19 Nisan 2018, Perşembe 09:45:54

Bilal Ekşi'den önemli açıklamlar

Yeni havalimanıyla yolcu sayısının da artacağına dikkat çeken Bilal Ekşi, Uzak Doğu ve Amerika menşeli uçuşlar için partner arayışında olduklarını bildirdi. Ekşi yeni dönemde yolcuları da yeni sürprizlerin beklediğini söyledi
  • Çalışanlarda ırk ayrımı yapan, kazandıkları paraya laf söyleyen, işini yapmasına engel olan, kaba davranan, bağırıp çağıran, kurallara uymayan yolcular için de kara liste gelmeli. Bu kadar büyük şirketin bu terbiyesiz yolculara ihtiyacı yok.
  • Tk’daki kabin memurlarina 8-9 bin tl maas veriliyor. Bu Turkiye’deki diger sirketlere verilen ucretin 3 kati. Bu maasta kesintiye gidilip maaslari 3500 tl’ye dusurun lutfen. Bu ulkede havacilik sevdalisi bir suru insan var kabin memuru olmak isteyen. Siz 3500 tl’ye dusurun goreceksiniz hicbir kabin memuru zaten istifa edip gitmeyecek
  • Ortak derken taşeron falanmı?
  • Önce uçuş güvenliği için ne yapılması gerekir araştırın Yorgun pilotlar her an için kaza yapabilir
  • Ataturk havalimaninda 2 pist oldugunu ilk defa duydum. Havaciliktan, sirketinden ve Ataturk havalimanindan hic haberi yok sanirim
  • Sayın Bilal Ekşi, THY'nin artık Türk pilot istihdamına ağırlık vereceği kararınız bizi sevindirdi,ancak tip eğitimi ücretinizi öğrenince üzüntü duydum.Ben pilotajdan yeni mezun bir pilotum,THY 'ye başvurmayı düşünüyordum ancak TİP eğitimi ücretinizin 40.000 E. olduğunu öğrendim ve şirketinize başvurmaktan vazgeçtim.Diğer şirketlerde 29.000 E. civarındayken sizde neden bu kadar yüksek anlayabilmiş değilim.Bir çok arkadaşımın bu yüzden THY'ye başvurmaktan vazgeçtiğini hatırlatırım.
  • Do&Co firması ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.İkramlar güzel.
  • Once gunde tek ucus olan kritik merkezlere iki ucus sagla, Amerika ve Asya ya baglantilari artir Asya ve Amerika ya Bangkok gibi seferleri artirmak icin devlet nezninde hareket et. Amerika da United la iliskisi iyi olan Amerili yoneticiler getir, United codesharing i gelistir, Dallas Denver Orlando Philadelphia Las Vegas a 787 leri hazirla, Balkan Jet i kur Balkanlari TR uzerinde dunyaya ve gurbetcileri Almanya ya tasi, Air Astana ile birlik yap Kazaklari bagl, Ukrayna havayollarinin gerekirse yarisini al Ukrayna da Lufthansa KLM i kes, daha sayayim mi,
  • Bilal bey thy de bukadar kadrolu personel nasıl çalışıyor anlatırmısınız? Senelerdir bir tane ilanınız yok pilot ve kabin ekibi harici? Kim nerden talimat veriyor birazda bunlardan bahsedermisiniz?
  • Netflix yada Amazon prime i ucaklara kabin ici eglence sistemine koyun, haber dunya havaciliginda yer bulur, innovasyon hep Qatar ve Singapore dan cikiyor, lutfen iyi egitimli yoneticiler aliniz

Yeni havalimanıyla yolcu sayısının da artacağına dikkat çeken Bilal Ekşi, Uzak Doğu ve Amerika menşeli uçuşlar için partner arayışında olduklarını bildirdi. Ekşi yeni dönemde yolcuları da yeni sürprizlerin beklediğini söyledi

Bilal Ekşi Türkiye Gazetesi'nden Tuğba Fırat'a bir mülakat vererek önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj:

Dünyada uçmadığı ülke neredeyse yok. Türkiye’nin dünyadaki bayrak taşıyıcısı. Türk Hava Yolları şimdilerde ise İstanbul’un yeni havalimanına hazırlanıyor. THY yeni havalimanı ile birlikte yeni bir kimliğe kavuşacak. Millî duruş kabin içinde de sergilenecek. Bu yeni dönemde kabin görevlileri kırmızı beyazlı kıyafetlerle yolcularını karşılayacak. Business THY’nin yolcularına daha iyi hizmet verebilmek adına da sürprizleri bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın Genel Müdürü Bilal Ekşi yolcuların daha keyifli bir yolculuk yapacaklarını belirterek, dar gövdeli uçaklarda cep telefonlarından film seyredilebileceğini söyledi. Ekşi, yeni havalimanıyla yolcu sayasının da artacağına dikkat çekerek Uzak Doğu ve Amerika menşeli uçuşlar için partner arayışında olduklarını bildirdi. Başarısıyla göğsümüzü kabartan Türk Hava Yolları’nın Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bu yeni dönemde THY’yi konuştuk.

