23 Eylül 2014, Salı 14:21:51

BOEING: "ORTAK UÇAK ÜRETİMİNDEN GURUR DUYARIZ"

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, Türkiye ile ortak yerli uçak üretme konusunda henüz resmi bir teklif gelmediğini belirterek, “Resmi teklif geldiği takdirde, ortak üretimden gurur duyarız” dedi.
  • Boeing, sen önce 787'lerin batarya sorununu gider !
  • Yardim ve isbirligi kisvesi ile karsimiza cikanlarin asil niyetlerini iyi cözümlemeliyiz. Türkiye'nin ucak yapmasi demek sonuc olarak Boeing'in Türkiye'ye daha az ucak satmasi anlamina gelir. Bu yüzden Boeing yetkililerinin aciklamalarini samimi bulmuyor, isbirligi ve yardimlasma konularinda kararlarin cok iyi düsünülerek alinacagini umuyorum.
  • Adamlar biliyor yapamayacagimizi destekliyorlar tabi. Geçen haberlerde okudum motor tribünü yapmislar 5 kisi üzerine cikip fotoğraf cektirmisler. Agir sanayisi olmayan bir ülke ucak yapabilir mi? Ha insallah yapar. Keske ama realist olmak gerek.
  • Yaa bırak allah aşkına
  • Yaz berni yaz... if it is boeing, it is boring!!
  • 10 sene önce çok demokratik dimi. Sizin niyetiniz demokrasi falan değil sizdeki çekememezlik. Türkiye ard arda sınıf atlıyo keşke sizin gibiler bu imkanlardan faydalanmasa 10 sene önceki gibi yaşasa
  • Bu sektör devlet kontrolünden çıkmaz. Ülkenin her yeri devlet kontrolünde. Boeing bizi sanırım demokratik bir ülke sanıyor.
  • bu ulke araç uretımı yapmadan uçak uretımı yapan bır ulkedır.bırakında desteklesinler..
  • Yapacaksanız allah aşkına şu kokpiti değiştirin insan uçuyor orada 60 lardan kalma herşey
  • Tabii .... Boeing 747 satmak icin bol bol Yag cekiyor beyfendi. Yemezler.. THY A380 alacak hemde 30 Tane..... :o)))

Boeing üst düzey yöneticileri, şirketin dünya pazarındaki 20 yıllık hedeflerini İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Türkiye’nin son 10 yılda havacılık sektöründen dünyanın en hızlı gelişen ülkesi olduğuna dikkat çeken Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn “Bunun en açık göstergelerinden biri THY’nin son üç yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu seçilmesidir. THY ile ABD’den İstanbul’a uçtuğumda kabinde Amerikan vatandaşlarıyla konuşuyorum. Verilen hizmetten uçuşların güvenliğinden çok memnunlar. 87 yaşındaki annem haftaya Washington’dan İstanbul’a THY’ ile uçacak. 87 yaşındaki annemi THY’ye emanet ediyorum. THY’yi sadece ben ve ailem değil, artık bütün dünya tercih ediyor” dedi.

Türkiye’nin havacılıkta 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Dunn, “Afrika, Avrupa ve Ortadoğu’da indiğim havalimanlarında çalışanların THY ve TAV yetkililerini Türk bayraklarıyla karşıladıklarına tanık oldum. Bu manzara Türk havacılık sektörünün 2023 yılında devlet kontrolünden çıkıp global bir yapıya dönüşeceğinin göstergesi. Bunun yanı sıra Türkiye’de yerli uçak üretecek alt yapı, insan gücü ve teknoloji de mevcut. Biz Türkiye’nin yerli uçak üretmesini çok hoş karşılarız. Biz rekabetten hoşlanırız. Şu ana kadar bize Türkiye ile ortak yerli uçak üretme konusunda resmi bir teklif gelmedi. Resmi teklif geldiği takdirde, ortak üretimden gurur duyarız” diye konuştu.

"TÜRKİYE, GELECEK 20 YILIN ÖNCELİKLİ PAZARLARINDAN BİRİ"

Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth ise, Türkiye’nin gelecek 20 yıl içinde kendileri için öncelikli pazarlardan biri olduğunu vurguladı. Tinseth, “Türkiye’de satışlarımızı THY ve SunExpress ağırlıklı olarak yapıyoruz. Türkiye’ye son 10 yılda 1.2 milyar dolarlık yatırım yaptık. Son 18 ayda Türkiye’den 2,2 milyar dolar tutarında uçak siparişi aldık. Bunlar arasında THY’nin yanı sıra örneğin 100 uçak siparişi veren Pegasus da var. Türkiye bugün batıdan doğuya, kuzeyden güneye güvenli uçuşların merkezi konumunda. Bu avantajlı konumu ve İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı, Türkiye’yi gelecekte havacılık sektöründe daha güçlü hale getirecek. Biz de bu gerçekten yola çıkarak Türkiye’ye olan yatırımlarımızı artıracağız. Türkiye bizim için dünyada en büyük 10 pazar içinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

BOEING: "ORTAK UÇAK ÜRETİMİNDEN GURUR DUYARIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boeing, sen önce 787'lerin batarya sorununu gider !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seyfi ~ 10 yıl önce
Yardim ve isbirligi kisvesi ile karsimiza cikanlarin asil niyetlerini iyi cözümlemeliyiz. Türkiye'nin ucak yapmasi demek sonuc olarak Boeing'in Türkiye'ye daha az ucak satmasi anlamina gelir. Bu yüzden Boeing yetkililerinin aciklamalarini samimi bulmuyor, isbirligi ve yardimlasma konularinda kararlarin cok iyi düsünülerek alinacagini umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamlar biliyor yapamayacagimizi destekliyorlar tabi. Geçen haberlerde okudum motor tribünü yapmislar 5 kisi üzerine cikip fotoğraf cektirmisler. Agir sanayisi olmayan bir ülke ucak yapabilir mi? Ha insallah yapar. Keske ama realist olmak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaa bırak allah aşkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaz berni yaz... if it is boeing, it is boring!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
10 sene önce çok demokratik dimi. Sizin niyetiniz demokrasi falan değil sizdeki çekememezlik. Türkiye ard arda sınıf atlıyo keşke sizin gibiler bu imkanlardan faydalanmasa 10 sene önceki gibi yaşasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğren ~ 10 yıl önce
Aga sen ilk önce git bir kitapçıya iktisada giriş ve sosyolojiye giriş kitabı al.Sonrada öğren sınıf neymiş liberal ekonomi neymiş.Toplumlar nasıl sınıf atlarmış.Bu kadar onursuz yaşayıp güya İYİ yaşayacağımıza birakın 10 yıl önceki gibi yaşayalım.
Devlet ~ 10 yıl önce
Bu sektör devlet kontrolünden çıkmaz. Ülkenin her yeri devlet kontrolünde. Boeing bizi sanırım demokratik bir ülke sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fsfsdg ~ 10 yıl önce
bu ulke araç uretımı yapmadan uçak uretımı yapan bır ulkedır.bırakında desteklesinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lutfen ~ 10 yıl önce
Bu konuyu iyice arastirin.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yapacaksanız allah aşkına şu kokpiti değiştirin insan uçuyor orada 60 lardan kalma herşey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOl BOl Cek.... ~ 10 yıl önce
Tabii .... Boeing 747 satmak icin bol bol Yag cekiyor beyfendi. Yemezler.. THY A380 alacak hemde 30 Tane..... :o)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000