09 Kasım 2010, Salı 08:49:38

BORAJET, ERCAN'A UÇACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, yeni şirketin kuruluşuna ilişkin tüm detayların belirlendiğini ve Mart ayında uçuşa başlayacak şekilde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
  • Maaslarin zamaninda alinmasi tabii ki cok guzel ama unutma sirketin para da kazanmasi lazim aksi takdirde HAZIRA DAG DAYANMAZ...
  • Biz anlamayiz boyle bir ticaret mantigini bunu ancak adi kucuk kendi buyukler anlar
  • zon-gzp yarın binecenmi
  • ben borajette calsıyorum ve cok memnunum. ve gordugum kadarıyla bızım sırkete gelmek ısteyen o kadar cok kısı var kı.artık sorulara maruz kalmaktan bıktım( alımlarınız ne zmana ne kafdar maas seklınde) calısanalrına ve yolcusuna cok saygılı bı sırket.her fırmada oldugu gıbı ucuslarda bazı aksaklıklar olabılır bundan dogal ne olabılır.maaslarımızı zamanında alıyoruz.hepımıızn emegı cok.cocugumuz gıbı buyutuyoruz bora jet'i.. camur atmak ısteyenler olucaktır.meyve veren ağac taslanır nıhayetınde..
  • 3:10 dakıka ow 6:20dk rt 40dk graund time oldu sana 7 tam saat uçakların dolu gitmeyeceği malum bu hattı kim koydu merak ediyorum 7 saat uçur zarar et pes doğrusu anlayan varsa böyle bir ticareti bana anlatsın
  • 2 saat 20 dakika.
  • Zonguldak - Gazipasa Ne zaman?
  • ERZURUM-SİVAS VE DİĞER YERLERE YAPTIĞI UÇUŞLAR FİYASKOYLA TAMAMLADI SIRA ERCANDA İSİM YAPMAK İSTİYOR AMA BATTIĞINDAN HABERİ YOK
  • SAW ERCAN ARASI KAÇ SAAT BORAJET İLE 3 SAAT 10 DAKİKA DOGRUMU
  • kumarbazlar yaşadı...
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Bayrak Haber’de canlı olarak yayınlanan Sabah Haber’in konuğu olarak Kıbrıs Türk Hava Yolları yerine kurulacak olan şirket konusundaki soruları yanıtladı.

Bakan Saner, bayrak taşıyıcı yeni havayolu şirketinin devlet özel şirket ortaklığında kurulacağını, ancak hisselerinin yüzde 47’sinin devlete ait olacağını söyledi.

Hamza Ersan Saner, 6 kişiden oluşacak olan yönetim kurulunun 4 üyesinin THY ile ortak belirleneceğini, diğer üyelerden birinin devlet, diğerinin ise özel sektör tarafından atanacağını kaydetti.

Kurulacak olan şirkette ilk etapta THY’nin ortaklığının söz konusu olmadığına da işaret eden Saner, hafta sonu duyurusu yapılan blok hisselere halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Blok hisselerin bedelinin 6 milyon dolar olarak öngörüldüğünü ancak iki iş adamının tamamını alabileceği yönünde kendisini aradığını anlatan Bakan Saner, talebin böyle olması durumunda sermayenin arttırılabileceğini ve özele ayrılan payın 10 milyon dolara çıkarılabileceğini de vurguladı.

Kurulacak şirketin isminin henüz belirlenmediğini ancak hedef tarihin yeni sezonu yakalamaya yönelik olduğunu belirten Saner, şirketin uçuş izinlerini kuruluşundan 6 ay sonra alabileceğini bu nedenle de kuruluşun önümüzdeki günlerde tamamlanması için çalıştıklarını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, THY’nin kurulacak olan şirkete desteğine örnek verirken, Anadolu Jet’in Sabiha Gökçen üzerinden Ercan çıkışlı Londra seferlerine başladığını ve yeni şirketin uçmaya başlaması ile bu seferlerin yeni şirkete devredileceğini açıkladı.

Yeni şirketin, KTHY ile hiçbir mali bağı olmayacağına da dikkati çeken Saner, ancak KTHY personelinin bir bölümünün orada istihdam edileceğini ifade etti.

