29 Mayıs 2012, Salı 14:55:26

BİR TEK O PROTESTO ETTİ

Atatürk Havalimanı’nda eylemlerine devam eden Hava-İş sendikası, THY tarafından çağrılarak uçuşa gelen kabin memurları ve kaptan pilotları protesto etmeye devam ediyor.
  • millet 650 tly çalışıyo be ayıp ayıp 3-4 bin maaş al dünyayı gez hertürlü sosyal imkan var sizi teneşir paklar . ne o yoksa thy deki muhalefet sizmisiniz eğer siseniz aynı chp taktiği göle maya atdınız dutmadı .kılavuzu karga olanın ............elinizi vicdanınıza koyun ben 2 yıldır iş arıyorum hemde 1000 -1500 e takla atıyorum yaşanan zarardan bana nekadar yansımışsa hakkımı helal etmıyorum
  • 3000-4000 maaş al sonra grev yap, haketmişsiniz. Siyaseti işinize karıştırırsanız daha çok ağlarsınız. THY Teknikteki işime devam ediyorum, memnunum çok şükür, grev yapacak bir durum göremiyorum.
  • Ben de 1970 den beri yurt disinda sivil havacilikta calisiyorum. Bu zaman zarfinda her sene toplu sozlesme zamani sirket iflas edecek diye aglamaya sizlamaya baslayan yoneticiler milyonlarca tazminatla kendi hayatlarini renklendirirken elemanlarina 1 lira zammi bile vermemek icin camura yatarlardi. Ikinci teshisim ise, o cok sirmali cockpit personelinin coguna da bu konularda pek guvenilemeyecegi. Cunku bu arkadaslarinin yurekliligi sadece uniformalarini giydigi zaman mertlesiyor, yoksa ozel hayatlarinda ve isverene karsi me kadar basiretsiz ve menfaatci olduklarini her firsatta ispat ediyorlar. Eger biraz mert ve serefli olsalardi, gecenlerde Ataturk rozet tasidigi icin husrana ugrayan arkadaslarina arka cikar, butun ucaklari yerde birakir, hukumete bu hukumetin degil bu memleketin sayesinde bu seviyeye geldiklerini ispat edebilirlerdi ve herkes de onlara saygi duyardi. Grevden her zaman ucuncu sahislar magdur kalir, bu isin gayesi de o degil mi zaten? Yaziklar olsun..
  • türkün cesur türkün korkusuz olduğunu iddia edenler bu haberi okusunlar ve korkak türk pilotlarıyla gurur duysunlar,1 gün başınız dik dursaydınız da türkiye sizi bağrına bassaydı
  • Funda Hanım açıklamanız için teşekkür ederim. Bilmiyordum özür dilerim. Saygılarımla, ............. Misafir olarak yazan arkadaşa da aslında cevap yazmaya değmez ancak sadece şunu söylemek yeter; Gölge etme o onurlu insanlara başka ihsan istemez!
  • Kanunsuz bir şekilde grev yapıp 100.000'den fazla yolcuyu mağdur eden bazı çalışanlar, işverenin sözleşmeyi haklı feshetmesini sağlamışlardır. Durum gayet açık ve net. Grev yapanlar muhtemelen Türkiye'nin 10 yıl önceki Türkiye olmadığının farkına varamamışlar, kanunsuz grev karşısında istediklerini elde edebileceklerini düşünmüş fakat yanılmışlardır.
  • Bu onurlu hak mücadelesinde katılmayan tüm kokpit ekibini hayretle ben de izledim...sizin sorunuza karşılık kendisi başka bir havayolu şirketinde görevli olup yurt dışında bulunduğu için katılamıyor...Ama orda göz göre göre ekibinin yanında olması gereken kokpit ekibinin neden katılmadığını sizin kadar ben de farkındayım...hepsi kendi menfaatlerini düşünüyor...Umarım arkadaşlarım daha fazla mağdur olmaz...
  • Size yerden göğe hak veriyorum. Ancak neden babanız ve arkadaşları da o onurlu hak mücadelesinde orada değiller, bunu anlayamıyorum? Lütfen kendisine bir sormanızı rica ediyorum.
  • Bu haberi okuyuncaya kadar yabancı pilotlara karşıydım! Şimdi ise tekrar düşünmek istiyorum! Bir İspanyol pilot bunu yapıyor ama benim vatandaşım pilotlardan tık yok! Beyler bugün maaşlarınız iyi olabilir haklısınız ama bu yasadan sonra bir kaç yıl geçince bugünki aldığınız maaşın yarısına bile çalışacak hava yolu bulamayacaksınız bu ülkede farkındamısınzı? THY zincirin ilk halkası! Ha gurbete giderim diye düşünüyorsanız tabi dünyada kapılarını açmış Türk pilotlar gelse de alsak diye bekliyorlardı! Yazıklar olsun diyorum sadece sizlere!
  • İŞTEN ÇIKARMA BAHANENİZDE HAZIR. KADROLAŞMAYI UÇUŞTADA TAMAMLAMAK İÇİN İYİ FIRSAT.. BENCE TÜM KABİNİ İŞTEN ÇIKARIN SİZE 2000 KADRO DAHA OLUR.. NEDE OLSA HERYER DE RİZELİRLER VAR EEE RİZE DE COK İNSAN VAR..YAZIK GERÇEKTEN ÇOK YAZIKKK. ÇİFLİK YA THY İSTEDİĞİNİZ GİBİ AT OYNATIN

