04 Eylül 2010, Cumartesi 08:15:08

Bakan Davutoğlu'ndan ek sefer taleplerine yanıt geldi

Umre ziyareti için kutsal topraklarda bulunan 80-100 bin vatandaş 13-14 Eylül tarihlerinde yurda dönüyor. 12 Eylül'de referandumda oy kullanamayacak vatandaşların Türk Hava Yolları'ndan ek sefer talebine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan cevap geldi.
  • yurtdisindaki temsilciliklere sandik koymak ve konsolosluklara kayitli vatandaslarin orada oy kullanmasidir. herkes beceriyor bunu. eminim yakinda biz de becerecegiz.
  • İstanbul'a uçak indiremiyorlarsa Bursa'ya indirsinler havaalanı boş duruyor.

Davutoğlu, "O meselenin farkındayız. THY ile görüştük, o konuda alınması gereken tedbirleri THY de alıyor." dedi.

Ancak bütün o slotlar, inişler kalkışların bir sürü teknik boyutu olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Bir anda bütün o uçuş takvimini değiştiremiyorsunuz. Yıllık uçuş takvimleri var. Ama birtakım tedbirler alıyoruz. Problemin farkındayız ve gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Böylece herkes demokratik hakkını kullansın. Avrupa'dan gelenler için de bu durum geçerli. O bakımdan elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Öte yandan dönüş uçaklarının doluluk oranı yüzde yüzlerde. Onur Havayolları CEO'su Şahabettin Bolukçu, Ramazan Bayramı ile 12 Eylül'de yapılacak referandumun bir arada olmasının uçaklardaki doluluk oranını yüzde 100'lere çıkardığını ve ek seferlerin söz konusu olamayacağını söylmemişti.

Bakan Davutoğlu'ndan ek sefer taleplerine yanıt geldi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yurtdisindaki temsilciliklere sandik koymak ve konsolosluklara kayitli vatandaslarin orada oy kullanmasidir. herkes beceriyor bunu. eminim yakinda biz de becerecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbul'a uçak indiremiyorlarsa Bursa'ya indirsinler havaalanı boş duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000