15 Mayıs 2013, Çarşamba 15:42:35

BABACAN: "THY'DEKİ GREVE KARŞIYIZ"

Başbakan Yardımcısı Babacan, "THY gibi çok kritik bir kuruluşumuzda grev yapılmasına karşıyız. Orada yapılacak bir grev sadece THY'yi değil, Türkiye ekonomisini etkiler" dedi.
  • İnsanların haklarının ellerinden alınmaması, maaşlarının düşürülmeyip insanlık dışı çalışma saatlerinin önüne geçmek için sadece eski haklarının aynı kalması maksatlı sizin nereniz doğruda göstermiş oldukları direnişin yanliş olduğunu söylüyorsunuz.
  • Sen kimsin ki greve karşısın abuk sabuk konuşma hade ordan...
  • Sn. Bakan , THY çalışanı'nın hadi bir sendikası var hakkını ama öyle ama böyle bir şekilde aramaya çalışıyor , sesini duyurmaya çalışıyor.Bu ülkede lafa gelince havacılık sektörünün ekonomi getirisi var ülkeye deniliyor. evet öyle ülkeye en büyük getirisi olan sektör hava yolları taşımacılığı, THY evet büyük bir kuruluş fakat , siz hiç bu sektörde çalışan insanları düşünüyor musun ne zor şartlar altında çalıştıklarını ! ama çalışan hakkını korumak isteyince suç , güçlü hep güçlü, çalışan olmasa bu şirketlerde olmaz bunun kimse farkında değil hep olan emekçiye çalışana oluyor.gelelim özel şirketlere, neden kimse çıkıp ta bir müdahale etmiyor personel , saat, zaman,istirahat gözetmeksizin çalıştırılırken iyi oluyor da bu insanların bu emeklerinin karşılığı olan maaşları ve alacakları NEDEN ? ödenmiyor soruyorum size ? neden tarafınızca bir şeyler yapılmıyor da göz ardı ediliyor. bu ülkede insanlar hakkını nasıl arayacaklar soruyorum size ? lütfen bu konuya el atılsın
  • greve karşıysanız orta yolu bulun sayın hamdi topcu yargıyı dinlemedi belki sizi dinler.
  • Bende vekillerin 2 yilda emeklilik kazanmasina karsiyim. Bu sömürü düzenine karsiyim. Ama oluyor. Siz greve karsisiniz. Oda oluyor.
  • madem grev zorunuza gıdıyor ınsanların hakkını araması zorunuza gıdıyor kapatın sendıkaları o zaman. kac tane havayolu sırketınde calıstım ozel hepsınde param kaldı maaslarımı alamadım senelık ızın hakkımı alamadım ve dıger sıvıl ıslerlerındede maaslarım kaldı mahkemeye basvurdum ama hala suruyor mahkeme hıcbırınden paramı alamadım.soruyorum babacan mısın nesın kım savunacak hakkımı sen benım hakkımı verseydın ben suan thy de calısmadıgım halde grevı desteklıyorum verseydınız hakkımızı savunsaydını devlet olarak bızde destek vermıyelım greve bır grev nıye yapılır oncelıkle bunun mantıgını kavrarsanız o zaman sızde mılletın dılını anlarsınız. sen hıc ac kaldın mı evıne ekmek goturemedıgın oldumu babacan soylermısın hıc cocugun agladımı süt alamadıgın ıcın yırtık ayakkabılar ıle hıc cocugun gıttımı okula ıste bunları yasasaydın o zaman sende mılletın halını anlayabılırdın. bırkac akp dalkavugu cıkacak sımdı banamı sordun dıyecek ama o dalkavuklara dıyecegım kı sende daha beterını gor
  • sadece konuşuyorsun istemesen olmazdı zaten araya mı girmiş bi adım mı atmış yapıcı olması gerekenler konuşun... ekmeğiye oynanan siz diilsiniz nasıl olsa!!!
  • Babacan once hatay daki patlamayla ilgilensin! 300 den fazla olu varken kendini gezdirme derdinde!!
  • Vatandasin fakir burakilmasi bu ulkede bir devlet politikasidir, boylelikle daha kolay yonetilir
  • keske sen de emekci olsaydin da hakkin yenseydi, sendikasiz,guvencesiz,3 kurusa calissaydin yine de ayni seyleri soyleyebilecek miydin acaba? ama suc bu millette sende degil...sen ve senin gibi emek ve emekci dusmanlarina, somuru ve kolelik duzeninin krallarina 50 yildir oy veriyorlar ama hala akillanamiyorlar !!!!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,  CNR Expo'da gerçekleştirilen 19. İstanbul EVTEKS Fuarı'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, bir gazetecinin, Hava-İş grevine ilişkin sorusuna, "Ulaştırma sektöründe, hele THY gibi çok kritik bir kuruluşumuzda grev yapılmasına karşıyız. Orada yapılacak bir grev sadece THY'nin kendisini değil, Türkiye ekonomisini etkiler. Ekonominin tümündeki dengeleri gözetmek zorundayız. Böyle bir hareket kesinlikle tasvip edeceğimiz şekilde olmaz" yanıtını verdi.

