13 Kasım 2014, Perşembe 16:02:36

BAKAN LÜTFİ ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanının yeriyle ilgili eleştirilere tepki göstererek, “Havalimanının yerinin değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değil” dedi.
  • Sitede ki trollere bakıp şunu iyice anlıyoruz.Akp'nin besleme yada gönüllü orduları,yine akp'nin belirlediği psikolojik harp tekniklerini uygulayarak sanal düşman algısı yaratıp sürekli laf yetiştiriyolar.Gerçekleri örtmek için yok osmanlı,yok din min diye ortalığı bulandırıyorlar.Dikkatli olun fazla da takmayın...
  • Uyanık olmak lazım. Önce değişiklik sonra, iptali sağlamaya çalışacaklar. Psikolojik harp devam ediyor. Bu havalimanı yapılır. İnş
  • Osmanlı düşmanı arkadaş osmanlı olmasa bu topraklar hristiyan doğacağını biliyomusun acaba?
  • Allah biliyo ya bunlar yanınıza kalmayacak... İNŞ. orda arkadaş dogru söylemiş anadoluyu boşaltma çabaları tabiki , balçıgın içine havaalanı mı olur , burayı savunanlar az açsın araştırsın okusun kimler 3. havaalanı bölgesinde arsalar kapattıgını , orada kamulaştırma adına köylülerin topragı nasıl çalındıgını , ama hak ediyonuz lan.. bu millet hak edildigi gibi yönetilir... bir toplumda gecekonduda yaşayan halk, sarayda yaşayanı alkışlıyorsa o iş bitmiştir..
  • Ne havalimaniymis be! RTE ismi verilirse eger gorun bakin ne olaylar olacak! tepkilere karsilikta RTE ismi verilecek gibi... Herkes keyfinde, biz de toplum olarak yiyelim birbirimizi, yiyelim.
  • Çağlayin patlayan o hava Alanı yapilacak jejeje
  • Ya size ne iciriyorlar? Osmanli padisahlar muhtesem insanlar'mis. Gülmekten öldüm.Ege'deki bütün adalari Ingilizlere hediye etti senin o muhtesem insan. Ingilizler'de 1. dünya harbinden sonra Yunana verdi bu adalari. Bize degil. Burnumuzun dibinde simdi mil kavgasi. Türkiye kalan topraklarini savunurken seninkisi Ingiltere'ye kacti. Siz ne okuyorsunuz, nasil kafa buluyorsunuz - hayretler icindeyim. Ne bicim Türk'sünüz siz? Araplar bize tarih'de ihanet ettiler, siz arap asigi oldunuz. Yaziklar olsun sizin gibi'lere.
  • Hala capraz ucus diyorsunuz ayiptir. Thy istanbul disinda bir yeri hub base vs alip ucus yapmiyorsa bir zahmet sizde bunu soylemeye kalkmayin. Capraz ucus lafi edebilmek icin thy once izmir antalya ankaraya ugrasin. Gerci 10-15 denmis haberde ya ona hayal gozuyle bakiyoruz zaten.
  • Kesilecek 2 milyar ağaçtan, devletin verdiği borç üstlenme garantisinden, balçık zemine 6 pist nasıl olacak onlardan da bahsedin ya ayıptır! Devletin kasasından HENÜZ bişey çıkmadı, henüz..
  • ....herhalde degismez !!! Cünkü "padisahiniz" öyle buyurdu !!! Madem ki 3. havalimani % 80 Transit yolcular icin kullanilacak o zaman ne gerek var böyle bir yer secimine ??? Istanbul`un siluetini degistirdiniz !!! Sanki koca memlekette baska bos arazi yok !! Bunlar aslinda sadece anadoluyu bosaltma planinin bir bölümü. Kimlere "usaklik" ettiginiz de malum !!!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanının yeriyle ilgili eleştirilere tepki göstererek, “Havalimanının yerinin değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değil” dedi.

Bakan Lütfi Elvan, Atatürk Havalimanı’ndaki genişletme çalışmalarını yerinde inceledikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’de havacılık sektörünün büyüme hızının çift haneli rakamlarda olduğunu kaydeden Elvan, “Bu büyüme performansında devam edeceğiz. Tüm gelişmeler, tüm simülasyonlar, tüm yapılan teknik ve bilimsel çalışmalar da bunu gösteriyor. Bizim olmazsa olmazımız üçüncü havalimanıdır. Yine İstanbul’un konumuna baktığımızda özellikle Asya’ya yönelik, Uzakdoğu’ya, Kafkaslara, Ortadoğu’ya, Afrika’ya, Avrupa’ya, hangi yöne bakarsanız bakın en kısa yoldan en ucuz seyahat edebileceğiniz bir güzergah. Dolayısıyla sadece bizim kendi milli şirketimiz, gurur duyduğumuz THY, diğer yerel şirketlerimiz tarafından değil, uluslararası havayolu şirketleri tarafından da tercih edilen bir üs durumunda ve bundan sonraki süreçte de tercih edilmeye devam edecek” dedi.

