11 Mayıs 2012, Cuma 08:40:04

BİR YERLİ ÜRÜN DAHA

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen toplantıyla Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile THY arasında protokol imzalandı.
  • zaten ikram ediliyor ki...

İTO'nun binasında gerçekleştirilen toplantıda yapılan anlaşmaya göre, THY iç hatlardaki 1 milyon yolcusuna Alaşehir üzümü ikram edecek.

Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yıllardır markalaşma ve birlikte hareket etme kültürünü vurguladığının altını çizerek, “Bugün bunların ikisininde sonucunu göreceğiz. Bu ikisini yaptığımız zaman şehirlerimizi, insanlarımızı daha zengin yapabileceğimizi anlattım. İşte bugün, markalaşma vizyonunun ve birlikte hareket anlayışının ortaya çıkardığı örnek bir işin protokolünü imzalayacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yerel bir değeri ile, uluslararası bir markası arasında işbirliğinin temelinin atılacağını ifade ederek şöyle devam etti:

"Bu önemli işbirliği sayesinde, Alaşehir'in Sultaniye üzümü kanatlanıyor. Dünyanın en kaliteli kuru üzümü olan, Alaşehir'in Sultaniye üzümü, bir dünya markası olan Türk Hava Yolları'nın gücünün rüzgarını arkasına alıyor. Bir dünya olan ve yılda 35 milyon yolcuyu taşıyan THY, bundan sonra iç hat uçuşlarında Sultaniye üzümünü ikram edecek. Böylece, hem Alaşehir;in markası olan Sultaniye üzümü hak ettiği şekilde tanıtılacak, hem de THY müşterilerine dünyanın en lezzetli kuru üzümünü ikram etmiş olacak."

Anlaşmanın Oda ve Borsaların vizyonunu ve geldikleri noktayı gösterdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “ Oda ve Borsalarımız artık bu tür projelerle özel sektöre ve şehirlerine büyük katma değer sağlıyorlar. Bu proje Alaşehir ve Gediz havzasındaki 40 bin civarındaki aileyi ilgilendiren bir proje. Çünkü Alaşehir için üzüm her şeydir, ilçenin temel girdisidir. İlçedeki her vatandaşın direkt veya dolaylı olarak ekonomik fayda sağladığı bir üründür. Şimdi bu ürün THY vasıtasıyla milyonlarca yerli ve yabancı ile buluşacak. Alaşehir ve Sultaniye markasını, THY'yi kullanan tüm dünya vatandaşları taşıyacak. Şehir ve ürün markalaştıkça Manisa'lı, Alaşehir'li çiftçi kazanacak, tüccar kazanacak” diye konuştu.

Türkiye'nin yöresel ürün cenneti olduğunun altını çizen TOBB Başkanı şöyle devam etti:

“Türkiye'nin dört bir yanında binlerce özel ürün yetişebiliyor. Bir araştırma yaptırdım ülkemizde dört bine yakın yöresel ürün var. Birbirinden değerli yöresel ürünlerimiz var, ama yeterince para kazanabiliyor muyuz, Maalesef hayır. Eksiğimiz markalaşma ve tanıtım... Ürünlerimizi markalaştırmadığınız zaman, tanıtmadığınız zaman elinizdeki ürünler para etmiyor. Anadolu topraklarında yetişen pek çok ürünü ne yazık ki daha ambalajlayamadık bile. 30 yıl önce Avrupa'da yoğurt kelimesini bilen yoktu. Ama şimdi Avrupa bizim yoğurdumuzu bize satmaya çalışıyor. Yoğurdu meyveli yapmış, kimin markasıyla bu ürünü bize satıyor? Kendi markasıyla... O zaman bizim çiftçimiz kaybediyor, bizim tüccarımız kaybediyor, ülkemiz kaybediyor.”

“İsraf haram kültüründen geliyoruz, ama binlerce marka olabilecek ürünümüzü heba ediyoruz” ifadelerini kullanan Rifat Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti:

"Şimdi yeni yeni kendimizi yeni keşfetmeye başladık. Kendi zenginliklerimizin değerini yeni anlamaya başladık. O yüzden bugün imzalayacağımız protokol basit bir protokol değil, biz bugün vizyon dolu bir işe imza atıyoruz. İnanıyorum ki bu iş, diğer şehirlerimizi, ilçelerimizi de harekete geçirecek. Tüm şehirlerimizi zenginleştirme potansiyeline sahip olan yerel ürünlerimiz teker teker markalaşacak. Biz de TOBB olarak bu alanda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

THY Genel Müdürü Temel Kotil'de projenin kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, dünyaya üzümün tanıtılmasına yardımcı olacaklarını ve anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BİR YERLİ ÜRÜN DAHA

Yorumlar

yasas ~ 12 yıl önce
zaten ikram ediliyor ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000