10 Şubat 2014, Pazartesi 11:16:50

BOEING BEKLENEN TESLİMAT YAPIYOR

Boeing, ilk "Barış Kartalı" uçağını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ediyor.
  • Teslim olsa ne olur, olmasa ne olur ? Acaba Komando kimin elinde ? Sistem kimleri Dost, kimleri düşman olarak tanıyacak ?
  • Artık teslim edilsin suyu çıktı nedir bu.Abdaşkı diyen arkadaşlar aslında aşkla alakası yok üzerindeki radarın bizim sistemlere entegre edilmesi istendi ve haliyle gecikti diğer kullanıcı ülkelerde çok geç aldılar zaten uçaklarını.Şuan uçan en iyi awacstır bu uçaklar yakında abdnin awacs ları emekleği olduğundada u uçaklar alınıcak ve kalitesi tastiklenicek bu radar(mesa)diğer awacs radarlrından çok daha farklı ve yenilikçi bir yapı
  • Yillardir teslim ediliyor diye okudugum belki 100uncu haber. Ama bir turlu teslim edilemedi
  • :)
  • bu alette type'ını alıp en uzun süre line'e geçmeden bekleyen pilota hava kuvvetleri'nden madalya vereceklermiş.
  • Nedir bu amerika aşkı anlamış değilim. Embraer R-99 niye tercih edilmedi? Yunanlar kullanıyor
  • Vay yakisir bizim pilotlara.Hayirli ugurlu olsun..

Boeing, ilk Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçağının (AEW&C) yakın zamanda teslimi ile Türkiye’ye savunma yeteneklerinin gelişmesi konusunda katkı sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 4 AEW&C uçağının ilkini Boeing’den teslim alarak, gelişmiş havadan izleme ve muharebe yönetiminin yanı sıra havada ve denizde eşzamanlı hedef takip yeteneklerine sahip oldu.

Boeing Barış Kartalı Program Müdürü Mark Ellis, “Barış Kartalı Programı, Türk hükümeti ve TAI, Havelsan, THY ve MİKES gibi Türk sanayisinden mükemmel takım arkadaşlarımızla olan harika ortak çalışmanın bir örneği oldu. Bunun yanı sıra, görev sistem operatörlerinin, bakım ekiplerinin ve pilotların ilk eğitimlerinin tamamlanmış olması nedeniyle uçak hemen kullanılabilecek durumda” dedi.

Boeing, uçağı filonun ana operasyon üssü olan Konya Hava Üssü’ne teslim etti. AEW&C uçaklarının yapımında dünyanın en popüler ve güvenilir ticari jetlerden biri olan Boeing 737-700 uçakları kullanıldı.

Diğer iki AEW&C uçağı bu yıl içinde, dördüncü uçak ise 2015 yılında teslim edilecek. Barış Kartalı Programı, uçakların yanı sıra, görev mürettebat eğitimi, görev desteği ve sistem bakımına yönelik yer destek birimlerini de içeriyor.

AEW&C platformlarını işleten Avustralya ve Güney Kore’ye artık Türkiye de katılıyor.
 

BOEING BEKLENEN TESLİMAT YAPIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Teslim olsa ne olur, olmasa ne olur ? Acaba Komando kimin elinde ? Sistem kimleri Dost, kimleri düşman olarak tanıyacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radar ~ 10 yıl önce
Artık teslim edilsin suyu çıktı nedir bu.Abdaşkı diyen arkadaşlar aslında aşkla alakası yok üzerindeki radarın bizim sistemlere entegre edilmesi istendi ve haliyle gecikti diğer kullanıcı ülkelerde çok geç aldılar zaten uçaklarını.Şuan uçan en iyi awacstır bu uçaklar yakında abdnin awacs ları emekleği olduğundada u uçaklar alınıcak ve kalitesi tastiklenicek bu radar(mesa)diğer awacs radarlrından çok daha farklı ve yenilikçi bir yapı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yillardir teslim ediliyor diye okudugum belki 100uncu haber. Ama bir turlu teslim edilemedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 10 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekor denemesi ~ 10 yıl önce
bu alette type'ını alıp en uzun süre line'e geçmeden bekleyen pilota hava kuvvetleri'nden madalya vereceklermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
Ahahahaha büyüksün :)
.. ~ 10 yıl önce
bu uçakta uçmaya başladıktan sonra psikoloji bozulur.pegasustakiler canlarını tehlikeye atmadan 25 götürüyorlar diye.....
Mehmet ~ 10 yıl önce
Nedir bu amerika aşkı anlamış değilim. Embraer R-99 niye tercih edilmedi? Yunanlar kullanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eminmisiniz ?? ~ 10 yıl önce
Şaka yapıyorsunuz herhalde,embair r-99 üzerinde böyle bir uygulama yok !! Nereden çıkardınız bu bilgiyi ????
mehmet ~ 10 yıl önce
Saka mi? Erj-145'ten military icin cevirildi.R-99A/E-99/EMB 145 AEW&C http://www.embraerds.com/english/content/isr_systems/145aewc_state_of_art.asp
kalsın.. ~ 10 yıl önce
verdiğiniz linkteki uçağın resmi ne öyle? Radarı sanki sanayide profil demirlerle sabitlemişler uçağa :) Birde state of art falan yazmışlar.
mehmet ~ 10 yıl önce
kalsın diyen arkadas dış görünüşünü beğenmemiş hemen sanayiye götürüp düzelttirelim :) şaka mısınız yahu? Erieye hava radarı o çubuk dediğiniz ve normal aew&c uçaklarındaki kabiliyetin %95'ini karşılayabiliyor.
Yakisir, ~ 10 yıl önce
Vay yakisir bizim pilotlara.Hayirli ugurlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000