29 Ekim 2010, Cuma 11:33:15

BİRİZ KAPTAN'A DESTEK YAĞDI

Türk Hava Yolları uçaklarının üst üste yaşadığı olaylardan sonra iki kaptan pilot ile yollar ayrıldı. İki pilot da kendi kararıyla istifa etti ancak pilotlardan birine hem meslektaşlarından hem de sektörden destek yağdı.
  • Bir gün dönerken TC.UÇKN Uçağı ile Stuttgartt'tan, Vurmuşuz kuyruğu kalkışta, Devam etmişiz umursamadan , İstanbul'a doğru, İnip rapor vermemişiz, uyutmuşuz cümle alemi. Yazar olup, ahkam kesip, kafa koparmışız. Ya RJ' lerde hiç tip eğitimi almamışları uçurduğumuz hikayesi... Geç bunları, anam babam geç bunları..
  • sagdan soldan duyduklarinla yorum yapma bence..konusmak, ahkam kesmek cok kolay..ben cidden bu camiadan cok sogudum, insanlar cok sinsiymis, dedikoducuymus, dogrular konusulsa icim acimayacak en azindan..
  • Kendi yönetmeliğinizden haberiniz yok yazık. Yöneticiyseniz çok yazık. Eğer yazdıklarınız doğru olsaydı, İş konusunda ilgili amirlerine kasten yanlış bilgi vermek Ücret kesme cezası gerektirir ( 4.c.8), siciliniz temizse kınama verilir. Şu an sizin yaptığınız ise en azından 4.madde,c fıkrası 9. bendine girer. Okumanızı öneririm. "Kuş sürüsü gördüm ve içine girmeyeyim derken burnu fazla kaldırdım....." ifadesinde kuş çarpma bahsi geçmemektedir. Gerisi mahalle dedikodusudur.
  • Reyting için güzel bir metod aslında her iki kaptanımız da çok degerli. Birisi HZ. ALİ diğeri HZ. EBUBEKİR birisi diğerin den nasıl üstün olabilir. B-737 Filosunu hizaya getirmek işini ancak Özdamar kaptan gibiler yapabilirdi .Yöneticilik de çok iyi çok sessiz olmak yetmiyor.Bazılarının canının yanması gerekiyor onlarda toplum huzurunu bozan kişi ler Süleyman kaptanım başınız dık olsun O filo için siz bile mülayim kaldınız o filodaki F/O ların huzursuzluğunu herkes biliyor malum 15 civarı kişinin ilişiği kesilse ne siz kötü olurdu nuz THY de rahatlardı yolunuz açık olsun. F/O lar sizi seviyor siz gidince yetim kaldılar ŞAHİN
  • Siz 30 yillik tecrubelli oldugunuz buradan belli bisey bilermis gibi konusup durursunuz dusunmeden sorusturup arastirmadan görmeden ! ben kendim Belcika Zaventem havalimaninda görev yapiyorum.
  • öncelikle her iki güzide kaptanımıza geçmiş olsun diyor bundan sonraki uçuş hayatında basarılar diliyorum ancak her iki olay arasında olayın sonrasında ki süreçle ilgili farklılıklar var örnrğin biriz kpt olaydan sonra hatasını kabul edip ayrılırken . özdamar kaptan raporunda kuyruk vurma olayınından kuş çarpması sebebini belirterek yetkisiz kişinin o koltukta oturmasından bahsetmeden raporunu tamamlamış yani doğruları saklamış ve 17 gün istifa için bekleyerek(daha doğrusu kalmal için tüm imkanları kullanarak)kurtatır yönü kalmayınca istifa etmiştir.(zaten yönetmeliklerde yalan beyan ihrac sebebidir ) yani iki kaptanımız arasındaki fark da budur biri hemen diğeri kulısler fayda etmeyince istifa etmiştir.
  • ay kıyamam damarına mı bastım? kızdırdım mı yoksa seni? köylüyüm, köylülüğümle, köylülerimizle gurur duyuyorum..senin aksine.
  • önce Türkçeyi sen öğrende gel 'burda' değil burada dır. köylü....
  • Yorum adıyla yazan sayın "Misafir - 2010-10-31 - 19:11:51", piyasada Süleyman Kaptanımı haksız yere karalamaya çalışan bir sen kaldın. Kaptanımın kişiliğine yönelik iftiralar, seni savcılık nezdinde sorumluluk altına sokar. Kaptanım, kul hakkına dikkat eder. Sen git, yemek programlarında gider içindeki saldırganlık ve dedikodu açlığını! Doğan
  • "..., Orhan Silahtaroğlu’nun o uçuşta öğrenci olarak bulunmadığını belirten yetkililer, sivil bir kişinin o koltukta oturmasının hiçbir şekilde mümkün olmadığını, ...” şeklinde Ortaklığın izni olmaksızın demeç veren kişiler ve THY prestijini sarsan yorumcular ” Ortaklığın onurunu sarsacak veya zarar verecek bilgileri açıklamak veya suçlamalarda bulunmak, söylentiler çıkarmak veya yanlış haber yaymak” suçunu ilemiş oluyorlar mı ?

