02 Ekim 2009, Cuma 07:15:25

Bileti olduğu halde uçağa binememiş...

Londra'ya dönmek üzere 6 Eylül Pazar günü Ercan Havaalanı'na giden Kıbrıslı Türk Gürkan Yardımsevenler, bileti okeyli olmasına rağmen Ercan-İstanbul-Stansted seferini yapan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçağına alınmadığını belirtti.
  • tuttuğun pasaporttan utanma göster
  • KTHY KIBRIS (GUNEY DE DAHIL )VEDE TURKIYENIN EN IYI HAVAYOLLARINDAN BIRIDIR...SENINLE GURUR DUYUYORUZ KTHY..SENI SONSUZA DEK YASATACAGIZ..CUNKU SEN BAYRAGIMIZI TASIYORSUN..SENI CEKEMEYEN COK BOŞVER SEN GOKLERDE UCMAYA DEVAM ET..
  • SN EDİTÖR BÖYLE SEKTÖRÜ İNCİTECEK VE ONURKIRICI USLUPLARLA YORUM GÖNDEREN KİŞİLERİN YORUMLARINI YAYIN LARKEN LÜTFEN DİKKAT EDELİM KTHY
  • kthy nin adam ve adamlığına hiçkise laf edemez ilk önce yorum yazmayı öğren 35 yılını vatandaşına vatanına bayrağına adamış bir hava yolu emin ol na fedakarlıklar yapmıştır her yolcusu için kthy nin veremiyeceği hesap yoktur sen merak etme
  • Hesabını bileti aldığı yere sorsun.. Veya bir daha ki sefere adam gibi bir havayolu seçsin.
  • Klasik overbooking olayi da olabilir, Ucak overbook ise biletli yolculara belirli bir tazminat ödeyip geri cevirme hakkina sahiptir her havayolu.Garip olan KTHY gibi bir havayolunda overbooking gibi islerle ugrasmak. Hub ve base istasyonlarda, milli havayollarinin hemen hemen hepsi overbooking ile calisir.
  • BEN 15 YILDIR KTHY ILE UCUYORUM...BUGUNE KADAR BOYLE BIRSEY NE DUYDUM NEDE YASADIM..INSANLAR ISTEDIKLERI GIBI YORUM YAPABILIRLER.BASKA YERDEN SINIRLENIPDE CEKIN GOREVLISININ UZERINDE MAMURLAMAYA CALISAN COK..BU IS NEDENSE HEP ERCANDA OLUYOR CUNKU INSANLAR OYLE ALISTI..YOLCULUK YAPACAKSAN VAKTINDE GELECEKSIN KARDESIM..KIMSEYE KABADAVRANMAYA KUFRETMEYE HAKKIN YOK...HERZAMANDA SUCU BASKALARINDA ARARIZ..BAGAJINIZ AGIR ODEMENIZ LAZIM DENDIGINDE VEYA CEKIN KAPANDI GEC KALDINIZ DENDIGINDE NE YAZIK KI INSANLAR KENDILERINI HAKLI CIKARMAK ICIN HER SEYI DENERLER .BU DA KUCUK BIR ORNEGIDIR..
  • yolcunun maduriyeti bu saatten sonra giderilse ne olabilir? işinden kovulduysa aynı şekilde işmi verilecek? aylık ücretimi ödenecek? konaklama ücretimi ödenecek? transferimi ödenecek? kktc batacak denilmiyor zaten kthy batacak deniliyor. bu şekilde çalışan bir firma zaten çok fazla tercih edilmez. ha firma batmaz uçaklarını kiraya verir o normal. kthy bu saatten sonra yolcuya birşey yapamaz. anca ona 1000-2000 ya da her ne kadarsa para verirler unutturmaya çalışırlar. o unutsa bu haberi okuyanlar unutacakmı? büyük konuşmak istemem ama kthy tercih edeceğim son havayoludur.
  • KTHY DE KİMSENİN HAKKI KALMAMIŞTIR BUNDAN SONRADA KALMAZ SN YOLCUNUN MUTLAKA MADURİYETİ GİDERİLECEKTİR BUNUN İNANCI İÇERİSİNDEYİM AYRICA KTHY BATTI BATACAK DİYE DÜŞÜNEN FIRSAT DÜŞKÜNLERİ DE MERAK ETMESİN O MUTLULUĞU YAŞAYAMIYACAKLAR ,NUTUK ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEMİŞKİ .BENİM NACİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR ANCAK TC VE KKTC İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR
  • Bence THY kıbrıs havayollarını da satın alsın.

