21 Ekim 2012, Pazar 14:08:56

BİRDAL: "EUROCONTROL ŞAŞKIN"

Dünya hava trafik kontrolörleri günü, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'nin düzenlediği organizasyonla dün akşam WOW Convention Center'da düzenlendi.
  • eurocontrolde düzenlenen eğitimlere katılamayan teknik personelin durumuna da şaşırmamak elde değil.
  • Gecede en doğudan en batıya kadar bir çok meydandan kontrolör görmek mümkümdü. Bu birlikteliği görebilmek bir ayrıcalıktı. Ayrıca kontrolörlere yakışan profesyonellikte, ayrıcalıklı bir geceydi. Teşekkürler Tatca.
  • DHMİ bünyesinde en üst kademeden dahi fazla maaş alıp hala şurda bu kadar burda bu kadar maaş diyen arkadaşlar. Sizin örnek gösterdiğiniz ülkelerde mesela ispanya da kişi başı GSMH oranı 30.000 euro, biz de 15.000 euro. Birde bunları bir kıyaslayın. Oradaki alım gücü ile buradaki alım gücüne bakın. Hala sosyal haklarımızın daha da iyileştirilmesini istiyoruz diye feryat ediyorsunuz. El insaf...
  • sayın bakanım genel müdürüm satın şu seyrüseferi ali sabancı'ya yada yabancılara bakın ne oluyor. Bizlerde arabalarımız gibi gaz ile çalışıyoruz maalesef...
  • eurocontrol tabiki şaşırır..ispanyola aynı iş için ayda ortalama 18000 euro öder türk kontrolöre 2500..avrupalı binası alt yapısı frekansı radarı eğitimi için milyonlarca dolar fatura eder eurocontrole türk ise hemen hemen hiç bir şey..eurocontrol tabiki çok şaşırır ben de çok şaşkınım :)
  • Alman hava sahasında 36000 ft'e tırmanana kadar 10 tane frekans değiştirirsiniz, türkiye'de 3 tane, Alman hava sahasında 50 NM'de bir frekans değiştirirsiniz, Türkiye'de KFK'dan VADEN'e kadar sadece bir frekans :))) Milyarlarca Doların döndüğü bu sektörde 3 kuruş verip bir kaç kontrolör daha koymak lüks gelir. Dünyanın her bir tarafına uçuyoruz, İstanbul kadar frekanslarında BLOK olan bir yer daha var mı ??? Tabii bunda dışarıda uçarken frekansı koklayıp, bir nefes alıp öyle konuşurken, ATC'nin her söylediğini düşünmeden uygularken, neden İST'da frekansa bodoslama girilir anlayabilmiş değilim ??? kontrolör kardeşlerimizi her konuda sonuna kadar destekliyoruz. Sevgiyle kalın, mutlu bayramlar :)))
  • Madem bir modernleşme söz konusu o zaman lütfen frekanslar da bundan nasibini alsın.
  • Zamanla hem maddi açıdan hem manevi açıdan hakkettiği yeri bulacaktır ATCO'lar. Hepsine selamlar olsun.
  • Ben bir pilotum.Kontrolörlere gerçekten çok teşekkür ediyorum.Onlarda canla başla bu işi layıkı ile yapmaya çalışıyorlar.Onlarında hakettikleri haklarının verilmesi en büyük arzumuzdur.Bu işi zordur.Kimse küçümsemesin.
  • Emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler.Muhteşem bir geceydi.

Dünya hava trafik kontrolörleri günü, dün tüm dünyada kutlandı. 

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği de, üyeleri için bir organizasyon gerçekleştirdi.

WOW İstanbul Convention Center'da düzenlenen organizasyona Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV İstanbul Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy, Saga Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, TAV Ceo'u Sani Şener, THY Eğitim Müdürü Aykut Alpa ve çok sayıda davetli katıldı. 

Bu sene ki kontrolörler gününün TATCA'nın 20'nci yılına denk gelmesi de organizasyona farklı bir hava kattı. 

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy yaptığı konuşmada: “Hava trafiği iki misline çıktı ve artıyor. Bir buçuk pisti olan meydanda bu kadar trafik artıyorsa, başarıdır. Hava trafiği artınca kontrolörlerin ne iş yaptığı ortaya çıktı. Sektör artık sizi tanıdı. Çok önemsiyor. Herkes, daha çok nasıl yardımcı oluruz onu düşünmeye başladı” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"Ülkemizde en büyük gelişme havacılıkta oldu. Yolcu potansiyeli 118 milyon’dan 125 milyona çıkacak. Uçak sayısı bin 500’e çıkacak. Bu gelişmeler ve kontrolör meslektaşlarımın verdiği hizmet takdire şayandır. Arkalarında Türk insanının bulunduğunu hissederek çalışıyorlar. Gecikme ve sıkıntılarda kontrolörlerin değeri bir kez daha anlaşılıyor. Şu anda DHMİ bünyesinde 1083 kontrolör hizmet veriyor. Her yıl 100’ün üstünde katılımla bu sayısı 2015 yılında 1500’ün üzerine çıkaracağız.