Grev hakları için gece saat 03:00’dan itibaren Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katı B Kapısı’nda eylemlerine devam eden Türk Hava Yolları A.O. Kabin Memurları ve THY Technic personeli, şirketin isteğiyle uçuşa gelen kaptan pilot ve kabin memurlarını ıslık ve yuh çekerek protesto ediyor.

Kaptan pilotlardan bazıları durumdan rahatsız olurken, bazıları da eyleme alkışlarıyla destek verdi.

Uçuşa gelen ve ismi öğrenilemeyen THY’nin İspanyol yabancı pilotu, önce kabin memurlarını kalabalıkta görünce çevik kuvvete yaşananları sordu. Daha sonra cevap alamayan pilota kabin memurlarından bazıları yaşanan durumu ve neden eylem yaptıklarını anlattı.

İspanyol kaptan pilot yaptığı bir telefon görüşmesinin ardından, eylemcilere hak vererek uçuşa gitmeyeceğini ifade etti ve alandan ayrıldı.

BİR TEK O PROTESTO ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

oflu ~ 12 yıl önce
millet 650 tly çalışıyo be ayıp ayıp 3-4 bin maaş al dünyayı gez hertürlü sosyal imkan var sizi teneşir paklar . ne o yoksa thy deki muhalefet sizmisiniz eğer siseniz aynı chp taktiği göle maya atdınız dutmadı .kılavuzu karga olanın ............elinizi vicdanınıza koyun ben 2 yıldır iş arıyorum hemde 1000 -1500 e takla atıyorum yaşanan zarardan bana nekadar yansımışsa hakkımı helal etmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 12 yıl önce
3000-4000 maaş al sonra grev yap, haketmişsiniz. Siyaseti işinize karıştırırsanız daha çok ağlarsınız. THY Teknikteki işime devam ediyorum, memnunum çok şükür, grev yapacak bir durum göremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet D ~ 12 yıl önce
Ben de 1970 den beri yurt disinda sivil havacilikta calisiyorum. Bu zaman zarfinda her sene toplu sozlesme zamani sirket iflas edecek diye aglamaya sizlamaya baslayan yoneticiler milyonlarca tazminatla kendi hayatlarini renklendirirken elemanlarina 1 lira zammi bile vermemek icin camura yatarlardi. Ikinci teshisim ise, o cok sirmali cockpit personelinin coguna da bu konularda pek guvenilemeyecegi. Cunku bu arkadaslarinin yurekliligi sadece uniformalarini giydigi zaman mertlesiyor, yoksa ozel hayatlarinda ve isverene karsi me kadar basiretsiz ve menfaatci olduklarini her firsatta ispat ediyorlar. Eger biraz mert ve serefli olsalardi, gecenlerde Ataturk rozet tasidigi icin husrana ugrayan arkadaslarina arka cikar, butun ucaklari yerde birakir, hukumete bu hukumetin degil bu memleketin sayesinde bu seviyeye geldiklerini ispat edebilirlerdi ve herkes de onlara saygi duyardi. Grevden her zaman ucuncu sahislar magdur kalir, bu isin gayesi de o degil mi zaten? Yaziklar olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam adam ~ 12 yıl önce
