19 Haziran 2012, Salı 10:02:43

"BENİ ÖLDÜRESİYE DÖVSEN DE..."

Türk Hava Yolları (THY) greve katılan 350 personelini işten çıkardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in girişimlerine karşın, THY, bu personeli yeniden işe almadı. Bu yönde girişimler devam ediyor.
  • bu iş yürek işidir, istersen bin kere uçtum de yolcu olarak hiç birşekilde anlayamazsın arkadaşım bu havacılık sevdasını. yoruluruz isyan ederiz uçaktan indiğimizde bırakıcam bu işi deriz ama iki gün uçmadıkmı özleriz çok özleriz bu işi gönülden yapmayanlarda fazla dayanamaz çıkar gider zaten. siz saçma sapan yorum yapanlar neyi ne kadar biliyorsunuz acaba kaç kere bi hastaya mudahale ettiniz kaç kere dışarda üzüne bile bakmayacağınız insanların laflarına cevapsız kaldınız. dedim ya yürek işi bu işte parası pulu gzl diye çekilicek bir iş değil varsa cesaretiniz yüreğiniz eğitiminiz sizde gelin buyrun birlikte çalışalım görün bakalım o küçümsediğiniz hangi birini yaşadın dediğiniz olaylar yaşanıyormuymuş yaşanmıyormuymuş...
  • gerçek görev tanımınızı yazmışsın sn amir; ama şöyle de bir gerçek var bunların hangisini uyguladın bunca yıl boyunca teoride bilmekle uygulayabilmek aynı şey değildir. komikleşme! sizden su istendiğinde b*k iç dediğinizi biliyorum bende. adam gibi security yapmayıp no go koltuğa yolcu aldığınızı biliyorum. cross check'i neresiyle yaptığını anlayamadığım slide patlattığını biliyorum. önceden asgari ücretle calışıp şimdi aldığı 4000 (yakıt ikramiye yatı harcırahı dahil ortalama) tl yi beğenmediğini biliyorum.
  • Arkadasim sen kabin memurlugu yapmissindir ona bisey diyemem dogrudur. Ama hangi firmada yaptin onu da soyler misin? Lutfen :)) thy'de mi yaptin???? :))))
  • Benim degerli amirim ,yazdiklarini okudum beni cok duygulandirdin ve aglattin..nede guzel yazmisisin eline saglik yuregine saglik... umarim bazi kustah yolculara bu bir ders olurda boyle bir edepsizligi bir daha yapmazlar....
  • Atatürk^ün "özel kuvvetleri" "kadın birlikleri" idi. Yazı hakkım bitinceye kadar bazı kahramanların adlarını yzayım. Melek Reşit Hanım (Anadolu Kadınları Müdafaai Vatan Cemiyeti kurucusu), Pozzantı savaşının (8 May 20) Hatice Hatunu, Fahti Milis Üsteğmeni Kara FAtma(Yemine VARDARLI), İnebolu Şehidi (Ş) Şerife Bacı, (Ş) Tayyar Rahmiye, (Ş) Gördesli Makbule, Ütğm. Erzurumlu Kara FAtma (ERDEN), iki oğlu şehit Gazi Ayşe Hanım, Kastamonulu Halime Çavuş (Kocabıyık), Satı Kadın, Halide Onbaşı (Edip Adıvar), Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe (Yanık Ali Efe birliğinden), Tarsuslu KAra Fatma (Adile Onbaşı), Gaziantepli Yanık Fatma, Bigadiçli Nazife Kadın, Domaniçli Habibe Ana, Vanlı Süreyya Sülün Hanım, Sabiha Gökçen, Ayşe, Fatma, Cemile... Hepsi kadın, hepsi kahraman. Hepsine gani gani rahmet. Gir intrnete bunları bir sorgula bakalım hamburger çocuğu, kadınlar işe el atarlarsa demişsin ya, bir daha düşün...