. En azindan sivil egiim almis arkadaslar kabin memurlarinnda ucagin bir parcasi ucusun bir parcasi emniyet acisindan onemini bilerek bu kulturden geliyorlar kabinde asker degilde kader birligi yaptiklari meslektaskari oldugunu farkettikleri icin sirma savasinda degiller.
  • UC SIRMA , DORT SIRMA , YILDIZ == INSAN OLMAK ONCE :)) :))) :)) :)))
  • Tanri hepinize hayirli, emniyetli ucuslar nasip etsin. Yuvaya hosgeldiniz!!!
Türk Hava Yolları'nın Yenibosna'da bulunan ve yeni inşa edilen Uçuş İşletme Binası'nda düzenlenen mezuniyet törenine DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Hava Yolları Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora ve Uçuş Eğitim  Başkanı Menderes Çakıcı  ile uçuş eğitim öğretmenleri, pilotlar ve aileleri katıldı.

Şehit ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen törende konuşan Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı 23 sene önce kendisinin de aynı yoldan geçtiğini belirterek bayrak yarışında gelen yeni genç nesile başarılar diledi.

Çakıcı sözlerine şöyle devam etti; “Çetin imtihanlardan geçtiniz. Bazı imtihanlarınız 1 yıldan fazla sürdü. Amacımız şu en kaliteli personelle çalışmak çünkü kokpitte hata olamaz. 0 hatayla uçmak zorundayız. Bizler sizi bu amaçla eğitiyoruz. 22 aylık bir sürenin sonunda buraya geldiler. Çok fazla uçak siparişi verdiğimiz için özel uçuş okullarından da pilotlar aldık. DLR Test merkezimizin açılmasıyla artık öğrencilerimizi Almanya'ya göndermiyoruz. Pilotlarımızın birçoğunu burada kendi uçuş akademimizde eğitiyoruz. Buna rağmen ihtiyacımız da çok fazla. Bize 18 ayda 640 pilot katıldı. Dev adımlarla büyüyoruz. 16.000’den fazla personele sahip büyük bir aileyiz. Üniformamız ağır bir üniformadır. Herkes taşıyamaz. Şu anda kısa bir eğitim süreci geçirdiniz. Önümüzdeki  7 aylık tip eğitiminin ardından da sağ koltukta görev almaya başlayacaksınız. Ailelerin gençlere çok destek olmaları gerekmektedir. Dakik bir havayoluyuz. Bir dakika uçak beklemez. Bu yüzden pilot arkadaşlarımızın zamanında gelmesi gerekiyor. Çünkü yolcu ve yük beklemez" dedi.

ÇAKICI GELECEĞE YÖNELİK UYARILARDA BULUNDU "BURADA PARDONA YER YOK!"
Dünyadaki büyük rekabetin en önemli oyuncularından olduklarını sözlerine ekleyen Çakıcı, "Sizler bu günlere gelirken bir sürü emek verdiniz. Ödülden ödüle koşan bu şirketin emniyetli uçuculara ihtiyacı var. THY daha da büyüyecek. Ülke olarak ilerimiz açık. THY olarak, dünyanın en iyisi olmak amacıyla kokpitte, heryerde çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Emekli olana kadar eğitim almaya devam edeceksiniz. Performansınızı belli bir seviyenin altına düşürürseniz Türk Hava Yolları sizinle yollarını ayırır. Türk Hava Yolları çok önemli bir şirkettir. Burada hataya, pardona yer yok. Bu arada arkadaşlarımızın akademiye geldiklerinden sonra onlara büyük destek veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Tüm mezun pilotlarımıza başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bröve ve mezuniyet diplomalarının takdimine geçildi. Mezun pilot Gökhan Dursun’a brövesini ve diplomasını DHMİ AHL Başmüdürü Celal Özuğur, mezun pilot Mustafa Yiğittop’a brövesini Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Asaf Bora, mezun pilot Emre Atik’e ise brövesini ve diplomasını Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı takdim etti.

İşte 3. Dönem Pilotlar Mezuniyet Töreni'nden en özel görüntüler;




























