19 Ekim 2013, Cumartesi 09:04:12

BİR AÇIKLAMA DA DAVUTOĞLU'NDAN GELDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili çok olumlu gelişmeler yaşandığını ve konunun büyük ölçüde hallolduğunu söyledi...
  • Türk Dış Politikası'nın neden bu durumda olduğu şimdi anlaşıldı. Dış İşleri Bakanı daha orantının ne olduğunu bilmiyor. " Günler hatta saatler " kalmış. Birbirine ne kadar yakın zaman dilimleri. Ne ise ....seçimlere az kaldı. Seçimlerden sonra boş vakti çok olacağından umarım eksiklerini tamamlayacaktır.
  • Bu pilotların Beyrut gibi riskli bir yerde yatı yapmasına onay veren müdür, başkan her kimse istifa etti mi? Bu pilotları 72 yaşında bir şoför taşıyormuş, doğru mu? Serviste 12 yaşında bir çocuk varmiş, bu ne iş?
  • Öncelikle pilotlarımıza geçmiş olsun demek için sabırsızlandığımızı belirtmek istiyorum. Ancak onların serbest kalması ülkemiz adına bir başarı olarak lanse edilmesi kabul edilemez. Neticede kaçıranların dediği olmuştur. Dahası bu olaydan sonra yurtdışında -özellikle de sıkıntılı bölgelerde- yaşayan vatandaşlarımızın daha bir dikkatli olması lazım zira bu olay yeni bir kapı açmıştır. Bundan böyle direk veya dolayı yoldan Türkiye ile hukuku olan gruplar önlerine gelen Türk vatandaşını kaçırıp, taleplerinin yerine getirilmesini isteyeceklerdir. Allah sonumuzu hayır etsin.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili çok olumlu gelişmeler yaşandığını ve konunun büyük ölçüde hallolduğunu söyledi.

Lübnan televizyonu, 22 Mayıs'ta İran'dan dönerken Suriye'nin Aziz kentinde kaçırılan 9 Lübnanlının serbest bırakıldığını ve Türkiye sınırından girdiklerini duyurdu.

Kanal 7 televizyonuna konuşan Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasından bu yana çok yoğun bir mesai yürüttüklerini bunların bir kısmının kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. Pilotların Ramazan Bayramı'nda kaçırıldığını hatırlatan Davutoğlu, o günden sonra bayramın kendileri için bayram gibi geçmediğini vurguladı.

Pilotların ailelerinin vakur bir şekilde ve devletine güvenerek sabırla beklediğini dile getiren Davutoğlu, pilotların Kurban Bayramı'nı aileleriyle geçirmesi için yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu çerçevede arife günü Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Merri ve Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile tekrar görüştüğünü ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

SÜRECİ BİZZAT BAŞBAKANIMIZ TAKİP ETTİ

"Son günlerde telefon diplomasisi yanında, alanda MİT Müsteşarlığının çok yoğun çabaları var. Sayın Başbakanımız bizzat süreçleri takip etti. Bu bayramda da bununla ilgili yoğun mesai içinde olduk. Bugün itibarıyla biraz önce Lübnan Başbakanı Sayın Mikadi de teyit etti, çok olumlu gelişmeler var. Mikadi de bu olumlu gelişmelerin seyri konusunda bana bilgi aktardı. Ama tabii bizim bir prensibimiz vardır. Vatandaşlarımız bize doğrudan ulaşmadan bu konuda hep temkinle hareket ederiz. Başbakanımızın da dediği gibi olumlu bir seyir var. Saatler, günler itibarıyla inşallah pilotlarımıza kavuşacağız. Onlar ailelerine kavuşacaklar. Bu konuda engellerin büyük ölçüde kalktığını söyleyebilirim. Son prosedür olarak birtakım güvenlik tedbirleri de dahil olmak üzere, atılması gereken adımlar var. Katkıda bulunan herkese teşekkür borçluyuz."

MUTLU HABERİ EN KISA ZAMANDA ALACAĞIZ

Pilotların aileleriyle de görüştüğünün altını çizen Davutoğlu, onların da büyük bir heyecan içerisinde olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "İnşallah bu mutlu haberi en kısa zamanda vereceğiz diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

Lübnan'da da 9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı.

BİR AÇIKLAMA DA DAVUTOĞLU'NDAN GELDİ

Yorumlar

B-52 ~ 10 yıl önce
Türk Dış Politikası'nın neden bu durumda olduğu şimdi anlaşıldı. Dış İşleri Bakanı daha orantının ne olduğunu bilmiyor. " Günler hatta saatler " kalmış. Birbirine ne kadar yakın zaman dilimleri. Ne ise ....seçimlere az kaldı. Seçimlerden sonra boş vakti çok olacağından umarım eksiklerini tamamlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meraklı ~ 10 yıl önce
Bu pilotların Beyrut gibi riskli bir yerde yatı yapmasına onay veren müdür, başkan her kimse istifa etti mi? Bu pilotları 72 yaşında bir şoför taşıyormuş, doğru mu? Serviste 12 yaşında bir çocuk varmiş, bu ne iş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ama ~ 10 yıl önce
Öncelikle pilotlarımıza geçmiş olsun demek için sabırsızlandığımızı belirtmek istiyorum. Ancak onların serbest kalması ülkemiz adına bir başarı olarak lanse edilmesi kabul edilemez. Neticede kaçıranların dediği olmuştur. Dahası bu olaydan sonra yurtdışında -özellikle de sıkıntılı bölgelerde- yaşayan vatandaşlarımızın daha bir dikkatli olması lazım zira bu olay yeni bir kapı açmıştır. Bundan böyle direk veya dolayı yoldan Türkiye ile hukuku olan gruplar önlerine gelen Türk vatandaşını kaçırıp, taleplerinin yerine getirilmesini isteyeceklerdir. Allah sonumuzu hayır etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000