Çoğu kocasının bıraktığı yerden görevi devralmış. Ben erkeğim ve kabinime güveniyorum.
  • tüm yorumlar o kadar basit ki milletimizin ne kadar yobaz oldugunu gösterir. hic memnun kalmadim cok sallandik diyen bilincsiz insanlarimiz cok merakli laf olsun torba dolsun icraatina. kiymetli amirinin yazdigi yaziyi bir kez daha okuyun!!! okuyunda kabin memuru yani sizin bildiginiz film senaryosu gibi yazilmis olan HOSTESLIGIN hic de kolay olmadigini anlayin artik. aldiklari her kurus can pahasina helaldir. az bile!!! kalin kalin kitaplar var melsegimizle ilgili. 2 ay ve sonradan her yil zorlu egitimlerden geciliyor. KAYNAK: http://www.youtube.com/watch?v=BoI_9Iclp8o ama biz yinede asla isimizin arkalanini göstermeyiz acil durum olmadikca. o zaman sizde hazirlikli olun basiniza gelmeyecek diye birsey yok. bunun icin biz variz haberiniz olsun. sonradan oturdugunuz koltugu korkudan islatmayiniz :)
  • Buraya yazık demekten bıkmayacağım... Evet yazık çünkü o mektupta söylenen herşey aynen doğrudur! En yakın arkadaşım 3 kişinin hayatını kurtardı! Sence o hayat kurtaran kişiye aldığı maaşımı soruyorsun! Yazık! Sen ki o koltukta yellenerek otururken o senin yelinin kokusunu çekiyor ve çıkıpta sana işyerinde surat asan yöneticinin hakkında söylemediğini bırakmıyorsun.. Buyur kardeşim sen yap o zaman :)) hak ediyorsunuz arkadaşlar size yapılan her türlü muameleyi hak ediyorsunuz maalesef....
  • bu ikinci vaka yanılmıyorsam. yıllarca apaçi astronotları çekiştirip durduk ama meğer ortada daha vahim durumda olanlar varmış. thy, uyuyan devleri uyandırdı. bu kafadaki kabin görevlileri ne içiyorsa bende isterim ondan.
  • bir fikrim geldi, işten çıkarılan hostesler ile bizim tüm özel eğitimli asker ve polislerimiz yer değiştirsin, başımızdaki bu terör-mafya karışımı örgütün bir ayda kökünü kurutsunlar. JÖH-C timinde askerlik yaptım bu kadar eğitim almadım bu kadar aksiyon yaşamadım. pusu kurma, pusudan kurtulma, mağara tahliye eğitimi de var mıydı? bu nedir yav? siz herkesi cahil mi sanıyorsunuz? bu palavralara ancak 10 yaşını aşmamış kardeşlerinize akrabalarınıza yutturursunuz.
  • ahanda ikinci sat komandosu çıktı ortaya :) arkadaş sizde ne ego varmış böyle. thy'yi ne kadar tebrik etsek azdır. seçmece karpuz gibi elemiş elenmesi gerekenleri.