©AirportHaber.com/ Murat Can Güllü
BRÖVELER TAKILDI, ÖĞRENCİLER MEZUN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Misafir ~ 12 yıl önce
Pilot Değilim, ama burada insanları karalama yapılıyor ki bu ayıp.Bu yüzden Türkiye'm bir adım öteye gidemiyor.YUGO lar uçacağına bizim insanımız uçsun fena mı? Kaptan Pilot yada Sorumlu Pilot 4 sırma, 3 sırma Yardımcı Pilot 2 sırma öğrencidir.Asker kökenli bir çok pilot tanıyorum, (3 sıfırlıya yakın bir sayı) içlerinden 3-5'i dışında yorumlarda söylendiği gibi hepsi egolu, her şeyi biz biliriz havalarında. Sivil hayatta insanları canından bezdirdikleri gibi demekki THY de de pilot arkadaşlarını egoları,kaprisleri ile bıktırmışlar. İşte bu sebepbile yeter Sivil havacılığa ama bunların yüzünden şerefli bir mesleği,ve şerefli ordu mensuplarını da bunların yüzünden karalanmış oluyor. THY içinde çok kaliteli askr kökenli pilotlar da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok mu arıyorsunuz bu kart adamları bir baksan çoğu general subay çocuğudur kesinlikle nereye kadar bakalım bu saltanat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
güle güle asker kökenli pilotçuklar haydii kıtanıza...artık sivil havacılık sizleri istemiyor..kaprislerinizden bıktı herkes yaaa..yaşasın yeni versiyon gerçek sivil havacılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Crm in kimlerin verdigini cok iyi biliyoruz rahat olun. Cok degerli cok onemli asker kokenli kaptanlarimiz. Ama malesef bir okadarda ucakta veya sirketin baska yerlerinde insanlarin burnundan getiren kendini halen f4-f16 da sanan kaptanlardan herkes yoruldu. Ve o tip insanlar kabin MEMURLARİNİ garsondandan ote gormezken kendilerini dunyanin merkezi sanip sivil genc arkadaslarinda canindan bezdiren hareketlerini kendim gormus yasamis biri olarak yazdim. Zaten zihniyet ortada daha ustun gozukmek icin ne bulsakta onu yapsak derdinde olan bir yazi yazmizsiniz bunu goz ardi edip sessiz kalamazdim. Bu genclere destek olun kostek degil saygilar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaslarimiza sicacik bir hosgeldin diyelim. Ilk tip intibaki çok önemli iyi çalissinlar. Mumkun oldugu kadar similator oncesi gozlem ucusu yapsinlar. Sahsen cok faydasini gordum 2005 te ilk type rating yaptigimda. Bide mumkunse 737 konvansiyel uçak tavsiye ederim. Omur boyu rahat ederler. Bir 320 ci olarak sahsi tavsiyem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Siz kimsiniz ki sivil havacılık içinde yer alan asker kökenli pilotlara laf atıyorsunuz? Tevellütünüz nedir sizin? Ne bilir ne anlarsınız havacılıktan ve CRM den? İki yıl eğitim alıp ta kendinizi bi halt mı zannerdersiniz? Daha doğru düzgün yazı bile yazamazsınız kabin mamuru değil memuru. Türkiye de CRM' i öğretenler yurtdışından getirilen, askerden sivil havacılığa geçmiş ve saçını sakalını bu yolda ağırtan tecrübeli kaptanlardır bilmiyorsanız açın sorun bu konuda bizim pilotlar eğitimlerini kimden almış? Lafı tersinden anlamakta da üstünüze yok çünkü bilgisizsiniz. Hiyerarşi diyoruz sorumluluk diyoruz kıdem diyoruz alakasız mevzulara çekiyorsunuz. Televole yorumcuları sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İste senin gibi dusunenler yuzunden askeri kokenli pilotlarin sirkette olmasini istemiyorlar. Savas ucagi kullanmakla bir yolcu ucagi kullanmak arasindaki farki algilayamadiklarindan malesef kirimlarla dolu bir tarihimiz var. Crm eksikligi diz boyu oluyor. Yok ben F.O yum ama asker kokenligim sivil bir kaptandan mi emir alicam zihniyeti yuzunden bu durumlar yasaniyor. Kabin mamuru sirmasi olmasinada gulmen havaciliga olan bakis acinizi gosteriyor. En azindan sivil egitim almis arkadaslar kabin memurlarinnda ucagin bir parcasi ucusun bir parcasi emniyet acisindan onemini bilerek bu kulturden geliyorlar kabinde asker degilde kader birligi yaptiklari meslektaskari oldugunu farkettikleri icin sirma savasinda degiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İste senin gibi dusunenler yuzunden askeri kokenli pilotlarin sirkette olmasini istemiyorlar. Savas ucagi kullanmakla bir yolcu ucagi kullanmak arasindaki farki algilayamadiklarindan malesef kirimlarla dolu bir tarihimiz var. Crm eksikligi diz boyu oluyor. Yok ben F.O yum ama asker kokenligim sivil bir kaptandan mi emir alicam zihniyeti yuzunden bu durumlar yasaniyor. Kabin mamuru sirmasi olmasinada gulmen havaciliga olan bakis acinizi gosteriyor. En azindan sivil egiim almis arkadaslar kabin memurlarinnda ucagin bir parcasi ucusun bir parcasi emniyet acisindan onemini bilerek bu kulturden geliyorlar kabinde asker degilde kader birligi yaptiklari meslektaskari oldugunu farkettikleri icin sirma savasinda degiller.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
UC SIRMA , DORT SIRMA , YILDIZ == INSAN OLMAK ONCE :)) :))) :)) :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tanri hepinize hayirli, emniyetli ucuslar nasip etsin. Yuvaya hosgeldiniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000