31 Ocak 2013, Perşembe 09:48:30

BİR YILDIRIM VAKASI DAHA!

THY'nin Airbus 319 tipi İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağına yıldırım isabet etti, uçakta küçük çaplı yapısal hasar oluştu. Uçak seferden çekildi.
  • bu haberin torpilen ne alakası var bu arada thy na geçmiş olsun
  • herkes pilot olmus, pilota radar kullanmayi ogretiyor.her seyden anlayan halkimiz radarada el atti.
  • özel bir şirkette çalışıyorum thy yi özellikle tekniğini yetersiz ve zor durumda buluyorum (teknisyen arkadaşlar alınmasın ( cs sayısı ve yönetici baskısı kaynaklı sıkıntılar) fakat bu yıldırım olayı tk ya has değil sadece thy haber oluyor yoksa hava ne zaman bulutlansa bizimde başımıza sık sık geliyor yıldırım hasarı sanırım yakıt maliyetleri nedeniyle yakıt hesapları ekibin rotadan fazla uzaklaşmasını engelliyor bide uçakların boya kalitesi düşük olabilir sonuçta kış aylarında sıradan bir olay bu kadar uçak uçuruyorsa hemen hemen hergün yıldırım hasarıda olsa thy de ortalamalarda kalır haber değeri taşımıyor bence
  • GEREKLİ EGİTİM VERİLMELİ.TOPLAMA EKİPLE OLMUYOR SANIRIM
  • Asıl Allah KUL HAKKI yiyenleri çarpsın bence
  • yahu yukaridakinin isi gucu yok da thy nin timetable ini mi takip ediyor? ucak duser sirket aciklama yapar, her sey allahtan. hamdolsun, insallah masallah...... yildirim carpar, bu sefer yorumcular siraya dizilir. allah carpti.....beter olun insallah, masallah....anlamakta zorlaniyorum. ayni olaylar dunyada hergun bircok havayolunun basina geliyor.git bak guney afrikada yildirim nasil vuruyor. sizdekinin on kati fazla.... sevenler ile, sevmeyenlerin birbirlerine duyduklari bu NEFRETI anlayamiyorum hocam. bir kesim allaha sirket batsin diye dua ediyor. bir kesim de allaha sirket duze ciksin diye dua aiyor. dualar dualara karsi....bilime, teknolojiye ne oldu?? medya olarak da siradan olaylara biraz GAZ verdiginizi dusunuyorum hocam.
  • THY Çekirge Olimpiyatlarında altına doymuyor ! Bu kaçıncı sıç-rayış ? THY sakın bizi üzme ve hep böyle ufak olaylarla atlat. GEÇMİŞ OLSUN. Ps: ya arkadaş alın bir renkli radar şu pilotlarınıza kurtulun bundan birde ILDAS ne oldu bilen var mı?
  • başka şirketlerin uçakları da bu kadar çok yıldırıma giriyor mu? girmiyorsa bir yerlerde bir problem var demektir.
  • THY pilotlari eskiden sise ve ruzgara kulak asmadan inerlerdi, kazalar oldu, simdi dikkatliler durumu zorlamiyorlar. Yildirim ve thurderstorm konusuda ayni, artik dikkat etmeleri lazim. Benin korkum Turkiye'de doppler radari yok, bir gun bu ucaklar microburst'e girecek yaklasma sirasinda.
  • Torpil hava yollari hak yemege devam et Allah daha cok carpar.Anlayana...

Edinilen bilgiye göre; Türk Hava Yolları'nın  TC-JLY kuyruk tescilli Airbus A319 tipi yolcu uçağına İstanbul-Beyrut seferi sırasında yıldırım çarptı. 

Beyrut'a yaklaşma sırasında yaşanan olay sonrası uçak inişini sorunsuz gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde uçakta küçük çaplı yapısal hasar oluştuğu anlaşıldı. Uçak seferden çekildi, yolcuların başka bir uçakla seferine devam edeceği kaydedildi. 

