19 Kasım 2009, Perşembe 07:25:08

Bayram geliyor uçaklarda yer bulunamıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala ulaşım araçlarındaki yoğunluk had safhaya çıktı. Otobüs ve uçaklarda arefe günü ve bayramın son günü yer bulmak neredeyse imkânsız...
  • Pegasus ve İzair'in uçuşlarında hala uygun fiyata yer bulmak mümkün, yalnız acele edin bu fiyatları ne THY ne SunEx nede çakma TK AnadoluJet verebiliyor. Mutlaka internete girin kontrol edin. Biletler tükenmeden seyahat şansınızı yakalayın.
  • Ercan'a ek seferler istiyoruz.şuanda en yoğun zamanda bilet bulamadığı için deniz yolunu güvenli bulmadıkları için gidemeyen bir çok insan var bunların çoğu öğrenci ve asker...Havayolları bunu cumadan itibaren hissedecektir.
  • Ben 5 hafta önce china airlines ile Taiwana uctum B 747-400 ile full!! Aktarma ucusu Taipe-Hong kong B747-400 oda Full 80% oranin yerlisi.Misal Türkiyenin büyük metroplerin arasinda 747 degilde A330 ucsa heralde onlarda dolar ne olur fiyat bile uygun olur sürümde kasanir sirketler.Ihtiyacta var degil mi.

Kalan biletler ise el yakıyor: Uçaklarda sadece gidiş ücreti, vergiler dahil 250 lira. 5 günlük bayram tatili için uçakla memleketine gitmek isteyen üç kişilik bir ailenin bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Yetkililer, uygun fiyatla uçakla seyahat yapabilmek için 1-1,5 ay önceden biletin alınmasını, kampanya ve havalimanı alternatiflerinin değerlendirilmesini öneriyor.

Havayolu şirketleri, okulların açılması ile doluluk oranlarının düşmesi üzerine bilet fiyatlarını aşağıya çekmişti. Firmalar Kurban Bayramı döneminde ise (26-30 Kasım) indirim kampanyalarını askıya aldı.

Birçoğu düşük ücretli sınıfları da kapattı. Bayramı başka şehirde geçirmek isteyenler, yüksek fiyatlara razı olmak zorunda. Üç kişilik bir aile, 26 Kasım çıkışlı ve 30 Kasım dönüşlü biletler için THY ve özel havayolu şirketlerine en az bin lira ödeyecek. Tabii ki, bu rakam elini çabuk tutanlar için. Bayram haftasına yaklaşıldıkça, sadece 26 ve 30 Kasım tarihleri değil, bayram dönemi içindeki uçuşlarda da düşük ücretten yer bulunamayacak. Satışlardan memnun olan havayolu şirketleri, artan talebi karşılamak amacıyla iç ve dış hatlarda yaklaşık 300 ek sefer düzenleyerek yolcuların mağduriyetini önlemeyi planlıyor.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Genel Sekreteri Musa Alioğlu, bayram ve özel tatil günlerinde uçakla seyahatin daha çok tercih edildiğini ifade ederek, havayolu şirketlerinin talebin artması nedeniyle bilet fiyatlarını yüksek tuttuğunu söylüyor. Firmaların fırsatı değerlendirmesinin normal karşılanması gerektiğini savunan Alioğlu, "Havayolları, 40 TL'ye sattığı biletlerle uçağın yüzde 50'sini zor doldururken, talebin artmasını değerlendirerek yüksek fiyattan bilet satması çok normal karşılanmalı. Bunun önüne geçmek tüketici bilinciyle olur." diyor.

Tatile otobüsle gitmek isteyenler de istedikleri tarihlerde yer bulmakta zorlanacak. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Mevlüt İlgen, 25-27 Kasım ile 29 Kasım-1 Aralık arasında otobüslerde yüzde 90 doluluğa ulaşıldığını belirtiyor. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Trabzon gibi büyük illerden yapılan seyahatlerde yüzde 100'e varan doluluk yaşandığını anlatan İlgen, tüm otobüs firmalarının, yolcuları mağdur etmemek için ek seferler düzenleyeceğini bildiriyor.

İlgen, geçen yıla göre bilet ücretlerine zam yapılmadığını ifade ederek, "Bilet ücretleri 6 aylık listeler halinde bakanlığa bildirildiğinden, bayram öncesi özel bir fiyatlandırma yapılmıyor. Firmalara göre seyahatlerde ortalama 20-25 TL bilet farkı olabiliyor." bilgisini veriyor. Tatilcileri korsan firmalara karşı da uyaran İlgen, korsan firmaların denetimlerde trafikten men edileceğini, bu sebeple tatilcilerin mağduriyet yaşayabileceklerini sözlerine ekliyor.

Mustafa GÜN
ZAMAN

Bayram geliyor uçaklarda yer bulunamıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasus ve İzair'in uçuşlarında hala uygun fiyata yer bulmak mümkün, yalnız acele edin bu fiyatları ne THY ne SunEx nede çakma TK AnadoluJet verebiliyor. Mutlaka internete girin kontrol edin. Biletler tükenmeden seyahat şansınızı yakalayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ercan'a ek seferler istiyoruz.şuanda en yoğun zamanda bilet bulamadığı için deniz yolunu güvenli bulmadıkları için gidemeyen bir çok insan var bunların çoğu öğrenci ve asker...Havayolları bunu cumadan itibaren hissedecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben 5 hafta önce china airlines ile Taiwana uctum B 747-400 ile full!! Aktarma ucusu Taipe-Hong kong B747-400 oda Full 80% oranin yerlisi.Misal Türkiyenin büyük metroplerin arasinda 747 degilde A330 ucsa heralde onlarda dolar ne olur fiyat bile uygun olur sürümde kasanir sirketler.Ihtiyacta var degil mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000