Üçüncü havalimanıyla her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gurur duyması gerektiğini aktaran Elvan, “Her bir medya kuruşumuzun, her bir sivil toplum kuruluşumuzun ve bu ülkenin her bir bireyinin onur ve gurur duyacağı bir yatırımdır. Biz her yurt dışına seyahatimizde ilk sorulan soru’ üçüncü havalimanındaki gelişmeler ne durumda?’ Onları neden bu kadar çok ilgilendiriyor. Üçüncü havalimanı bizim için olmazsa olmazların başında gelmektedir. Türkiye’nin gerçekten bu bölgede hem bölgesel, hem küresel güç olması açısından, hem de havacılık sektörüne sağlayacağı katkı açısından” diye konuştu.

Bakan Elvan, üçüncü havalimanının yeriyle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. O bölgenin bataklık konumunda olduğunu belirten Elvan, “Onlarca çukur, yıllarca orada kömür madenciliği yapıldı, kimin sesi çıktı bugüne kadar? Hanginiz tepki gösterdi? Yıllarda orası oyuldu, bataklık haline dönüştürüldü. İşte biz bu bataklığı gerçek anlamda bu ülkenin hizmetine sunuyoruz. Birçok yeri girilemeyecek konumda. Oralar düzene sokulacak, bir anlamda hem İstanbul’un, hem Türkiye’nin, hem de tüm dünyanın hizmetine sunulacak bir havaalanı olacak” şeklinde konuştu.

“Havaalanının yerinin değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değil” diyen Elvan, “Bunları yazanları çok merak ediyorum. Gerçekten zerre kadar bu ülkeyi seviyorlarsa bu ülkenin hayrına bir şeyler söylemek istiyorlarsa bu havaalanının arkasında durmaları gerekir. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Dünyanın en büyük havaalanını inşa ediyorsunuz ve bu havaalanını inşa ederken devletin kasasından bir kuruş para çıkarmadan bu havaalanını inşa ediyorsunuz ve her yıl 1 milyar Euro, 32 katrilyon lirada devletin kasasına para koyuyorsunuz, buna rağmen itiraz ediliyor. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir proje olacak, devletin kasasından bir kuruş para çıkmayacak ve her yıl devletin kasasına 3 katrilyon para girecek ve bu projeye ‘hayır’ diyecekler” dedi.

Baklan Lütfi Elvan, 2023 hedeflerinden bir tanesinin de bölgesel uçak imalatı olduğunu ifade ederek, “Kendi yerel, bölgesel uçağımızı imal etmek. Bunu sağladığımız takdirde özellikle çapraz uçuşlar hatta bunun imalatından bile önce ilave çapraz uçuşlara geçeceğiz. Bugün 7 il merkezinden veya 7 havaalanından Türkiye’nin farklı 52 havalimanına sağlanan uçuş belki 7 havaalanından olmayacak, 15 olacak, 20 olacak. Artık insanlar uçakları bir dolmuş gibi iller arasında kullanabilme imkanına kavuşacaklar” açıklamasında bulundu.

BAKAN LÜTFİ ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Ak-Troller ~ 9 yıl önce
Sitede ki trollere bakıp şunu iyice anlıyoruz.Akp'nin besleme yada gönüllü orduları,yine akp'nin belirlediği psikolojik harp tekniklerini uygulayarak sanal düşman algısı yaratıp sürekli laf yetiştiriyolar.Gerçekleri örtmek için yok osmanlı,yok din min diye ortalığı bulandırıyorlar.Dikkatli olun fazla da takmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uyanık olmak lazım. Önce değişiklik sonra, iptali sağlamaya çalışacaklar. Psikolojik harp devam ediyor. Bu havalimanı yapılır. İnş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Osmanlı düşmanı arkadaş osmanlı olmasa bu topraklar hristiyan doğacağını biliyomusun acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih ~ 9 yıl önce
Aga sen tarihi nerede öğrendiysen devam et orada.Buralara gelme.Sanki bugün ülke çok müslüman da...
777-300er ~ 9 yıl önce
Allah biliyo ya bunlar yanınıza kalmayacak... İNŞ. orda arkadaş dogru söylemiş anadoluyu boşaltma çabaları tabiki , balçıgın içine havaalanı mı olur , burayı savunanlar az açsın araştırsın okusun kimler 3. havaalanı bölgesinde arsalar kapattıgını , orada kamulaştırma adına köylülerin topragı nasıl çalındıgını , ama hak ediyonuz lan.. bu millet hak edildigi gibi yönetilir... bir toplumda gecekonduda yaşayan halk, sarayda yaşayanı alkışlıyorsa o iş bitmiştir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777-900ER ~ 9 yıl önce
Ordu-giresun havalimanı denizin içine yapılıyor, sen balçıktan bahsediyorsun. başkalarına akıl vereceğine sen aç oku biraz.. klasik fakir edebiyatınıda kimse yemiyor kusura bakma. Köylüler daha önceden beş para etmez bataklıktan iyi para kazanıyor bence.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne havalimaniymis be! RTE ismi verilirse eger gorun bakin ne olaylar olacak! tepkilere karsilikta RTE ismi verilecek gibi... Herkes keyfinde, biz de toplum olarak yiyelim birbirimizi, yiyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 9 yıl önce
tabi RTE verecekler başka alternatifi mi var bu hırsızların , emek düşmanlarının
istanbulli ~ 9 yıl önce
Çağlayin patlayan o hava Alanı yapilacak jejeje

