18 Ağustos 2010, Çarşamba 08:49:00

BORAJET UÇAĞINDA BİR CASUS!

Radika Gazetesi yazarlarından Funda Özkan, Priştina Uluslararası Havalimanı imtiyaz sözleşmesi için Priştina'ya giderken "uçakta bir casus" (!) ile tanışığını ifade ediyor. Peki, kim bu casus? İşte o yazı...
  • uçarım uçmam diyen arkadaşıma:tabii ki isteyen istediği şirketle uçar.kimse kimsenin keyfinin kahyası değil de sadece söylenmek istenen neden thy diğer şirketlerin takipçisi oluyor,neden bir şirket yeni bir destination planladığı zaman hemen oraya kendiside bir sefer planlıyor.ya da sun expresi planlıyor.garip olan bu.kimsede size güvenli olduğunuz için değil bu ülkenin resmi havayolu olduğunuz için biniyor.güvenilirdiğinden değil.mesela ben varsa önce atlasjet veya pegasus tan bilet bakarım,yoksa onur sonra thy den.ne de olsa güven meselesi.verilen ikram değil..bırakın çamur atmayı da bu yeni şirketi destekleyelim..
  • adamların hepi topu 4 tane uçağı var onlarda 65 kişilik yani toplasan 65 x 4 = 260 koltuk kapasitesi var bırakın adamlar uçsun uğraşmayın garibimle :)
  • thy istediği yere uçar arkadaşlar..diğer şirketlerin 10 dakika önüne koyar arkasına koyar..isterse aynı dakikaya koyar..korkunuz nedir? uçmak yasak mı? insanlar sizi güvensiz konforsuz buluyor ki thy ile uçuyor..zorla mı bindiriliyor insanlar..thy ye kızacağınıza kendinizi düzeltin da aynı saat de olsa insanlar sizinle uçsun..
  • Low Cost'lardan biri karlı bir hat görür hemen izinleri alır başlar. THY de armut piş ağzıma düş yapar. Hemen o low cost'un önüne arkasına 10 dk zaman farkıyla patlatır yeni tarifeyi. Baksana açık açık söylemiş " o da bizim jestimiz" diye.
  • borajet biraz daha stratejik oynarsa daha çok firmanın ders almasını sağlayacak gibi duruyor, Allah utandırmasın...
  • hay allah thy nınde bukadr kıskanc olablıcegını hıc dusunmemıstım... baksana ıkı gunluk fırma oraya buraya ucuyor ıyı kar saglıyor dıye oda bızde ucarız dıyor haaa pardon bız demıyor anadolu jet dıyor... anadolu jet sızın anladık ama nedn tk ucmuyorda anadolu jet ucuyor??? artk tk yıda anlamak zorlasıyor.... neden tk ızın vermedıkce kımse ucamazmıs???gereken mercıler ızın verdıkten sonra...!!!
  • Birisi havacılık konusunda yazar birisi havacı albirini vur obürüne ülkem havacılığından hazin manzaralar.
  • thy izin vermeden hiç birşey olmaz.

Uçakta bir casus!

Kosova’ya yeni Priştina Uluslararası Havalimanı’nı kazandıracak olan Limak Grubu’nun imtiyaz sözleşmesini imzalaması için Priştina’ya özel uçakla giderken tanıştım Anadolu Jet’in Genel Müdürü Sami Alan ile.

“Hayrola ajanlık mı yapıyorsunuz?”

“Hay Allah, kötü yakalandım!”

Limak Grubu’nun kiraladığı uçak, Bora Jet’in.

Havacılık sektörüne çok yeni adım atan, modern ‘pırpır’ uçaklarıyla gayet güvenli yolculuk vadeden Bora Jet, diğer havayolu şirketlerinin uçmayı tercih etmediği illerde hizmet veriyor. Misal İstanbul Sabiha Gökçen’den, uluslararası havalimanı niteliğine kavuşan ve geçen haziranda hizmete giren Edremit’e her gün sabah-akşam iki sefer düzenliyor.

Sami Alan, “Bildiğim kadarıyla Sabiha Gökçen-Edremit, Bora Jet’in en karlı hattı oldu.

Biz de Ankara’dan Edremit’e sefer başlattık. Bora Jet de, Ankara’dan da uçuş yapıyor ama biz olduğumuz için zorlanıyor. İstanbul bizim jestimiz oldu” diye anlatıyor.

İstanbul’dan Priştina’ya giderken gündemimiz bu hat. THY, haftada 9-10 sefer yapıyor. Bilet pek de ucuz değil, 400 avro kadarmış.

Oysa gidiş-gelişler epey fazla. Her gün 9-10 kadar da otobüs seferi varmış.

Sami Alan, ‘patron THY’den yeşil ışık bekliyormuş. İzin gelirse Anadolu Jet de Priştina seferlerine başlayabilecek.

Funda ÖZKAN
RADİKAL

BORAJET UÇAĞINDA BİR CASUS!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
uçarım uçmam diyen arkadaşıma:tabii ki isteyen istediği şirketle uçar.kimse kimsenin keyfinin kahyası değil de sadece söylenmek istenen neden thy diğer şirketlerin takipçisi oluyor,neden bir şirket yeni bir destination planladığı zaman hemen oraya kendiside bir sefer planlıyor.ya da sun expresi planlıyor.garip olan bu.kimsede size güvenli olduğunuz için değil bu ülkenin resmi havayolu olduğunuz için biniyor.güvenilirdiğinden değil.mesela ben varsa önce atlasjet veya pegasus tan bilet bakarım,yoksa onur sonra thy den.ne de olsa güven meselesi.verilen ikram değil..bırakın çamur atmayı da bu yeni şirketi destekleyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamların hepi topu 4 tane uçağı var onlarda 65 kişilik yani toplasan 65 x 4 = 260 koltuk kapasitesi var bırakın adamlar uçsun uğraşmayın garibimle :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy istediği yere uçar arkadaşlar..diğer şirketlerin 10 dakika önüne koyar arkasına koyar..isterse aynı dakikaya koyar..korkunuz nedir? uçmak yasak mı? insanlar sizi güvensiz konforsuz buluyor ki thy ile uçuyor..zorla mı bindiriliyor insanlar..thy ye kızacağınıza kendinizi düzeltin da aynı saat de olsa insanlar sizinle uçsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Low Cost'lardan biri karlı bir hat görür hemen izinleri alır başlar. THY de armut piş ağzıma düş yapar. Hemen o low cost'un önüne arkasına 10 dk zaman farkıyla patlatır yeni tarifeyi. Baksana açık açık söylemiş " o da bizim jestimiz" diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet biraz daha stratejik oynarsa daha çok firmanın ders almasını sağlayacak gibi duruyor, Allah utandırmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hay allah thy nınde bukadr kıskanc olablıcegını hıc dusunmemıstım... baksana ıkı gunluk fırma oraya buraya ucuyor ıyı kar saglıyor dıye oda bızde ucarız dıyor haaa pardon bız demıyor anadolu jet dıyor... anadolu jet sızın anladık ama nedn tk ucmuyorda anadolu jet ucuyor??? artk tk yıda anlamak zorlasıyor.... neden tk ızın vermedıkce kımse ucamazmıs???gereken mercıler ızın verdıkten sonra...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birisi havacılık konusunda yazar birisi havacı albirini vur obürüne ülkem havacılığından hazin manzaralar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy izin vermeden hiç birşey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000