Grev uygulaması sırasında THY personeli arasında da davranış farklılıkları oldu kuşkusuz. Bu süreçte eyleme katılan personelle ilgili eleştiriler de gündeme geldi. Hosteslere yöneltilen, “Uçakta iki çay verip dünyayı gezen, üstelik beş bin lira maaşı beğenmeyenler” biçimindeki eleştirilere, kabin amiri görevini yürüten kıdemli bir hostes, bir mektup yazarak yanıt vermiş. Mektup, gazetecilere gönderilmiş.

“Ey yolcu” diye mektubuna başlayan kabin amiri, mesleğin zorluklarını dile getirirken, eleştirilere de yanıt vermiş. Özetleyerek paylaşıyorum:

Yolcu yemeğini yerken

Sen uçağa geldiğinde ilk beni görürsün, suratımda bir gülümsemeyle sana bakarken. Ben sana baktığımda ise yürüyüşünden korktuğunu, teninin renginden hasta olduğunu, konuşmandan sorunlu olduğunu, bagajının şeklinde tehlikeli olduğunu görürüm. Sen keyifle oturup yemeğini yerken uçuşta, ben arka tuvalette başlayacak bir yangının dumanının bir dakika içinde kokpite ulaşıp kaptanların görüşünü engelleyeceğini bilir, kırk bin volta dayanan baltamla, korkmadan parçalarım uçağın panellerini ve çarpışmadan söndürürüm yangını, nerede olursa olsun.

Doğum başlarsa

Okyanusun üstünde bir doğum başlarsa aniden, ilk sırada steril bir doğumhane oluşturur, bebeğin göbek bağını tam yerinden bağlarım. Yolcu kalp krizi geçirirse, hatta ölse bile, şok aletini kaptığım gibi başlarım kalp masajına tereddüt bile etmeden. Belki doktor değilim ama o hiç kimsenin olmadığı gökyüzünde elindeki tek şans olarak eğitildim ben.

Şeker koması

Şekeri yükselip komaya giren birine şeker versem bile yanlışlıkla, komada bir hafta kalabileceğini ama şekersizliğin birkaç saat içinde öldürebileceğini bilirim. Boğazına bir şey kaçıp da nefes alamayan insanın sırtına vuran milyonların yaşadığı ülkede, bunun ne kadar yanlış olduğunu ve dünyada bunu yapan tek ülke olduğumuzu, ben ve kaderimizi paylaştığımız binlerce arkadaşım iyi biliyor.

Heimlich manevrası

Doğal olarak sen, “Heimlich manevrası”nın ne olduğunu ya da bir yangının hangi sınıfa girdiğini ve neyle müdahale edileceğini bilmezsin. Benim yüzde 100 bilmekle sorumlu olduğum ders kitaplarında, kenelerin insanlara sürü halinde saldırdıkları, timsahlardan nasıl korunabileceği yazar. Ben, çölün ortasında yardımın gelmesini beklerken, 3 günde susuzluktan öleceğimi, idrarın nasıl damıtılıp içilebileceğini, buz gibi okyanusta nasıl durursan soğuktan en az etkilenebileceğini biliyorum da, sen acaba o uçağa bir şey olduğunda yaşaman için benim 90 saniye içinde seni dışarı çıkarmam gerektiğini ve bunu sağlayabilmek için senelerce uygulamalı derslerde nasıl çalıştığımı biliyor musun?

Bomba uzmanı gibi

Hayatında hiç bomba görmedin kuşkusuz. Ben kokusundan ve şeklinden nasıl olduğunu bilir, bomba uzmanının uzaktan yardımı ile onu etkisiz hale getirebilirim; yazdığın yorumda demişsin ki, “Ne iş yapıyorlar ki, o kadar para alıyorlar?” Umarım şimdi anlamışsındır işimin ne olduğunu...

Bir de “alkolik” demişsin benim için, sebebini anlamadım ama! Evet, sana sunduğum şarabın üzümünün hangi tarihte hangi ülkede toplandığını, hangi iklimde daha iyi verim alındığını, votkanın hangi fıçıda bekletildiğini, kaç kere distile edildiğinde ne tat aldığını bilir, bana bir kokteyl öner, dediğinde ellerimle hazırlayabilirim birçoğunu. Ayrıca sen bana, “skoc on di rok olsun ama buzsuz olsun” dediğinde suratımda hiçbir kası oynatmadan sana güler, buzsuz viskini aynı nezaketle sunar, havada içilen bir bardak alkolün normalde içtiğin üç bardağa bedel olduğunu bilirim. Ama bu beni alkolik yapmaz.

