25 Eylül 2014, Perşembe 12:42:16

'BÖLGESEL YOLCU UÇAĞINDA SON AŞAMAYA GELDİK'

AirportHaber'in "Istanbul AirShow'a yaş sınırlaması" haberinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan duruma müdahale etti. Bakan Elvan, yaş sınırının kaldırılması için talimat verdi.
  • Son aşamaya gelinmiş, breh breh. Şimdi sırada Mars'a gidecek uzay minibüsünde.
  • Ben sözkonusu olabilen tüm ortaklar (Fokker, Dornier vs) ile birebir görüşmekteyim ve şu an herhangi bir ilerleme yok. Plande en önde Fokker 100NG var fakat Türkiye şimdiye kadar sadece toplantılara katılmakta. Uçal "yerli" olmayacak, sadece var olan bir uçağın Türkiye'de üretilmesi sözkonusu.
  • Yolcu uçağında son aşamaya gelinmiş.peh.Önce yerli otomobil yapın da.Elalem uzaya çıkıyor,biz türbanla uğraşıyoruz.
  • Dogru soze ne denir?
  • Nasıl gidilir bilgisi olan varmı!
  • Girisler ucretlimi ?

Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı bugün saat 10:00'da, İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda kapılarını 10. kez açtı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Istanbul AirShow'da yaptığı açılış konuşmasında, "Istanbul AirShow'a yaş sınırlaması getirildiğini duydum. Böyle bir durum gençlerimize havacılığın sevdirilmesinde olumsuz rol oynar. Yaş sınırlamasının kaldırılmasıyla ilgili gerekli talimatları verdik" dedi.

Açılışta konuşan Elvan, Türk Havacılığı'ndak gelişmeye vurgu yaparak, '12 yıl öncesine kadar 26 noktaya uçulurken bugün itibariyle 7 havayolu şirketi, 7 merkezden 52 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Şu anda yapımı devam eden yeni havalimanları ve ilave terminal binaları var. Avrupa Hava Birliği verilerine göre, Avrupa'da 2014'de yolcu sayısında yüzde 4.6 oranında bir artış var. Bunun iki puanı yani yüzde 2'lik büyümesi sadece Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştiriliyor' dedi.

BÖLGESEL YOLCU UÇAĞINDA SON AŞAMAYA GELDİK

Yerli uçakta son aşamaya gelindiğini sözlerine ekleyen Elvan; 'Ülkemizde yolcu uçağı üretiminde son aşamaya geldik. Projelerle iilgili görüş alışverişi devam ediyor. Dün taraflarla bir toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde daha net konuşabiliriz' açıklamasını yaptı.

2018 yılında düzenlenmesi planlanan 12. Istanbul AirShow'un dünyanın en büyük havacılık fuarlarından biri olacağını ifade eden Bakan Elvan, "Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a inşa edeceğiz. Dolayısıyla 2018 yılında düzenlenecek. Istanbul  AirShow'un da mevcut havalimanının açılmasıyla birlikte dünyanın en kapsamlı havacılık fuarlarından birinin olmasını ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra apron tarafından başlayarak uçakları inceleyen Bakan Elvan, yetkililerden bol bol bilgi alldı.

Airshow'da tanıtım yapan firmaların stantlarını tek tek inceleyen Lütfi Elvan, yerli koltuğu da test ederek bilgi alış verişinde bulundu.




©AirportHaber.com

'BÖLGESEL YOLCU UÇAĞINDA SON AŞAMAYA GELDİK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Son aşamaya gelinmiş, breh breh. Şimdi sırada Mars'a gidecek uzay minibüsünde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Ben sözkonusu olabilen tüm ortaklar (Fokker, Dornier vs) ile birebir görüşmekteyim ve şu an herhangi bir ilerleme yok. Plande en önde Fokker 100NG var fakat Türkiye şimdiye kadar sadece toplantılara katılmakta. Uçal "yerli" olmayacak, sadece var olan bir uçağın Türkiye'de üretilmesi sözkonusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yolcu uçağında son aşamaya gelinmiş.peh.Önce yerli otomobil yapın da.Elalem uzaya çıkıyor,biz türbanla uğraşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dogru soze ne denir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nasıl gidilir bilgisi olan varmı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Girisler ucretlimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000