27 Nisan 2012, Cuma 09:16:38

BAŞPEHLİVAN THY'YE DAVA AÇTI

Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, geçtiğimiz temmuz ayında Balıkesir’de düzenlenen yağlı güreşlere bileti olmasına rağmen gidemediği için THY aleyhine 25 bin TL’lik tazminat davası açtı.
  • İyikide binmemiş sırf erkek hostes görünce ne yapacaktı
  • yolcu biletini alıyor ve uçmuyor bunun adı noshow dur bilgililerinize yani zarar pek mantıksız
  • Noshow nedeni ile muazzam zarar ediliyorsa, kestikleri ufacık(!) noshow bedelleri nereye gidiyor?
  • Bu uygulama dünyadaki tüm havayolları tarafından uygulanır. Havayolları noshow yolcu nedeni ile muaazzam zarar ediyor. over book bütün seferlerde olmasına rağmen nadir seferde sıkıntı olur. Sıkıntı olduğu durumda yolcu kaç paraya bilet almasına bakılmaksınızın. Başka sefere alınır, otelde bedava konaklatılır, ikram verilir. Bunun kadrolaşmakla ne alakası var .
  • hamdi baskanimda pehlivan,hicboyle seylerle karsilasiyormu,insaf arkadaslar.negatif yorum yapmayin sonradan haci ayhan
  • thyde tamamen saltanat hukum suruyor.yapilan hersey acimasiz.ne prsonelin nede yolcularin hicbir degeri yok bu yonetiminin gozunde,bakmayin siz yolcumuz,personelimiz bastacidir misali konusmalarina,icraate bakin.bunca yildir yonetiyorlar hala ogrenemediler havaciligi,insanligi.ya mahsus yapiyorlar,yada gercekten caplari bu kadar.yazik
  • neler gorduk biz bu meydanlarda,temelin ailesini 7kisi dolu ucakta ,yolcu indirerek nycye tasinmasini,hamdinin dubai,atina seyahatlerinimi,bumudur kural uygulamak,artik muz cumhiriyetlerinde bu uygulamalar yok.hem milletin istedigini yapiyoruz diye poz keseceksin,hemde hicbir kurala uymadan saltanat sureceksin,yandaslarinda dmogojiyle bunu hakli gosterecek.gecin beyim,yemezler
  • dünyada overbook uygulaması var doğru ama türkiye de ve özellikle takunya ve torpil hava yollarındaki gibi sorumsuz,baştan savma,kuralları doğru düzgün uygulamadan insanlar mağdur edilerek yapılmıyor...10 sene dış hatlarda çalıştım öyle overbook durumlar gördüm ki rezalet..4-5 sene önce bakan ve ekibi almanya ya gidecek diye son dakikada uçak kapısından 8 kişi indirildi hamdi topçu nun akrabaları dubai ye gidecek diye busines class tan 2 yolcu indirilmeye kalıktılar sonuç polis takviyesi istendi!!! adama bileti sat sonra thy nin bilmem ne başkanının bilmem nesi gidiyor diye adamları uçak içinde koltuğundan indirmeye kalak....işte thy bu!!! işte zihniyetleri bu!!!
  • dostum dünyadaki uygulamayı THY de yaptığı için içindeki kini yine dışarı vurmuşsun senin savunduğun diğer şirketlerde de varsa dediklerin yutacakmısın merak ediyorum, bu uygulama ahlakı değil de kabul ama THY yapıyor diye ortaya çıkmak yanlış olur. Genele mesaj atki mesajın yerine otursun.
  • THY'ye karşı birçok kişi dava açıyor.gerek yolcular gerekse de eski personeli olmak üzere.kendi torpilli adamlarına yer,kadro açmak için sebepsiz yere keyfi olarak günahsız personelini işten atıp ekmeğiyle oynayan THY'ye haksız yere mağdur edilen eski binlerce insan başka bir seçenekleri kalmadığı için mecburen dava açıp hemen hemen hepsi bu davaları kazanıyor.insanlar işe iade davasını kazandıkları halde işe alınmıyorlar.birkaç maaş tazminat verilip olay geçiştiriliyor.şirket bu davaları katbettiği için toplamda bakıldığında çok büyük meblağda tutan paralar ödüyor boşu boşuna.sırf yandaşları,rizelileri işe almak pahasına.THY yöneticilerinin böyle bir durum karşısında yaptıklarından dolayı utanması gerekir.yapılan şeyler insanlık dışı...
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne ‘başpehlivan’ olarak katılamayan Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, avukatı aracılığıyla Türk Hava Yolları’na ‘güreşten kaçtığı söylentileri ve itibarının zedelendiği’ gerekçesiyle dava açtı.

Kara, ‘overbook’ uygulaması nedeniyle kapasitenin üzerinde bilet satılması sonucu elindeki biletiyle ortada kaldığını, bu durum sonucunda “Güreşten kaçtı” söylentilerinin çıktığını belirterek 25 bin TL tazminat istedi.

