07 Aralık 2013, Cumartesi 01:52:37

BİR AÇIKLAMA DA HAVA İŞ'TEN

Hava İş Sendikası'nın bugün başlayacak olan seçimli 27. Olağan Genel Kurulu öncesi günün ilk saatlerinde ard arda gelen haberlerden sonra Hava İş Sendikası da bir açıklama yaptı. Hava İş, Gökkuşağı Hareketi'nin genel kurula katılmamasının Reform Hareketi'nin işine yarayacağını belirtti. İşte Hava İş'in açıklaması...
  • Dostum yargitay tarafindan bozulan grevde alinan yeni personelin ucuslarinin durdurulmasina yönelik karar şuan tekrar mahkemede. Bu karar uygulamaya kondugu an şirket yaklaşık 1500 kişinin ucuslarini kesecek. Bir sene degil bir gun dayanamaz. Grevin etkili olmamasinin en büyük nedeni grevde işçi alimidir. Bu tis yılbaşından önce im za la na cak.
  • Mevcut yönetim kazanırsa grev daha bir sene sürer...
  • De-form disindan aday olan delegeler yapilan baskilar malumunuz.Teklif edilen paralari saymiyorum bile.İnsanlarin da bir yere kadar dayanacak gucu var.Allah yardimcilari olsun.Diger taraftan calisanlar artik aglamayin lutfen.Bu duruma gelmesin de aycin kadar sizin de emeginiz var.Sendikaya ne gerek var diyenler daha coook aglarsiniz.Ayrica, de-form kazanamazsa bir cok yonetici gidici.Haftaya yeni atamalar yapilacak.Bu yuzden bu bir sendika secimi degil,taraf olanlarin koltuklarini koruma savasidir./_/_/_/______Kalp stop.
  • Mevcut yönetim kazanırsa,işverenle inatlaşabildiği kadar inatlaşır,Sefa İnan'ın 21 ekim tarihli yazısında belirttiği gibi grev 2014 sonuna kadar sürer,yüzlerce grevci mağdur olur kimsenin bir altı aya daha tahammülü yok eğer mevcut yönetim kazanırsa işi inada bindirmeden kendisine güvenip greve çıkanlarıda fazla mağdur etmeden,elindeki 200-300 grevci ile siyasi restleşmeye girmeden bir şekilde anlaşmalı,bunun yoluda kanunda var zaten grevciler işverenle-havaiş yapılan protokolle işe döner,grev formaliteden kağıt üzerinde devam eder ve TİS pazarlıkları devam eder,eğer reform kazanırsa zaten grevi hemen bitirir !
  • Ucucu arkadaşlarım; Delege olan arkadaşlarınızı arayın ikna edin ve hepinizin sorumluluklarını taşıdıklarını onlara anlatın!! oy kullanmazlarsa herşey için çok geç olacak..onlara güvendiniz ve oylarınızı verdiniz!! Oy kullanmazlarsa bu sizlere cok büyük ihanet olacak ve reform harekeri geldiğinde sendika işverenci olacaktır.bu planın bir paçası olmalarıma izin vermeyin şirketin istediği budur!!
  • Ben birşeyi merak ediyorum. Reform Hareketinin 130 delegesi yok mu ? mevcut yönetimin 60-70 civarında delegesi var eee gökkuşağı gelmese bile çoğunluk sağlanamıyor mu ?
  • Ayçin Bahadır'ın son çırpınış restine pirim vermemiş anlaşılan. Ayak oyunuyla uğraşanı değil çata çat mücadele edeni görüyoruz. Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor.

Türk Hava Yolları çalışanlarının sendikal geleceğini belirleyecek olan Hava İş 27. Olağan Genel Kurulu öncesi günü ilk saatlerinde şok gelişmeler yaşandı.  

Mevcut yönetime muhalif gruplardan Gökkuşağı Hareketi seçime saatler kala genel kurula katılmama kararı aldığını belirtti. Bu haberin ardından seçime katılacak olan delegeler arasında Bahadır Altan'ın kendin geleceğini kurtarmak adına planlarının konulduğu iddiaları gündeme geldi.

Son olarak Hava İş Sendikası yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Hava İş Sendikası, Gökkuşağı Hareketi'nin genel kurula katılmamasını 'Reform Hareketi'nin ekmeğine yağ sürmek' olarak değerlendirirken kararın çözümsüz girişim olduğunu belirtti.

