10 Aralık 2017, Pazar 12:00:13

Bakan Arslan'dan THY açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türk Hava Yolları’nın 3. havalimanına 'önce başka havayolları taşınsın' talebiyle ilgili 'böyle bir yaklaşım olmaz' dedi.
  • K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK SBK BORAJET
  • 60 milyon yolcu tasiyoruz ama sanki hepsi E-5ten ve sahilden geliyor. Hemen hepsi transit bunlarin. Sabah ve aksam saatlerinde olusan trafikten kimsenin haberi yok galiba?
  • Dakka bir gol bir... THY de haklı sonuçta, akıbetin ne olacağı belli değil, yolcu oraya kadar gelir mi belli değil. Sırf lüks bina yapıyorsun diye kullanılacağı kesin değildir. Çok iyi yönetilmesi gereken bir süreç olacak.
  • Normalde 2025’te tamamen hazir olabilecek birseyi adamlar 12 ay icinde halletmeye calisiyor. Daha metron yok,ama gerci yollara hemen ogs hgs yi koymussunuz. Yahu oturdugunuz yerden bu emirleri vermeyi nekadar guzel biliyorsunuz. Ben dedim olacak mantigi anca biz 3.dunya ulkelerinde olur. Normal!
  • Hemen açil şekilde yolun paralelinde ray döşensin en az tramvay için
  • 'dünyanın en büyük havalimanının'(güya) metrosu yok milyonlarca adam esb gibi otobüs,taksi gibi ilkel verimsiz pahalı yöntemlerle bu havalimanına ulaşmaya çalışacak sizin vizyonunuzu seveyim,yaptım oldu zihniyetinin beceriksizliği yine kendini gösterdi
  • Eğer 3 havalimanı tüm altyapısı bitirilmeden açılış aceleye getirilirse çok sıkıntılar yaşanır. Bir sorunda ilk etapta 2 pist açılacak deniyor . Atatürk havalimanında 3 pist yeterli olmuyorda nasıl koca istanbul 2 ućak pistiyle bu hava trafiğini kaldıracak En iyi yöntem madem kademe kademe havalimanını taşımak . 3 havalimanı tam kapasite açıldımi Atatürk havalimanını o zaman kapatılmalı . Hele ćevre yolları metro bitirilmeden açılış çok sıkıntıya gebe . Atatürk olimpiyat stadı açılışı gibi olmasın
  • Hükümet yetkilileri görmezden geliyor ama çok büyük bir fiyasko kapıda. THY yöneticileri akıllı olduğu için taşınmayı geciktirmek istiyorlar bu normal. Lojistik olarak müthiş sorunlar ortaya çıkacak. 3.hl’na giden ücretli yollar da yap işlet kazığı vatandaşa sok modeli ile yapılacaktır muhtemelen. Of of keşke dedikleri gibi 2018’de açılsa da cümbüşü görsek ama en erken 2020.
  • beylikdüzündeki adam nasıl gidecek peki?
  • Bütün havacılar kayaşehirde ev alıyor. Bu yöndeki metro hızlandırılmalı. Yoksa çok çile çekicez galiba.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Türk Hava Yolları’nın 3. havalimanına 'önce başka havayolları taşınsın' talebiyle ilgili 'böyle bir yaklaşım olmaz' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, 3. havalimanı ve THY'nin talebiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

''Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz"

Yeni Havalimanı bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Arslan şunları söyledi:

“Pendik-Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaat çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro hattı çalışmaları da sürmekte. Ayrıca Yeni  Havalimanı-Halkalı,yani Marmaray hattı bağlantılı olan metro sistemini de yakında ihale edeceğiz. Yeni Havalimanına tüm taşıma senaryolarını çalışıyoruz. Üçüncü köprü bağlantısı bitti. Odayeri’nden D-20 dediğimiz Çatalca’ya bağlanacak yol bu sene sonunda tamamlanıyor.

Kınalı bağlantısı da havalimanıyla birlikte bitecek. Biz şehrin muhtelif yerleri olmak üzere 4 ya da 5 noktadan havalimanına karayolu bağlantısı yapmaktayız. Metro ondan biraz daha sonra bitecek ancak havalimanına araç ve toplu taşıma bağlantı yollarını bitiriyoruz. Havalimanına ilk metro hattını 2019’da açmayı planlıyoruz. Atatürk Havalimanı’na 60 milyon yolcu taşıyoruz. Oraya iki yol bağlantısı var, E-5 ve sahil yolu. Yeni Havalimanı’na ise 5 yol bağlantımız olacak. Korkulacak bir durum yok. Toplu taşıma servisleri de hızla devreye alınacak.”

Yeni Havalimanı için Türk Hava Yolları’nın (THY) “Önce başka havayolları taşınsın” talebini değerlendiren Arslan, “Önce diğerleri gelsin, sonra biz gidelim olmaz. Milli bayrak taşıyıcımızı nasıl biz her zaman öncelikliyor isek Yeni Havalimanı’nın hizmete girmesinde ve başarılı hizmet vermesinde aynı şekilde onlar da hizmet edecek. Milli bayrak taşıyıcısı olmak bunu gerektirir. Havalimanı 29 Ekim’de hizmete açılacak. Kalan 11 ayda herkes gecesini gündüzüne katıyor. Buna THY de dahil.” diyerek sözlerini tamamladı.

