13 Nisan 2018, Cuma 13:54:58

Bilal Ekşi; 'Pilotlar iyi kazanıyor'

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye’de ve dünyada pilot açığı olduğunu belirterek, “Kendisine güvenen gençleri pilot olmaya davet ediyorum” dedi.
  • Duzgun bir hayatiniz varsa bu işe girişmeyin. 140bin avro 1 trilyon para demek. Tamam ilerde iyi kazanacaksiniz ama ilk 10 yiliniz resmen kole olarak gececek! Uykusuz kalacaksiniz Dunyanin HANGI ULKESINDE PILOTAJ EGITIMI 140bin avro! Bilmiyorsak aydinlatin gercekten bilsin millet.arkadasim pilot aldigi maas 13bintl ayrica. Bu arkadas 6 7 bintl demis bide ustune iyi demis. Yemin ederim şaka gibi...
  • Meali: "Pilot eğitimi için yarım milyon TL harcayabilen enayi arıyoruz".Tabii bu rakam , döviz kurları çıkmaz ise geçerlidir.
  • Maaşların en az %50 azaltılması lazım. Gerçekten çok fazla.
  • Birileri sizi yanlış yönlendiriyor söylediğiniz rakamlar gerçekçi değil
  • Bu saatten sonra durum şudur.. Paraya önem vermiyorum, eşimi kamyon şoförü gibi arada sırada göreyim yeter diyorsanız pilotlarla evlenin.. Paraya önem veriyorum ve bolca da takılalım diyorsanız o uçakları yapanlarla yani mühendislerle evlenin.. :)
  • Ucus guvenligini tehlikeye sokarsiniz bu mantikla. Bilal beyin dusuncesinde pilota o kadar maas vermek var bence. Euro yu sabitleyin yapmayin bu zulmu insanlara.
  • o yuzden pilotla evlenmek lazim. calismaktan kurtulurum. hayatim daha rahat gecer.
  • hersey para degil. sevgi onemli saygi edep terbiye ve ahlak.
  • Genel müdürlükte daha çok Para var ve hiç birsey bilmene gerek yok.
  • Bence akademiye basvurmaktansa disaridan egitim almak daha mantikli.ayjetin 60000euroluk egitimine 140000vermek cok mantiksiz,boyle giderse 5-6bin vermeye calisicaklar iyi para diye diye.nukleer santralde calisan adamdan daha fazla radyasyon alan pilotlar kabin memurlari diye aciklayip o parayA zor bulurlar adam.4-5gun ftl ile yatak gormeden ucusa git de goriyim burda yazi yazan aslanlari

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye’de ve dünyada pilot açığı olduğunu belirterek, “Kendisine güvenen gençleri pilot olmaya davet ediyorum” dedi.

Tüm Sivil Havacılar Derneği TÜSHAD tarafından İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Havacılık Yönetimi Sempozyumu’na katılan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havacılık bölümlerindeki öğrencilerle bir araya geldi. THY’nin ve Türk sivil havacılığının geldiği noktayı aktaran Ekşi, özellikle 2003 yılı sonrasında Türk sivil havacılığının üç kat büyüdüğüne dikkat çekti.

Havacılığın gelişimine paralel olarak İstanbul’da yeni bir havalimanı ihtiyacı doğduğuna dikkat çeken Ekşi, “ Atatürk Havalimanı bize bugüne kadar güzel bir şekilde hizmet etti ancak artık kapasitesinin sınırına geldi. THY orada daha fazla büyümemeye başladı. O yüzden yeni havalimanına ihtiyaç vardı. Yeni havalimanında beş paralel pist olacak ve uçaklar aynı anda iniş kalkış yapacak. 200 milyon kapasiteli dünyanın en büyük havalimanı inşa ediliyor. Bu havalimanı ile hem Türkiye hem İstanbul dünyanın en büyük aktarma merkezi haline gelecek. Maden sahaları havalimanı olarak değerlendirilerek Türk milletinin hizmetine sunulacak. Gayrisafi Milli Hasıla’ya katkısı yüzde 4 olacak tamamlandığında ve ilave istihdam oluşturacak” dedi.

EKŞİ: HAVAYOLU İÇİN İNGİLİZCE ŞART

THY’nin havayolu bünyesinde 24 bin, tüm iştirakleriyle 53 bin çalışanı olduğunun altını çizen Ekşi, gençlere de tavsiye verdi. Ekşi “Hangi alandan mezun olursanız olun İngilizcenizin belli bir seviyede olması lazım. Eğer İngilizceniz iyi değilse havayollarında çalışma beklentisinde olmayın. Bu sıralardayken İngilizce meselesini muhakkak halletmeniz gerekiyor” diye konuştu.