Güvenlik görevi

Ben kabinde yakın dövüş için eğitildim, nerene baskı uygularsam seni hareketsiz bırakabileceğimi ya da bayıltabileceğimi bilirim; 60 saniyede seni kelepçeler, koltuğa sabitlerim. Ama sarhoş bir yolcu beni tekme tokat dövüp yumrukladığında elimi bile kaldırmadım ona... Sen şakadan bile olsa “uçağı kaçırıyorum” desen 15 yıl yersin ama beni öldüresiye dövsen veya taciz etsen bir ay bile sürmez çıkman... İçinde bulunduğum uçak üç defa kaçırılmaya çalışıldı, birinde kurşun kaptanın omuzundan geçip göstergelere saplandı.

Yazılan yorumlarda bana “sen kimsin ki” diyenlere benim de sorma hakkım olmalı değil mi? Ben o uçakta senelerin verdiği soğukkanlılıkla, her şartta yolcular için uğraşacak olan, gerektiğinde itfaiyeci, bomba uzmanı, polis, doktor, hemşire, ebe, izci, asker, cankurtaran, barmen, aşçı, garson, porter; o an neye ihtiyacın varsa ben oyum!

(Fikret Bila / Milliyet)

"BENİ ÖLDÜRESİYE DÖVSEN DE..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

