21 Mayıs 2014, Çarşamba 12:03:41

BAKAN ELVAN İLE TEMEL KOTİL ITF'E KATILACAK

2014 Uluslararası Ulaştırma Formu (ITF) Yıllık Zirvesi Almanya'nın Leipzig kentinde başladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren ITF tarafından organize edilen ve küresel ulaştırma sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği 2014 Uluslararası Ulaştırma Formu Yıllık Zirvesi'ne bu yıl 80 ülkeden bin kişinin katılımı bekleniyor.

Zirvede "Değişen Dünya'da Ulaştırma" teması altında değişen teknoloji, değişen nüfus, değişen ekonomik dengeler, değişen hayat tarzı, değişen iklim ve enerji seçenekleri" gibi konular tartışılacak.

Zirveye bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve "Havaalanı Kapasitesinin Genişletilmesi" konulu panelde konuşmacı olan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de katılacak.

Öte yandan, bu yılki zirveye "altın sponsor" olarak katılan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), özel olarak tasarladığı stantta Bakan Elvan başkanlığındaki bakanlık heyetinin yanı sıra Dünya Bankası, OECD, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası kuruluşların temsilcileri ile Volvo, Michelin gibi global firmaların üst düzey temsilcilerinin de aralarında bulunduğu küresel ulaştırma sektörü temsilcilerini ağırlayacak.

Zirve kapsamında, transit taşımalarda karşılaşılan ayrımcı kısıtlamaların Avrupa ekonomisi için yarattığı sorunları ve maliyetleri dünya kamuoyuna aktaracak olan UND, zirve için özel olarak kurguladığı "Transit Oyunu"nu ile küresel ulaştırma sektörü temsilcilerine bir Türk nakliyecisinin Avrupa Birliği (AB) sınırları arasındaki transit taşımalarında yaşadıkları sorunlarını sergileyecek. 

BAKAN ELVAN İLE TEMEL KOTİL ITF'E KATILACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000