EKŞİ: PİLOTLAR İYİ KAZANIYOR

Türkiye’de pilotların iyi gelir elde ettiklerini de anlatan Ekşi şöyle konuştu:

“ Pilotlarımız 12 bin ile 50 bin arası maas alıyor. Eğer kabiliyet varsa pilot yetiştirme ilanlarımıza başvurmaya davet ediyorum. Bizim sınavlardan geçin. İki yıl boyunca iki asgari ücret maaş veriyoruz ve masraflarınızı karşılıyoruz. Bunun karşılığında bizde  10 yıl çalışmanız gerekiyor. Eğitimi bitirdiğinizde 12 bin TL maaş alıyorsunuz. Eğitim masrafları için ayda 4 bin TL kesiliyor ve 6-8 bin TL kalıyor. Türkiye şartlarında iyi para. Türkiye’de ve dünyada pilot açığı var. Kendisine güvenen arkadaşları bekliyoruz.”





Bilal Ekşi; 'Pilotlar iyi kazanıyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (214)

Salih bey ~ 6 yıl önce
Duzgun bir hayatiniz varsa bu işe girişmeyin. 140bin avro 1 trilyon para demek. Tamam ilerde iyi kazanacaksiniz ama ilk 10 yiliniz resmen kole olarak gececek! Uykusuz kalacaksiniz Dunyanin HANGI ULKESINDE PILOTAJ EGITIMI 140bin avro! Bilmiyorsak aydinlatin gercekten bilsin millet.arkadasim pilot aldigi maas 13bintl ayrica. Bu arkadas 6 7 bintl demis bide ustune iyi demis. Yemin ederim şaka gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Ileride iyi kazanacaksiniz derken? Bilal eksi diyor 6-7 bin kazanacaksiniz diye. Bu mu o iste iyi kazanmak?
... ~ 6 yıl önce
Meali: "Pilot eğitimi için yarım milyon TL harcayabilen enayi arıyoruz".Tabii bu rakam , döviz kurları çıkmaz ise geçerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 Cpt. ~ 6 yıl önce
Maaşların en az %50 azaltılması lazım. Gerçekten çok fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Trollük için karaktersizlik katsayısının yüksek olması ön şart diyorlar?
Sn Ekşiye ~ 6 yıl önce
Birileri sizi yanlış yönlendiriyor söylediğiniz rakamlar gerçekçi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekarkızlara ~ 6 yıl önce
Bu saatten sonra durum şudur.. Paraya önem vermiyorum, eşimi kamyon şoförü gibi arada sırada göreyim yeter diyorsanız pilotlarla evlenin.. Paraya önem veriyorum ve bolca da takılalım diyorsanız o uçakları yapanlarla yani mühendislerle evlenin.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekar ~ 6 yıl önce
akili durust terbiyeli guvenilir utangac ve espirili ise evlenirim ama varmi bilemicem
... ~ 6 yıl önce
iş adamları daha iyi alıyor kız
Ucus guvenligi ~ 6 yıl önce
Ucus guvenligini tehlikeye sokarsiniz bu mantikla. Bilal beyin dusuncesinde pilota o kadar maas vermek var bence. Euro yu sabitleyin yapmayin bu zulmu insanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 6 yıl önce
o yuzden pilotla evlenmek lazim. calismaktan kurtulurum. hayatim daha rahat gecer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi düşün ~ 6 yıl önce
boşanmak istersen nafaka verirsin 6000 alan pilot eşine. Çünkü kabin memuru olarak ortalama 8000 10000 den daha fazla maaş alıyor olacaksın.. Thy için konuşuyorum. Pegasus atlas kabin memurları 5 bin üstüne çıkamıyorlar.
pilot ~ 6 yıl önce
omur boyu aldatılmayı goze alıosan ne ala biz paramızla her yerde kadın buluruz cunku. senin guzeligin gecici. benim para kalıcı
km ~ 6 yıl önce
allah korusun aldatma fln kalbim cok kirilir
bekar ~ 6 yıl önce
akili efendi terbiyeli guvenilir edepli guzel huylu gozu disarda olmayan pilot hic mi yok?
b ~ 6 yıl önce
hersey para degil. sevgi onemli saygi edep terbiye ve ahlak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 6 yıl önce
Genel müdürlükte daha çok Para var ve hiç birsey bilmene gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bronco ~ 6 yıl önce
Bence akademiye basvurmaktansa disaridan egitim almak daha mantikli.ayjetin 60000euroluk egitimine 140000vermek cok mantiksiz,boyle giderse 5-6bin vermeye calisicaklar iyi para diye diye.nukleer santralde calisan adamdan daha fazla radyasyon alan pilotlar kabin memurlari diye aciklayip o parayA zor bulurlar adam.4-5gun ftl ile yatak gormeden ucusa git de goriyim burda yazi yazan aslanlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000