ŞU AN İSTANBUL’A GELMEK İSTEYEN BİRÇOK HAVA YOLU VAR
Yeni havalimanından bahsetmişken, Türkiye’ye sağlayacağı katkıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?
İstanbul Yeni Havalimanı, inşaat aşamasında bile sağladığı 31 bin istihdam sayesinde ülke ekonomisine katkı vermeye başladı. 2025 yılında ise doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişiye istihdam sağlayacak. Aynı yıl GSMH’ye katkısının ise yüzde 4,9 olacağı tahmin edilmektedir. Havalimanı sayesinde Türk sivil havacılığı da ivmeli bir şekilde gelişecektir. Ülkemize gelen doğrudan ve transfer yolcu sayısı artacak ve İstanbul dünyanın bir aktarım ve en gözde iş merkezi hâline gelecektir.

Yeni havalimanın hizmete girmesiyle İstanbul, merkez hâline gelecek.
Şu an İstanbul’a gelmek isteyen birçok hava yolu var. Havalimanlarımızın kapasitesi sıkıştığı için uygun saat diliminde iniş kalkış zamanı bulamıyor ve gelmekten vazgeçiyor. Gece geç saatlerde ancak yer bulabiliyor, o da yolcular açısından uygun değil. İstanbul’da hem Atatürk Havalimanı hem de Sabiha Gökçen Havalimanı son 3-4 senedir sınırlarına ulaşmış durumda. Dolayısıyla daha fazla büyüyebilmek için büyük bir havalimanına ihtiyacımız var. Yeni havalimanı, bizim bu arzumuzu gerçekleştirecek. Atatürk Havalimanı’nda 2 adet pist var, yeni havalimanında ise 5 tane olacak.

THY, yeni havalimanına hazır mı?
Kapasite artışını kademeli olarak stratejik hedeflerimiz doğrultusunda dengeli bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Öncelikle dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olma özelliğimizi koruyarak büyümeye devam edeceğiz. Bu büyümeyi gerek uçuş ağımıza yeni destinasyonlar ekleyerek, gerekse mevcut hatlarda frekans derinliğini artırarak sağlayacağız. Bu bağlamda, Asya-Uzak Doğu, Avrupa ve Kuzey Amerika’ya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Afrika’da kendi potansiyelinden dolayı yatırım yapılmayı hak ediyor.

ABD içi bağlantılarda Southwest’in ismi geçmişti ama olmadı. Bu konuda trafiği artırıcı bir çalışma var mı?
Başta Asya-Uzak Doğu olmak üzere Orta ve Güney Amerika için JV (Joint Venture) çalışmalarımız sürüyor. Amerika’ya uçurduğumuz yolcumuzun kıta içinde aktarımını sağlayacak, tarifemizle uyumlu havayolları arayışındayız. Soutwest için girişimimiz olmuştu, tekrar bir girişimde bulunacağız. Uzak Doğu bölgesinde de bir havayolu ile ortak girişim anlaşması yapmak istiyoruz. Ayrıca AnadoluJet markamızda bir dönüşüm gerçekleştirme hedefimiz var.

BU SENE DE REKOR GELECEK

THY tarihinde ilk defa esas faaliyet kârında 1 milyar doları geçerek, 1 milyar 22 milyon dolar kâr elde etti. Bu başarını arkasındaki stratejiden bahseder misiniz?

Bildiğiniz gibi özellikle 2016 yılı ülkemiz ve bizim açımızdan oldukça zorlu bir yıldı. Ülkemizde ve bölgemizde arka arkaya yaşanan olumsuzluklar nedeniyle talepte hızlı bir daralma yaşamıştık. Turist sayısında 10 milyona yakın bir azalma oldu. Ülkemiz üzerindeki karabulutların dağılması ile çok hızlı bir toparlanma süreci yaşadık. Öncelikle bu başarının bir ekip işi olduğunu söylemek isterim. Azalan talebe karşı dinamik talep ve kapasite yönetimi ile kapasitemizi hızlıca gözden geçirdik ve buna göre pozisyon aldık. 2017 yılında oldukça sıkı bir mali disiplin uyguladık.  Ülkemizin güçlü liderlik yapısı ve çalışanlarımızın da bu süreçteki bize olan desteği ile olumsuzlukları kısa sürede atlattık. Tüm bunların neticesinde 2017 yılı sonunda 1 milyar 22 milyon dolar esas faaliyet kârı elde ettik. Bu sene de rekorlar gelecek.

YABANCI PİLOTLARIMIZ KOKPİTİ GLOBALLEŞTİRDİ

‘THY’nin hedefi tüm pilotlarının Türk olması’ açıklamasında bulunmuştunuz. Bu konuda ne gibi çalışmalar var?
2023 yılında 120 milyon yolcu ve 500 uçak hedefimize yönelik olarak artan pilot ihtiyacımızı mümkün olduğunca Türkiye’deki gençlerden karşılayabilmek için yatırımlarımıza ve tanıtıcı faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ama bu demek değildir ki yabancı pilotlara kapımızı tamamen kapatıyoruz. Yabancı pilotlarımız Türk Hava Yolları’nın kokpitinin globalleşmesini sağladılar.

