11 Ağustos 2012, Cumartesi 08:37:35

BANKALARIN 'MİL' YARIŞI

Bedava uçuş mili kazandıran kredi kartları hem tüketicinin hem bankaların gözdesi. Sayıları bugün 2 milyonu aşan kartlar tüketicilere hem karada hem denizde ücretsiz yolculuk imkanı verirken, yüzlerce marka ve mekanda yüzde 15'e varan indirimler, lounge hizmetleri ve ücretsiz havaalanı transferi sağlıyor.
  • Akbank Wings'de geçerliliğini yitirdi. 70 bin mil ile uçulan yere artık 100 bin mil ile uçabiliyorsunuz. Daha önce aynı mesafeyi eski kartım Shop&miles ile 50 bin mil ile uçmuştum. Artık uçuş mili kazandıran kart kullanmayacağım
  • ANTALYA'DA ER-AH UÇUŞ OKULU VARKEN ARTIK KIMSE TUTUNAMAZ... 10 TANE SIFIR UÇAK... ÇIFT MOTOR UÇUŞLARINI ULUSLARARASI YAPIYOR.. MACARISTAN ROMANYA VS.... ANKARA'DA SINDEL GIBI BIR OKUL AÇMISSIN NE?? AYJET BILE CIFT MOTOR UÇUŞLARI ICIN ER-AH DAN DESTEK ALIYOR..... HERKESE IYI GUNLER ..... GERÇEKLERI OKUDUNUZ... SELAMLAR OLSUN....
  • Garantinin kartı anlamını yitirdi çok az mil veriyor sadece thy den alışveriş yaparsanız size kazandırabilir.Diğer türlü şu anda yurt içi için pegasus. her yere vergi ödemeden uçmak için maximiles güzel.

Hava taşımacılığında özel havacılığın gelişimiyle birlikte rekabetin artması uçakla yolculuğu cazip hale getirirken, seyahatlerde geçmişe göre değişen trendler bankalar açısından da yeni bir pazar yarattı. İlk defa 12 yıl önce Garanti Bankası'nın Miles&Smiles ile başlatttığı uçuş mili biriktiren kredi kartları kervanına son yıllarda diğer büyük özel bankalar da katılırken, bu kartların sayısı 2 milyonu aştı. Eskiden sadece seyahatte mil veya puan kazandıran bu kartlar artık alışverişlerde de değişen oranlarda müşterilerini ödüllendiriyor. Banka müşterileri yurtiçi ve yurtdışında yapılan her 1 TL'lik harcamaya 1 mil puan kazanırken, bazı banka kartlarında yapılan harcamanın türüne ve sektörüne göre bu kazanım 2 mile kadar çıkabiliyor. Hatta hava ulaşımının yanı sıra denizle yolculukta da mil kazandıran programlar mevcut.

Mil kartlar pazarında Garanti Bankası, THY işbirliğiyle hayata geçirdiği 600 bin adetlik Miles & Smiles kartı ile başı çekerken, onu 500 binin üzerindeki kart müşterisi ile Akbank Wings ve 500 bin ile İş Bankası Maximiles izliyor. Yapı Kredi Adios'un ise 300 bin kart müşterisi bulunuyor. Bu kartların bugüne kadar toplamda kaç kişiyi bedava uçurduğuna ilişkin rakamlar net olarak paylaşılmazken,  sektörün en büyüğü Miles&Smiles'in 2000 yılından bu yana 59 milyarın üzerinde mil kazandırması pazarın büyüklüğüne ilişkin güzel bir örnek. 59 milyarın üzerindeki mil de dünyanın çevresinin yaklaşık 470 bin kez dolaşılması demek. Mil kartlar bedava bilet veya yolculuğun  yanısıra yüzlerce seçkin mekan ve markada yüzde 15'e varan indirimler, ücretsiz seyahat sigortası, ücretsiz havaalanı transferi ve indirimli park imkanı gibi asistan hizmetleri de sunuyor.

