06 Şubat 2010, Cumartesi 10:15:13

BAŞKA BİR ARZUNUZ...

Bir THY klasiği... Türk Hava Yolları, Avustralya’ya uçuş vizesi aldı.
  • thy bu hatta yeni bir uçak alacakta yada mevcut uçağıyla aktarmalı uçacak birde bu hatta emirates qantas la rekabet edecek babababa...zaten bu hatta hiç kimse uçmuyordu köylü kurnazı thy bu hattı keşfetti.
  • Gerçekten kamera şakası olmalı bu! Milli havayolumuz ile gurur duymak başka, bu yönetimden nemalandığı yorumlarından belli olan arakadaşlar gibi yapılan her şeyin üstüne iyi birşeymiş gibi atlamak başka! Bu uçakların şirkete maliyeti nedir, bu hatlara uçmanın maliyeti nedir, hangi ücretten ve kaç kişiye bilet satarak bu maliyet karşılanabilir ve ahsi geçen kaç hatta THY kar edebilecektir bilen var mı:)
  • tamam bende hemen buralara uçacak demedim uçması bekleniyor uçmayabilir de.wikipedia dan takip ediyorum ve 2012 den önce işlemlerin başlaması planlanıyormuş bu hatlara.
  • arkadasim bu yazmis oldugun hatlar THYnin ucmayi dusundugu hatlar.Ancak kesinlikle ucacagi hatlar degil. Selanik-Girit-Rodos..THY bu uc yere ucamaz.Anlasma uygun degil.Ancak iki yere olabilir. Colombo, Ulan Bator,Havana gibi yerlerde hayallerindeki hatlar.Diger hatlar icin ise dogrudur ve yakinda baslayacaksiniz duymaya basinda bu noktalari.Periyod 2010-13 arasi olcaktir.
  • bir forumda thy nin yeni nesil boeing 747-800 veya airbus a340-500 alacagini yazmisdi.avustralya,chile,arjantin,yeni zelanda,fiji adalari,buralara cok büyük ucak gerek. haydi hayirlisi
  • NAZARDAN KORKMAK GEREKIR THY COK IYI BUYUYOR GECIKMIS BUYUME AMA COK AKILLICA EMEGI GECEN HERKEZE TESEKKURLER
  • Siydney'e büyük ihtimalle A340 ile aktarmalı uçar ya da B777 ile direkt uçuş yapar.Ayrıca "Tekelim ben istediğim gibi at oynatırım!" yazan arkadaşımız haklı.Başka bir arzuya gelince THY Karadeniz'in Kuzey tarafına daha çok yönelmeli.Örneğin Krasnodar,Anapa,Nalchik,Novorosiysk vb.
  • thy 77 senedir uçuyor.sen 3-5 senelik şirketinle yok oraya,yok buraya uçacağım diyemezsin.thy senden önce vardı.senden sonra da olacak.o yüzden bu haklar tabii ki thy ye verilecek.sana avustralya ya,kanada ya uç deseler 738 le mi uçacaksın,yoksa 777 mi alacaksın.yok ben oraya uçmam ama diğer ballı hatlara talibim dersen ne güzel ballı börek değil mi?sen kendi işini yap bırak thy de kendi işini
  • Memleket böyle hayıflananlarla dolu birader. Yapılan şey iyide olsa kötüde olsa yapana göre değerlendirilir. Türkler dünyanın her yerindeler, ama THY oralara giderse rahatsızlanırlar. Sen herhalde bu memlekette yaşamıyorsun. Bu insanlarla birarada yaşamak herhalde cehennem azabı olsa gerek. Ben niye mi bunları yazıyorum dereyi görmeden. Çünkü feto meto lafları başladı da ondan. Depremde olsa Feto diyeceklerde ondan enkaz altından inlerken. Anlaşıldımı şimdi birader...Yaş ise 35 i çoktan geçti...
  • Tekelim ben istedigim gibi at oynatirim! diyen arkadasa bravo. an itibari ile hic bir sirkete slot verilmezken tk buralara tikir tikir ucacak, digerleri de izleyecek. mevcut ikili anlasmalardan dogan butun frekanslar tk tarafindan kullanilirken de digerleri izleyecek. an itibari ile TK monopoldur bu pazarda. devlet tarafindan hem maddi hem de siyasi acidan korunmakta, ozel sirketlerin uzerinde tutulmaktadir. halbuki ozel sirketlerin de kendilerini gelistirmeye hakki vardir. ozel sirketler de milyonlarca dolar yatirim yapip binlerce kisiye ekmek kapisi sunmaktadir. tk monopol oldugu icin an itibari ile fiyatlari son derece yuksektir. ayni hatlarda aktarmali ucan diger sirketlerin fiyatlarina bakin karsilatirin isterseniz...

Yaptığı Sivil Havacılık Anlaşması çerçevesinde Avustralya’ya uçuş vizesi alan THY, önümüzdeki yıldan itibaren Sydney’e uçacak.

Son yıllarda yaptığı anlaşmalar ve attığı adımlarla sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettiren bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları, 23 yıl sonra amacına ulaştı.

1987 yılında Avustralya’ya ofis açan ve Turgut Özal döneminde yaptığı başvurularla Avustralya’ya uçmak isteyen THY, 23 yıl sonra bu hedefine ulaştı.