AIRPORTHABER ÖZEL HABER OLARAK DUYURMUŞTU

Türk Hava Yolları, yeni havalimanına taşınma sürecine ilişkin DHMİ'ye talebini iletmiş ve önce diğer şirketlerin taşınması gerektiğini, THY’nin ise ilerleyen süreçte taşınacağını bildirmişti.

Söz konusu talep AirportHaber'de özel haber olarak yayınlanmış ve büyük ses getirmişti.


O HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakan Arslan'dan THY açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK SBK BORAJET ~ 6 yıl önce
K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK SBK BORAJET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
60milyon ~ 6 yıl önce
60 milyon yolcu tasiyoruz ama sanki hepsi E-5ten ve sahilden geliyor. Hemen hepsi transit bunlarin. Sabah ve aksam saatlerinde olusan trafikten kimsenin haberi yok galiba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olaya gel ~ 6 yıl önce
Dakka bir gol bir... THY de haklı sonuçta, akıbetin ne olacağı belli değil, yolcu oraya kadar gelir mi belli değil. Sırf lüks bina yapıyorsun diye kullanılacağı kesin değildir. Çok iyi yönetilmesi gereken bir süreç olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 6 yıl önce
Normalde 2025’te tamamen hazir olabilecek birseyi adamlar 12 ay icinde halletmeye calisiyor. Daha metron yok,ama gerci yollara hemen ogs hgs yi koymussunuz. Yahu oturdugunuz yerden bu emirleri vermeyi nekadar guzel biliyorsunuz. Ben dedim olacak mantigi anca biz 3.dunya ulkelerinde olur. Normal!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tramvay ~ 6 yıl önce
Hemen açil şekilde yolun paralelinde ray döşensin en az tramvay için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdasdasdadasdad ~ 6 yıl önce
'dünyanın en büyük havalimanının'(güya) metrosu yok milyonlarca adam esb gibi otobüs,taksi gibi ilkel verimsiz pahalı yöntemlerle bu havalimanına ulaşmaya çalışacak sizin vizyonunuzu seveyim,yaptım oldu zihniyetinin beceriksizliği yine kendini gösterdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 6 yıl önce
Eğer 3 havalimanı tüm altyapısı bitirilmeden açılış aceleye getirilirse çok sıkıntılar yaşanır. Bir sorunda ilk etapta 2 pist açılacak deniyor . Atatürk havalimanında 3 pist yeterli olmuyorda nasıl koca istanbul 2 ućak pistiyle bu hava trafiğini kaldıracak En iyi yöntem madem kademe kademe havalimanını taşımak . 3 havalimanı tam kapasite açıldımi Atatürk havalimanını o zaman kapatılmalı . Hele ćevre yolları metro bitirilmeden açılış çok sıkıntıya gebe . Atatürk olimpiyat stadı açılışı gibi olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahillik ~ 6 yıl önce
Ahl uçuş rotalarıyla iga rotaları birbirine girecek nasıl aynı anda operasyon olacak
Maksi ~ 6 yıl önce
Atatürk'ün 3 pisti var ama fiili olarak 2 tanesi kullanılabiliyor...Biri 2.600 m. diğeri 3 bin......İGA'nın pistleri 3.750 m....777'ler İST'den zor havalanıyor ancak ağırlık azaltarak.
2 pist? 3 pist? ~ 6 yıl önce
Atatürk havalimanı 3 pist ama 2'si birbirini bozuyor ve aynı anda iniş-kalkış olmuyor... Ayrıca pistler arası mesafe de önemli... tüm bunların yanında taksi yolları tasarımı ve park alanları da önemli... Şöyle düşünün, Heathrow 2 pist ile Atatürk'ün 1,5 katı uçak indiriyor idi... Yani bir sürü parametre var...
Kıskanıyorlar ~ 6 yıl önce
Hükümet yetkilileri görmezden geliyor ama çok büyük bir fiyasko kapıda. THY yöneticileri akıllı olduğu için taşınmayı geciktirmek istiyorlar bu normal. Lojistik olarak müthiş sorunlar ortaya çıkacak. 3.hl’na giden ücretli yollar da yap işlet kazığı vatandaşa sok modeli ile yapılacaktır muhtemelen. Of of keşke dedikleri gibi 2018’de açılsa da cümbüşü görsek ama en erken 2020.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aloooo ~ 6 yıl önce
beylikdüzündeki adam nasıl gidecek peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahaha ~ 6 yıl önce
Beylikdüzüne nasıl gittiysen onu da sen düşün
Kayaşehir ~ 6 yıl önce
Bütün havacılar kayaşehirde ev alıyor. Bu yöndeki metro hızlandırılmalı. Yoksa çok çile çekicez galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000