türkün cesur türkün korkusuz olduğunu iddia edenler bu haberi okusunlar ve korkak türk pilotlarıyla gurur duysunlar,1 gün başınız dik dursaydınız da türkiye sizi bağrına bassaydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özür dilerim Funda Hanım. ~ 12 yıl önce
Funda Hanım açıklamanız için teşekkür ederim. Bilmiyordum özür dilerim. Saygılarımla, ............. Misafir olarak yazan arkadaşa da aslında cevap yazmaya değmez ancak sadece şunu söylemek yeter; Gölge etme o onurlu insanlara başka ihsan istemez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Kanunsuz bir şekilde grev yapıp 100.000'den fazla yolcuyu mağdur eden bazı çalışanlar, işverenin sözleşmeyi haklı feshetmesini sağlamışlardır. Durum gayet açık ve net. Grev yapanlar muhtemelen Türkiye'nin 10 yıl önceki Türkiye olmadığının farkına varamamışlar, kanunsuz grev karşısında istediklerini elde edebileceklerini düşünmüş fakat yanılmışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap... ~ 12 yıl önce
Bu onurlu hak mücadelesinde katılmayan tüm kokpit ekibini hayretle ben de izledim...sizin sorunuza karşılık kendisi başka bir havayolu şirketinde görevli olup yurt dışında bulunduğu için katılamıyor...Ama orda göz göre göre ekibinin yanında olması gereken kokpit ekibinin neden katılmadığını sizin kadar ben de farkındayım...hepsi kendi menfaatlerini düşünüyor...Umarım arkadaşlarım daha fazla mağdur olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısınız Funda Hanım ancak... ~ 12 yıl önce
Size yerden göğe hak veriyorum. Ancak neden babanız ve arkadaşları da o onurlu hak mücadelesinde orada değiller, bunu anlayamıyorum? Lütfen kendisine bir sormanızı rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan diye ben ona derim! ~ 12 yıl önce
Bu haberi okuyuncaya kadar yabancı pilotlara karşıydım! Şimdi ise tekrar düşünmek istiyorum! Bir İspanyol pilot bunu yapıyor ama benim vatandaşım pilotlardan tık yok! Beyler bugün maaşlarınız iyi olabilir haklısınız ama bu yasadan sonra bir kaç yıl geçince bugünki aldığınız maaşın yarısına bile çalışacak hava yolu bulamayacaksınız bu ülkede farkındamısınzı? THY zincirin ilk halkası! Ha gurbete giderim diye düşünüyorsanız tabi dünyada kapılarını açmış Türk pilotlar gelse de alsak diye bekliyorlardı! Yazıklar olsun diyorum sadece sizlere!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
İŞTEN ÇIKARMA BAHANENİZDE HAZIR. KADROLAŞMAYI UÇUŞTADA TAMAMLAMAK İÇİN İYİ FIRSAT.. BENCE TÜM KABİNİ İŞTEN ÇIKARIN SİZE 2000 KADRO DAHA OLUR.. NEDE OLSA HERYER DE RİZELİRLER VAR EEE RİZE DE COK İNSAN VAR..YAZIK GERÇEKTEN ÇOK YAZIKKK. ÇİFLİK YA THY İSTEDİĞİNİZ GİBİ AT OYNATIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000