30 Nisan 2013, Salı 09:19:45

"BİR ADIM ÖTESİ İÇİN PARAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Ali Sabancı , bugüne kadar egosunu hep arka cebinde taşıyarak yanında ve önündeki insanları takip ettiğini söyledi.
  • Şu yorumlarınıza baktığımda sadece kıskançlık,hazmedemezlik ne bileyim çekememezlik görüyorum.Bakın beyler, Pegasusta herkes çalıştığının karşılığını alır ve Pegasus ta kimseyi zorla gel,çalış demiyor.Herkese ne ücret alacağını bilerek bu işe giriyor.Yolcu doluluk oranı,zamanında kalkış grafiğinin yüksek olmasını mı çekemiyorsunuz.Anlamadım ki.Bu yazanların hepsi mi Ali Sabancı dan zarar gördü.Bakın beyler özel şirketler içinde bugün için en tercih edilen şirket Pegasus tur.Bunu hepiniz biliyorsunuz.Ve Ali bey söz verdiği gibi yıllık karının % 10 nunu çalışanlarına dağıtmış durumda.Yine duyumlarıma göre herkes bu ay 30 nisanda maaşını,1 mayıs tada çift maaş ikramiyesini almış.Şimdi siz kime kafatasçı,kime hak yiyor diyorsunuz.Elinizi vicdanınıza koyun da konuşun biraz.
  • emek dusmanı sabancı ınsanların emegını caldıgı gıbı bırde baskı yaparak dıger sırketlerınde onunu kesmeyı onlara tas koymayı cok sevıyor ınsallah bırgun senınde yerlerde surundugunu gorurum eger yabancı sırketler turkıye ıc hat pazarına gırdıgınde asla bınmek ıstemıyecegım tek sırket pegasus olacak zaten halkta bınmez yabancılar bu ısı bızden daha ıyı yapıyor cunku
  • kurumsallasmak buyuk bir sirketin olmazsa olmazıdır.peki, Sn Sabancı,neden ucus işletmedeki,Ahbap-Cavus,Baba-Ogul Type parasız-sınavsız devrecilik vb bircok uygulamaya dur diyemiyor?
  • Ali bey insana yatırım yapıyoruz demiş duydan inanma Başta Nadir kabaş olmak üzere kafatasçı bir yapılanma var orada sanırım onuda cemaat baglantısı için orada uzun yıllar tutacak ne diyelim Hacı KABAŞ işini bilir
  • Ali Bey insana yatırım yaptıgını soyluyor.Yıllardır Pegasusun içinde olan biri olarak yazıyorum kaliteli ve kalifiye nekadar yönetic,idareci ve personel varsa hepsi şirketten ayrıldı.Nedeni ise işi bilmeyen bir çok yönetici ve idareci tarafından çiftlik hatta derebeylik gibi yönetildiğinden. Buarada ticaret ve tarifeli uçuş lardaki yöneticileri ve personeli hariç tutarak yazıyorum. Çünkü Pegasus u Ali Bey satın almadan önce tarifeli uçuş yapmadığından o departman ile ilgili mukayese yapmam yanlış olur.Saygılarımla Emniyetli Uçuşlar Dilerim... an önce
  • Ali Sabancının da paraya ihtiyacı varsa biz atalım kendimizi 3. köprüden boğaza :(
  • İy hoş güzelde sen önce ERZURUM seferlerini başlatarak yatırımını yapta sonra bunları insanlara anlat.

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, CNBC-e'de Melda Yücel'in sorularını yanıtladı.

Sabancı, yatırımcı ve iş adamı olarak yeni sektörler yaratan insanları takip ettiğini söyledi.

Sabancı, “Türkiye’de Hüsnü Özyeğin'ler, Ferit Şahenk'ler, Mehmet Emin Karamehmet'ler... Böyle insanlar var. Ama ben herhangi bir işi Ali ile sınırlamak istemiyorum. Benimle birlikte diğer insanları da takip ediyorum. Yanımda ve önümdeki insanları. Daha önce de dedim egom hep olacak ama hep arka cebimde olacak” diye konuştu.

'İŞTEN ÇOK İNSANA YATIRIM YAPIYORUM'

Sabancı kendisinin işten çok insana yatırım yaptığını söyledi:

“İşten çok insana yatırım yapıyorum. Bu yüzden çok iyi bir networküm olması gerekiyor. Bugün Ali olarak nereye yatırım yapıyorum derseniz, şu anda San Diego’da sağlık işine yatırım yaptım. Çok güvendiğim insanların bana teklif etmesiyle girdim. Çok güvendiğim insanlar olduğundan sağlık sektörüne girdim ABD’de. Ama öyle bir sektör oldu ki ABD Başkanı Barack Obama bile ulusa seslenişte bu sektörden bahsetti. Şirketle ilgili üç dört cümle söyleyemem ama oradaki insanlara güveniyorum. Türkiye’de teknolojiye yatırım yapıyorum. Kadrolu yatırımcıyım ben. Bir çağrı merkezi yatırımının ortağıyım. Ama en nihayetinde insanlara yatırım yapıyorum” dedi.

