28 Haziran 2014, Cumartesi 10:00:26

BİR TWİTTER MESAJI HAYATINI ALT ÜST ETTİ

Fethullah Gülen aleyhine attığı twitle günlerce tartışılan THY Marka Müdürü Serdar Özer Öztürk, dün THY’deki görevinden istifa etti.
  • Terbiyesizligin lüzumu yok. Birileri cikmis helal olsun diyor öbürü cikmis bu dinciler diye asagılamaya calisiyor. Terbiyeli olun. Size söylense bu cümleler oh iyi söylemiş diyecekmiydiniz?
  • Ayrilmasinin cemaatle uzaktan yakindan ilgisi yok. Londra'da gorevde oldugu da dupeduz yalan. Ayni anda bircok yerden (turk telekom, avea, atv-sabah vs) danismanlik geliri var, brandage isimli derginin de ortaklarindan. İstifa sebebi THY'ye disardan danismanlik yaparak daha cok kazanmak. Airporthaber siparis haber yapmis, işin aslını hiç araştırmamış. Yakışmadı size. Sirketin icinden oldugu halde garip yorumlar yapanlar hangi gezegende yasiyor merak ediyorum. Bisey biliyorsaniz yazin yoksa sacmalamayin.
  • gercekten paralelcileri temizlemek istiyorlarsa oncelikle kargo mudurlerinin hemen hepsinin,baskan yardimcilarininve baskaninin gonderilmeleri lazim zira bu olaylar olmadan once her firsatta hocaefendiyi alenen ovuyorlardi simdi de el altindan fisilti ile ovmeye devam ediyorlar !!!
  • Thy Teknik Aş'de (DEMİR)in saltanatı kalkınca, yönetmeliklere uyulması yönünde kararlığını göstermeye başlayan (FÇ) hedef tahtası olmaya başladı. Çıkar ilişkisinde görev yapan (MGD) saltanatı kısıtlanınıca, tehdit söylemlerini gündeme taşıdı. Bu söylemlerden vaz geçip, çikar ilişkisini rahat yürütebileceği SSM'lığına geçip (MU) tekrar biraraya gelerek Bermuda şeytan üçgeni ilişkisini devamını sağlayabilir.
  • Simdi yiyin birbiriniz ialer iyiyken milletin ahini alırken sırt sirtaydiniz kurban oldugum Allah su mubarek günlerde duysunda sesimizi garibana cektirdikleriniz kalmasın diger tarafa
  • bi yanlışlık var. adam gülene hakaret etmiş arkadaşlar. bu durumda terfi ettirilmesi gerekiyordu!
  • Helal be arkadaşım az bile yazmışsın. Bu dincilerin ne mal olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.
  • O kadro bu nedenle boşalınca yeni bir torpilliye gündoğdu desenize.Torpilli olmasına torpilli olur kesin. Hangi bakan, hangi milletvekilleri şimdiden burayı kimin için kotarsak diye düşünmeye başlamışlardır bile. Yeni gelecek olan da var ya, yazık şimdi, bu olayın etkisinde kalır, twitter, facebook, youtube olaylarına da rahat rahat takılamaz artık. Engellemelerini de akıllı davranma, mantıklı olmaya yorar, yaşar gider öylece.
  • nush ile uslanmayanı etmeli tektir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.bu iş çok uzamıştı hak yerini buldu.iyi tazminat almıştır.
  • KARDESIM COK DELIKANLI MERT ADAMMISSIN,GOOGLE A NE YAZARSIN BILMIYORUM AMA ARTIK TWITTER A YAZDIKLARINA DIKKAT EDERSIN..

Fethullah Gülen aleyhine attığı twitle günlerce tartışılan THY Marka Müdürü Serdar Özer Öztürk, dün THY’deki görevinden istifa etti.

"Bi akp'li de fetrullah hocayi bir kizla bule halvet halde, asna fisneli capslese, sonra bi da sen vs bizde eglensek:D” şeklindeki twitter mesajıyla günlerce tartışılan THY Marka Müdürü Serdar Özer Öztürk’ün THY macerası, attığı twitten 7 ay sonra sona erdi.
Bu paylaşımı sonrası birçok kesimden sert tepkiler alan ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun, “ Edepdışı paylaşımın gereği yapılacak” sözleri sonrası uzun süredir ortalarda görünmeyen Öztürk, dün birim çalışanları ile vedalaştı ve görevini bıraktı.

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, o günden sonra gözden uzak tutulan Öztürk, bir süredir Londra’da geçici görevde bulunuyordu.

ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?

Attığı twit sonrası saldırıların hedefi olan ve günlerce THY’den uzaklaştırılması için kampanya sürdürülen Öztürk, o günlerde yine twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

“Attığım bir twit dolayısıyla bazı kötü niyetli kişilerin bilinçli bir şekilde bir linç kampanyası başlattığını hayret ederek izliyorum.
Yaşanan son gelişmelerin mümkün olduğunca dışında ve yaşananlara eleştirel bir dille tepki gösteren biri olarak Boğaziçi Üniversitesi'Nden arkadaşım olan İbrahim Öztürk'ün son günlerde maruz kaldığı twitterda hakaret olayından sonra kendisinin attığı ve ateşle körükle gitmek olarak algıladığım ve karşısına aldığı kitleyi daha daha kızdıracak bir twiti (1. numaralı resim) İRONİ YAPARAK, paylaştığı resmin ve twitin yanlış olduğu noktasında uyarmak istedim.

