08 Şubat 2013, Cuma 10:04:57

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN UÇAĞI HAZIR...

Başkanların uçağı olarak bilinen Airbus A330 Presidential önümüzdeki ay teslim ediliyor. Uçağın fiyatı ise dudak uçuklatıyor...
  • en ucuz 777 200 178milyon$. herkes kendıne bısey alırken ındırım kullanabılırlık arar. bu konuda da yetkılı bırımler devlet ıcın aynısını yapıp gayet karlı bır alısverıs yapmıslardır. ısınız gucunuz sıkayet etmek. oturdugunuz yerden 1 gazete okuyup sallıyosunuz once arastırın.
  • Duyduğuma göre başbakan görev süresi dolunca uçağı sırtına sarıp gidecekmiş:d Yahu komik olayın; Uçak başkabakanın şahsının değil, başbakana özel değil, başbakanlığın uçağıdır bu 1 Dolayısıyla türkiye cumhuriyeti devletinindir ve halka aittir bu 2 A330 yanlış tercih bu da 3, Bence 777 alınmalıydı a330 sevemedim birtürlü, bu arada 120milyon gerçek fiyatsa bir tane de bana gönderin ondan:)
  • thy nin aırbus ile yaptığı uçak alım anlaşmalarının karşılığı olmasın bu tayyare geçmişte benzer bir şey olmuştu da
  • 1. Bu büyüklükte bir uçağa gerek yok. 2. Alınmasına karar verildiğini de farzedersek, yanlış uçak seçilmiş, olmuşken A330 değil B777 olmalıydı. 3. Uçağın önümüzdeki ay falan geleceği yok, 2014 de gelirse yine iyi !.
  • Basbakan luksu cok seviyor,, Ucak alinmasina karsi degilim 777 alsin isterse ama ucak almakla kendini tatmin ediyor sadece ve cok abes kaciyor artik..Tamam is adamlariyla seyahat ediyor e 150 kisilik A330 siparisi vermisler... THY@nin 777leri 300 kisilik onlarla git neyi eksik ? dis boyamasini ic koltuklarini degistirsinler olsun bitsin. 7 milyon issiz 8 milyon yesil kartli varken ultra luks ucaklar aliniyorsa zaten her sey ortadadir... bu ulkenin afrikanin ucra koselerinde halki surunurken kaynaklari batili ulkelere satmis sefa suren devlet adamlarindan bir farki olmaliydi... Ucak nedir ki .. Bu ucagin alimini da uzun sure yalanladilar hatirlayiniz oyle bir siparis yoktur vs vs Ucak alinarak ulke ileri gitmez daha sokakta vatandasin okuma yazma bilmiyorken kadinlara tecavuz edilip olduruluyorken devamli... turk oldugun icin butun dunya seni asagilik bir varlik olarak goruyorsa istersen A380 filosu kur basbakanliga Hava Kuvvetleri 1 de adina bir sey farketmez..
  • Ülkede üretilen araba mı var? Makam arabası dediğin mercedes olur bsşka bişey olur saçma sapan yorum yapmayın.. ANA uçağı da çöpe atılacak diil ya o da mutlaka kullanılır..
  • Zurih de islerin tikir, hayat sana guzel, bademlerle isbirligin gayet iyi, onlara bilet satarak yolunu buluyorsun o yuzden boyle vicik vicik yagcilik yapiyorsun degil mi???
  • Dalkavuk etrafinda cok olunca ucagi büyütmek farz olur tabi
  • Sorulacak tek bir soru var baska bir soru yok. Basbakanimiz bu yeni ucagi hak ediyormu? Evet veya hayir. Ataturk den sonra Turkiye tarihinin en caliskan en guclu durust lideri evet yeni ucagini fazlasi ile hak ediyor. Kisa cevap evet tir. Cenabi Allah gule gule kullandirsin. Hayirli ve ugurlu olsun.
  • madem ki 400 milyon dolar verilmiş bari bir kaç milyon dolar dah verilip b77 gibi bir canavar alınsaydı 330 nedir yahu çoğu devletler kullanıyor.

İnternethaber'de yer alan habere göre; Başbakan'a yeni alınan uçağa Fatih Sultan Mehmet'e saygı için "Fatih" ismi verilecek. 2 motorlu A330 uçağı yakıt ikmali yapmadan 11 bin kilometre havada kalabiliyor. Diğer bir deyişle; Türkiye'den Amerika'ya direkt uçabiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ısmarlanan ve "Devlet başkanlarının tercih ettiği uçak" diye bilinen Airbus A330 Presidential gelecek ay teslim ediliyor.

YATAK ODASI DA VAR

Başbakanlık için ANA uçağı yetersiz bulunduğundan 2.5 yıl önce bu jet sipariş edilmişti. Başbakan'ın kullanımına tahsis edilecek uçağın bakım ve işletme hizmetlerini Türk Hava Yolları verecek.

Uçağın iç düzeni Başbakan Erdoğan'ın önerisi ve istekleri doğrultusunda özel olark dizayn edildi.

Uçakta geniş bir oturma bölümünün yanı sıra Başbakan için çalışma ve yatak odası da bulunuyor.