ESAS HOLDİNG’İN ASIL YATIRIMI GAYRİMENKULE

Gayrimenkule yatırım yaptığına işaret eden Sabancı, “Daha çok gayrimenkule yatırım yapıyorum. Manhattan’da rezidanslara yatırım yapıyorum. Temelde Esas Holding bazındaki gayrimenkul yatırımlarını izliyoruz. Esas Holding’in asıl gündemi gayrimenkul, Pegasus değil aslında" ifadelerini kullandı.

'KÜÇÜK OĞLUM GÖLE DÜŞTÜ'

Pegasus’un Cuma günkü halka arzının ardından ilk kez röportaj veren Sabancı, Pegasus’un halka arzında gong töreninde tüm ailesi bu başarıyı paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Ailesinde Pegasus’un finansal işlerini yeni yeni anlaşıldığını söyleyen Sabancı, küçük oğlunun gong töreninden hemen önce göle düştüğünü söyledi.

'AVRUPA’DA BİZİ KÂRLILIKTA GEÇEN TEK ŞİRKET VAR'

Pegasus’un halka arzı ve yatırımcı profilini de değerlendiren Sabancı, “Şirketin üçte ikisi hala Esas Holding’in. Halka arz Esas Holding’i fiilen yaptığı ilk halka arz. Ama eğer halka arzı düzgün yaparsan diğer halka arzlarla ilgili avantajın olur. Ama halka arzı son nokta görüyorsan, tabirimi mazur görün ‘Çakıp çıkıyorum’ dersen, bizim fiyat ucuz. Ama diyorsan orta uzun vadeli bir iş bu, hem bundan yeni hem de mevcut yatırımcılar kazansın diyorsun. Fiyatlarımız makul. Şu aşamada sadece iki havayolu şirketiyle kıyaslama yapabilirim. Geçmişe bakarsak klasik havayollarından daha iyi performans sergiledik. Avrupa’da yeni nesil havayolları arasında kârlılık açısından bizi geçen tek bir şirket var. Onlar da Ryanair” dedi.

'CUMA GÜNÜ TÜM GÜN EKRAN BAŞINDAYDIM'

Ali Sabancı hayatında ikinci kez tüm gününü ekran başında geçirdiğini söyledi.

Sabancı, “Hayatımda ilk kez tüm günümü ekran başında geçirdim. En son sekiz yıl önce tarifeli uçuşlarımız başladığına böyle olmuştum. Cuma günü yine aynı şey yaşandı. Her zaman böyle olmayacak. Açıklamalar olduğunda daha sık bakacağım” dedi.

'BİZİMKİSİ EN HIZLISI'

İki yıldır Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu olduklarını söyleyen Sabancı, “2005 yılında özel bir havayolunun 70 noktaya uçacağını söyleselerdi kimse inanmazdı ama şimdi bunu yapıyoruz. Bizim bu vizyonu bir adım öteye çıkarmak için bilançomuzda paraya ihtiyacımız var. Halka arzdan elde ettiğimiz parayı şirkete geri koyacağız” diye devam etti.

'BİNALİ YILDIRIM BİR ORKESTRA ŞEFİ'

Pegasus’un halka arzı sırasında yaptığı konuşmada “vatandaşın parasını çarçur etmeyin” diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın uyarısını da yorumlayan Sabancı, “Umarım tabirimi mazur görür ama Bakanımız bir orkestra şefi. Sayın Bakanım çok uçtunuz diyor ama ne THY ne de Pegasus’un ısmarladığı uçaklar yarın geliyor. Uçaklar 2022’ye kadar gelecek. 2005 yılından bu yana hep Sayın Bakan’ın başını ağrıtıyorum. Ama son toplantıda kendisine bir söz verdim. Bundan sonra da ağrıtmaya devam edeceğim dedim. Amacım uçuş ve havacılık sektörünün daha da serbestleşmesi” diye devam etti.

