03 Aralık 2009, Perşembe 07:09:28

Boeing: "Türkiye bizim için çok önemli"

Greg Pepin, Türkiye'nin Boeing için çok önemli bir ülke olduğunu kaydetti.
  • Hala gülüyorum. Günaydin...

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Türkiye'nin Boeing için çok önemli bir ülke olduğunu ve Türkiye'ye daha çok katkıda bulunmak istediklerini kaydetti.

Boeing Ankara ofisinin 10. yılı nedeniyle Hilton Oteli'nde resepsiyon verildi.

Resepsiyonda konuşma yapan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Boeing'in Türkiye ile köklü ve önemli ilişkisini 60 yılı aşkın süredir devam ettirdiğini, 1945 yılında THY'nin Boeing'ten ilk uçağını aldığını, bundan 20 yıl sonra Boeing'in Türkiye'de Amerikan askerleri ve tesislerine üs destek hizmetleri verdiğini söyledi.

Pepin, 10 yıl önce Ankara ofisinin kuruluşunun Türkiye ile olan 60 yıllık ilişkiyi perçinlediğini belirterek, ''Geçtiğimiz 10 yılda ortaklıklarımızı güçlendirdik ve bugün Boeing programları Türkiye'de binden fazla kişiye doğrudan iş imkanı sağlamaktadır'' dedi.

Boeing'in Türk havacılık ve uzay sanayisi ile ''787 Dreamliner'' ve ''Barış Kartalı'' gibi ticari ve askeri havacılık programlarında birlikte çalışmayı amaçladığını anlatan Pepin, bu çerçevede TAI ve Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri, Eskişehir'de 20'yi aşkın tedarikçisiyle birlikte çalıştığını kaydetti.

Pepin, Boeing'in Türk hava yolu şirketlerine ticari uçak, TSK'ya da savunma ürünleri sağlayan bir şirket olmasının yanı sıra Türk havacılık ve uzay sanayisinin güvenilir bir ortağı ve Türk toplumunun sorumlu bir üyesi olduğunu ifade etti.

Boeing'in Türkiye'de birçok sosyal sorumluluk projesi yürüttüğünün de altını çizen Pepin, son 10 yılda 28 şehirde 72 eğitim projesi gerçekleştirilerek, 100 bini aşkın öğrencinin eğitimine katkıda bulunduklarını, ayrıca Uzay Kampı Türkiye'de 180'nin üzerinde öğrenciye burs imkanı sağladıklarını anlattı.

Geçen 10 yıl içerisinde toplam 130'un üzerinde sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini vurgulayan Pepin, Türkiye ile uzun vadeli bir ortaklık hedeflediklerini ifade etti.

Resepsiyona, savunma sanayi yetkilileri, yabancı misyon temsilcileri ve işadamları katıldı.

Boeing: "Türkiye bizim için çok önemli"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Hala gülüyorum. Günaydin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000