Maximiles 500 binin gözdesi
İŞ Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü Murat Atalay, uçuş mili kazandıran Maximiles'a sahip yaklaşık 500 bin kart müşterisinin bulunduğunu ifade etti. Atalay, 'Maximiles ile gerçekleştirilen alışveriş işlem hacmi her geçen gün büyümekte olup, Maximiles ile gerçekleştirilen toplam alışverişler, toplam kredi kartı aylık işlem hacmimizin yüzde 15'ini aştı. Hedefimiz yurtiçi ve yurtdışında sıklıkla seyahat eden ve seyahatlerinde havayolunu kullanan,  seyahatle ilgili ek hizmetlere duyarlı müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda mil programımızı sürekli geliştirerek mil kartı kullanıcı kitlesinin alışverişlerinde ilk tercih ettiği kredi kartı konumuna ulaşacak yönde büyümek' diye konuştu.

1 milyon kez bedava uçurdu
AKBANK Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel, Akbank'ın uçuş mili kazandıran kartı Wings'in özellikle de seyahat tutkunlarının artan talebi ile 500 binin üzerinde kart sayısına ulaştığını söyledi. Sindel, 2007 yılında müşterilerine sundukları Wings'in ilk gününden bugüne kadar Wings sahiplerine 20 milyarın üzerinde mil puan kazandırdığını belirterek, 'Mil Puanlar ile Wings sahipleri şimdiye kadar 1 milyonun üzerinde bedava uçuş gerçekleştirdi. Wings, sadece  2011 yılında müşterileri için toplam 20 milyon TL tutarında Alan Vergisi ödedi' diye konuştu.

İlk yarı cirosu %15 arttı
HSBC olarak müşterilerinin farklı beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik olarak, farklı içerik ve özelliklere sahip seçenekler sunduklarını belirten banka yetkilileri şu bilgileri verdiler: 'Pegasus Kart sahibi müşterilerimiz, hem alışverişlerinden hem de Pegasus Havayolları'ndan gerçekleştirilen bilet alımlarından ve uçuşlarından UçuşPuan kazanırlar ve kazandıkları UçuşPuan'ları, Pegasus Havayolları'ndan bilet alımında kullanabilir. Tüm kredi kartı portföyümüzde 2012 başından itibaren %15'lik bir ciro artışı gerçekleşti.'

DÜNYANIN ÇEVRESİNDE 440 BİN TUR ATTIRDI!
Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Akın 2012 Haziran ayı itibarıyla Miles&Smiles kredi kartı sayısının 600 bini geçtiğini belirterek 2000 yılından beri 59 milyarın üzerinde mil kazandırdıklarını söyledi. Akın, 'Bu kadar mille dünyanın çevresi yaklaşık 470 bin kez dolaşılabiliyor. Önümüzdeki 5 yılda da 50 milyardan fazla mil kazandırmayı hedefliyoruz' dedi. Uçuş mili kazandıran kartlarda rekabetin son birkaç yılda oldukça arttığına değinen Akın,  bu durumu hem tüketicilerin bilinçlenmesine hem de seyahat ve havacılık sektörünün gelişmesine bağladı.

CRUISE GEZİSİNDEN JET KİRALAMAYA KADAR KULLANILABİLİYOR

 

Yapı Kredi Kartlı Ödeme Sistemleri Pazarlama Grup Direktörü Serkan Ülgen 300 bin adios ve adios Premium kart müşterisi bulunduğunu belirterek, '2011 yılında puanlar kullanılarak toplam 110.000 kez, 2012 yılının ilk 6 ayında ise 65.000 kez bedava seyahat ettirdik. Bu rakamların yükselme trendinde olduğunu görüyoruz. Yapı Kredi seyahat kartlarının ciroda büyüme hızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 olarak gerçekleşti' dedi. Ülgen, ayrıca bu kartların puan sistemiyle çalıştığını vurgulayarak, 'Bu puanlar diğer uçuş kartlarının aksine, sadece uçak biletinde değil, turlardan cruise gezisine, konaklamadan jet kiralamaya kadar tüm seyahat harcamalarında kullanılabiliyor' diye konuştu.

