03 Temmuz 2016, Pazar 11:14:47

Bağışlanan organı özel havayolu almadı THY taşıdı

Samsun'da bağışlanan organı Gaziantep'teki bir hastaya ulaştırmak için havaalanına giden yetkililer özel bir havayolu şirketinin engeline takıldı.
  • Cuma günü şahit olduğum durumu anlatayım; Isparta'da Er ah ucus okulunda gece ucusunda iken askeri uçak geldi motor susturmadan organı(karaciğer) alıp Zaman kaybetmeden İstanbul'a uçtular.samsunda neden böyle yapmamışlar.gecikmesine sebep olan işini yapmayan herkesine hesap sorulmalı
  • Demek ki adamı İl Sağlık Müdürü ve koordinasyon MERKEZİ müdürü yapmadan önce bir de DGR eğitiminden geçirmek lazım. Oldu bitti yerine, önce taşıma planı yapman lazım. Ulaştırma yapmaya zorladığın şirketin DGR taşıma yetkisi var mı, şirket versiyonları müsait mi, 1 telefonla öğrenebilirdin. Koordinasyon Merkezi Müdürü Koordinasyon nedir bilmesi lazım. Bir de iş yapmış gibi özel şirketi suçlamış, sanki THY özel şirket değilmiş gibi. Hem işini bilmiyorsun, hem de fodulluk diz boyu. Pessss.
  • Peki sağlık bakanlığının ambulans helikopteri yokmu samsunda . Var ama helikopterlere yakıt personele maaş verilmediği ve bu sorunları bildiği halde müdahale etmediği için sağlık Bakanlığı sorumludur bence. Sevgili doktorumuz ozel şirketi suçlamak yerine bu tür konularda sağlık bakanlığından binlerce dolar almakta olan özel şirketlere yöneltemeli sorularını.
  • Organı taşımayan şirket evet Borajettir.Uçaklarında coat room veya organı taşımak için uygun yer bulunmadığından taşıma izni yoktur.Baş üstü dolabında da organ taşınamayacağına göre izni olmaması normaldir.Havacılık hakkında yorum yapanların bir gram anladıgını sanmıyorum.'Nolcak taşısaymış' gibi cahilce bi cümle ancak Türkiye de duyarız zaten.Herkes işini sallasın babasının şirketi gibi davransın değil mi?! Sağlık bakanlığının işi ne? Devletin uçaklarının işi ne? Bu arada uçak tipi Embraer 190/195
  • Sağlık bakanlığının ambulans uçağı ne yapıyormuş? Yoksa bürakratları ve yakınlarını tatil yerlerine mi götürmekle meşgulmuş?
  • Anadolujet ucusu fakat ucak borajetin, borajet organi tasimiyor ilave olarak silahda tasimiyor.
  • bu olay başa gelmeden önce, sağlık bakanlığı bütün havayolu şirketleri ile bir protokol hazirlasin. yumurta kapıya gelince çözüm aramayın
  • Bunun bir kuralı mevzuatı vardır. Şirket durduk yere, üstelik reaksiyon alacağını bilerek reddetmez. Sonuçta nedir ki taşıyacağı? Karalamadan önce aydınlanabilseydik keşke
  • PEGASUS
  • uçuş bilgilerine göre Çarşambadan - Ankara ya tarifeli olarak sadece THY ait ANADOLUJET gidiyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde yatan bir hastanın organlarının bağışlanması üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından tespiti yapılan Gaziantep’teki bir hastaya bir böbreğin gönderilmesi kararlaştırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi görevlileri organı Samsun-Çarşamba Havaalanı'na götürdü. Organı en erken şekilde Ankara aktarmalı göndermek isteyen görevliler özel hava yolu şirketi görevlilerinden olumsuz cevap aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, "OMÜ Tıp Fakültesi'nde beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın organlarının bağışlanması üzerine bu organlardan biri Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olan bir hastaya gönderildi.

Hastanın bir böbreği OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledildi. Diğer böbreği ise bakanlığımızın testleri sonucu Gaziantep'te bekleyen uygun bir hastaya göndermek üzerine Çarşamba Havaalanı'na gittik. Organı ivedi bir şekilde göndermek için en erken uçuşa baktık. Burada özel bir havayolu şirketi yetkililerine organı vermek istedik fakat bize organı alamayacaklarını söylediler. İnsan hayatının söz konusu olduğu bir yerde böyle bir durumla karşılaşmak bizi oldukça üzdü. Daha sonra organı Türk Hava Yolları uçağına verdik. Fakat organ beş saat gecikmeli bir şekilde Gaziantep'e ulaşacak. Bu özel havayolu şirketi organı almayı kabul etseydi Ankara aktarmalı gidecekti. Şimdi ise organı THY uçağıyla İstanbul’a gönderdik. Oradan da saat 18.00’de Gaziantep’e gönderilecek" dedi.

