26 Ocak 2010, Salı 07:42:46

"Bir yanda Sabiha Gökçen bir yanda Atatürk Havalimanı"

Şu anda dışarıda tipi, viraj alan motosiklet yarışçıları gibi yan yatmış, tozu dumana katarak yağmaya devam ediyor...
  • valla uçakları tın tın göndermeyin yazan arkadaşım bu kadar memnun değilseniz başka yer hizmeti şirketi de var saw da onu kullanabilirsiniz zorla tutmuyolar kimseyi orda zannedersem hani geldiği zaman bürün havayollarının geçeicek dendiği isg nin yer hizmeti artık yapamaz dendiği varya ama yok siz hem sallarsınız hem ayrılamazsınız niyeyse artık iş sadece çenede
  • sevgili saw da çalışan arkadaşlar lütfen uçakları tın tın göndermeyin.yolcu var bagajı da olsun.vallahi yorulduk artık uçak geliyor ayır babam ayır iç hat dış hat ortaya karışık göndermeyin.bizde insanız.bizde emek harcıyoruz.lütfen.bagajı olmayan yolcuyuda göndermeyin bi zahmet yada yükleyin ya.rica ediyoruz.
  • sayın yorumcular ikiniz de beni güldürdünüz, çok yaşayın e mi? :))) birisi Sabahattin demiş, diğeri de onu ciddi sanıp havalimanının adını doğru söyle demiş :)))))
  • Çorlu'da açılsın,hiç mahzuru yok.SG büyüyor ve gelişiyor.Yazanlar sonunda utanacak.SG'de sorun HEAŞ.
  • keşke saw dan uçan pegasus hariç tüm şirketler burdan gitse çorluya.saw sade pegasusun olsa.bak ozaman pegasus nasıl oluyo.5 yılda 100 uçaklık filoya ulaşır...
  • yorumlarınızı okuyunca gülmemek elimde değil ya arkadaşlar biri sabiha gökçeni sahabettin zannediyor ,diyeride oranın pegasusun zannediyor ya lütfen burası havacılık portalı yol geçen hanı değil siz ilk önce sabiha gökçenin adını ve orada pegasusa ait ayrı bir otopark olduğunu öğrenin ondansonra yorum yapın rezilsiniz :)))))))))))))))))))
  • Orası pegasus havalimanı mı ? PGS uçana bedava. Peki diğerlerine ? Bu şimdi otopark bedava mı demek ? Aslında birşey yazmayada gerek yok. Nasıl olsa orası sonunda kargo terminali olacak. Hele III havalimanından sonra artık iyice gider. Sizlerde otel falan işi götürürsünüz . İstanbulmuş. Neresi İstanbul ? İzmit orası İzmit.
  • Sabahattin anadolu yakası için iyi bir tercih ancak ne yaparlarsa yapsınlar oranın "ruhu" yok. Gerçekten Sabahattin havalimanı bana hep büyük bir otogar gibi gelmiştir ve hala da öyledir. Çorlu olayına ise hiç girmeyin zaten sayın seyirciler, orası uzaktır, uzak kalacaktır.
  • kusur aramak için gidersen mutlu olursun zaten,art niyetli bakış açısı olduğu için güzellikleri göremezsin zaten,sen ve senin gibiler,paranoyak kişilik sahipleri başka müspet olumlu şeyleri düşünmekten bihaberdir zaten.. hoşça bakın zatınıza..
  • pegasusla iç hat uçanlara otopark 3 gün dış hat uçanlara ise 7 gün bedava yazarın bundan haberi yok sanırım birisi ona söylemeli ...

Şu anda dışarıda tipi, viraj alan motosiklet yarışçıları gibi yan yatmış, tozu dumana katarak yağmaya devam ediyor. Çarşamba günü daha da çok ağzımızı kıracağını söyleyen meteorologlardan korkumdan hava durumunu izlememe kararı aldım. Sizce nasıl karar, iyi di mi, iyi di mi? Kararlarımı kendim almakta aşırı zorlanıyorum.  Ama iyi karar değilse kesin söyleyin hemen başka karar alıp onu da danışayım.
İstanbul’da gündem bu: Karakış.

Biz ise, daha kar yağmaya başlamadan bir gün önce güneye gitmiştik. Şubat tatiline girmiş olan Memo’yu anneannesine bırakıp geri gelecektik ve transit yapmak için indiğimizde Antalya’nın soğuğunu görüp dehşet içinde kaldık. Eğer Antalya bu soğuktaysa kim bilir İstanbul ne haldeydi netekim.

Antalya’dan uzaklaştıkça hava ısındı. Düşünün (bu soğukta) Antalya’da mutlu bir Hollandalı değerli okur. (‘Düşünün Antalya’da mutlu bir Hollandalı’ TRT turistik müziğini Nil Karaibrahimgil’in babası Suavi Karaibrahimgil’in beste beslediğini biliyor muydunuz? Hahaha değerli okur, meğer Suavi Karaibrahimgil sandığımız sakallı Suavi’nin Nil ile hiç ilgisi yokmuş, senelerdir sessiz sessiz oturup ‘ben o değilim’ de demiyor kurnaaazz... Ama ben hep kıllanıyordum, yahu diyordum, babasına hiç benzemiyor, nassı iştir bu yeaauvv, geçenlerde uçak dergisinde gördüm de içim ferahladı. Zaten hayatla ilgili bütün bildiklerimi uçak biletleri otobüsten daha da ucuz hale geldikten sonra hep bu uçak dergilerinden edinmeye başladım.)
Şimdi gelelim bazı mühim değilmiş gibi görünen mühim bilgilere:

Sabiha Gökçen denilen havaalanından bu hafta sonu ilk kez uçtuğumuzda şunları anladık:

1) Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki anonsları yapan sesin aşırı hassas oluşu ve şu anda arkadaş çevremizde dilimize takılması.

