29 Temmuz 2008, Salı 09:39:23

BAĞIMLI PİLOT HABERİ YALAN ÇIKTI!

Türk Hava Yolları’nda görev yaptığı ve uyuşturucu madde kullandığı ileri sürülen pilotla ilgili haberin asparagas olduğu ortaya çıktı. THY konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
  • biz de inandık :)

 

25 Temmuz 2008 tarihinde ulusal yayın yapan bir gazetede yeralan “Uyuşturucu bağımlısı THY pilotu” başlıklı haber ve Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Porf. Dr. Hakan Coşkunol’a atfen yer alan ifadeler  Ortaklığımızca titizlikle değerlendirilmiş ve gerekli incelemeler yapılmıştır.

 

Türk Hava Yolları’nda görev yapan tüm pilotlarımız her yıl periyodik olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onaylı tam teşekküllü hastanelerde kontrolden geçip “uçuşa elverişlidir” raporu almaktadır.  Bugüne kadar yapılan muayenelerde uyuşturucu kullanımıyla ilgili herhangi bir bulgu tespit edilmemiştir.

 Haberde yer alan ifadeler her gün onbinlerce yolcu taşıyan ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi kimliğiyle büyük bir sorumluluğu olan Ortaklığımızı ve çalışan pilotlarımızı zan altında bırakmıştır.

 

Haberin yayınlanmasının hemen ardından Ortaklığımız haberde yeralan iddialar için Ege Üniversitesi ile Türkiye Havayolu Pilotları Derneği(TALPA)’ne bir yazı göndererek bilgi istemiştir.

 

 Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün Ortaklığımıza gönderdiği 28 Temmuz 2008 tarihli yazıda, Prof. Dr. Hakan Coşkunol’un TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu’nda bilgi verdiği belirtilerek “Türkiye’de madde kullanımının belirlenmesi ve bildirilmesi ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılması hususunda, konuya ilişkin örnek oluşturması anlamında ‘bir pilot, bir taksi sürücüsü, bir doktor madde kullanabiliyor ve bununla ilgili durum tedavi kurumlarında belirlendiğinde yapılması gerekenlere yönelik yönergeler çok net değil’ şeklinde açıklama yapmıştır. Burada pilot sözcüğü madde kullanımı çok ciddi risk oluşturabilecek meslek gruplarına bir örnek olarak verilmiştir. Hiçbir şekilde kişi ismi veya çalıştığı kurum belirtilmemiştir. Çıkan haberler doğru olmayıp, kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. 23.07.2008 tarihli ilgili komisyonun meclis tutanakları incelenmesi konuyu daha da netleştirecektir. Hiçbir basın mensubu ile  de bir kurum ismi, kişi veya kullanılan madde adı verilerek ya da ima edilerek bir görüşme yapılmamıştır” denilmektedir.

 

Talpa Başkanı Ali Ziya Yılmaz imzalı 25 Temmuz 2008 tarihinde gelen cevap yazısında ise, Dernek Başkanı Yılmaz “gazetede tarafımdan ifade edildiği şeklinde yapılan yayında şahsımca söylenmemiş ifadeler kullanılmıştır. Dernek Başkanı olarak alkol sorunu olan pilotların varlığının kabul edilebilir olması mümkün değildir” şeklinde açıklama yapmıştır.

Hem Ege Üniversitesi hem de TALPA tarafından yapılan açıklamalar Türk Hava Yolları’nda herhangi bir madde bağımlısı pilotun bulunmadığını göstermektedir.

 

Uluslararası ve ulusal sivil havacılık otoritelerinin denetimi altında çalışmalarını yürüten Türk Hava Yolları’nın en önemli önceliği uçuş emniyetidir. Taşıdığı sorumluluğun bilincinde olan Türk Hava Yolları hertürlü sivil havacılık kurallarına titizlikle uymakta ve gereğini yapmaktadır. Binlerce çalışanıyla Türkiye’ye hizmet eden Ortaklığımızın doğruluğu kanıtlanmamış duyumlarla hazırlanan haberlere konu edilmesi ve çalışanlarının zan altında bırakılması üzüntüyle karşılanmıştır.

 

BAĞIMLI PİLOT HABERİ YALAN ÇIKTI!

Yorumlar

DELİDUMRUL ~ 16 yıl önce
biz de inandık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000