14 Şubat 2013, Perşembe 12:58:29

BAKAN YILDIRIM O ÜNİFORMALAR HAKKINDA KONUŞTU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın tasarlanan yeni kabin ekibi kıyafetlerine dönük tartışmaları değerlendirdi.
  • Yaaw adamlar kıyafeti gündeme getirip, kenardan bize içki yasağı golü attılar, siz hala uyuyun!
  • THY uluslararası başarı gösterip dünyada ilk sıralara oynarken, bazıları etek boyunun uzun olmasını eleştirmekte. İşte asıl vizyonsuzluk ve geri kafalılık budur.
  • Görsellikte önemli tabii ki ama üniformalar, vatandaşın beğenisinden çok,taşıyanların rahat kullanabilmesi açısından değerlendirilmeli diye düşünüyorum...Olumsuz bir durum karşısında personelin yolculara en iyi şekilde yardımcı olabilmesi için bu gereklidir....Ayrıca gündemdeki bu durum bana göre bir nabız yoklamadır ve gereksiz yorumlara yol açmıştır...
  • Mesela tabiki ılımlı islam , gerici yobaz , Cumhuriyet degerlerine saldırı , etek boyu , kravat takmamak , müslüman ülke gibi başlıklardır.. İçerde haksız yere yatan askerler için patırtı kopması lazımken , burdan cıkıp 305 için bu kadar tantana yapmadınız ayıp diyebilcek insanlarda çıkabiliyor.. Kafa yapısı ve zihniyet hala kıyafetlerin kapalı olması , etek boyu ve alkol içilmesin seviyesinde ve geriliğindedir.
  • Vatandaşın beğenisine sunacaklarmış!!!! Kendilerine oy veren vatandaşların mı yoksa gerçekten bu kıyafetlerin tam bir komedi ve rezillik ötesi olduğunu düşünen adam gibi insanlara mı? Bakanın söyledikleri ne yazık ki demagojiden ileri gitmiyor. Bilmeyenler için söyleyeyim....Demagoji....yani boş laf....yani " İcraatın içinden " veya " Millete Hizmet Yolunda " adlı TV programı.
  • tasarımlardan ortaya neyin çıkacağı ve ne çıkartılmak istendiği belliyken bakan yıldırım gerçeğe aykırı bir şekilde yuvarlak laflarla insanları neden yanıltmaya çalışıyor anlamak mümkün değil.
  • sen onu bunu bırak da thy neden güvenlik sıralamasında son sıralara düştü onu açıklasana....ayrıca dünyada, bakanlığı döneminde bir sürü hava,kara,deniz kazaları olup da bunlar için istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere '' neden istifa edecek mişim ki araçları ben mi kullanıyordum'' diye kendini savunan ve istifa etmemeyi marifet sayan, oğluna gemicikler alan başka bir bakan örneği var mı onu da açıklarsa iyi olur..tabii açıklayabilirse!!!!!
  • hosteslerin ve hostların kıyafeti tabiki havacılığa indirgenecek. kabin ekibinin görevi sadece yiyecek içecek servisi yapmak değildir. acil veya normal her türlü duruma hazır ve uygun olmaları gerekir. dizi setinden fırlamış bu kıyafetlerle anca koridor boyunca defile yapılır. ikinci bir nokta da THY ülkemizin bayrak taşıyıcısıdır. dünyanın dört bir yanına gitmektedir. Türkiye Cumhuriyetini dış dünyaya tanıtan basamaklardan biridir. yakışır biçimde modern ve şık bir şekilde bu yansıtılmalıdır.

THY personelinin tasarım aşamasındaki yeni kıyafetlerine ilişkin tartışmalara da değinen Bakan Yıldırım, “Hosteslerin, hostların kıyafetine havacılığı indirgemek çok makul değil diye düşünüyorum” dedi. 

THY'nin kabin ekibi kıyafetleri için Modacı Dilek Hanif'in çizdiği yeni tasarımlar hakkında kamuoyuna yansıyan tartışmaları değerlendiren Bakan Yıldırım şunları söyledi:

“Ulaştırma Denicilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın görevi havaalanlarını açık tutmak, insanımızın yurt içinde, yurt dışında rahatlıkla uçmasını sağlayacak önlemleri almaktır. ‘Havayolu halkın yolu olacak’ dedik, 10 yıldır da gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz ve bunu da başardık. Türkiye’de 8,5 milyon insanımız uçağa binerken, şimdi 16 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa biniyor. 65 milyon vatandaşımız havayolunun imkanlarından, konforundan, rahatından yararlanıyor. Havacılıkta Türkiye rekordan rekora koşuyor. Büyük bir proje ortadayken, hosteslerin, hostların kıyafetine havacılığı indirgemek, büyük küresel marka THY’yi sadece bununla tutmak çok makul ve haklı olmadığını düşünüyorum. Yöneticiler de açıkladı, tasarımcılar da açıkladı; bunlar taslak çalışmalardır, daha ortada bir şey yoktur. Bakalım çalışsınlar, ortaya koysunlar, vatandaşın beğenisine sunsunlar ondan sonra oluşan kanaati göreceğiz.”