Türk Hava Yolları, bir hafta içinde iki sarsıcı olayla gündeme geldi. Arda arda yaşanan hava kazaları ucuz atlatılsa da son dönemde yaşanan olaylar, Türk Hava Yolları’nı derinden sarstı.

Türk Hava Yolları, önce Belçika’nın Brüksel kentindeki Zewantem Havaalanı’nda, Kaptan pilot Hasan Biriz yönetimindeki Airbus 340 tipi uçağın sol motorunu piste vurmasıyla gündeme geldi. Bu olay medyada geniş yer buldu. Kazadan kendisini sorumlu tutan pilot Hasan Biriz, olayın ertesi günü THY’deki görevinden istifa etti.

Bu olay henüz soğumadan Türk Hava Yolları bu kez ikinci bir kaza haberiyle gündeme geldi. Türk Hava Yolları uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkışı sırasında kuyruğunu yere vurmuş, uçak kalkıştan sonra yakıtını boşaltarak havaalanına inişini gerçekleştirmişti. Ancak, bu olayda sadece bir kuyruk vurma yoktu. Uçağın kaptan pilotu Süleyman Özdamar, kalkış sırasında uçağın kumandasını sivil kıyafetli bir öğrenci pilota vererek onlarca yolcunun hayatını tehlikeye atmıştı. Skandal niteliğindeki bu olaydan sonra Süleyman Özdamar hakkında soruşturma başlatıldı. Kurula çıkarılması beklenen Özdamar, olaydan 17 gün sonra istifasını verdi ve şirketten ayrıldı.

Birbirine benzeyen iki olay sonrası THY iki pilot ile yollarını ayırdı. Her iki haberi de ilk olarak kamuoyuna duyuran Airporthaber’e, yorum yağdı. Haberler binlerce kişi tarafından okundu,yüzlerce yorum geldi. Ancak yorumlarda Hasan Biriz’e destek yağarken, Süleyman Özdamar yalnız kaldı.
Yorumcular, Hasan Biriz’in hatasını havacılıkta rastlanabilecek olay olarak nitelerken istifasını sunan Biriz kaptanın şirkete dönmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardı. THY yönetiminden, Biriz’in istifasının kabul edilmemesi gerektiği konusunda ricada bulunan yorumculara pilot camiasından da destek geldi. TALPA’nın da, başarılı kaptan pilotun istifasından büyük üzüntü duyduğu kaydedildi.

Ancak Hasan Biriz’e verilen destek yaşadığı olaydan sonra Süleyman Özdamar’a verilmedi. Yorumcular, Özdamar’ın kendisinden beklenmeyen bir hata yaptığını ve sivil kıyafetli bir pilotun sağ koltuğa oturtulmasının kabul edilemeyeceğini savundu.

Her iki kaptan pilotun yaşadıkları bu olaydan sonra Türk Hava Yolları’nın tutumunun ne olacağı merakla bekleniyor. Özdamar’ın şirkete geri dönmesinin zor olduğu belirtilirken istifasını sunan Biriz’in yeniden THY’de uçma ihtimalinin bulunduğu belirtiliyor.

AIRPORTHABER FARKI

Bu arada, yaptığı haberlerle Türkiye'nin havacılık gündemine yön veren amiral gemisi Airporthaber, bir kez daha farkını ortaya koydu. Tıpkı Brüksel'deki olay gibi İstanbul'da yaşanan kuyruk vurma skandalını da Türkiye'ye ilk kez duyuran Airporthaber, başkasının haberiyle değil kendi haberiyle yine çok konuşuldu. Dün medya camiası Airporthaber'in ortaya çıkardığı bu skandalı konuştu. Onlarca gazete, internet sitesi ve televizyon Airporthaber'in ortaya çıkardığı bu haberi sayfalarına taşıdı. Ancak, bir kez daha emeğe saygısızlık ve fikir hırsızlığı vardı. Airporthaber olarak, onları okuyucuların vicdanına havale ediyoruz ve yolumuza devam ediyoruz.