Kara, mahkemeye sunduğu dilekçesinde 31 Temmuz 2011 günü Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne ‘başpehlivan’ olarak katılmak üzere 16 Temmuz’da THY’den bilet aldığını ifade etti. Kara, uçuş günü uçağın kapasitesinden fazla bilet satıldığı için uçağa alınmadığını, bu nedenle hakkında “Kaçtı” söylentisinin çıktığını ve güreş anlaşması feshedilince 16 bin TL’lik alacağını tahsil edemediğini vurguladı.

THY: DÜNYADA UYGULANIYOR
Davaya yanıt dilekçesi yollayan Türk Hava Yolları ise ‘overbook’ uygulamasının dünyaca kabul gören, havacılık sektöründe normal karşılanan bir uygulama olduğunu belirtti. Davacıya zararının tazminine yönelik teklifte bulunulduğu ancak bu teklifi reddettiği için tazminat talebinin haksız olduğu savunuldu. Duruşma ertelendi.
BAŞPEHLİVAN THY'YE DAVA AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
İyikide binmemiş sırf erkek hostes görünce ne yapacaktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcu biletini alıyor ve uçmuyor bunun adı noshow dur bilgililerinize yani zarar pek mantıksız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Noshow nedeni ile muazzam zarar ediliyorsa, kestikleri ufacık(!) noshow bedelleri nereye gidiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uygulama dünyadaki tüm havayolları tarafından uygulanır. Havayolları noshow yolcu nedeni ile muaazzam zarar ediyor. over book bütün seferlerde olmasına rağmen nadir seferde sıkıntı olur. Sıkıntı olduğu durumda yolcu kaç paraya bilet almasına bakılmaksınızın. Başka sefere alınır, otelde bedava konaklatılır, ikram verilir. Bunun kadrolaşmakla ne alakası var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hamdi baskanimda pehlivan,hicboyle seylerle karsilasiyormu,insaf arkadaslar.negatif yorum yapmayin sonradan haci ayhan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thyde tamamen saltanat hukum suruyor.yapilan hersey acimasiz.ne prsonelin nede yolcularin hicbir degeri yok bu yonetiminin gozunde,bakmayin siz yolcumuz,personelimiz bastacidir misali konusmalarina,icraate bakin.bunca yildir yonetiyorlar hala ogrenemediler havaciligi,insanligi.ya mahsus yapiyorlar,yada gercekten caplari bu kadar.yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
neler gorduk biz bu meydanlarda,temelin ailesini 7kisi dolu ucakta ,yolcu indirerek nycye tasinmasini,hamdinin dubai,atina seyahatlerinimi,bumudur kural uygulamak,artik muz cumhiriyetlerinde bu uygulamalar yok.hem milletin istedigini yapiyoruz diye poz keseceksin,hemde hicbir kurala uymadan saltanat sureceksin,yandaslarinda dmogojiyle bunu hakli gosterecek.gecin beyim,yemezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dünyada overbook uygulaması var doğru ama türkiye de ve özellikle takunya ve torpil hava yollarındaki gibi sorumsuz,baştan savma,kuralları doğru düzgün uygulamadan insanlar mağdur edilerek yapılmıyor...10 sene dış hatlarda çalıştım öyle overbook durumlar gördüm ki rezalet..4-5 sene önce bakan ve ekibi almanya ya gidecek diye son dakikada uçak kapısından 8 kişi indirildi hamdi topçu nun akrabaları dubai ye gidecek diye busines class tan 2 yolcu indirilmeye kalıktılar sonuç polis takviyesi istendi!!! adama bileti sat sonra thy nin bilmem ne başkanının bilmem nesi gidiyor diye adamları uçak içinde koltuğundan indirmeye kalak....işte thy bu!!! işte zihniyetleri bu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dostum dünyadaki uygulamayı THY de yaptığı için içindeki kini yine dışarı vurmuşsun senin savunduğun diğer şirketlerde de varsa dediklerin yutacakmısın merak ediyorum, bu uygulama ahlakı değil de kabul ama THY yapıyor diye ortaya çıkmak yanlış olur. Genele mesaj atki mesajın yerine otursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY'ye karşı birçok kişi dava açıyor.gerek yolcular gerekse de eski personeli olmak üzere.kendi torpilli adamlarına yer,kadro açmak için sebepsiz yere keyfi olarak günahsız personelini işten atıp ekmeğiyle oynayan THY'ye haksız yere mağdur edilen eski binlerce insan başka bir seçenekleri kalmadığı için mecburen dava açıp hemen hemen hepsi bu davaları kazanıyor.insanlar işe iade davasını kazandıkları halde işe alınmıyorlar.birkaç maaş tazminat verilip olay geçiştiriliyor.şirket bu davaları katbettiği için toplamda bakıldığında çok büyük meblağda tutan paralar ödüyor boşu boşuna.sırf yandaşları,rizelileri işe almak pahasına.THY yöneticilerinin böyle bir durum karşısında yaptıklarından dolayı utanması gerekir.yapılan şeyler insanlık dışı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000