22 Eylül 2012, Cumartesi 17:42:53

BOEING TÜRKİYE'DE DEVİR-TESLİM ZAMANI

Havacılık ve uzay alanlarında faaliyet gösteren Boeing’in,Türkiye Başkanı Greg Pepin emekli oluyor.
  • Haberde ismi gecen seattle universitesi diye bir kurulus yoktur.

23 yıldır Türkiye’de bulunan ve 1999’da Boeing Türkiye’de çalışan Greg Pepin, görevini Bernard J. Dunn’a bırakıyor. Boeing’in Türkiye’deki havacılık uzay sektörleriyle ciddi bir ilişki kurmasını sağlayan Greg Pepin, sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye’deki pekçok okul, hastane, arkeolojik kazı alanı, kültür ve sanata destek verdi.

Türkiyedeki 11 havaolunda Boeing’e ait 180 civarında uçak yer alıyor. Ayrıca Türkiye ile Boeing arasında yapılan offset anlaşmalar bulunuyor. Bu anlaşmalardan doğan sorumluluklarına ek olarak iş ilişkisine geliştirmeye odaklanan üretici 8 yıl önce başlayan işbirliğiyle 2013’e kadar Türkiye’de 1.2 milyar dolarlık iş hacmi yaratmış olacak. TAI’den har ay 30 bin parça teslim alan şirket Havelsan, Aselsan ve THY Teknik gibi şirketlerle de çalışıyor.

Boeing Türkiye ayrıca TAI aracılığıyla 20 kadar küçük tedarikçiyle de iş yapıyor. Türkiye’de bin 200 kişiyi istihdam eden şirket savunma endüstrisini de destekliyor. Greg Pepin’den görevi devralan Bernard Dunn, ilk olarak Boeing’in Türkiye’deki katılımını ve endüstriyel işbirliğini arttırmaya odaklanacağını söyledi.

Türkiye’de başarılı olan bir şirketin başarılı olması için Türk insanına birşeyleri geri vermekten geçtiğini ifade eden Greg Pepin bu yüzden 40 ülkede 189 sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini kaydetti. Boeing Türkiye ayrıca 3 üniversite öğrencisine Boeing’in Seattle’da bulunun tesislerinde 6 ay boyunca staj olanağı sağladı. Önümüzdeki aralıkta Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ’den seçilen 3 üniversite öğrencisi daha Seattle’a 6 aylık staj yapmak üzere gönderilecek.

Yine ODTÜ ve Boğaziçi üniversitelerinden seçilen öğrenciler üç aylık eğitim için Seattle Üniversitesi’ne yolanıyor. ODTÜ’nün Uzay Havacılık Mühendisliği bölümünde geliştirilmek istenen dikey kalkış-iniş yapabilen uçak modeli için de finansman sağlayan Boeing Türkiye, 21 ay sürecek projede tasarım, yapım ve dikey kalkış-inişin test edilmesine yardım edecek. Greg Pepin Boeing’in yarattığı iş hacmine oranla Türkiye’deki sosyal sorumluluk projelerine milyonlarca dolar harcadığını belirtti.

BOEING TÜRKİYE'DE DEVİR-TESLİM ZAMANI

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Haberde ismi gecen seattle universitesi diye bir kurulus yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000