Check-in görevlisinin, yedek listesinde bulunan tanıdıklarını uçurmak amacıyla keyfi olarak işlemini yapmadığını iddia eden Yardımsevenler, yaşanan sorun nedeniyle 7 Eylül tarihinde Londra'daki çok önemli hastane randevusunu kaçırdığını ifade etti.

Gürkan Yardımsevenler yaşadıklarını gazetemize şu şekilde aktardı:

'Eşim ve çocuklarım KKTC'de tatil yaparlarken oğlum rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Sağlık kontrollerim nedeniyle tatile gitmediğim halde oğlumun rahatsızlanması nedeniyle acilen bilet alarak 26 Ağustos tarihinde KKTC'ye uçtum. 7 Eylül'deki önemli hastane randevumu kaçırmamak için dönüş biletimi 6 Eylül'deki 16.00 uçağına aldım. 26 Ağustos'ta Ercan'a KKTC kimliğimle giriş yaptım. Oğlumun sağlık sorunlarını hallettikten sonra dönüş vakti geldi. 6 Eylül Pazar günü saat 14.30'da Ercan'da check-in sırasına girdim. Sıra bana geldiğinde girerken KKTC kimliğimle girdiğim için yine KKTC kimliğimi uzattım görevli bayana. Bayan önce kimliğime sonra da yüzüme baktı ve "Beyefendi işleminizi yapamam kenara çekilin" dedi. Nedenini sordum yine ters bir şekilde kenara çekilmemi istedi.'

AB KİMLİĞİMİ İBRAZ ETTİM

Hemen AB kimliğini ibraz ettiğini belirten Yardımsevenler, görevlinin ısrarla işlemini yapmadığını şöyle anlattı:

'Arkasından AB kimliğimi ibraz etmeme rağmen görevli bayan "Beyefendi kenara çekilin, işleminizi yapmayacağım. Arkanızda bekleyen insanlar var. Çekilin, yoksa polis çağıracağım" şeklinde işlemimi yapmadı. Bu sırada başka yolcu almaya başladı ve benim işlemimi durdurdu. Deliye döndüm. Business Class'tan okeyli biletim olmasına rağmen nasıl yapmazsınız işlemimi diye tartışmaya başladım. Yapılanı hala kabul edemiyorum. Yıllardır ucuz ya da pahalı her zaman kendi milli havayolu şirketimizi tercih ettik ama gördüğümüz muamele çok incitici, çok şaşırtıcı ve çok düşündürücü.'

YANDAKİ GÖREVLİ İŞLEMİ YAPACAKTI

Check-in yapan diğer görevlinin, işlemini yapacağını belirterek biraz beklemesini rica ettiğini dile getiren Gürkan Yardımsevenler, beklerken kapıların kapandığını ve uçağı kaçırdığını ifade etti.

Daha sonra Mağusa'daki KTHY bürosuna gittiğini belirten Yardımsevenler, havaalanında 10 Eylül'e kadar yer olmadığı belirtilmesine rağmen şube müdürünün yardımıyla ekstra ücret ödeyerek 7'sinde ailesiyle birlikte uçmayı başardığını ancak yaşadıklarını halen kabullenemediğini ifade etti.

KTHY KONUYU ARAŞTIRIYOR

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Kıbrıs Türk Hava Yolları Londra ofisi yetkilileri söz konusu yolcunun yaşadığı sıkıntıyı araştıracaklarını ifade ettiler.