Airporthaber.com

BİR YILDIRIM VAKASI DAHA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

misafir ~ 11 yıl önce
bu haberin torpilen ne alakası var bu arada thy na geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komiklik ~ 11 yıl önce
herkes pilot olmus, pilota radar kullanmayi ogretiyor.her seyden anlayan halkimiz radarada el atti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yiğit -hak ~ 11 yıl önce
özel bir şirkette çalışıyorum thy yi özellikle tekniğini yetersiz ve zor durumda buluyorum (teknisyen arkadaşlar alınmasın ( cs sayısı ve yönetici baskısı kaynaklı sıkıntılar) fakat bu yıldırım olayı tk ya has değil sadece thy haber oluyor yoksa hava ne zaman bulutlansa bizimde başımıza sık sık geliyor yıldırım hasarı sanırım yakıt maliyetleri nedeniyle yakıt hesapları ekibin rotadan fazla uzaklaşmasını engelliyor bide uçakların boya kalitesi düşük olabilir sonuçta kış aylarında sıradan bir olay bu kadar uçak uçuruyorsa hemen hemen hergün yıldırım hasarıda olsa thy de ortalamalarda kalır haber değeri taşımıyor bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EGİTİM ŞART ~ 11 yıl önce
GEREKLİ EGİTİM VERİLMELİ.TOPLAMA EKİPLE OLMUYOR SANIRIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski kabin amiri... ~ 11 yıl önce
Asıl Allah KUL HAKKI yiyenleri çarpsın bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah ile ne alaka? ~ 11 yıl önce
yahu yukaridakinin isi gucu yok da thy nin timetable ini mi takip ediyor? ucak duser sirket aciklama yapar, her sey allahtan. hamdolsun, insallah masallah...... yildirim carpar, bu sefer yorumcular siraya dizilir. allah carpti.....beter olun insallah, masallah....anlamakta zorlaniyorum. ayni olaylar dunyada hergun bircok havayolunun basina geliyor.git bak guney afrikada yildirim nasil vuruyor. sizdekinin on kati fazla.... sevenler ile, sevmeyenlerin birbirlerine duyduklari bu NEFRETI anlayamiyorum hocam. bir kesim allaha sirket batsin diye dua ediyor. bir kesim de allaha sirket duze ciksin diye dua aiyor. dualar dualara karsi....bilime, teknolojiye ne oldu?? medya olarak da siradan olaylara biraz GAZ verdiginizi dusunuyorum hocam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GRV-YRD ~ 11 yıl önce
THY Çekirge Olimpiyatlarında altına doymuyor ! Bu kaçıncı sıç-rayış ? THY sakın bizi üzme ve hep böyle ufak olaylarla atlat. GEÇMİŞ OLSUN. Ps: ya arkadaş alın bir renkli radar şu pilotlarınıza kurtulun bundan birde ILDAS ne oldu bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başka şirketler ~ 11 yıl önce
başka şirketlerin uçakları da bu kadar çok yıldırıma giriyor mu? girmiyorsa bir yerlerde bir problem var demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY pilotlari ~ 11 yıl önce
THY pilotlari eskiden sise ve ruzgara kulak asmadan inerlerdi, kazalar oldu, simdi dikkatliler durumu zorlamiyorlar. Yildirim ve thurderstorm konusuda ayni, artik dikkat etmeleri lazim. Benin korkum Turkiye'de doppler radari yok, bir gun bu ucaklar microburst'e girecek yaklasma sirasinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil ~ 11 yıl önce
Torpil hava yollari hak yemege devam et Allah daha cok carpar.Anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lepiska ~ 11 yıl önce
Bence HAMDİ TOPCU internetten öğrendiğini söylediği havacılığın güvenlik kısmınıda NAT GEO UÇAK KAZASI RAPORU programını izleyerek öğrenmeyi denesin yoksa yakında yeni bir belgesel konusu olacaklar ;€

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000