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanli'ya ~ 9 yıl önce
Ya size ne iciriyorlar? Osmanli padisahlar muhtesem insanlar'mis. Gülmekten öldüm.Ege'deki bütün adalari Ingilizlere hediye etti senin o muhtesem insan. Ingilizler'de 1. dünya harbinden sonra Yunana verdi bu adalari. Bize degil. Burnumuzun dibinde simdi mil kavgasi. Türkiye kalan topraklarini savunurken seninkisi Ingiltere'ye kacti. Siz ne okuyorsunuz, nasil kafa buluyorsunuz - hayretler icindeyim. Ne bicim Türk'sünüz siz? Araplar bize tarih'de ihanet ettiler, siz arap asigi oldunuz. Yaziklar olsun sizin gibi'lere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OSMANLI ~ 9 yıl önce
Bir tane kamyon soforu Italyan baris elcisine gebzede tecavuz etti diye butun Turk ler tecavuzcumu olacak? Bir arap kabilesi ingilizlerle beraber bize baskaldirdiysa diger butun araplar bizim yanimizda savasti, o derin tarih bilgini aldigin kaynaklara bir daha bak. Ingiltereye gidenler kimlermis onuda iyi oku.
ada ~ 9 yıl önce
12 adayı Yunanlara bırakan İnönü'dür, bilmiyorsanız azıcık okuyun.
Troller ~ 9 yıl önce
Akp trolleri gene sarmış ortalığı.Para mı veriyolar bunun içn sizlere.Osmanlı iyi mi kötü mü o ayrı ama çıkıpta padişahı savunanlar acilen psikiyatri kliniğine başvursun...Kendi akıl sağlıkları için...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hala capraz ucus diyorsunuz ayiptir. Thy istanbul disinda bir yeri hub base vs alip ucus yapmiyorsa bir zahmet sizde bunu soylemeye kalkmayin. Capraz ucus lafi edebilmek icin thy once izmir antalya ankaraya ugrasin. Gerci 10-15 denmis haberde ya ona hayal gozuyle bakiyoruz zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıptır ~ 9 yıl önce
Kesilecek 2 milyar ağaçtan, devletin verdiği borç üstlenme garantisinden, balçık zemine 6 pist nasıl olacak onlardan da bahsedin ya ayıptır! Devletin kasasından HENÜZ bişey çıkmadı, henüz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bahsedelim ~ 9 yıl önce
Denizin ortasına yapılan Ordu giresun havalimanını bir bak istersen, o zaman anlarsın nasıl yapılacağını sayın profesör..
Padisah Emri ~ 9 yıl önce
....herhalde degismez !!! Cünkü "padisahiniz" öyle buyurdu !!! Madem ki 3. havalimani % 80 Transit yolcular icin kullanilacak o zaman ne gerek var böyle bir yer secimine ??? Istanbul`un siluetini degistirdiniz !!! Sanki koca memlekette baska bos arazi yok !! Bunlar aslinda sadece anadoluyu bosaltma planinin bir bölümü. Kimlere "usaklik" ettiginiz de malum !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav he he ~ 9 yıl önce
Bence artık boşuna yırtınmayın.. Ülkenin büyümesine köstek olamayacaksınız. Ayrıca artık tarihte kalmış olsada Osmanlı padişahları muhteşem insanlardı. Hepsinin mekanı cennet olsun. Bunu bir hakaretmiş gibi kullanman senin çapını gösterir ve senin terbiyesizliğindir..
padişah ~ 9 yıl önce
zoruna gitse de senin de padişahın o :) başka padişahla yaşamak istiyorsan kapı şu taraf.
UŞAK ~ 9 yıl önce
Vahdettin ve Abdulhamit'i de sayarsak çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. Uşaklık yapan padışahlarımız da olmuş. Şimdi de olduğu gibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000