Merkez Bankası reeskont kredilerinin vadesinin uzatılmasına ilişkin soruya Babacan, "Onu bize daha önce ihracatçılarımız söyledi. Merkez Bankamız bunun üzerine çalışıyor. Ama 'talepleri yüzde 100 karşılanır' diye bir şey yok" diye konuştu.

Babacan, "Üçüncü çocuğa çok yüksek bir teşvikin verileceği doğru mu?" şeklindeki soru üzerine de çalışmanın sürdüğünü ve tamamlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu açıklayacağını belirterek, "Çalışma bitip de Başbakanımızın açıklamasını duymadan hiçbir dedikoduya inanmayın" dedi. 

BABACAN: "THY'DEKİ GREVE KARŞIYIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

MRU ~ 11 yıl önce
İnsanların haklarının ellerinden alınmaması, maaşlarının düşürülmeyip insanlık dışı çalışma saatlerinin önüne geçmek için sadece eski haklarının aynı kalması maksatlı sizin nereniz doğruda göstermiş oldukları direnişin yanliş olduğunu söylüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok yaaa... ~ 11 yıl önce
Sen kimsin ki greve karşısın abuk sabuk konuşma hade ordan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİZİ DE DUYUN ~ 11 yıl önce
Sn. Bakan , THY çalışanı'nın hadi bir sendikası var hakkını ama öyle ama böyle bir şekilde aramaya çalışıyor , sesini duyurmaya çalışıyor.Bu ülkede lafa gelince havacılık sektörünün ekonomi getirisi var ülkeye deniliyor. evet öyle ülkeye en büyük getirisi olan sektör hava yolları taşımacılığı, THY evet büyük bir kuruluş fakat , siz hiç bu sektörde çalışan insanları düşünüyor musun ne zor şartlar altında çalıştıklarını ! ama çalışan hakkını korumak isteyince suç , güçlü hep güçlü, çalışan olmasa bu şirketlerde olmaz bunun kimse farkında değil hep olan emekçiye çalışana oluyor.gelelim özel şirketlere, neden kimse çıkıp ta bir müdahale etmiyor personel , saat, zaman,istirahat gözetmeksizin çalıştırılırken iyi oluyor da bu insanların bu emeklerinin karşılığı olan maaşları ve alacakları NEDEN ? ödenmiyor soruyorum size ? neden tarafınızca bir şeyler yapılmıyor da göz ardı ediliyor. bu ülkede insanlar hakkını nasıl arayacaklar soruyorum size ? lütfen bu konuya el atılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ederim ~ 11 yıl önce
Çok doğru söylüyorsunuz.
TEBRİKLER ARKDŞ. ~ 11 yıl önce
Bende tabrik etmek istiyorum arkadaşı,madem başka türlü sesimizi duyuyamıyoruz bari burdan yazalımda kimbilir belki tenezzül edip okurlar da bi zahmet bişeyler yaparlar.arkadaşım güzel değinmişsin konuya,herkes ahkam kesiyorda icraat yok,bu ülkede iş adamıyız iş yapıyoz diye gezen milletin hakkını yiyen patronlar ülkesi burası, gariban olmuşsun,kaç aydır maaş alamamışsın,birde kış ortasında işten çıkartılıp ve hala hakettiği parasını alamayan insanları düşünen hiç yok işte biz böyle bir ülkede yaşıyoruz.insan haklarıymış nerde insan hakkı siz devlet büyükleri evet arkadaşın dediği gibi bakın yukarıda da bahsetmişsiniz zaten ülke getirisi iyide ülkeye getirisi olsun tabii bişey dediğimiz yok ama ama bu getiri ülkeye nasıl kimler tarafından sağlanıyor hiç bunu düşünmüyormusunuz,tabiii kimsenin işine gelmiyor.işçi hakkını aramaya kalkınca da suçlu bu halk sizi bu ülkenin başına getirdiyse , sizlerde bu halkın hakkını savunun biz hakkettiğimiz alacaklarımızı istiyoruz.
