05 Ekim 2011, Çarşamba 12:45:36

BAKAN YILDIRIM'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tokat'ta çarpıcı açıklamalarda bulundu...
  • kesinlikle pilot değilsin sen bu yorumu güvenlik yada itfaiye yapar cat 3 şartlarını bi yazsana
  • 2002 YILINDA TOKAT HAVAALANINDA GÖREV YAPARKEN IMF İSTİYOR DİYE HAVAALANIMIZI KAPATANLARA SORMAK LAZIM,NEDEN KAPATTINIZ,BUGÜN MİLLETİN YÜZÜNE BAKIP TA HALA BAŞARISIZ DİYORSANIZ YUH SİZE.BUNCA HAVAALANINI KİM YENİDEN AÇTI,KİM RANTABL HALE GETİRDİ,TABİ Kİ BAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM.BUGÜN TOKAT HAVAALANINDA 50 KİŞİDEN FAZLA PERSONEL ÇALIŞIYOR.SEZARIN HAKKINI SEZARA VERELİM.YİĞİDİN HAKKINI DA YİĞİDE VERELİM.TEŞEKKÜRLER BAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM.HAHAKKINI DA YİĞİDE VERELİM.SAĞOLUN
  • ben chp ye oy veren biri olarak,sezarın hakkı sezara diyorum...evet tarihin en başarılı bakanı...adam mühendis,rakamlarla konuşuyor..bravo sayın bakan..bir de thy deki yabancı kaptanlar işine el atsanız..ne kadar verimliler..boşu boşuna para veriliyor..emin olun!!! bir de ingilizce level 4 diye bir sınav çıkardılar..bu da aşağılayıcı birşey..bugüne kadar nasıl uçuluyordu?bu görgüsüzlük niye??
  • köy garajından havaalanı olmazz
  • Tokat Meydanı'nı belkide en cok kullanan ve bilen bir pilot olarak söylüyorum; o pisti o sekilde konumlandiran insanları hayretle karşılıyorum. O pisti vadiye paralel yapmak kimsenin aklına gelmedimi Allah askına. Öyle yapılsa CAT III alcalma bile yapılır...
  • hayırlısı olsun ama tokatın pistinin döneceğini zannetmiyorum .sadece siyaset yapıyorlar hepsi aynı...
  • Bence de konusuna hakim başarılı bir bakan. Ayrıca doğruluğuna inandığını kıvırmadan söylüyor. Keşke bizim oy verdiğimiz muhalefette de benzerleri daha çok olsa... Neyse asıl konu bu değil.Umarım yaptığı doğru tespitlerin gereği olan talimatları verir de bizde şu Ankara aktarmalı eziyetten ve esaretten kurtuluruz.
  • Tarihin en başarılı Ulaştırma Bakanı "olarak gösterilen" olarak okuyorum ama belliki sirf aleyhte yorum yapmak icin isine geleni okuyan var. Bu bakandan daha basarilisini gosterilenin ismini vermeye davet edelim, eyvallah haklisin diyelim gecelim.
  • "Tarihin en başarılı ulaştırma bakanı" gibi bir ifade tarafsız haber anlayışına uyuyor mu? Köşe yazısı olsa yine anlayacağım, yazarın görüşüdür diyeceğim. Haberin yalın aktarılması görüşündeyim. Bu tarz şişirme sıfatlara ne gerek var.
  • kokpit te uçabilecekler listesinde bakan var mı ? yoksa çalışkan ve sevilen bir bir bakan da olsanız kurala uymalısınız.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tokat Havaalanı'nda ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Tokat Havaalanı ile ilgili yaşanan sıkıntılar ile, Türk Havacılığı'nın durumu ve THY ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın yaz dönemindeki yoğun talebi karşılayabilmek için seferleri birleştirmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Ankara'dan Tokat'a Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı için bu kentre gelen Bakan Yıldırım, Tokat Havaalanı'nda Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, eski CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, TTSO Başkanı Ahmet Arat, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılandı.

