28 Ekim 2010, Perşembe 08:23:21

BİLET FİYATLARI YÜKSELDİ Mİ?

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar dün öğleden sonra THY Kıbrıs Müdürü Mustafa Uğurlu, Atlas-Jet Kıbrıs Direktörü Osman Malyalı ve Pegasus Hava Yolları Kıbrıs Temsilcisi Zeki Ziya ile bir toplantı yaptı.
  • ALIŞDILAR GENNİLERİ 10-15 İSTERLİNE LONDURA' YA.. GALMADI ŞİMDİ. UCUZ PİLETİ SENDİKACILAR SATARMIŞ ŞİNDİ :)))
  • KÜLLİYEN YALAN... 80-90 Liraya alınan biletler nasıl oluyor da bir anda 150 liraya çıktı o dönemde, üstelik iddia ettiğiniz üzere ek seferlere rağmen. Birde Mal-ye Bakanının patavatsızlığına bakın. Bilet fiyatlarının yükselip yükselmediğini bilmiyormuş? Bakan bey siz o günlerde yurt dışına geziye çıkmamışmıydınız, bilmiyor muydunuz bilet fiyatlarını? Bir KKTC'nin maliye bakanı (MALYE) olarak ortalarda geziyorsunuz. Ha belki yine o dönemde üzerinize devralınmamış olan aracınız için çıkan binlerce liralık trafik cezasının nasıl öden(me)yeceğinin yollarını bulmaya çalışıyordunuz heralde... BARİ ARTIK YALAN SÖYLEMEYİN..KTHY'yi BATIRIRKEN YALAN, UÇURURKEN YALAN..GÖMERKEN YALAN...EEE YETER ARTIK YALANIN DA YALANI OLMASIN ARTIK.
Maliye Bakanı Ersin Tatar, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, uçak bileti fiyatının önemine işaret ederek, özellikle KTHY’nin piyasadan çekilmesi sonrasında fiyatlar konusunda çok farklı duyumlar aldığını ve halktan fiyatların yükseldiği yönünde şikayetler olduğunu vurguladı.

Halk arasında hassasiyet konusu olan bilet fiyatlarının yüksek olmaması için şirketlerin neler yapabileceğini öğrenmek istediğini kaydeden Tatar, şirketlerden fiyat politikalarını halka anlatmalarını istedi.

KTHY ile ilgili Meclis Araştırma Komitesi’nin Başkanı UBP Milletvekili Afet Özcafer de, özel sektörü suçlamak niyetinde olmadıklarını, ancak şirketlerden fiyatlar konusunda halka yardımcı olacak düzenleme istediklerini söyledi.

Kıbrıs Türkleri'nin Güney Kıbrıs üzerinden seyahat etmeye başladığına ve bu rakamların oldukça yüksek olduğuna işaret eden Özcafer, şirketlerin fiyatlar konusunda hassas olması gerektiğini belirtti.

Özcafer, “Vatandaş, fiyatlar konusunda yanlış bilgilendiriliyorsa, kampanyalar düzenleyerek onları aydınlatmanız ve Güney Kıbrıs’a kayanları yeniden kazanmanız gerekir” dedi.

THY Kıbrıs Müdürü Mustafa Uğurlu da konuşmasında, THY’de yıllardır aynı fiyatlandırma sisteminin sözkonusu olduğunu, fiyatın uçağın doluluğuna ve biletin alış tarihine göre değiştiğini söyledi.

Uğurlu, “Fiyatlar ortada. Bizde değişen bir şey yok. Fiyat tamamen doluluğa bağlı. THY’nin fiyat politikaları gayet nettir” dedi.

THY’nin KTHY’nin boşluğundan kaynaklanan yığılmayı eritmek için sefer sayısını artırdığını da söyleyen Uğurlu, Turizm Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde hükümetin belirlediği destinasyonlara özel fiyatlar verdiklerine dikkat çekti.

Atlas-Jet Kıbrıs Direktörü Osman Malyalı ise, uçak bileti fiyatları konusunda kamuoyunun çok yanlış bilgilendirildiğini ve yalan-yanlış haberler yapıldığını belirtti.

Malyalı, “KTHY’nin batmasıyla fiyatlarımızda artış olmadı, sadece şirketlerin yolcu sayısı arttı. Fiyatlar da ilk dönemlerde arttı ancak iddia edildiği gibi anormal bir artış değildi bu. Dengeler de kısa süre sonra oturdu” diye konuştu.

KTHY’de yaşananların faturasının özele çıkarılmak istendiğini savunan Malyalı, iddia edilenlerin aksine KTHY’nin faaliyette olduğu günlerde sadece belli kişilerin ucuz uçtuğunu da ifade etti.

Pegasus Hava Yolları Kıbrıs Temsilcisi Zeki Ziya da, fiyat politikalarında oynama yapmadıklarını belirtti. Ziya, dünyadaki tüm hava yolu şirketleri gibi “kademeli fiyatlandırma” politikası uyguladıklarını söyledi.

Ziya, erken rezervasyon halinde çok ucuza uçuş imkanı olduğunu, asker ve öğrencilere de ekonomik uçuş imkanı sağlandığını kaydetti.

KTHY’nin devre dışı kalmasıyla fiyatların aniden arttığını ancak bunun kısa sürede istikrara kavuştuğunu söyleyen Ziya, hava yolu şirketi sayısının azalmasıyla geriye kalan şirket başına düşen yolcu sayısının arttığını ve uçak bileti dilim fiyatı artmadığı halde yolcu sayısındaki artışa bağlı fiyatların yükseldiğini belirtti. Ziya, “Ancak önceden program yapabilirseniz, ucuz bilet alabilirsiniz” dedi.

Ziya, KTHY sonrasında özellikle İngiltere piyasasında büyük bir arz boşluğu oluştuğuna ve bunun doldurulmamasından dolayı yolcuların büyük bölümünün Güney Kıbrıs’a kaydığına işaret ederek, yetkililere bu konuda büyük görev düştüğünü söyledi.

Zeki Ziya, Ercan’da alınan havayolu vergisinin yüksekliğine de dikkat çekerek, “Eğer fiyatlar düşürülmek isteniyorsa, hükümetin de bir şeyler yapması lazım” şeklinde konuştu.
BİLET FİYATLARI YÜKSELDİ Mİ?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ALIŞDILAR GENNİLERİ 10-15 İSTERLİNE LONDURA' YA.. GALMADI ŞİMDİ. UCUZ PİLETİ SENDİKACILAR SATARMIŞ ŞİNDİ :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KÜLLİYEN YALAN... 80-90 Liraya alınan biletler nasıl oluyor da bir anda 150 liraya çıktı o dönemde, üstelik iddia ettiğiniz üzere ek seferlere rağmen. Birde Mal-ye Bakanının patavatsızlığına bakın. Bilet fiyatlarının yükselip yükselmediğini bilmiyormuş? Bakan bey siz o günlerde yurt dışına geziye çıkmamışmıydınız, bilmiyor muydunuz bilet fiyatlarını? Bir KKTC'nin maliye bakanı (MALYE) olarak ortalarda geziyorsunuz. Ha belki yine o dönemde üzerinize devralınmamış olan aracınız için çıkan binlerce liralık trafik cezasının nasıl öden(me)yeceğinin yollarını bulmaya çalışıyordunuz heralde... BARİ ARTIK YALAN SÖYLEMEYİN..KTHY'yi BATIRIRKEN YALAN, UÇURURKEN YALAN..GÖMERKEN YALAN...EEE YETER ARTIK YALANIN DA YALANI OLMASIN ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000