İŞTE HAVA İŞ'TEN GELEN AÇIKLAMA

Değerli üyelerimiz

7 Aralık'ta başlayacak sendikamız 27. Olağan Genel Kurulu'na Gökkuşağı Hareketi adlı grubun katılmama kararı alması işveren işbirlikçisi Reform Hareketi'nin ekmeğine yağ süren çözümsüz bir girişimdir.

Çünkü yarın salt çoğunluk bulunamadığı için açılamayacak genel kurul anatüzük ve yasalara göre 5 gün sonra 12-13 Aralık'ta 1/3 delege sayısı yani 100 delege ile zaten açılacaktır. 

Bu nedenle tüm dlegelerimizi sizleri seçen üyelerin iradesine sahip çıkarak, onurlu bir duruşla Genel Kurula katılmaya davet ediyoruz.

BİR AÇIKLAMA DA HAVA İŞ'TEN

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

nick e ~ 10 yıl önce
Dostum yargitay tarafindan bozulan grevde alinan yeni personelin ucuslarinin durdurulmasina yönelik karar şuan tekrar mahkemede. Bu karar uygulamaya kondugu an şirket yaklaşık 1500 kişinin ucuslarini kesecek. Bir sene degil bir gun dayanamaz. Grevin etkili olmamasinin en büyük nedeni grevde işçi alimidir. Bu tis yılbaşından önce im za la na cak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nick ~ 10 yıl önce
Mevcut yönetim kazanırsa grev daha bir sene sürer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para afferder mi ~ 10 yıl önce
De-form disindan aday olan delegeler yapilan baskilar malumunuz.Teklif edilen paralari saymiyorum bile.İnsanlarin da bir yere kadar dayanacak gucu var.Allah yardimcilari olsun.Diger taraftan calisanlar artik aglamayin lutfen.Bu duruma gelmesin de aycin kadar sizin de emeginiz var.Sendikaya ne gerek var diyenler daha coook aglarsiniz.Ayrica, de-form kazanamazsa bir cok yonetici gidici.Haftaya yeni atamalar yapilacak.Bu yuzden bu bir sendika secimi degil,taraf olanlarin koltuklarini koruma savasidir./_/_/_/______Kalp stop.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TİS için grevci ~ 10 yıl önce
Mevcut yönetim kazanırsa,işverenle inatlaşabildiği kadar inatlaşır,Sefa İnan'ın 21 ekim tarihli yazısında belirttiği gibi grev 2014 sonuna kadar sürer,yüzlerce grevci mağdur olur kimsenin bir altı aya daha tahammülü yok eğer mevcut yönetim kazanırsa işi inada bindirmeden kendisine güvenip greve çıkanlarıda fazla mağdur etmeden,elindeki 200-300 grevci ile siyasi restleşmeye girmeden bir şekilde anlaşmalı,bunun yoluda kanunda var zaten grevciler işverenle-havaiş yapılan protokolle işe döner,grev formaliteden kağıt üzerinde devam eder ve TİS pazarlıkları devam eder,eğer reform kazanırsa zaten grevi hemen bitirir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sağduyu ~ 10 yıl önce
Ucucu arkadaşlarım; Delege olan arkadaşlarınızı arayın ikna edin ve hepinizin sorumluluklarını taşıdıklarını onlara anlatın!! oy kullanmazlarsa herşey için çok geç olacak..onlara güvendiniz ve oylarınızı verdiniz!! Oy kullanmazlarsa bu sizlere cok büyük ihanet olacak ve reform harekeri geldiğinde sendika işverenci olacaktır.bu planın bir paçası olmalarıma izin vermeyin şirketin istediği budur!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
test ~ 10 yıl önce
Ben birşeyi merak ediyorum. Reform Hareketinin 130 delegesi yok mu ? mevcut yönetimin 60-70 civarında delegesi var eee gökkuşağı gelmese bile çoğunluk sağlanamıyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabata ~ 10 yıl önce
110-74-95
reste rest ~ 10 yıl önce
Ayçin Bahadır'ın son çırpınış restine pirim vermemiş anlaşılan. Ayak oyunuyla uğraşanı değil çata çat mücadele edeni görüyoruz. Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000