Kıbrıs Türk Hava Yolları personelinin mağduriyeti ve alacakları ile ilgili soruları da yanıtlayan Saner, şirketin iflasının ardından alacak önceliğinin devlete ve personele ait olduğunu Çalışma ve Maliye Bakanlarının bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Yeni şirketin merkezinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olmasının, tanınmamışlık nedeniyle mümkün olmadığını bu nedenle de hisselerin yüzde 51’inin Türkiye’de olması gerektiğini ifade eden Saner, bunun uluslararası havacılığın bir zorunluluğu olduğuna dikkati çekti.

Bakan Saner, yeni şirketin İngiltere pazarına ilişkin öngörülerinin ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, KTHY’nin KKTC’ye İngiltere’den yolcu taşıma konusunda gereğini yapamadığını yolcuların ağırlıklı olarak TC’ye taşındığını kaydetti.

TELEKOMÜNİKASYON, ERCAN VE UÇUŞ İZNİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, açıklamalarında ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki telekomünikasyon hizmetlerinin yetersiz olduğunu servis veya altyapının özelleştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bakan Saner, Ercan Devlet Hava limanının ise artan yolcu trafiğini taşımaktaki zorluklarının yanı sıra yarattığı ilk izlenim açısından da amaca hizmet etmediğini belirtti.

Bakan Saner, Ercan Devlet Hava Limanı işletmesinin özelleştirilmesi konusunda gerekli çalışmaların bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, Maliye Bakanlığı’nın konunun mali yönüyle ilgili olduğunu söyledi.

Ercan’ın ülkeye gelen turistlere verdiği ilk izlenimin kötü olduğunu mutlak surette elden geçirilmesi gereğine işaret eden Saner, Türkiye Devlet Hava Limanları İşletmeleri’nin katkısı ile Ercan’ın yenilenmesi için 2 ayrı proje üzerinde çalışıldığını anlattı.

Ercan’ın yolcu trafiğinin her geçen gün arttığına işaret eden Saner, geçen yılın ilk 10 ayında 14 bin 395 uçuş ile 1 milyon 639 yolcunun, bu yılın ilk 10 ayında ise 15 bin 740 uçuşla 1 milyon 838 bin yolcunun Ercan’ı kullandığını belirtti.

Saner, Ercan Devlet Hava Limanının tamiri sırasında gerekmesi durumunda özel şirkete kiralanan Geçitkale Havalimanının da kullanılabileceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uçuş için iki şirketin başvuruda bulunduğunu da açıklayan Saner, şu an için yeni hava yoluna odaklandıklarını onun kuruluşunun ardından bu konuyu değerlendirebileceklerini belirtti.

Ersan Saner, Bora Jet isimli şirkete Ercan’a tarifesiz uçma izninin ise verildiğini kaydetti.

(Kıbrıs Postası)
BORAJET, ERCAN'A UÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Maaslarin zamaninda alinmasi tabii ki cok guzel ama unutma sirketin para da kazanmasi lazim aksi takdirde HAZIRA DAG DAYANMAZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz anlamayiz boyle bir ticaret mantigini bunu ancak adi kucuk kendi buyukler anlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zon-gzp yarın binecenmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben borajette calsıyorum ve cok memnunum. ve gordugum kadarıyla bızım sırkete gelmek ısteyen o kadar cok kısı var kı.artık sorulara maruz kalmaktan bıktım( alımlarınız ne zmana ne kafdar maas seklınde) calısanalrına ve yolcusuna cok saygılı bı sırket.her fırmada oldugu gıbı ucuslarda bazı aksaklıklar olabılır bundan dogal ne olabılır.maaslarımızı zamanında alıyoruz.hepımıızn emegı cok.cocugumuz gıbı buyutuyoruz bora jet'i.. camur atmak ısteyenler olucaktır.meyve veren ağac taslanır nıhayetınde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3:10 dakıka ow 6:20dk rt 40dk graund time oldu sana 7 tam saat uçakların dolu gitmeyeceği malum bu hattı kim koydu merak ediyorum 7 saat uçur zarar et pes doğrusu anlayan varsa böyle bir ticareti bana anlatsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 saat 20 dakika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zonguldak - Gazipasa Ne zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ERZURUM-SİVAS VE DİĞER YERLERE YAPTIĞI UÇUŞLAR FİYASKOYLA TAMAMLADI SIRA ERCANDA İSİM YAPMAK İSTİYOR AMA BATTIĞINDAN HABERİ YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW ERCAN ARASI KAÇ SAAT BORAJET İLE 3 SAAT 10 DAKİKA DOGRUMU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kumarbazlar yaşadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000