24 Şubat 2016, Çarşamba 15:09:49

Bombardier THY için mi geldi?

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’yi ziyaret eden Bomberdier C serisini gezdi. Bu ziyaret THY Bombardier siparişi mi verecek sorusunu akıllara getirdi.
  • Önümüzde ki yıllarda sıkca görecek ve seyahat edeceğiz, uçak yakıt tüketimi anlamında ve kullanış verimliliği anlamında ülkemizde iç hatlara çok uygun. Bakım ve diğer maliyetler dikkatli değerlendirilirse, iç hatlarda yeni gözde olabilir. Fakat asla bir Boeing 737 ya da Airbus 320 olamaz.!
  • Türkiye' deki pazarı EJet serisinden kapmak için atağa geçmişler anlaşılan.
  • Borajet alacak anadolujet için kullanacak diye duydum. O yüzden önce temel bey görmek istemiş.
  • CS 100 VE CS 300 'ler 2008-2014 arası 243 sipariş almış,2015 ve 16 da hiç yok.CS 100ler 110 koltuk 72 m.$, CS300 ler 135 koltuk 82 m.$......E 195, 47 m. $ iken Siz olsanız sipariş verirmisiniz?
  • Atlas'in siparisleri sadece niyet niteliginde. Merak edenlere icerden bir bilgi..
  • Yerli ucak yakinda varkene niye c-seriesi alsinlar? Bu Kanada zaaten Türkiyenin en büyük düsmanlarindan birisi! C-Seriesi satamiyorlar bizde almiyalim. Iflas etsin!
  • nerde o vizyon yöneticilerimizde? bombardier'in durumu malum, pazarlıkta elimiz kuvvetli olurdu ama tabi para yiyemeyecekleri, avanta alamayacakları işleri yapmaz bizimkiler.
  • Türkiye'nin Ermeni Soykırımı ile ilgili aleyhte karar alan ülkelere karşı bir ticari ambargo kararı var. Her ne kadar bu kararın uygulanmasında zafiyet gösterilse de; zaman zaman uygulanıyor. Kanada Parlamentosu 2006 yılında bu kararı verdi; üstelik CRJ-900 uçaklarının tesliminden hemen önce. Anlaşma gereği uçaklar uçmaya devam edildiyse de, 2009 yılında gönderildi. Bombardier için hükümet'ten izin almak lazım. Ben olsam vermem, ki başka parlamentolar da ayağını denk alsın; hatta, ütopya gelebilir ama, bu konuda lehte karar alsınlar.
  • 5abreast li koltuk dizimine sahip oldugu icin pek tutulmaz.Ucagin govdesi genis.6 abreast li koltuk dizimi olursa cogu hava yolu bu ucagi tercih eder.cunku airbus ve boeing in line lari dolu ... Istesende alamazsin ....
  • Tıp eğitimli teknisyen olmadıkça uçak alsa ne alacak beğenmesi birşeyi değiştirmez bu uçakta lisansı olan teknisyen yok bedava da olsa alamaz yani

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’yi ziyaret eden Bomberdier C serisini gezdi. Bu ziyaret THY Bombardier siparişi mi verecek sorusunu akıllara getirdi.

Kanadali uçak üreticisi Bombardier’in yeni serisi CS 100 model uçağı tanıtım kapsamında dünya turuna çıktı. Swiss Havayolları renklerine boyalı uçak Singapur’daki havacılık fuarından sonra G. Kore ve Kazakistan’a uçtu.

Tanıtım turu kapsamında Kanadalı uçağın son durağı İstanbul oldu. Dün Atatürk Havalimanı’na teker koyan Bomberdier CS 100’ün bugün önemli konukları vardı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Kanada Dış İşleri Bakanı Stephane Dion ile birlikte uçakta özel bir görüşme yaptı. Atatürk Havalimanı genel havacılık apronunda gerçekleşen görüşmede Bombardier serisi uçak, THY’ye tanıtıldı. Kotil, uçağı dikkatlice inceledikten sonra ikili konuk bakanın isteği üzerine THY CIP salonuna geçti. Kanadalı Bakanın THY dış hatlar CIP salonunu özellikle görmek istemesi üzerine Kotil, konuk bakana CIP salonunda ev sahipliği yaptı.