Kıyafetleri görmediğini belirten Bakan Binali Yıldırım, “Ben öyle şeylere göre değerlendirme yapmam. Benim önüme resmi bir şey gelir, böyle bir şey var mı yok mu, hangisidir ondan sonra kanaat belirtiriz. Ortada daha resmi, kabul edilmiş, seçilmiş bir kıyafet yok. En iyi ürünü ortaya çıkarmak için birçok alternatifi üretirsiniz, denersiniz, o olmadı değiştirirsiniz, başkasını denersiniz en sonunda herhalde bunlar bir salonda herkesi toplayacaklar, bunları yürütecekler, ondan sonra beğenilecek mi, beğenilmeyecek mi ortaya çıkacak. Daha bu safhaların hiçbiri olmadı. Niye bu gürültü patırtı onu anlamadım?” dedi.

İşte Bakan Yıldırım'ın o açıklamaları:

BAKAN YILDIRIM O ÜNİFORMALAR HAKKINDA KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

... ~ 11 yıl önce
Yaaw adamlar kıyafeti gündeme getirip, kenardan bize içki yasağı golü attılar, siz hala uyuyun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafayı Değiştirin ~ 11 yıl önce
THY uluslararası başarı gösterip dünyada ilk sıralara oynarken, bazıları etek boyunun uzun olmasını eleştirmekte. İşte asıl vizyonsuzluk ve geri kafalılık budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cansın ~ 11 yıl önce
thy bu ülkenin halkının parasını çarçur edip kendi yandaşlarına ve hemşerilerine kaymak maaşlar veren,daha geçen senelerde 1 milyar tl zarar edip hala işlerin yolunda olduğunda gittiğnin bu cahil halka yutturan şakirtler topluluğudur.
Kafayı Değiştirin ~ 11 yıl önce
Bu yorumunla, gene kaptın 3 torba kömürü bu kış vakti...
Lives... ~ 11 yıl önce
Görsellikte önemli tabii ki ama üniformalar, vatandaşın beğenisinden çok,taşıyanların rahat kullanabilmesi açısından değerlendirilmeli diye düşünüyorum...Olumsuz bir durum karşısında personelin yolculara en iyi şekilde yardımcı olabilmesi için bu gereklidir....Ayrıca gündemdeki bu durum bana göre bir nabız yoklamadır ve gereksiz yorumlara yol açmıştır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK ~ 11 yıl önce
Mesela tabiki ılımlı islam , gerici yobaz , Cumhuriyet degerlerine saldırı , etek boyu , kravat takmamak , müslüman ülke gibi başlıklardır.. İçerde haksız yere yatan askerler için patırtı kopması lazımken , burdan cıkıp 305 için bu kadar tantana yapmadınız ayıp diyebilcek insanlarda çıkabiliyor.. Kafa yapısı ve zihniyet hala kıyafetlerin kapalı olması , etek boyu ve alkol içilmesin seviyesinde ve geriliğindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Traji komedi... ~ 11 yıl önce
Vatandaşın beğenisine sunacaklarmış!!!! Kendilerine oy veren vatandaşların mı yoksa gerçekten bu kıyafetlerin tam bir komedi ve rezillik ötesi olduğunu düşünen adam gibi insanlara mı? Bakanın söyledikleri ne yazık ki demagojiden ileri gitmiyor. Bilmeyenler için söyleyeyim....Demagoji....yani boş laf....yani " İcraatın içinden " veya " Millete Hizmet Yolunda " adlı TV programı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tiraji facia ~ 11 yıl önce
Arkadasim bu nasil kafa?%50 uzeri oy almis bir partiye yandaslar mi yoksa adam gibi adamlar mi diye bir ayirim yapmak hangi dusuncenin urunudur acaba?Oy vermeyenler adam gibi adam gerisi makarnaci oyle mi?Yazik bu hezeyanlar hangi kuf kafalardan fiskiriyor acaba yok merak ediyorum.Hakaretin de bir haysiyeti degeri varsa anlam kazanir gerisi soz sahibinin kalitesini gosterir
trajifacia'ya yanıt ~ 11 yıl önce
evet oy vermeyenler adam gibi adam oy verenler değil var mı bir itirazın bir avuç kaldınız gideceksiniz hepiniz..
siyasi söylem ~ 11 yıl önce
tasarımlardan ortaya neyin çıkacağı ve ne çıkartılmak istendiği belliyken bakan yıldırım gerçeğe aykırı bir şekilde yuvarlak laflarla insanları neden yanıltmaya çalışıyor anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açıklasana ~ 11 yıl önce
sen onu bunu bırak da thy neden güvenlik sıralamasında son sıralara düştü onu açıklasana....ayrıca dünyada, bakanlığı döneminde bir sürü hava,kara,deniz kazaları olup da bunlar için istifa edecek misiniz diye soran gazetecilere '' neden istifa edecek mişim ki araçları ben mi kullanıyordum'' diye kendini savunan ve istifa etmemeyi marifet sayan, oğluna gemicikler alan başka bir bakan örneği var mı onu da açıklarsa iyi olur..tabii açıklayabilirse!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o kadar basit değil ~ 11 yıl önce
hosteslerin ve hostların kıyafeti tabiki havacılığa indirgenecek. kabin ekibinin görevi sadece yiyecek içecek servisi yapmak değildir. acil veya normal her türlü duruma hazır ve uygun olmaları gerekir. dizi setinden fırlamış bu kıyafetlerle anca koridor boyunca defile yapılır. ikinci bir nokta da THY ülkemizin bayrak taşıyıcısıdır. dünyanın dört bir yanına gitmektedir. Türkiye Cumhuriyetini dış dünyaya tanıtan basamaklardan biridir. yakışır biçimde modern ve şık bir şekilde bu yansıtılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000