02 Aralık 2016, Cuma 09:42:28

Bilal Ekşi; '2017 daha iyi olacak'

THY Genel Müdürü Ekşi, "2016 yılını bir geçiş yılı olarak düşünüyoruz. Global güvenlik sorunlarının yol açtığı bir yıl olarak düşünüyoruz. 2017 yılının çok daha iyi geçeceğini bekliyoruz." dedi.
  • inşallah. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah sizlerin mahçup olmasına izin vermesin.
  • Bu adama güvenemiyorum bir türlü uçuş boyunca telefonunu kapatmayan yolcu tipi var bunda İlker Aycı daha güven veriyor
  • Sayın Cumhurbaşkanımız TL diyor ama biz EU ile borçluyuz THY e imzamızdan beri 120.000 daha borcumuz arttı , sayın genel müdürüm lütfen düzeltin .,
  • Anca sallamasyon kriz daha gelmeden umut dağıtmaya başlamış.
  • Ay yalanı seviyim inananı
  • TEMEL X BİLAL = (y) X AYCI= 0 ise (y) nin değeri nedir???
  • Yalan söylüyorsun yalannnnnn
  • Çaycı bu adam ne içiyorsa banada doldur hesabı Tk ya yaz.
  • Kargalar dahi guler Batiyoruzzz
  • Yönetimini bizzat T.C. Hükümetinin atadığı sonuçta halktan toplanan vergilerle kurulmuş ve borsaya açılmış bir kamu kuruluşu THY… Hissedarlara yani halka her kuruşun hesabını vermesi gerekiyor. Kime ne kadar para veriyor?(Sponsorluk) Şşşıttt, şirket sırrı!

THY Genel Müdürü Ekşi, "2016 yılını bir geçiş yılı olarak düşünüyoruz. Global güvenlik sorunlarının yol açtığı bir yıl olarak düşünüyoruz. 2017 yılının çok daha iyi geçeceğini bekliyoruz." dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nin son gününde gerçekleştirilen "Küresel Sivil Havacılıkta Son Gelişmeler" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Türk taşımacılarının dünyadaki pazar payının 2034'te yüzde 5'e ulaşmasını beklediklerini anlattı.

Dünyada yolcu sayısında yüzde 2,7 büyüme yaşanırken, bu rakamın Türkiye'de yüzde 6,3 olduğunu vurgulayan Ekşi, 2034'te bu rakamın 3 kat büyümesini beklediklerini dile getirdi.

Ekşi, şu an Türk havacılık sektörünün uçak sayısının 540 olduğu bilgisini verdi.

Bugün İstanbul'da günlük 20 binden fazla yolcunun İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dış hatlara aktarıldığını anlatan Ekşi, yeni havalimanı ile bu rakamın daha da artacağını ifade etti.

Ekşi, İstanbul'un bölgesel aktarma merkezi haline geldiğine işaret ederek, İstanbul'un bağlantı kalitesi en yüksek beşinci şehir olduğunu ve 5 yılda bağlantı kalitesini en çok artıran şehir olduğunun altını çizdi.

Afrika'ya, Ortadoğu'ya en fazla çapraz bağlantı veren network sahibi havayolu şirketinin ise THY olduğunu vurgulayan Ekşi, Asya ve Pasifik'te ise ikinciliği paylaştıklarını dile getirdi.

"Havacılık çok daha maliyet odaklı bir sektör haline geldi"

Bilal Ekşi, havacılığın çok daha maliyet odaklı bir sektör haline geldiğini söyledi.

Artık herkesin yakıt ve personel verimliliği, kapasitesini nasıl yöneteceği ve network operasyonlarının nasıl yapılacağı gibi konuları konuştuğunu belirten Ekşi, sektörün son 5 senede yakıtı yüzde 5 daha verimli kullanmaya çalıştığını ifade etti.

Ekşi, THY'nin de bu süreci yakından takip ettiğine ve maliyetlerini aşağıya çektiğine işaret ederek, "Örneğin uçuşlarımız yüzde 20 daha verimli yapılıyor. Bunun için 80'in üzerinde projeyi hayata geçirdik." diye konuştu.

Şirket olarak artık müşterilerine daha yoğun dokunmaya başladıklarını vurgulayan Ekşi, bu anlamda ölçüm çalışmalarında sürekli birinci olduklarını, bunu da Türk damak tadını tanıtarak yaptıklarını kaydetti.

Ekşi, Türk sivil havacılığının 2023 hedeflerine varacağının altını çizerek, "Burada hem vatandaşlarımızın, hem yatırımcıların THY'nin ve Türk havacılık sektörüne dair en ufak bir kuşkusunun olmaması gerekiyor. 2016 yılını bir geçiş yılı olarak düşünüyoruz. Global güvenlik sorunlarının yol açtığı bir yıl olarak düşünüyoruz. 2017 yılının çok daha iyi geçeceğini bekliyoruz. Nitekim ileriki rezervasyonlarda buna yönelik işaretleri görüyoruz. Türk sivil havacılığına inanın." şeklinde konuştu.

Bilal Ekşi; '2017 daha iyi olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (95)

bir TKlı ~ 7 yıl önce
inşallah. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah sizlerin mahçup olmasına izin vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenemiyorum da! ~ 7 yıl önce
Bu adama güvenemiyorum bir türlü uçuş boyunca telefonunu kapatmayan yolcu tipi var bunda İlker Aycı daha güven veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 7 yıl önce
Sayın Cumhurbaşkanımız TL diyor ama biz EU ile borçluyuz THY e imzamızdan beri 120.000 daha borcumuz arttı , sayın genel müdürüm lütfen düzeltin .,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ya ~ 7 yıl önce
Ama şirket sana euro üzerinden masraf yaptı.
Issiz fo ~ 7 yıl önce
Is garantin var daha ne istiyorsun euronun artmasi thy yi cok zarara ugratti
Asd ~ 7 yıl önce
Anca sallamasyon kriz daha gelmeden umut dağıtmaya başlamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biilaaall ~ 7 yıl önce
Ay yalanı seviyim inananı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TE HA Ye ~ 7 yıl önce
TEMEL X BİLAL = (y) X AYCI= 0 ise (y) nin değeri nedir???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalannnnnn ~ 7 yıl önce
Yalan söylüyorsun yalannnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asya/Pasifik ~ 7 yıl önce
Çaycı bu adam ne içiyorsa banada doldur hesabı Tk ya yaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duskun ~ 7 yıl önce
Kargalar dahi guler Batiyoruzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baykuşa ~ 7 yıl önce
Temenni değil mi?
Staff ~ 7 yıl önce
Kına yakarsın demicem,, THY güçlü bir firma, Türkiye'nin tek uluslararssı markası,, daha cok beklersiniz..
Bal ~ 7 yıl önce
Insallah sizin dediginiz gibi olu ayni gemideyiz Dilinden bal akiyo
Murat Muratoğlu "sözcü" ~ 7 yıl önce
Yönetimini bizzat T.C. Hükümetinin atadığı sonuçta halktan toplanan vergilerle kurulmuş ve borsaya açılmış bir kamu kuruluşu THY… Hissedarlara yani halka her kuruşun hesabını vermesi gerekiyor. Kime ne kadar para veriyor?(Sponsorluk) Şşşıttt, şirket sırrı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000