YOLCU CEPTEN FİLM İZLEYECEK

Daha önce premium ekonomi hizmetininiz vardı. Benzer bir hizmet görecek miyiz?
2010 yılında ürün farklılaştırması amacıyla Premium Ekonomi Class uygulaması başlatmıştık. Premium Ekonomi kompartmanımız,  koltuk arası mesafemiz, sunduğumuz ikram ve diğer özel hizmetlerimiz göz önünde bulundurulduğunda, business class seviyesinde bir hizmet oldu. Fakat sürdürülebilir olmadığı için bu hizmete son verdik. Şu anda böyle bir stratejimiz yok.

Ekonomi koltuklarından sonra diğer parçaların da yerli olması planlanıyor mu? 
Turkish Seat Industries (TSI) ekonomi koltuklarımızı üretti, çok da memnunuz. Business koltuklar için de bir prototip ürettiler. Çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Turkish Cabin Interior (TCI) Galley uçak içi mutfak üretimlerimiz de devam ediyor. THY Teknik AŞ özellikle dar gövde uçaklarımızda kabin içerisinde yolcuların telefonlarından film izleyebilmeleri için HAVELSAN ile birlikte bir sistem geliştirdi. O da yakında uçaklarımızda devreye girecek.

Bilal Ekşi'den önemli açıklamlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Kara liste ~ 6 yıl önce
Çalışanlarda ırk ayrımı yapan, kazandıkları paraya laf söyleyen, işini yapmasına engel olan, kaba davranan, bağırıp çağıran, kurallara uymayan yolcular için de kara liste gelmeli. Bu kadar büyük şirketin bu terbiyesiz yolculara ihtiyacı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayin Eksi’ye ~ 6 yıl önce
Tk’daki kabin memurlarina 8-9 bin tl maas veriliyor. Bu Turkiye’deki diger sirketlere verilen ucretin 3 kati. Bu maasta kesintiye gidilip maaslari 3500 tl’ye dusurun lutfen. Bu ulkede havacilik sevdalisi bir suru insan var kabin memuru olmak isteyen. Siz 3500 tl’ye dusurun goreceksiniz hicbir kabin memuru zaten istifa edip gitmeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Cahil'e ~ 6 yıl önce
Dilimizde tüy bitti artık ama; TK'nın rakipleri Türkiye'deki low cost şirketler değil. TK Star Alliance üyesi global bir havayolu.Üzgünüm ama asgari ücrete devam.
Seni sevmiyorum ~ 6 yıl önce
Ortak derken taşeron falanmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Bilal bey ~ 6 yıl önce
Önce uçuş güvenliği için ne yapılması gerekir araştırın Yorgun pilotlar her an için kaza yapabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 6 yıl önce
Ataturk havalimaninda 2 pist oldugunu ilk defa duydum. Havaciliktan, sirketinden ve Ataturk havalimanindan hic haberi yok sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TİP ÜCRETİ ~ 6 yıl önce
Sayın Bilal Ekşi, THY'nin artık Türk pilot istihdamına ağırlık vereceği kararınız bizi sevindirdi,ancak tip eğitimi ücretinizi öğrenince üzüntü duydum.Ben pilotajdan yeni mezun bir pilotum,THY 'ye başvurmayı düşünüyordum ancak TİP eğitimi ücretinizin 40.000 E. olduğunu öğrendim ve şirketinize başvurmaktan vazgeçtim.Diğer şirketlerde 29.000 E. civarındayken sizde neden bu kadar yüksek anlayabilmiş değilim.Bir çok arkadaşımın bu yüzden THY'ye başvurmaktan vazgeçtiğini hatırlatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi hayırlısı ~ 6 yıl önce
Uçuş okulu mezunu bu gençler 29.000 E.lik şirketlerde işe başladılar bile.
doco ~ 6 yıl önce
Do&Co firması ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.İkramlar güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba USA ~ 6 yıl önce
Once gunde tek ucus olan kritik merkezlere iki ucus sagla, Amerika ve Asya ya baglantilari artir Asya ve Amerika ya Bangkok gibi seferleri artirmak icin devlet nezninde hareket et. Amerika da United la iliskisi iyi olan Amerili yoneticiler getir, United codesharing i gelistir, Dallas Denver Orlando Philadelphia Las Vegas a 787 leri hazirla, Balkan Jet i kur Balkanlari TR uzerinde dunyaya ve gurbetcileri Almanya ya tasi, Air Astana ile birlik yap Kazaklari bagl, Ukrayna havayollarinin gerekirse yarisini al Ukrayna da Lufthansa KLM i kes, daha sayayim mi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 6 yıl önce
Bilal bey thy de bukadar kadrolu personel nasıl çalışıyor anlatırmısınız? Senelerdir bir tane ilanınız yok pilot ve kabin ekibi harici? Kim nerden talimat veriyor birazda bunlardan bahsedermisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba USA ~ 6 yıl önce
Netflix yada Amazon prime i ucaklara kabin ici eglence sistemine koyun, haber dunya havaciliginda yer bulur, innovasyon hep Qatar ve Singapore dan cikiyor, lutfen iyi egitimli yoneticiler aliniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000