yolcu ~ 11 yıl önce
greve karşıysanız orta yolu bulun sayın hamdi topcu yargıyı dinlemedi belki sizi dinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiyak emeklilik ~ 11 yıl önce
Bende vekillerin 2 yilda emeklilik kazanmasina karsiyim. Bu sömürü düzenine karsiyim. Ama oluyor. Siz greve karsisiniz. Oda oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapat sendikaları ~ 11 yıl önce
madem grev zorunuza gıdıyor ınsanların hakkını araması zorunuza gıdıyor kapatın sendıkaları o zaman. kac tane havayolu sırketınde calıstım ozel hepsınde param kaldı maaslarımı alamadım senelık ızın hakkımı alamadım ve dıger sıvıl ıslerlerındede maaslarım kaldı mahkemeye basvurdum ama hala suruyor mahkeme hıcbırınden paramı alamadım.soruyorum babacan mısın nesın kım savunacak hakkımı sen benım hakkımı verseydın ben suan thy de calısmadıgım halde grevı desteklıyorum verseydınız hakkımızı savunsaydını devlet olarak bızde destek vermıyelım greve bır grev nıye yapılır oncelıkle bunun mantıgını kavrarsanız o zaman sızde mılletın dılını anlarsınız. sen hıc ac kaldın mı evıne ekmek goturemedıgın oldumu babacan soylermısın hıc cocugun agladımı süt alamadıgın ıcın yırtık ayakkabılar ıle hıc cocugun gıttımı okula ıste bunları yasasaydın o zaman sende mılletın halını anlayabılırdın. bırkac akp dalkavugu cıkacak sımdı banamı sordun dıyecek ama o dalkavuklara dıyecegım kı sende daha beterını gor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pufff sıkıldık ~ 11 yıl önce
sadece konuşuyorsun istemesen olmazdı zaten araya mı girmiş bi adım mı atmış yapıcı olması gerekenler konuşun... ekmeğiye oynanan siz diilsiniz nasıl olsa!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Babacan once hatay daki patlamayla ilgilensin! 300 den fazla olu varken kendini gezdirme derdinde!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fakirlik ~ 11 yıl önce
Vatandasin fakir burakilmasi bu ulkede bir devlet politikasidir, boylelikle daha kolay yonetilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keske ~ 11 yıl önce
keske sen de emekci olsaydin da hakkin yenseydi, sendikasiz,guvencesiz,3 kurusa calissaydin yine de ayni seyleri soyleyebilecek miydin acaba? ama suc bu millette sende degil...sen ve senin gibi emek ve emekci dusmanlarina, somuru ve kolelik duzeninin krallarina 50 yildir oy veriyorlar ama hala akillanamiyorlar !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000