08 Mayıs 2011, Pazar 08:55:14

BİR TÜRK MARKASI DÜNYADA EN İYİ OLABİLİR Mİ?

THY Genel Müdürü Temel Kotil, ''Bir Türk markası dünyada en iyi olabilir mi? Bal gibi olur.'' dedi.
  • vıcık vıcık yağ dolu yazılarından sonra takunya hava yollarından sana hemen beleş bilet veya beleş gezi davetiyesi gelir merak etme!!!!
  • Kapıda yumurtaları topladılar galiba. Yoksa gençler ballı yumurta yaparlardı. Böyle palavraları hala yutanlar var mı ?
  • THY filosunun genç olması elbette avantaj ama çalışan kadrosunun çok genç olması havacılık için bir avantaj olmanın çok ötesindedir. Havacılık bilgi ve tecrübe ile beslenir, büyür. Gençleşmeye yönelik hareket kadrolaşma ile ilişkili olabilir mi? Son dönemlerde işe giren gençler ve yönetici yapılan personelin ahbap/çavuş ilişkisini sorgulayacak haberciler nerede? Ha bu arada, Galatasaray dünyada bir numaraya kadar yükselebilmiş bir Türk markası olmayı sizlerden önce başarabilmiştir.
  • Büyük olmak değil, tün dünya da kabul edilen kaliteyi, imajı yakalamak önemli.
  • birisi Allah rızası için THY nin 2010 yılı sonuçlarına göre gerçek bilanco verilerini açıklasın.. tek düze muhassebe hesabına göre zararı var mı.. varsa ne kadar.. operasyonel gelir gider ? borçlar ve vadeleri... 2011 yılında oluşacak zararı azaltmak için alınan tedbirler vs vs vs
  • Amerikan gazetesi The Wall Street Journal’da THY'nin plansiz buyumesini sorusturan gazeteci Andy PASZTOR, Sayin Kotil ile yapmis oldugu bir gorusmede AMS kazasi sonrasi ucus emniyeti hakkinda ne yapildigini sormus. Sayin Kotil'in cevabi simdiye yapilan milyonlarca dolar degerindeki reklam harcamalarinin bir anda bosa cikmasina sebep olabilir: "Bugüne kadar ne yapıyorsak bugünden sonra da aynı şeyi yapacağız, herhangi bir yeni strateji belirleme gibi bir düşüncemiz yok." Sayin Kotil'in bu cevabi dunya markasi olmaya soyunan bir sirketin CEO'suna hic mi hic yakismamis.. Umarim bu buyuk GAF en kisa zamanda telafi edilir ve ayni gazeteciye THY'nin ucus emniiyeti konusundaki calismalari (eger varsa) tek tek anlatilir!!!
  • Saygıdeğer Temel Kotil beyin bu işi bir ibadet rüstlüğü ile yaptığı kanaatindeyim. İnanıyorum ki: Bu işi bir ibadet aşkıyla yapıyor, başarıyar. THY'nı hem dünyanın hem avrupanın en iyisi yapacağına olan inancım tamdır..Sayın Kotil ve çalışma arkadaşları bu işi buraya kadar başarıyla getirmeleri diğer şirketlerimize de iyi örnek olsun dileğimdir. Bayram AYGÜN- Köşe Yazarı -Isparta-0537 833 93 61
  • temel gotil avustralyaya ne zamen ucacaksen vallah behlemehden yorulmusak gardas.
  • Kardesim gunes balcikla sivanmaz kabul etmek istemeseniz de bu THY ve bu yonetim basarili; su siyasi dusunceleriniz bir kenara birakin.Siz konustukca THY basarili oldukca utanmiyor musunuz.THY basarili olmasa memnun mu olacaksiniz?Yoksa bir baska yorumcunun dedigi gibi Irlandali misiniz?
  • E adam haklı tabii, en son gencecik ve şirketteki tecrübesi 2 sene olan öz yeğenini de müdür yaptı ya, bravo kendisine!
 Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, ''Hedefimize, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketi olmayı koyduk. Bir Türk markası dünyada en iyi olabilir mi, bal gibi olur'' dedi. Genel Müdür Kotil, "Şirkete 2003 yılında geldim. Geldiğim zaman tekel idi. Birkaç ay sonra çok el oldu. Beraberinde rekabeti getirdi fiyatlar düştü" diye konuştu.

Kotil, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde 2023 Genç Girişimciler Platformu tarafından düzenlenen ''Kariyer Günleri'' konferansında konuşma yaptı.

Türkiye'nin önemli bir gençlik potansiyeli olduğunu belirten Kotil, ''Türkiye'nin genç girişimcilere ihtiyacı var. Bunun için uykusuz kalmak, çalışmak, çok yorulmak, ne gerekiyorsa yapmaları lazım. Her yerde gençlik çok önemli. THY'nin filosu çok genç. Bizim filomuz 6,5 yaşında. Personeli de çok genç. Şirketlerdeki en yaşlı yönetici benim. Hepsi ortalama 25 yaşında gencecik, zehir gibi arkadaşlar. Korkuları yok. Biz sadece uçakları ile değil çalışanları ile genç bir hava yoluyuz. Yaşasın gençlik'' diye konuştu.

Avrupa'nın havacılıkta yıllık 150 milyar dolar ciro yaptığını anlatan Kotil, şöyle devam etti: ''THY ise 1,5 milyar dolar ciro yapıyor. Bu yıl 2,5 milyar dolara geleceğiz. Ancak ihtiyacımız olan daha fazlası. Malınızı satmak istiyorsanız kaliteli olmak zorundasınız. Avrupa'nın pazar payında en büyük dördüncü şirketiyiz. Geçen yıl Avrupa'da kriz nedeniyle üçüncü olduk. Kriz azalınca bize yaklaştılar. Ancak hedefimize, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketi olmayı koyduk. Avrupa'nın en büyüğü olunca zaten dünyanın en büyük hava yolu markası oluyorsunuz. Bir Türk markası dünyada en iyi olabilir mi, bal gibi olur.''