Atatürk Havalimanı’nda 1100’ün üzerinde hava trafiğine hizmet veren, yöneten, idare eden kontrolörlere sonsuz teşekkürler. Bu başarı, bu gelişme Türk sivil havacılığına etki eden şirketler dışında yurt dışında da takdirle karşılanıyor. Özellikle Eurocontrol’e üye şirketler şaşkınlık ve teşekkürle karşılıyor.

Bu mesleğe son 10 yılda katkısı olan, şu anki kazanıma katkısı olan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın selamlarını iletiyorum. Gündüz Elazığ’daydık. Elazığ’da çalışan bir Filiz ablamız var. Dedi ki; arkadaşlara söyle, günlerini kutlarım ve deyin ki; ülkenin batısında ne varsa, artık doğusunda da o var. Atatürk Havalimanı ne kadar modern ise Elazığ kule de o kadar modern.

2009’da 49 milyon olan yolcu kapasitesini 200 milyona çıkardık. Havada duble yollar olmaya başladı. 8 bin 300 personele teşekkürü bir borç bilirim. İsimsiz kahramanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kontrolörler günü tüm sektöre hayırlı olsun."

BİRDAL: "EUROCONTROL ŞAŞKIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

şaşılacak şey çok ~ 11 yıl önce
eurocontrolde düzenlenen eğitimlere katılamayan teknik personelin durumuna da şaşırmamak elde değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 12 yıl önce
Gecede en doğudan en batıya kadar bir çok meydandan kontrolör görmek mümkümdü. Bu birlikteliği görebilmek bir ayrıcalıktı. Ayrıca kontrolörlere yakışan profesyonellikte, ayrıcalıklı bir geceydi. Teşekkürler Tatca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kıyasss... ~ 12 yıl önce
DHMİ bünyesinde en üst kademeden dahi fazla maaş alıp hala şurda bu kadar burda bu kadar maaş diyen arkadaşlar. Sizin örnek gösterdiğiniz ülkelerde mesela ispanya da kişi başı GSMH oranı 30.000 euro, biz de 15.000 euro. Birde bunları bir kıyaslayın. Oradaki alım gücü ile buradaki alım gücüne bakın. Hala sosyal haklarımızın daha da iyileştirilmesini istiyoruz diye feryat ediyorsunuz. El insaf...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 12 yıl önce
sayın bakanım genel müdürüm satın şu seyrüseferi ali sabancı'ya yada yabancılara bakın ne oluyor. Bizlerde arabalarımız gibi gaz ile çalışıyoruz maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi.. ~ 12 yıl önce
eurocontrol tabiki şaşırır..ispanyola aynı iş için ayda ortalama 18000 euro öder türk kontrolöre 2500..avrupalı binası alt yapısı frekansı radarı eğitimi için milyonlarca dolar fatura eder eurocontrole türk ise hemen hemen hiç bir şey..eurocontrol tabiki çok şaşırır ben de çok şaşkınım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇOK İŞ, AZ PARA ~ 12 yıl önce
Alman hava sahasında 36000 ft'e tırmanana kadar 10 tane frekans değiştirirsiniz, türkiye'de 3 tane, Alman hava sahasında 50 NM'de bir frekans değiştirirsiniz, Türkiye'de KFK'dan VADEN'e kadar sadece bir frekans :))) Milyarlarca Doların döndüğü bu sektörde 3 kuruş verip bir kaç kontrolör daha koymak lüks gelir. Dünyanın her bir tarafına uçuyoruz, İstanbul kadar frekanslarında BLOK olan bir yer daha var mı ??? Tabii bunda dışarıda uçarken frekansı koklayıp, bir nefes alıp öyle konuşurken, ATC'nin her söylediğini düşünmeden uygularken, neden İST'da frekansa bodoslama girilir anlayabilmiş değilim ??? kontrolör kardeşlerimizi her konuda sonuna kadar destekliyoruz. Sevgiyle kalın, mutlu bayramlar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Madem bir modernleşme söz konusu o zaman lütfen frekanslar da bundan nasibini alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 12 yıl önce
Zamanla hem maddi açıdan hem manevi açıdan hakkettiği yeri bulacaktır ATCO'lar. Hepsine selamlar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 12 yıl önce
Ben bir pilotum.Kontrolörlere gerçekten çok teşekkür ediyorum.Onlarda canla başla bu işi layıkı ile yapmaya çalışıyorlar.Onlarında hakettikleri haklarının verilmesi en büyük arzumuzdur.Bu işi zordur.Kimse küçümsemesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler.Muhteşem bir geceydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000