Özal ve sonraki dönemlerde şartların uygun olmaması nedeniyle yaptığı başvuruları rafa kaldırmak zorunda kalan Türk Hava Yolları, 28 Ocak’ta yapılan toplantıyla önündeki tüm engelleri kaldırdı.

Avustralya’lı yetkililerle yapılan toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici’nin Başkanlığı’ndaki bir ekiple katılan Türkiye, istediğini alarak uçuş için gerekli imzaları attı.

Bundan böyle Türk Hava Yolları, haftada beş defa bir şehre en fazla 3 defayı aşmamak üzere Avustralya’ya düzenli olarak uçabilecek.

Türk Hava Yolları’nın Sydney ve Melbourne’e düzenli olarak yapacağı uçuş THY’nin Sydney bürosundan yapılan açıklamayla da duyuruldu. Açıklamada, ‘Avustralya’da yaşayan vatandaşlarımızın önündeki en büyük engel aşılmıştır. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun’ denildi.

BAŞKA BİR ARZUNUZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 14 yıl önce
thy bu hatta yeni bir uçak alacakta yada mevcut uçağıyla aktarmalı uçacak birde bu hatta emirates qantas la rekabet edecek babababa...zaten bu hatta hiç kimse uçmuyordu köylü kurnazı thy bu hattı keşfetti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçekten kamera şakası olmalı bu! Milli havayolumuz ile gurur duymak başka, bu yönetimden nemalandığı yorumlarından belli olan arakadaşlar gibi yapılan her şeyin üstüne iyi birşeymiş gibi atlamak başka! Bu uçakların şirkete maliyeti nedir, bu hatlara uçmanın maliyeti nedir, hangi ücretten ve kaç kişiye bilet satarak bu maliyet karşılanabilir ve ahsi geçen kaç hatta THY kar edebilecektir bilen var mı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tamam bende hemen buralara uçacak demedim uçması bekleniyor uçmayabilir de.wikipedia dan takip ediyorum ve 2012 den önce işlemlerin başlaması planlanıyormuş bu hatlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadasim bu yazmis oldugun hatlar THYnin ucmayi dusundugu hatlar.Ancak kesinlikle ucacagi hatlar degil. Selanik-Girit-Rodos..THY bu uc yere ucamaz.Anlasma uygun degil.Ancak iki yere olabilir. Colombo, Ulan Bator,Havana gibi yerlerde hayallerindeki hatlar.Diger hatlar icin ise dogrudur ve yakinda baslayacaksiniz duymaya basinda bu noktalari.Periyod 2010-13 arasi olcaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir forumda thy nin yeni nesil boeing 747-800 veya airbus a340-500 alacagini yazmisdi.avustralya,chile,arjantin,yeni zelanda,fiji adalari,buralara cok büyük ucak gerek. haydi hayirlisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NAZARDAN KORKMAK GEREKIR THY COK IYI BUYUYOR GECIKMIS BUYUME AMA COK AKILLICA EMEGI GECEN HERKEZE TESEKKURLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siydney'e büyük ihtimalle A340 ile aktarmalı uçar ya da B777 ile direkt uçuş yapar.Ayrıca "Tekelim ben istediğim gibi at oynatırım!" yazan arkadaşımız haklı.Başka bir arzuya gelince THY Karadeniz'in Kuzey tarafına daha çok yönelmeli.Örneğin Krasnodar,Anapa,Nalchik,Novorosiysk vb.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy 77 senedir uçuyor.sen 3-5 senelik şirketinle yok oraya,yok buraya uçacağım diyemezsin.thy senden önce vardı.senden sonra da olacak.o yüzden bu haklar tabii ki thy ye verilecek.sana avustralya ya,kanada ya uç deseler 738 le mi uçacaksın,yoksa 777 mi alacaksın.yok ben oraya uçmam ama diğer ballı hatlara talibim dersen ne güzel ballı börek değil mi?sen kendi işini yap bırak thy de kendi işini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Memleket böyle hayıflananlarla dolu birader. Yapılan şey iyide olsa kötüde olsa yapana göre değerlendirilir. Türkler dünyanın her yerindeler, ama THY oralara giderse rahatsızlanırlar. Sen herhalde bu memlekette yaşamıyorsun. Bu insanlarla birarada yaşamak herhalde cehennem azabı olsa gerek. Ben niye mi bunları yazıyorum dereyi görmeden. Çünkü feto meto lafları başladı da ondan. Depremde olsa Feto diyeceklerde ondan enkaz altından inlerken. Anlaşıldımı şimdi birader...Yaş ise 35 i çoktan geçti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tekelim ben istedigim gibi at oynatirim! diyen arkadasa bravo. an itibari ile hic bir sirkete slot verilmezken tk buralara tikir tikir ucacak, digerleri de izleyecek. mevcut ikili anlasmalardan dogan butun frekanslar tk tarafindan kullanilirken de digerleri izleyecek. an itibari ile TK monopoldur bu pazarda. devlet tarafindan hem maddi hem de siyasi acidan korunmakta, ozel sirketlerin uzerinde tutulmaktadir. halbuki ozel sirketlerin de kendilerini gelistirmeye hakki vardir. ozel sirketler de milyonlarca dolar yatirim yapip binlerce kisiye ekmek kapisi sunmaktadir. tk monopol oldugu icin an itibari ile fiyatlari son derece yuksektir. ayni hatlarda aktarmali ucan diger sirketlerin fiyatlarina bakin karsilatirin isterseniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000