©AirportHaber



Bombardier THY için mi geldi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Bombardier ~ 8 yıl önce
Önümüzde ki yıllarda sıkca görecek ve seyahat edeceğiz, uçak yakıt tüketimi anlamında ve kullanış verimliliği anlamında ülkemizde iç hatlara çok uygun. Bakım ve diğer maliyetler dikkatli değerlendirilirse, iç hatlarda yeni gözde olabilir. Fakat asla bir Boeing 737 ya da Airbus 320 olamaz.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazar ~ 8 yıl önce
Türkiye' deki pazarı EJet serisinden kapmak için atağa geçmişler anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 8 yıl önce
Borajet alacak anadolujet için kullanacak diye duydum. O yüzden önce temel bey görmek istemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talebe ~ 8 yıl önce
Bu borajet de iyice Thy nin alt şirketi gibi oldu
Bombardier ~ 8 yıl önce
CS 100 VE CS 300 'ler 2008-2014 arası 243 sipariş almış,2015 ve 16 da hiç yok.CS 100ler 110 koltuk 72 m.$, CS300 ler 135 koltuk 82 m.$......E 195, 47 m. $ iken Siz olsanız sipariş verirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AtlasG ~ 8 yıl önce
Atlas'in siparisleri sadece niyet niteliginde. Merak edenlere icerden bir bilgi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ucak! ~ 8 yıl önce
Yerli ucak yakinda varkene niye c-seriesi alsinlar? Bu Kanada zaaten Türkiyenin en büyük düsmanlarindan birisi! C-Seriesi satamiyorlar bizde almiyalim. Iflas etsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kana ~ 8 yıl önce
Tabi kanada eskiden ecdatınken, kanadalı oduncular isyan etmiş ecdadımız kaybetmiş.
ahh ahh ~ 8 yıl önce
nerde o vizyon yöneticilerimizde? bombardier'in durumu malum, pazarlıkta elimiz kuvvetli olurdu ama tabi para yiyemeyecekleri, avanta alamayacakları işleri yapmaz bizimkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen ~ 8 yıl önce
Türkiye'nin Ermeni Soykırımı ile ilgili aleyhte karar alan ülkelere karşı bir ticari ambargo kararı var. Her ne kadar bu kararın uygulanmasında zafiyet gösterilse de; zaman zaman uygulanıyor. Kanada Parlamentosu 2006 yılında bu kararı verdi; üstelik CRJ-900 uçaklarının tesliminden hemen önce. Anlaşma gereği uçaklar uçmaya devam edildiyse de, 2009 yılında gönderildi. Bombardier için hükümet'ten izin almak lazım. Ben olsam vermem, ki başka parlamentolar da ayağını denk alsın; hatta, ütopya gelebilir ama, bu konuda lehte karar alsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 8 yıl önce
Airbus Fransa'da uretiliyor :))) Avrupada Ermeni soykirimi yok demek yasak ve cezasi var )))
Akıl ~ 8 yıl önce
Fransa gibi uyanık olalım. Eğer gerçekten ilgi duyuyorsak, önce kararın kalkmasını talep edelim. Bu işler palavrayla değil eylemle oluyor.
CSeries ~ 8 yıl önce
5abreast li koltuk dizimine sahip oldugu icin pek tutulmaz.Ucagin govdesi genis.6 abreast li koltuk dizimi olursa cogu hava yolu bu ucagi tercih eder.cunku airbus ve boeing in line lari dolu ... Istesende alamazsin ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamaz ~ 8 yıl önce
Tıp eğitimli teknisyen olmadıkça uçak alsa ne alacak beğenmesi birşeyi değiştirmez bu uçakta lisansı olan teknisyen yok bedava da olsa alamaz yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle alamaz. ~ 8 yıl önce
borajette varmiydi embraer yetkisi
.. ~ 8 yıl önce
Var demekki

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000