2) Yeşilköy Havaalanı’nın (bilhassa da THY’nin) artık cortlayıp her uçağın 1-1.5 saat havada gezinmesi, kaptan pilotların da dalga geçer gibi havada 1 saat dolaşacağımızın müjdesini
verirken “Aşağıda sırasını bekleyen uçakları da altımızda seyredebilirsiniz” demesi.

3) Buna mukabil Sabiha Gökçen’in genelde zamanında uçuş yapıyor olup (THY hariç, çünkü o hassas sesli hanım her dakika THY gecikme yapacak dedi) yer hizmetlerinin çok iyi olmayışı.

4) Sabiha Gökçen’in otoparkının Yeşilköy’den de pahalı oluşu, iki gün için bizden 60 lira park ücreti alması, bunun da ciğerimize oturması.

5) Sabiha Gökçen’in çok fena uzak oluşu, trafik olmasa bile oraya ulaşmanın en az 1 saat sürmesi.
İşte böyle.

Buna gezi yazısı denebilir mi bilemiyorum ama en azından gezmeye niyet etme yazısı denilebilir. Şu anda gezi yazılarından evvel halledilmesi gereken en önemli şey, uçakların havada deli danalar gibi dönmesinin çok acil engellenmesi. Yolcular şarlamasın diye uçağı kaldırıyorlar ve gecikmeyi havada veriyorlar ama gereksiz yere insanları ‘riks’ altına alıyorlar. Hem de saçma sapan bir yakıt sarfiyatı. Her uçağın havada dönerken harcadığı yakıtı toplasanız kim bilir ne kadar çok para eder ve belki de o paralarla en azından 10-15 yıl çalışmadan şahane hayat sürülebilir.
Bence olaylara hep bu açıdan bakmak lazım. Ehhehh...

Ayça ŞEN
RADİKAL

"Bir yanda Sabiha Gökçen bir yanda Atatürk Havalimanı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
valla uçakları tın tın göndermeyin yazan arkadaşım bu kadar memnun değilseniz başka yer hizmeti şirketi de var saw da onu kullanabilirsiniz zorla tutmuyolar kimseyi orda zannedersem hani geldiği zaman bürün havayollarının geçeicek dendiği isg nin yer hizmeti artık yapamaz dendiği varya ama yok siz hem sallarsınız hem ayrılamazsınız niyeyse artık iş sadece çenede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili saw da çalışan arkadaşlar lütfen uçakları tın tın göndermeyin.yolcu var bagajı da olsun.vallahi yorulduk artık uçak geliyor ayır babam ayır iç hat dış hat ortaya karışık göndermeyin.bizde insanız.bizde emek harcıyoruz.lütfen.bagajı olmayan yolcuyuda göndermeyin bi zahmet yada yükleyin ya.rica ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın yorumcular ikiniz de beni güldürdünüz, çok yaşayın e mi? :))) birisi Sabahattin demiş, diğeri de onu ciddi sanıp havalimanının adını doğru söyle demiş :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çorlu'da açılsın,hiç mahzuru yok.SG büyüyor ve gelişiyor.Yazanlar sonunda utanacak.SG'de sorun HEAŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
keşke saw dan uçan pegasus hariç tüm şirketler burdan gitse çorluya.saw sade pegasusun olsa.bak ozaman pegasus nasıl oluyo.5 yılda 100 uçaklık filoya ulaşır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumlarınızı okuyunca gülmemek elimde değil ya arkadaşlar biri sabiha gökçeni sahabettin zannediyor ,diyeride oranın pegasusun zannediyor ya lütfen burası havacılık portalı yol geçen hanı değil siz ilk önce sabiha gökçenin adını ve orada pegasusa ait ayrı bir otopark olduğunu öğrenin ondansonra yorum yapın rezilsiniz :)))))))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orası pegasus havalimanı mı ? PGS uçana bedava. Peki diğerlerine ? Bu şimdi otopark bedava mı demek ? Aslında birşey yazmayada gerek yok. Nasıl olsa orası sonunda kargo terminali olacak. Hele III havalimanından sonra artık iyice gider. Sizlerde otel falan işi götürürsünüz . İstanbulmuş. Neresi İstanbul ? İzmit orası İzmit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabahattin anadolu yakası için iyi bir tercih ancak ne yaparlarsa yapsınlar oranın "ruhu" yok. Gerçekten Sabahattin havalimanı bana hep büyük bir otogar gibi gelmiştir ve hala da öyledir. Çorlu olayına ise hiç girmeyin zaten sayın seyirciler, orası uzaktır, uzak kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kusur aramak için gidersen mutlu olursun zaten,art niyetli bakış açısı olduğu için güzellikleri göremezsin zaten,sen ve senin gibiler,paranoyak kişilik sahipleri başka müspet olumlu şeyleri düşünmekten bihaberdir zaten.. hoşça bakın zatınıza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasusla iç hat uçanlara otopark 3 gün dış hat uçanlara ise 7 gün bedava yazarın bundan haberi yok sanırım birisi ona söylemeli ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000