05 Mayıs 2014, Pazartesi 13:56:45

BARIŞ KARTALI'NDA BİR TESLİMAT DAHA

Boeing Türkiye’nin savunma kabiliyetlerini daha da geliştirecek olan ikinci Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçağının (AEW&C) belirlenen takvime uygun şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu hafta teslim etti.
  • tsk'dan iş garantili 737 type rating kursları başlamıştır. pilotlarımızın gözü aydın :)
  • Boeing 737 AEW&C MESA bir erken hava uyarı ve kontrol (AEW&C) uçağıdır. Boeing AEW&C sistemi yüksek performanslı, brüt ağırlığı arttırılmış 737-700 ile Northrop Grumman’ın MESA olarak adlandırılan çok maksatlı elektronik taramalı, dost-düşman ayırımı yapabilen radarını içermektedir. Türkiye’nin Barış Kartalı projesi kapsamında alacağı 737 AEW&C sistemi esken ve açık yapılı bir görev bilgisayar sistemini ve Türk yapımı elektronik destek sistemlerini ve haberleşme kabinini içermektedir. Uluslararası Boeing sorumluluğu altında yürütülen programda Northrop Grumman Elektronik Sistemler şirketi ile TAI ve Havelsan’ın da dahil olduğu birkaç Türk firması da yer alacaktır. Kontrat dört adet 737 AEW&C uçağı ile birlikte personel eğitim, görev destek ve sistem bakımını içermektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Savunma Sanayii Müsteşarlığı 4 Haziran 2002 tarihinde Boeing firmasıyla 737 modeli havadan erken uyarı ve kontrol (AEW&C) sistemi için 1 Milyar ABD Dolarlık bir sözleşme imzalamıştır. Benzeri bir sistem Avustralya için de geliştirilmektedir. İlk uçak Boeing tarafından tamamlanacak, diğer üç uçak ise TAI tarafından modifiye edilecektir. Elektronik destek ekipmanları ile haberleşme sistemleri Türkiye tarafından temin edilecektir. Uçak bakımı ise Türk Hava Kuvvetleri'nin Seattle eğitim alan personeli tarafından gerçekleştirilecektir. İlk uçağın kontrat tarihinden 42 ila 48 ay içinde teslimi öngörülmektedir.
  • Boeing 737 AEW&C MESA bir erken hava uyarı ve kontrol (AEW&C) uçağıdır.Boeing AEW&C sistemi yüksek performanslı, brüt ağırlığı arttırılmış 737-700 ile Northrop Grumman’ın MESA olarak adlandırılan çok maksatlı elektronik taramalı, dost-düşman ayırımı yapabilen radarını içermektedir.http://tr.wikipedia.org/wiki/Boeing_737_AEW%26C
  • bilmeyenler için; uçak 400. bilip bilmeden sallayıp insanları yanıltmayın, sitenin haber ve takip değerini düşürüyorsunuz.
  • hadi bakalım line için yeni eğitim uçağı hayırlı olsun...nasıl olsa yakında hv kom da pilot kalmayacak...uçağın üzerinde iyice eğitim yapın line da lazım olacak :)
  • 700 bu sürtmez kolay kolay
  • Uçağın arkasına bakarsak bu da kuyruk sürtecek gibi..
  • Kuş uçsa TSK'nın haberi olur artık
  • gizli vericileri antenlerin içine yerleştiriyorlar
  • Kokusu sonradan cikar Gecikmelerin!

Boeing Türkiye’nin savunma kabiliyetlerini daha da geliştirecek olan ikinci Barış Kartalı Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçağının (AEW&C) belirlenen takvime uygun şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu hafta teslim etti.

AEW&C uçağı, filonun ana kumanda merkezi olan Konya Hava Üssü’ne geldi. İlki 31 Ocak’ta teslim edimiş olan Barış Kartalı AEW&C uçağının üçüncüsü de bu yıl içinde teslim edilecek. Boeing, dördüncü uçağı ise 2015 yılı programında teslim etmeyi planlıyor.

Barış Kartalı Programı, dört uçağın yanı sıra, görev mürettebat eğitimi, görev desteği ve sistem bakımına yönelik yer destek birimlerini de içeriyor. TAI, Türk Hava Yolları, HAVELSAN VE MİKES programın kilit tedarikçilerini oluşturuyor.

BARIŞ KARTALI'NDA BİR TESLİMAT DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

type rating kursu ~ 10 yıl önce
tsk'dan iş garantili 737 type rating kursları başlamıştır. pilotlarımızın gözü aydın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aew ~ 10 yıl önce
Boeing 737 AEW&C MESA bir erken hava uyarı ve kontrol (AEW&C) uçağıdır. Boeing AEW&C sistemi yüksek performanslı, brüt ağırlığı arttırılmış 737-700 ile Northrop Grumman’ın MESA olarak adlandırılan çok maksatlı elektronik taramalı, dost-düşman ayırımı yapabilen radarını içermektedir. Türkiye’nin Barış Kartalı projesi kapsamında alacağı 737 AEW&C sistemi esken ve açık yapılı bir görev bilgisayar sistemini ve Türk yapımı elektronik destek sistemlerini ve haberleşme kabinini içermektedir. Uluslararası Boeing sorumluluğu altında yürütülen programda Northrop Grumman Elektronik Sistemler şirketi ile TAI ve Havelsan’ın da dahil olduğu birkaç Türk firması da yer alacaktır. Kontrat dört adet 737 AEW&C uçağı ile birlikte personel eğitim, görev destek ve sistem bakımını içermektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Savunma Sanayii Müsteşarlığı 4 Haziran 2002 tarihinde Boeing firmasıyla 737 modeli havadan erken uyarı ve kontrol (AEW&C) sistemi için 1 Milyar ABD Dolarlık bir sözleşme imzalamıştır. Benzeri bir sistem Avustralya için de geliştirilmektedir. İlk uçak Boeing tarafından tamamlanacak, diğer üç uçak ise TAI tarafından modifiye edilecektir. Elektronik destek ekipmanları ile haberleşme sistemleri Türkiye tarafından temin edilecektir. Uçak bakımı ise Türk Hava Kuvvetleri'nin Seattle eğitim alan personeli tarafından gerçekleştirilecektir. İlk uçağın kontrat tarihinden 42 ila 48 ay içinde teslimi öngörülmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aew ~ 10 yıl önce
Boeing 737 AEW&C MESA bir erken hava uyarı ve kontrol (AEW&C) uçağıdır.Boeing AEW&C sistemi yüksek performanslı, brüt ağırlığı arttırılmış 737-700 ile Northrop Grumman’ın MESA olarak adlandırılan çok maksatlı elektronik taramalı, dost-düşman ayırımı yapabilen radarını içermektedir.http://tr.wikipedia.org/wiki/Boeing_737_AEW%26C

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onurluank ~ 10 yıl önce
bilmeyenler için; uçak 400. bilip bilmeden sallayıp insanları yanıltmayın, sitenin haber ve takip değerini düşürüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ökş ~ 10 yıl önce
hadi bakalım line için yeni eğitim uçağı hayırlı olsun...nasıl olsa yakında hv kom da pilot kalmayacak...uçağın üzerinde iyice eğitim yapın line da lazım olacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
700 bu sürtmez kolay kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçağın arkasına bakarsak bu da kuyruk sürtecek gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kuş uçsa TSK'nın haberi olur artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
45 ~ 10 yıl önce
gizli vericileri antenlerin içine yerleştiriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kokusu sonradan cikar Gecikmelerin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000