Attığım twite bakarsanız; paylaşılan resimle cevap olarak; çok net bir şekilde; Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir ismi, bir kızla böyle sarmaş dolaş caps'ler ve bunu paylaşırsanız, O gruptan bir kişide aynısını sizin değer verdiğiniz kişilere yaparsa, sonra sen buna tekrar karşılık verirsen, biz de bakıp bakıp eğleniriz şeklinde tamamen ironi ve yaptığının hatalı olduğunu göstermek maksadıyla attığım gayet net anlaşılıyor. Sadece yaşanan son olaylar değil, toplumun karşı karşıya getirildiği her olayda, gereğinden fazla, aşırı ve ayrıştırıcı tüm olaylarda bu mesajlara ve yayanlara karşı benzer tepkimi hep ifade ettim. Birbirini ahlaka aykırı, karşı tarafın istemediği bir şekilde, toplumu ayrıştıran, taraftarları kışkırtan benzer mesajları ve ifadeleri hiçbir şekilde doğru bulmadığımdan, yapılanın ne kadar yanşlış olduğunu göstermek maksadıyla attığım bir twitin yanlış anlaşılması oldukça üzücü.

Maalesef twitter'ın kişisel kullanıma dönük, rahat ifade dili, yaptığım ironinin karşı tarafta etkili olması amacıyla paylaşılan fotoğrafı betimleme kaygısıyla kullandığım ve hakaret kabul edilen ifadeler tamamen bunu yapanlara bir tokat etkisi oluşturmak maksadıyla atmışken, kullanılan ifadelerden dolayı haddini aşmış gözüküyor. Açıkçası yukarıda ifade etmeye çalıştığım niyetlerle atılan bir twitin atlış gayesine bakılmadan çarptırılması ihtimalini hiç düşünemedim. Düşüncelerimi ve paylaşışlan resimle ilgili görüşlerimin aynen arkasındayım.

Niyetim ve kastım çok net. Kullandığım dil ve tarz ise yanşlış anlaşılmaya açık. Yazmış olduğum bu tweet sonuçlarına bakınca beni de üzdüğü ve bazı kalpleri kırdığımı görmekten dolayı da ayrıca üzüldüm. Niyetimi ve kalbimdekileri paylaşmak istedim.”

©AirportHaber Özel

BİR TWİTTER MESAJI HAYATINI ALT ÜST ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Terbiyesizligin lüzumu yok. Birileri cikmis helal olsun diyor öbürü cikmis bu dinciler diye asagılamaya calisiyor. Terbiyeli olun. Size söylense bu cümleler oh iyi söylemiş diyecekmiydiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ayrilmasinin cemaatle uzaktan yakindan ilgisi yok. Londra'da gorevde oldugu da dupeduz yalan. Ayni anda bircok yerden (turk telekom, avea, atv-sabah vs) danismanlik geliri var, brandage isimli derginin de ortaklarindan. İstifa sebebi THY'ye disardan danismanlik yaparak daha cok kazanmak. Airporthaber siparis haber yapmis, işin aslını hiç araştırmamış. Yakışmadı size. Sirketin icinden oldugu halde garip yorumlar yapanlar hangi gezegende yasiyor merak ediyorum. Bisey biliyorsaniz yazin yoksa sacmalamayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paralel ! ~ 10 yıl önce
gercekten paralelcileri temizlemek istiyorlarsa oncelikle kargo mudurlerinin hemen hepsinin,baskan yardimcilarininve baskaninin gonderilmeleri lazim zira bu olaylar olmadan once her firsatta hocaefendiyi alenen ovuyorlardi simdi de el altindan fisilti ile ovmeye devam ediyorlar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FI ~ 10 yıl önce
Thy Teknik Aş'de (DEMİR)in saltanatı kalkınca, yönetmeliklere uyulması yönünde kararlığını göstermeye başlayan (FÇ) hedef tahtası olmaya başladı. Çıkar ilişkisinde görev yapan (MGD) saltanatı kısıtlanınıca, tehdit söylemlerini gündeme taşıdı. Bu söylemlerden vaz geçip, çikar ilişkisini rahat yürütebileceği SSM'lığına geçip (MU) tekrar biraraya gelerek Bermuda şeytan üçgeni ilişkisini devamını sağlayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Simdi yiyin birbiriniz ialer iyiyken milletin ahini alırken sırt sirtaydiniz kurban oldugum Allah su mubarek günlerde duysunda sesimizi garibana cektirdikleriniz kalmasın diger tarafa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
bi yanlışlık var. adam gülene hakaret etmiş arkadaşlar. bu durumda terfi ettirilmesi gerekiyordu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal be arkadaşım az bile yazmışsın. Bu dincilerin ne mal olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırsat ~ 10 yıl önce
O kadro bu nedenle boşalınca yeni bir torpilliye gündoğdu desenize.Torpilli olmasına torpilli olur kesin. Hangi bakan, hangi milletvekilleri şimdiden burayı kimin için kotarsak diye düşünmeye başlamışlardır bile. Yeni gelecek olan da var ya, yazık şimdi, bu olayın etkisinde kalır, twitter, facebook, youtube olaylarına da rahat rahat takılamaz artık. Engellemelerini de akıllı davranma, mantıklı olmaya yorar, yaşar gider öylece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
marka ~ 10 yıl önce
nush ile uslanmayanı etmeli tektir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.bu iş çok uzamıştı hak yerini buldu.iyi tazminat almıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardesim ~ 10 yıl önce
KARDESIM COK DELIKANLI MERT ADAMMISSIN,GOOGLE A NE YAZARSIN BILMIYORUM AMA ARTIK TWITTER A YAZDIKLARINA DIKKAT EDERSIN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000