FÜZESAVARI DA VAR

Airbus A330'ların VIP Presidential tipleri en çok 50 koltuklu olarak yapılıyor. Ancak Erdoğan için alınan bu uçak kalabalık heyetler düşünülerek 90 kişilik olarak tasarlandı. 

Kablosuz internet ağı bulunan uçak aynı zamanda kendi savunma sistemine sahip. Herhangi bir saldırıya karşı uçağa füzesavar monte edildi.

FİYATI NE KADAR?

Liste satış fiyatı 200 milyon dolar olan bu uçaklar, VIP dizaynı ile birlikte 300 milyon dolara kadar çıkıyor. THY'nin Airbus ile olan özel anlaşmaları sayesinde ve vergi muafiyeti ile bu maliyetin Türkiye için 120 milyon dolar olacağı söyleniyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN UÇAĞI HAZIR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

aircraft specialist ~ 11 yıl önce
en ucuz 777 200 178milyon$. herkes kendıne bısey alırken ındırım kullanabılırlık arar. bu konuda da yetkılı bırımler devlet ıcın aynısını yapıp gayet karlı bır alısverıs yapmıslardır. ısınız gucunuz sıkayet etmek. oturdugunuz yerden 1 gazete okuyup sallıyosunuz once arastırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
Duyduğuma göre başbakan görev süresi dolunca uçağı sırtına sarıp gidecekmiş:d Yahu komik olayın; Uçak başkabakanın şahsının değil, başbakana özel değil, başbakanlığın uçağıdır bu 1 Dolayısıyla türkiye cumhuriyeti devletinindir ve halka aittir bu 2 A330 yanlış tercih bu da 3, Bence 777 alınmalıydı a330 sevemedim birtürlü, bu arada 120milyon gerçek fiyatsa bir tane de bana gönderin ondan:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 11 yıl önce
thy nin aırbus ile yaptığı uçak alım anlaşmalarının karşılığı olmasın bu tayyare geçmişte benzer bir şey olmuştu da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 11 yıl önce
1. Bu büyüklükte bir uçağa gerek yok. 2. Alınmasına karar verildiğini de farzedersek, yanlış uçak seçilmiş, olmuşken A330 değil B777 olmalıydı. 3. Uçağın önümüzdeki ay falan geleceği yok, 2014 de gelirse yine iyi !.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isletme ~ 11 yıl önce
Basbakan luksu cok seviyor,, Ucak alinmasina karsi degilim 777 alsin isterse ama ucak almakla kendini tatmin ediyor sadece ve cok abes kaciyor artik..Tamam is adamlariyla seyahat ediyor e 150 kisilik A330 siparisi vermisler... THY@nin 777leri 300 kisilik onlarla git neyi eksik ? dis boyamasini ic koltuklarini degistirsinler olsun bitsin. 7 milyon issiz 8 milyon yesil kartli varken ultra luks ucaklar aliniyorsa zaten her sey ortadadir... bu ulkenin afrikanin ucra koselerinde halki surunurken kaynaklari batili ulkelere satmis sefa suren devlet adamlarindan bir farki olmaliydi... Ucak nedir ki .. Bu ucagin alimini da uzun sure yalanladilar hatirlayiniz oyle bir siparis yoktur vs vs Ucak alinarak ulke ileri gitmez daha sokakta vatandasin okuma yazma bilmiyorken kadinlara tecavuz edilip olduruluyorken devamli... turk oldugun icin butun dunya seni asagilik bir varlik olarak goruyorsa istersen A380 filosu kur basbakanliga Hava Kuvvetleri 1 de adina bir sey farketmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANA'ya ~ 11 yıl önce
Ülkede üretilen araba mı var? Makam arabası dediğin mercedes olur bsşka bişey olur saçma sapan yorum yapmayın.. ANA uçağı da çöpe atılacak diil ya o da mutlaka kullanılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badak'a... ~ 11 yıl önce
Zurih de islerin tikir, hayat sana guzel, bademlerle isbirligin gayet iyi, onlara bilet satarak yolunu buluyorsun o yuzden boyle vicik vicik yagcilik yapiyorsun degil mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Dalkavuk etrafinda cok olunca ucagi büyütmek farz olur tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huseyin Badak ~ 11 yıl önce
Sorulacak tek bir soru var baska bir soru yok. Basbakanimiz bu yeni ucagi hak ediyormu? Evet veya hayir. Ataturk den sonra Turkiye tarihinin en caliskan en guclu durust lideri evet yeni ucagini fazlasi ile hak ediyor. Kisa cevap evet tir. Cenabi Allah gule gule kullandirsin. Hayirli ve ugurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
20 küsür yasindaki oglunun gemileri 'dürüstlükle' kazanilmadi!! Milyonlarca insanin ahini tasiyor. Hak ettigini zamanla alicak
Gemi ~ 11 yıl önce
Gemi dediğin şey için çok para gerekmiyor üstad. Önemli olan yük garantisi. Geminin boş kalmayacağını garanti etsinler her türlü alınabilir. Leasing olayını araştır bakalım.
77 ~ 11 yıl önce
madem ki 400 milyon dolar verilmiş bari bir kaç milyon dolar dah verilip b77 gibi bir canavar alınsaydı 330 nedir yahu çoğu devletler kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000