HANGİ KARTIN NE AVANTAJI VAR?

l Garanti Miles&Smiles: Miles&Smiles kredi kartı sahipleri THY'den alacakları uçak biletlerinde kazanım oranlarını 1 TL için 2 mile kadar çıkarabiliyor. Müşteriler THY'nin sağladığı CIP Lounge girişi, ücretsiz upgrade gibi özel havalimanı ve uçuş ayrıcalıklarından yararlanabiliyor. Seyahatle ilgili A'dan Z'ye her türlü hizmet için Seyahat ve Concierge Hattı'ndan yararlanabiliyor. Miles&Smiles sahipleri Schengen vizesi alırken yaptırılması gereken seyahat sigortalarını bile ücretsiz yaptırabiliyor.

l Akbank Wings: Yurtiçinde ve yurtdışında yapılanı her 1 TL alışveriş için 1 Mil Puan kazandırıyor. Bununla birlikte birikimlerini Akbank'ta değerlendiren veya Akbank'tan konut kredisi kullanan Wings müşterileri %25 daha fazla Mil Puan kazanıyor.

l HSBC Pegasus: Pegasus Kart ile yapılan tüm alışverişler yüzde 1.25 UçuşPuan kazandırıyor. Kazanılan UçuşPuan'lar TL değerinde. Örneğin 100 TL'lik bir alışverişinizden 1.25 TL UçuşPuan kazanırsınız.  Ayrıca HSBC Advantage Campus, Klasik, Gold, Platinum, Advance, Premier, Hızz, Rouge ve Black kredi kartı sahipleri kazandıkları puanları TatilPuan'a dönüştürüp, ücretsiz seyahat ve konaklama hizmetlerinden yararlanıyor.

l İş Bankası Maximiles: Her 100 TL'lik alışveriş üzerinden 1 MaxiMil kazandırıyor. Maximum üyesi iş yerlerinde yaptıkları alışverişler üzerinden, üye işyerlerine göre farklılık gösteren oranlarda kazandıkları MaxiPuanlar da Maximil'e dönüştürülebiliyor. Maximiles programında 1 Maximil, yurtiçi uçak bileti alımlarında 1 TL, Avrupa uçuşlarında 1,5 TL, Amerika ve Uzakdoğu uçuşlarında ise 2 TL olarak kullanılıyor.

l Yapı Kredi adios: adios ve adios Premium sahipleri her 1 TL'lik alışverişlerine ortalama binde 6,25 TL değerinde puan kazanıyor. adios sahibi bir kişi bugün yurtiçine 300 TL'lik bir uçak bileti almak isterse 175 TL değerinde puan, 800 TL'lik bir Avrupa bileti almak isterse 290 TL değerinde puan, 1.500 TL'lik Amerika uçak bileti almak isterse 460 TL değerinde puanı kullanması gerekiyor.

Clooney ile meşhur oldu
Tatil sezonunun da açılmasıyla kredi kartı kullanıcılarının imdadına yıl boyunca biriktirdikleri miller koştu. Birçok tatilci uçak parasını milleriyle artık milleriyle ödüyor. Türkiye'de de mil kullanımı George Clooney'nin oynadığı 'Up in The Air' (Aklı Havada) filmiyle gündeme gelmişti. Clooney, filmde 10 milyon mile ulaşmayı amaçlayan bir kişiyi canlandırmıştı.

 

BANKALARIN 'MİL' YARIŞI

Yorumlar

Cuneyt ~ 12 yıl önce
Akbank Wings'de geçerliliğini yitirdi. 70 bin mil ile uçulan yere artık 100 bin mil ile uçabiliyorsunuz. Daha önce aynı mesafeyi eski kartım Shop&miles ile 50 bin mil ile uçmuştum. Artık uçuş mili kazandıran kart kullanmayacağım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ANTALYA'DA ER-AH UÇUŞ OKULU VARKEN ARTIK KIMSE TUTUNAMAZ... 10 TANE SIFIR UÇAK... ÇIFT MOTOR UÇUŞLARINI ULUSLARARASI YAPIYOR.. MACARISTAN ROMANYA VS.... ANKARA'DA SINDEL GIBI BIR OKUL AÇMISSIN NE?? AYJET BILE CIFT MOTOR UÇUŞLARI ICIN ER-AH DAN DESTEK ALIYOR..... HERKESE IYI GUNLER ..... GERÇEKLERI OKUDUNUZ... SELAMLAR OLSUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 12 yıl önce
Garantinin kartı anlamını yitirdi çok az mil veriyor sadece thy den alışveriş yaparsanız size kazandırabilir.Diğer türlü şu anda yurt içi için pegasus. her yere vergi ödemeden uçmak için maximiles güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000