Bakan Yıldırım, Tokat Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tokat Havaalanı ile yaşanan sıkıntıları bildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Bölgenin arazi şartları dikkate alındığında sınırsız kullanma imkanı yok. Bu bölgede Erzincan, Zonguldak, Kahramanmaraş, Isparta benzer şekilde. Türkiye'nin coğrafik konumu itibariyle böyle bir olumsuzluğumuz var. Ama mevcut şartlar içerisinde bu havaalanı etkin bir şekilde nasıl kullanırız bunun gayreti içerisindeyiz. 2009'da yapılan çalışma benim beklentilerime cevap vermedi. Daha kapsamlı bir çalışma yapmaya karar verdik bu anlamda. Bütün seçenekleri değerlendirmek suretiyle tehditleri en alt düzeye inmiş bir havaalanı oluşturma gayreti içindeyiz. Bunun için çalışmayı başlangıçta kapsamlı yapmamız lazım. Yapacağımız yeni düzenlemede benzer sıkıntıları yaşamamak için hazırlık çalışmalarını kapsamlı yapmamız şart. Aksi halde kaynak israfı ile karşılaşmak istemiyoruz. Pisti uzatabilir veya yönünü değiştirebiliriz ama uçak havaalanına yaklaştığında dağlar rastlarsa bunun yüzündende eşit kaydırmak prosedürü uygulamak zorunda kalırsak yaptığımız iş boşuna olur. Bugün dikkat ettim, uçak bas bas bağırıyor 'terrain' diyerek araziye çarpacaksın diye pilotu uyarıyor. Görerek indiği için pilot bu uyarıyı dikkate almıyor. Ama olumsuz havalarda sıkıntı yaşanabilir. Pist ebatları ve maniaların daha kapsamlı incelenmesi konusunda karar aldık. Bu çalışmayı bugün itibariyle başlatıyoruz. Mutlaka bu havaalanı aktif olarak kullanılır hale getirmemiz lazım. Havaalanı olmayan iller tabiri caizse bir üst lige çıkamıyor. Buraya insanların kolay erişmesi lazım. Yoksa burasının ekonomisi düşer, gelişme süreci yavaşlar göç verir. Havacılıkta kat ettiğimiz mesafede bunu açıkça görüyoruz" diye konuştu. 
 
Basın mensuplarının aktarmalı sefer konusundaki sorularına cevap veren Bakan Yıldırım, yaz mevsiminde THY'nin filosunun yetersiz kalması nedeniyle bazı seferleri birleştirdiğine dikkat çekerek, "Bu iyi bir işletmecilik modeli değil. O nedenle arkadaşlarla görüşeceğiz, kış sezonunda mutlaka direkt uçuşlara geçilmesi lazım. Bunu yaparsak daha verimli yolcu akışı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(İha)
BAKAN YILDIRIM'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
kesinlikle pilot değilsin sen bu yorumu güvenlik yada itfaiye yapar cat 3 şartlarını bi yazsana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2002 YILINDA TOKAT HAVAALANINDA GÖREV YAPARKEN IMF İSTİYOR DİYE HAVAALANIMIZI KAPATANLARA SORMAK LAZIM,NEDEN KAPATTINIZ,BUGÜN MİLLETİN YÜZÜNE BAKIP TA HALA BAŞARISIZ DİYORSANIZ YUH SİZE.BUNCA HAVAALANINI KİM YENİDEN AÇTI,KİM RANTABL HALE GETİRDİ,TABİ Kİ BAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM.BUGÜN TOKAT HAVAALANINDA 50 KİŞİDEN FAZLA PERSONEL ÇALIŞIYOR.SEZARIN HAKKINI SEZARA VERELİM.YİĞİDİN HAKKINI DA YİĞİDE VERELİM.TEŞEKKÜRLER BAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM.HAHAKKINI DA YİĞİDE VERELİM.SAĞOLUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben chp ye oy veren biri olarak,sezarın hakkı sezara diyorum...evet tarihin en başarılı bakanı...adam mühendis,rakamlarla konuşuyor..bravo sayın bakan..bir de thy deki yabancı kaptanlar işine el atsanız..ne kadar verimliler..boşu boşuna para veriliyor..emin olun!!! bir de ingilizce level 4 diye bir sınav çıkardılar..bu da aşağılayıcı birşey..bugüne kadar nasıl uçuluyordu?bu görgüsüzlük niye??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
köy garajından havaalanı olmazz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tokat Meydanı'nı belkide en cok kullanan ve bilen bir pilot olarak söylüyorum; o pisti o sekilde konumlandiran insanları hayretle karşılıyorum. O pisti vadiye paralel yapmak kimsenin aklına gelmedimi Allah askına. Öyle yapılsa CAT III alcalma bile yapılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlısı olsun ama tokatın pistinin döneceğini zannetmiyorum .sadece siyaset yapıyorlar hepsi aynı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence de konusuna hakim başarılı bir bakan. Ayrıca doğruluğuna inandığını kıvırmadan söylüyor. Keşke bizim oy verdiğimiz muhalefette de benzerleri daha çok olsa... Neyse asıl konu bu değil.Umarım yaptığı doğru tespitlerin gereği olan talimatları verir de bizde şu Ankara aktarmalı eziyetten ve esaretten kurtuluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tarihin en başarılı Ulaştırma Bakanı "olarak gösterilen" olarak okuyorum ama belliki sirf aleyhte yorum yapmak icin isine geleni okuyan var. Bu bakandan daha basarilisini gosterilenin ismini vermeye davet edelim, eyvallah haklisin diyelim gecelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Tarihin en başarılı ulaştırma bakanı" gibi bir ifade tarafsız haber anlayışına uyuyor mu? Köşe yazısı olsa yine anlayacağım, yazarın görüşüdür diyeceğim. Haberin yalın aktarılması görüşündeyim. Bu tarz şişirme sıfatlara ne gerek var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kokpit te uçabilecekler listesinde bakan var mı ? yoksa çalışkan ve sevilen bir bir bakan da olsanız kurala uymalısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000