BİRİZ KAPTAN'A DESTEK YAĞDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir gün dönerken TC.UÇKN Uçağı ile Stuttgartt'tan, Vurmuşuz kuyruğu kalkışta, Devam etmişiz umursamadan , İstanbul'a doğru, İnip rapor vermemişiz, uyutmuşuz cümle alemi. Yazar olup, ahkam kesip, kafa koparmışız. Ya RJ' lerde hiç tip eğitimi almamışları uçurduğumuz hikayesi... Geç bunları, anam babam geç bunları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sagdan soldan duyduklarinla yorum yapma bence..konusmak, ahkam kesmek cok kolay..ben cidden bu camiadan cok sogudum, insanlar cok sinsiymis, dedikoducuymus, dogrular konusulsa icim acimayacak en azindan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendi yönetmeliğinizden haberiniz yok yazık. Yöneticiyseniz çok yazık. Eğer yazdıklarınız doğru olsaydı, İş konusunda ilgili amirlerine kasten yanlış bilgi vermek Ücret kesme cezası gerektirir ( 4.c.8), siciliniz temizse kınama verilir. Şu an sizin yaptığınız ise en azından 4.madde,c fıkrası 9. bendine girer. Okumanızı öneririm. "Kuş sürüsü gördüm ve içine girmeyeyim derken burnu fazla kaldırdım....." ifadesinde kuş çarpma bahsi geçmemektedir. Gerisi mahalle dedikodusudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Reyting için güzel bir metod aslında her iki kaptanımız da çok degerli. Birisi HZ. ALİ diğeri HZ. EBUBEKİR birisi diğerin den nasıl üstün olabilir. B-737 Filosunu hizaya getirmek işini ancak Özdamar kaptan gibiler yapabilirdi .Yöneticilik de çok iyi çok sessiz olmak yetmiyor.Bazılarının canının yanması gerekiyor onlarda toplum huzurunu bozan kişi ler Süleyman kaptanım başınız dık olsun O filo için siz bile mülayim kaldınız o filodaki F/O ların huzursuzluğunu herkes biliyor malum 15 civarı kişinin ilişiği kesilse ne siz kötü olurdu nuz THY de rahatlardı yolunuz açık olsun. F/O lar sizi seviyor siz gidince yetim kaldılar ŞAHİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz 30 yillik tecrubelli oldugunuz buradan belli bisey bilermis gibi konusup durursunuz dusunmeden sorusturup arastirmadan görmeden ! ben kendim Belcika Zaventem havalimaninda görev yapiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öncelikle her iki güzide kaptanımıza geçmiş olsun diyor bundan sonraki uçuş hayatında basarılar diliyorum ancak her iki olay arasında olayın sonrasında ki süreçle ilgili farklılıklar var örnrğin biriz kpt olaydan sonra hatasını kabul edip ayrılırken . özdamar kaptan raporunda kuyruk vurma olayınından kuş çarpması sebebini belirterek yetkisiz kişinin o koltukta oturmasından bahsetmeden raporunu tamamlamış yani doğruları saklamış ve 17 gün istifa için bekleyerek(daha doğrusu kalmal için tüm imkanları kullanarak)kurtatır yönü kalmayınca istifa etmiştir.(zaten yönetmeliklerde yalan beyan ihrac sebebidir ) yani iki kaptanımız arasındaki fark da budur biri hemen diğeri kulısler fayda etmeyince istifa etmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ay kıyamam damarına mı bastım? kızdırdım mı yoksa seni? köylüyüm, köylülüğümle, köylülerimizle gurur duyuyorum..senin aksine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
önce Türkçeyi sen öğrende gel 'burda' değil burada dır. köylü....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorum adıyla yazan sayın "Misafir - 2010-10-31 - 19:11:51", piyasada Süleyman Kaptanımı haksız yere karalamaya çalışan bir sen kaldın. Kaptanımın kişiliğine yönelik iftiralar, seni savcılık nezdinde sorumluluk altına sokar. Kaptanım, kul hakkına dikkat eder. Sen git, yemek programlarında gider içindeki saldırganlık ve dedikodu açlığını! Doğan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"..., Orhan Silahtaroğlu’nun o uçuşta öğrenci olarak bulunmadığını belirten yetkililer, sivil bir kişinin o koltukta oturmasının hiçbir şekilde mümkün olmadığını, ...” şeklinde Ortaklığın izni olmaksızın demeç veren kişiler ve THY prestijini sarsan yorumcular ” Ortaklığın onurunu sarsacak veya zarar verecek bilgileri açıklamak veya suçlamalarda bulunmak, söylentiler çıkarmak veya yanlış haber yaymak” suçunu ilemiş oluyorlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000