05 Nisan 2008, Cumartesi 11:33:30

Bir şirket daha İç Hatlar'a giriyor...

Türk Hava Yolları'nın alt markası olan Anadolujet'ten sonra bir şirket daha iç hatlarda tarifeli seferlere başlıyor. Peki, yıl sonunda seferlere başlamayı düşünen bu şirket hangisi? İşte Ayrıntılar...
  • Herkes charter'den yavas yavas vazgecerse o isi kim yapacak?
  • anadolujetten sonra sky bide turkuaz var bakalım yolculara yansıması ne oaclak bunun. Ama sky'ın fazla tutunabileceğini sanmıyorum ben.

Türk havacılık sektörüne bir oyuncu daha ekleniyor. Daha çok charter seferlerle yurtdışından turist taşıyan Kayı Grubu'na bağlı Sky Havayolları iç hatta tarifeli seferlere başlayacak. Filosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren firma, yıl sonunda iç hat uçuşlarına başlamayı planlıyor. Önde gelen turizm gruplarından Kayı, rekabet için 9 olan uçak sayısını 12'ye çıkaracak. Havacılık sektörüne yeni bir soluk getireceklerini ifade eden Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, "Türkiye'nin en iyi charter firması olarak Almanya'da tescil edildik. Sky'ın iyi bir imajı var. Bunu tarifeli seferlere de taşımayı planlıyoruz." dedi. Görgülü, havacılığa ilgi duymalarının sebebini şöyle anlattı: "Turizmde eski kârlılık yok. Havacılık sektörünün geleceği parlak. Yeni bir havayolu şirketi değiliz, altyapımız var. İç hatlarda uçuş iznine de sahibiz. Bunu değerlendirmek istiyoruz."

Filosundaki her uçağı geçen yıl yaklaşık 4 bin saat uçuş gerçekleştiren Sky, Antalya'ya dışarıdan en fazla turist getiren uçak şirketi. Kayı Grubu Başkanı, iç hat uçuşlarına başladıktan sonra Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'ne üye olup yurtdışına da uçmayı düşündüklerini kaydetti. 2000 yılında tek uçakla başladıkları havacılık faaliyetlerini şu an 6 Boeing 737-400, 1 adet de 737-800 uçakla sürdüren şirketin filosundaki uçak sayısı yeni kiralananlarla birlikte 9'a çıktı. İç hat uçuşları başlamadan haziranda Airbus'la filo güçlendirilecek. Kiralanacak üç A320 ile birlikte uçak sayısı 12'ye ulaşacak. Şirket 2009'da iki, 2010'da bir uçak satın almayı planlıyor.

Zaman

Bir şirket daha İç Hatlar'a giriyor...

Yorumlar

sydney ~ 16 yıl önce
Herkes charter'den yavas yavas vazgecerse o isi kim yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OttomanFlight ~ 16 yıl önce
anadolujetten sonra sky bide turkuaz var bakalım yolculara yansıması ne oaclak bunun. Ama sky'ın fazla tutunabileceğini sanmıyorum ben.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000