(Londra Gazete)

Bileti olduğu halde uçağa binememiş...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
tuttuğun pasaporttan utanma göster

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY KIBRIS (GUNEY DE DAHIL )VEDE TURKIYENIN EN IYI HAVAYOLLARINDAN BIRIDIR...SENINLE GURUR DUYUYORUZ KTHY..SENI SONSUZA DEK YASATACAGIZ..CUNKU SEN BAYRAGIMIZI TASIYORSUN..SENI CEKEMEYEN COK BOŞVER SEN GOKLERDE UCMAYA DEVAM ET..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SN EDİTÖR BÖYLE SEKTÖRÜ İNCİTECEK VE ONURKIRICI USLUPLARLA YORUM GÖNDEREN KİŞİLERİN YORUMLARINI YAYIN LARKEN LÜTFEN DİKKAT EDELİM KTHY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kthy nin adam ve adamlığına hiçkise laf edemez ilk önce yorum yazmayı öğren 35 yılını vatandaşına vatanına bayrağına adamış bir hava yolu emin ol na fedakarlıklar yapmıştır her yolcusu için kthy nin veremiyeceği hesap yoktur sen merak etme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hesabını bileti aldığı yere sorsun.. Veya bir daha ki sefere adam gibi bir havayolu seçsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Klasik overbooking olayi da olabilir, Ucak overbook ise biletli yolculara belirli bir tazminat ödeyip geri cevirme hakkina sahiptir her havayolu.Garip olan KTHY gibi bir havayolunda overbooking gibi islerle ugrasmak. Hub ve base istasyonlarda, milli havayollarinin hemen hemen hepsi overbooking ile calisir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BEN 15 YILDIR KTHY ILE UCUYORUM...BUGUNE KADAR BOYLE BIRSEY NE DUYDUM NEDE YASADIM..INSANLAR ISTEDIKLERI GIBI YORUM YAPABILIRLER.BASKA YERDEN SINIRLENIPDE CEKIN GOREVLISININ UZERINDE MAMURLAMAYA CALISAN COK..BU IS NEDENSE HEP ERCANDA OLUYOR CUNKU INSANLAR OYLE ALISTI..YOLCULUK YAPACAKSAN VAKTINDE GELECEKSIN KARDESIM..KIMSEYE KABADAVRANMAYA KUFRETMEYE HAKKIN YOK...HERZAMANDA SUCU BASKALARINDA ARARIZ..BAGAJINIZ AGIR ODEMENIZ LAZIM DENDIGINDE VEYA CEKIN KAPANDI GEC KALDINIZ DENDIGINDE NE YAZIK KI INSANLAR KENDILERINI HAKLI CIKARMAK ICIN HER SEYI DENERLER .BU DA KUCUK BIR ORNEGIDIR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yolcunun maduriyeti bu saatten sonra giderilse ne olabilir? işinden kovulduysa aynı şekilde işmi verilecek? aylık ücretimi ödenecek? konaklama ücretimi ödenecek? transferimi ödenecek? kktc batacak denilmiyor zaten kthy batacak deniliyor. bu şekilde çalışan bir firma zaten çok fazla tercih edilmez. ha firma batmaz uçaklarını kiraya verir o normal. kthy bu saatten sonra yolcuya birşey yapamaz. anca ona 1000-2000 ya da her ne kadarsa para verirler unutturmaya çalışırlar. o unutsa bu haberi okuyanlar unutacakmı? büyük konuşmak istemem ama kthy tercih edeceğim son havayoludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY DE KİMSENİN HAKKI KALMAMIŞTIR BUNDAN SONRADA KALMAZ SN YOLCUNUN MUTLAKA MADURİYETİ GİDERİLECEKTİR BUNUN İNANCI İÇERİSİNDEYİM AYRICA KTHY BATTI BATACAK DİYE DÜŞÜNEN FIRSAT DÜŞKÜNLERİ DE MERAK ETMESİN O MUTLULUĞU YAŞAYAMIYACAKLAR ,NUTUK ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEMİŞKİ .BENİM NACİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR ANCAK TC VE KKTC İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence THY kıbrıs havayollarını da satın alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000