BİLET FİYATLARI DAHA DA DÜŞEBİLİR

Son dönemde petrol fiyatlarındaki düşüşün uçak biletlerine nasıl yansıyacağını da değerlendiren Sabancı, “Rekabetin devam etmesi ve havacılık sektörünün daha da gelişmesi için bilet fiyatlarının yüksek tutulması işe yaramaz. Daha da düşecek tabii ki” dedi.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI ERTELENİRSE…

Sabancı, Üçüncü Havalimanı ihalesinin ertelenmesiyle ilgili olarak “Binali Yıldırım’ın liderliğinde bu yeni havalimanında çok uzak bir gecikme olacağını zannetmiyorum. Ancak birkaç ay ertelenebilir” dedi. 

"BİR ADIM ÖTESİ İÇİN PARAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Çamurculara... ~ 11 yıl önce
Şu yorumlarınıza baktığımda sadece kıskançlık,hazmedemezlik ne bileyim çekememezlik görüyorum.Bakın beyler, Pegasusta herkes çalıştığının karşılığını alır ve Pegasus ta kimseyi zorla gel,çalış demiyor.Herkese ne ücret alacağını bilerek bu işe giriyor.Yolcu doluluk oranı,zamanında kalkış grafiğinin yüksek olmasını mı çekemiyorsunuz.Anlamadım ki.Bu yazanların hepsi mi Ali Sabancı dan zarar gördü.Bakın beyler özel şirketler içinde bugün için en tercih edilen şirket Pegasus tur.Bunu hepiniz biliyorsunuz.Ve Ali bey söz verdiği gibi yıllık karının % 10 nunu çalışanlarına dağıtmış durumda.Yine duyumlarıma göre herkes bu ay 30 nisanda maaşını,1 mayıs tada çift maaş ikramiyesini almış.Şimdi siz kime kafatasçı,kime hak yiyor diyorsunuz.Elinizi vicdanınıza koyun da konuşun biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emek düşmanı ~ 11 yıl önce
emek dusmanı sabancı ınsanların emegını caldıgı gıbı bırde baskı yaparak dıger sırketlerınde onunu kesmeyı onlara tas koymayı cok sevıyor ınsallah bırgun senınde yerlerde surundugunu gorurum eger yabancı sırketler turkıye ıc hat pazarına gırdıgınde asla bınmek ıstemıyecegım tek sırket pegasus olacak zaten halkta bınmez yabancılar bu ısı bızden daha ıyı yapıyor cunku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UCUS ISL ~ 11 yıl önce
kurumsallasmak buyuk bir sirketin olmazsa olmazıdır.peki, Sn Sabancı,neden ucus işletmedeki,Ahbap-Cavus,Baba-Ogul Type parasız-sınavsız devrecilik vb bircok uygulamaya dur diyemiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafatasçı ~ 11 yıl önce
Ali bey insana yatırım yapıyoruz demiş duydan inanma Başta Nadir kabaş olmak üzere kafatasçı bir yapılanma var orada sanırım onuda cemaat baglantısı için orada uzun yıllar tutacak ne diyelim Hacı KABAŞ işini bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E(K)MEK ~ 11 yıl önce
Ali Bey insana yatırım yaptıgını soyluyor.Yıllardır Pegasusun içinde olan biri olarak yazıyorum kaliteli ve kalifiye nekadar yönetic,idareci ve personel varsa hepsi şirketten ayrıldı.Nedeni ise işi bilmeyen bir çok yönetici ve idareci tarafından çiftlik hatta derebeylik gibi yönetildiğinden. Buarada ticaret ve tarifeli uçuş lardaki yöneticileri ve personeli hariç tutarak yazıyorum. Çünkü Pegasus u Ali Bey satın almadan önce tarifeli uçuş yapmadığından o departman ile ilgili mukayese yapmam yanlış olur.Saygılarımla Emniyetli Uçuşlar Dilerim... an önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADB.İZM. DK ~ 11 yıl önce
E(K)MEK e cevap. Şirket hakkındaki analizlerinizden dolayı tebrik ederim.Çok doğru yazmışsınız.Özellikle yer işletmenin bir an önce temizlenmesi gerekiyor.Açık ve Net tesbitimi iletirim.
mert ~ 11 yıl önce
Ali Sabancının da paraya ihtiyacı varsa biz atalım kendimizi 3. köprüden boğaza :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYİLE ALINMAYAN ~ 11 yıl önce
İy hoş güzelde sen önce ERZURUM seferlerini başlatarak yatırımını yapta sonra bunları insanlara anlat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kerasus ~ 11 yıl önce
sabah sabah iyi güldüm. Her pegasus haberinin altında seni görmek ne mutlu erzurumlu :)
kerasusa binaen ~ 11 yıl önce
Teşekkür ederim bu uğurda yazmaya devam.
hopppp ~ 11 yıl önce
1! 2! 3! Erzurum!!!!, Erzurum!!!!, laylayylaaaa oooo Erzurum :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000