Kotil, ''Bir deli kuyuya taş atınca, çıkarmak için başka bir deliye ihtiyaç var'' diyerek şunları kaydetti: ''2006 yılında 4 ay içerisinde 24 ayrı noktaya yeni uçuş başlattık. Gazeteciler, herkes bizi çok eleştirdi. Bunu sadece o dönemde THY yaptı. Türkiye bir köprüdür. Bir ucunda batı, diğerinde doğu kültürü var. Türkiye köprü olduğu için iyi para kazandık. Şu anda haftada 190 noktaya 6 bin uçuş yapıyoruz. Transfer yolcu uygulamasında çok önemli iş başardık. THY'nin başarısı köprü kurmasından geçiyor. THY'nin her 100 yolcusundan 35'i transfer yolcusu. Dünyada kapsama alanında sekizinci sıradayız. Bir ucu Tokyo-Osaka, diğer ucu ABD-Los Angeles. Pasifik'in kapısı. Bir Pasifik'e uçmuyoruz. Çünkü orada insan yok, olsa uçardık.''

Temel Kotil, Türkiye'nin yakın zamanda kendi uçağını da yapacağını, bunun için 2 milyar dolara ve 10 bin mühendis iş gücüne ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Avrupa ile Ortadoğu arasında hava köprüsü oluşturduklarını ifade eden Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Türkiye kendi uçağını yapacak. 2 milyar dolar, 10 bin mühendis. Gelsin beraberinde istihdam" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kendi uçağımızı yapacağız' sözlerini hatırlatan Kotil, "Türkiye kendi uçağını yapacak. 2 milyar dolar, 10 bin mühendis. Gelsin beraberinde istihdam" dedi.

(Olay 53)
BİR TÜRK MARKASI DÜNYADA EN İYİ OLABİLİR Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
vıcık vıcık yağ dolu yazılarından sonra takunya hava yollarından sana hemen beleş bilet veya beleş gezi davetiyesi gelir merak etme!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kapıda yumurtaları topladılar galiba. Yoksa gençler ballı yumurta yaparlardı. Böyle palavraları hala yutanlar var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY filosunun genç olması elbette avantaj ama çalışan kadrosunun çok genç olması havacılık için bir avantaj olmanın çok ötesindedir. Havacılık bilgi ve tecrübe ile beslenir, büyür. Gençleşmeye yönelik hareket kadrolaşma ile ilişkili olabilir mi? Son dönemlerde işe giren gençler ve yönetici yapılan personelin ahbap/çavuş ilişkisini sorgulayacak haberciler nerede? Ha bu arada, Galatasaray dünyada bir numaraya kadar yükselebilmiş bir Türk markası olmayı sizlerden önce başarabilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Büyük olmak değil, tün dünya da kabul edilen kaliteyi, imajı yakalamak önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birisi Allah rızası için THY nin 2010 yılı sonuçlarına göre gerçek bilanco verilerini açıklasın.. tek düze muhassebe hesabına göre zararı var mı.. varsa ne kadar.. operasyonel gelir gider ? borçlar ve vadeleri... 2011 yılında oluşacak zararı azaltmak için alınan tedbirler vs vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amerikan gazetesi The Wall Street Journal’da THY'nin plansiz buyumesini sorusturan gazeteci Andy PASZTOR, Sayin Kotil ile yapmis oldugu bir gorusmede AMS kazasi sonrasi ucus emniyeti hakkinda ne yapildigini sormus. Sayin Kotil'in cevabi simdiye yapilan milyonlarca dolar degerindeki reklam harcamalarinin bir anda bosa cikmasina sebep olabilir: "Bugüne kadar ne yapıyorsak bugünden sonra da aynı şeyi yapacağız, herhangi bir yeni strateji belirleme gibi bir düşüncemiz yok." Sayin Kotil'in bu cevabi dunya markasi olmaya soyunan bir sirketin CEO'suna hic mi hic yakismamis.. Umarim bu buyuk GAF en kisa zamanda telafi edilir ve ayni gazeteciye THY'nin ucus emniiyeti konusundaki calismalari (eger varsa) tek tek anlatilir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Saygıdeğer Temel Kotil beyin bu işi bir ibadet rüstlüğü ile yaptığı kanaatindeyim. İnanıyorum ki: Bu işi bir ibadet aşkıyla yapıyor, başarıyar. THY'nı hem dünyanın hem avrupanın en iyisi yapacağına olan inancım tamdır..Sayın Kotil ve çalışma arkadaşları bu işi buraya kadar başarıyla getirmeleri diğer şirketlerimize de iyi örnek olsun dileğimdir. Bayram AYGÜN- Köşe Yazarı -Isparta-0537 833 93 61

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
temel gotil avustralyaya ne zamen ucacaksen vallah behlemehden yorulmusak gardas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardesim gunes balcikla sivanmaz kabul etmek istemeseniz de bu THY ve bu yonetim basarili; su siyasi dusunceleriniz bir kenara birakin.Siz konustukca THY basarili oldukca utanmiyor musunuz.THY basarili olmasa memnun mu olacaksiniz?Yoksa bir baska yorumcunun dedigi gibi Irlandali misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
E adam haklı tabii, en son gencecik ve şirketteki tecrübesi 2 sene olan öz yeğenini de müdür yaptı ya, bravo kendisine!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000