Bağışlanan organı özel havayolu almadı THY taşıdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Zaff ~ 8 yıl önce
Cuma günü şahit olduğum durumu anlatayım; Isparta'da Er ah ucus okulunda gece ucusunda iken askeri uçak geldi motor susturmadan organı(karaciğer) alıp Zaman kaybetmeden İstanbul'a uçtular.samsunda neden böyle yapmamışlar.gecikmesine sebep olan işini yapmayan herkesine hesap sorulmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DGR ~ 8 yıl önce
Demek ki adamı İl Sağlık Müdürü ve koordinasyon MERKEZİ müdürü yapmadan önce bir de DGR eğitiminden geçirmek lazım. Oldu bitti yerine, önce taşıma planı yapman lazım. Ulaştırma yapmaya zorladığın şirketin DGR taşıma yetkisi var mı, şirket versiyonları müsait mi, 1 telefonla öğrenebilirdin. Koordinasyon Merkezi Müdürü Koordinasyon nedir bilmesi lazım. Bir de iş yapmış gibi özel şirketi suçlamış, sanki THY özel şirket değilmiş gibi. Hem işini bilmiyorsun, hem de fodulluk diz boyu. Pessss.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokcen ~ 8 yıl önce
Peki sağlık bakanlığının ambulans helikopteri yokmu samsunda . Var ama helikopterlere yakıt personele maaş verilmediği ve bu sorunları bildiği halde müdahale etmediği için sağlık Bakanlığı sorumludur bence. Sevgili doktorumuz ozel şirketi suçlamak yerine bu tür konularda sağlık bakanlığından binlerce dolar almakta olan özel şirketlere yöneltemeli sorularını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajet ~ 8 yıl önce
Organı taşımayan şirket evet Borajettir.Uçaklarında coat room veya organı taşımak için uygun yer bulunmadığından taşıma izni yoktur.Baş üstü dolabında da organ taşınamayacağına göre izni olmaması normaldir.Havacılık hakkında yorum yapanların bir gram anladıgını sanmıyorum.'Nolcak taşısaymış' gibi cahilce bi cümle ancak Türkiye de duyarız zaten.Herkes işini sallasın babasının şirketi gibi davransın değil mi?! Sağlık bakanlığının işi ne? Devletin uçaklarının işi ne? Bu arada uçak tipi Embraer 190/195

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 8 yıl önce
yanlis ...bzim de herucakta coat room yok..basustunde tasima kurallari var..olurdu yani..
Eren Bey'e ~ 8 yıl önce
Embraer baş üstü dolapları o kadar ufak ki organ taşınan o özel kutuların sağlıklı bir şekilde taşınmasına olanak vermiyor.Keşke olsa herkes taşısa ihtiyaç sahipleri de mağdur olmasa.İyi bayramlar dilerim
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Borajet bu konuda çok hassas bir firmadır. Ancak başüstü dolapları bu taşımaya uygun değildir. Yakın geçmişi bilen insan(şayet herşeye yorum yapabilecek kadar ilgiliyse) borajetin atr tipi uçaklar ile uçarken organ taşıma konusunda ne kadar hassas olduğunu hatırlayacaktır.
ambulans uçak ~ 8 yıl önce
Sağlık bakanlığının ambulans uçağı ne yapıyormuş? Yoksa bürakratları ve yakınlarını tatil yerlerine mi götürmekle meşgulmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helikopterci ~ 8 yıl önce
5 ambulans uçak koskoca türkiyeye yetmiyor sayın yetkililer.Faal olanların çoğu güneydoğuya vs çalışıyor, nerdeyse yere inmiyor dolap beygiri bigi bir o şehre bir bu şehre fır dönüyorlar ama yetmiyor. en az 15-20 olmalı bu sayı. Uçak yetmeyince uçağın 1 saatte taşıyacağı hastaları helikopterler 4-5 saatte ulaştıracağız diye uğraşıyor, üstelik 5 katı daha fazla paraya maloluyor devlete. Koskoca devlet, 80 milyon nüfus, bir taraftan terörden yaralananlar 5 uçaktan ne olur? Para mı yok? alın 10-15 tane daha herkes rahatlasın.
Borajet ~ 8 yıl önce
Anadolujet ucusu fakat ucak borajetin, borajet organi tasimiyor ilave olarak silahda tasimiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boranın militanı ~ 8 yıl önce
Sen borajetin avukatımısın ? Veya militanı ? Yok efendim silah ve organ taşımıyormus , taşısın işi ne , insanlık yapınca incileri mi dökülecek borajet in.
SHGM yetkisi lazım ~ 8 yıl önce
Borajete veya başka bir şirkete bilmeden çamur atmamak lazım. Her isteyen kafasına göre organ taşıyamaz bunun için öncesinde yetki almış olmalı ve uçakları bu iş için uygun olmalıdır. Her zaman ki gibi burada fikri olmadan zikri olanlar konuşmuş yine.
konu basit ~ 8 yıl önce
bu olay başa gelmeden önce, sağlık bakanlığı bütün havayolu şirketleri ile bir protokol hazirlasin. yumurta kapıya gelince çözüm aramayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 8 yıl önce
Bunun bir kuralı mevzuatı vardır. Şirket durduk yere, üstelik reaksiyon alacağını bilerek reddetmez. Sonuçta nedir ki taşıyacağı? Karalamadan önce aydınlanabilseydik keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faktör ~ 8 yıl önce
PEGASUS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 8 yıl önce
Kafanıza taş düşse pgs den bileceksiniz. Yeter artık. Bak borajet çıktı utanacak yüzün var mı acaba şimdi ?!!
isim ~ 8 yıl önce
uçuş bilgilerine göre Çarşambadan - Ankara ya tarifeli olarak sadece THY ait ANADOLUJET gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000