tüm kötü yorumlara gelsin ~ 12 yıl önce
bu iş yürek işidir, istersen bin kere uçtum de yolcu olarak hiç birşekilde anlayamazsın arkadaşım bu havacılık sevdasını. yoruluruz isyan ederiz uçaktan indiğimizde bırakıcam bu işi deriz ama iki gün uçmadıkmı özleriz çok özleriz bu işi gönülden yapmayanlarda fazla dayanamaz çıkar gider zaten. siz saçma sapan yorum yapanlar neyi ne kadar biliyorsunuz acaba kaç kere bi hastaya mudahale ettiniz kaç kere dışarda üzüne bile bakmayacağınız insanların laflarına cevapsız kaldınız. dedim ya yürek işi bu işte parası pulu gzl diye çekilicek bir iş değil varsa cesaretiniz yüreğiniz eğitiminiz sizde gelin buyrun birlikte çalışalım görün bakalım o küçümsediğiniz hangi birini yaşadın dediğiniz olaylar yaşanıyormuymuş yaşanmıyormuymuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 12 yıl önce
gerçek görev tanımınızı yazmışsın sn amir; ama şöyle de bir gerçek var bunların hangisini uyguladın bunca yıl boyunca teoride bilmekle uygulayabilmek aynı şey değildir. komikleşme! sizden su istendiğinde b*k iç dediğinizi biliyorum bende. adam gibi security yapmayıp no go koltuğa yolcu aldığınızı biliyorum. cross check'i neresiyle yaptığını anlayamadığım slide patlattığını biliyorum. önceden asgari ücretle calışıp şimdi aldığı 4000 (yakıt ikramiye yatı harcırahı dahil ortalama) tl yi beğenmediğini biliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CA'ya!! ~ 12 yıl önce
Arkadasim sen kabin memurlugu yapmissindir ona bisey diyemem dogrudur. Ama hangi firmada yaptin onu da soyler misin? Lutfen :)) thy'de mi yaptin???? :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BENI AGLATTIN ~ 12 yıl önce
Benim degerli amirim ,yazdiklarini okudum beni cok duygulandirdin ve aglattin..nede guzel yazmisisin eline saglik yuregine saglik... umarim bazi kustah yolculara bu bir ders olurda boyle bir edepsizligi bir daha yapmazlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
to mc gvyer ~ 12 yıl önce
Atatürk^ün "özel kuvvetleri" "kadın birlikleri" idi. Yazı hakkım bitinceye kadar bazı kahramanların adlarını yzayım. Melek Reşit Hanım (Anadolu Kadınları Müdafaai Vatan Cemiyeti kurucusu), Pozzantı savaşının (8 May 20) Hatice Hatunu, Fahti Milis Üsteğmeni Kara FAtma(Yemine VARDARLI), İnebolu Şehidi (Ş) Şerife Bacı, (Ş) Tayyar Rahmiye, (Ş) Gördesli Makbule, Ütğm. Erzurumlu Kara FAtma (ERDEN), iki oğlu şehit Gazi Ayşe Hanım, Kastamonulu Halime Çavuş (Kocabıyık), Satı Kadın, Halide Onbaşı (Edip Adıvar), Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe (Yanık Ali Efe birliğinden), Tarsuslu KAra Fatma (Adile Onbaşı), Gaziantepli Yanık Fatma, Bigadiçli Nazife Kadın, Domaniçli Habibe Ana, Vanlı Süreyya Sülün Hanım, Sabiha Gökçen, Ayşe, Fatma, Cemile... Hepsi kadın, hepsi kahraman. Hepsine gani gani rahmet. Gir intrnete bunları bir sorgula bakalım hamburger çocuğu, kadınlar işe el atarlarsa demişsin ya, bir daha düşün...Çoğu kocasının bıraktığı yerden görevi devralmış. Ben erkeğim ve kabinime güveniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
°hostes° cok basit geliyor dimi ~ 12 yıl önce
tüm yorumlar o kadar basit ki milletimizin ne kadar yobaz oldugunu gösterir. hic memnun kalmadim cok sallandik diyen bilincsiz insanlarimiz cok merakli laf olsun torba dolsun icraatina. kiymetli amirinin yazdigi yaziyi bir kez daha okuyun!!! okuyunda kabin memuru yani sizin bildiginiz film senaryosu gibi yazilmis olan HOSTESLIGIN hic de kolay olmadigini anlayin artik. aldiklari her kurus can pahasina helaldir. az bile!!! kalin kalin kitaplar var melsegimizle ilgili. 2 ay ve sonradan her yil zorlu egitimlerden geciliyor. KAYNAK: http://www.youtube.com/watch?v=BoI_9Iclp8o ama biz yinede asla isimizin arkalanini göstermeyiz acil durum olmadikca. o zaman sizde hazirlikli olun basiniza gelmeyecek diye birsey yok. bunun icin biz variz haberiniz olsun. sonradan oturdugunuz koltugu korkudan islatmayiniz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık yazıök yazık ~ 12 yıl önce
Buraya yazık demekten bıkmayacağım... Evet yazık çünkü o mektupta söylenen herşey aynen doğrudur! En yakın arkadaşım 3 kişinin hayatını kurtardı! Sence o hayat kurtaran kişiye aldığı maaşımı soruyorsun! Yazık! Sen ki o koltukta yellenerek otururken o senin yelinin kokusunu çekiyor ve çıkıpta sana işyerinde surat asan yöneticinin hakkında söylemediğini bırakmıyorsun.. Buyur kardeşim sen yap o zaman :)) hak ediyorsunuz arkadaşlar size yapılan her türlü muameleyi hak ediyorsunuz maalesef....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu ikinci vaka yanılmıyorsam. yıllarca apaçi astronotları çekiştirip durduk ama meğer ortada daha vahim durumda olanlar varmış. thy, uyuyan devleri uyandırdı. bu kafadaki kabin görevlileri ne içiyorsa bende isterim ondan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bir fikrim geldi, işten çıkarılan hostesler ile bizim tüm özel eğitimli asker ve polislerimiz yer değiştirsin, başımızdaki bu terör-mafya karışımı örgütün bir ayda kökünü kurutsunlar. JÖH-C timinde askerlik yaptım bu kadar eğitim almadım bu kadar aksiyon yaşamadım. pusu kurma, pusudan kurtulma, mağara tahliye eğitimi de var mıydı? bu nedir yav? siz herkesi cahil mi sanıyorsunuz? bu palavralara ancak 10 yaşını aşmamış kardeşlerinize akrabalarınıza yutturursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ahanda ikinci sat komandosu çıktı ortaya :) arkadaş sizde ne ego varmış böyle. thy'yi ne kadar tebrik etsek azdır. seçmece karpuz gibi elemiş elenmesi gerekenleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000