29 Aralık 2008, Pazartesi 17:57:34

Aziz Yıldırım, AHL'de gazetecilerle tartıştı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Rusya'ya uçmak üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerle tartıştı.
  • ADAM BULMUŞ DEĞENEKSİZ KÖYÜ.. LÜTFEN FB. YE MALETMEYELİM.
  • Kamuya malolmuş kişilerin görüntümü almayın deme hakkı yoktur. Milyonlar taraftarı olan bir klüp başkanı için de bu geçerlidir. Bu konuda söylenebilecek tek söz " kötü söz sahibine aittir"
  • Alt tarafı spor ve futbol olan bir bir işi bu kadar magazince abartan gazeteciler bence haketmişler.
  • NEDE OLSA FENERBAHÇELİ TABİKİ TAŞKINLIK YAPACAK....BİDE KENDİNİ İMPARATOR GİBİ GÖRÜYOR...UNUTMASIN HAVASI İNECEK MAHFETTİĞİ F.B NİN BAŞKANLIĞIDA ELDEN GİDİYOR...
  • Haberin içeriğine bak.Bir insan karşısındakine kızdığı zaman yanlızca onunla diyoloğa girer herkesi karşısına almak amacıyla hepiniz demez.Haber yapacaksan bir iki kare fotoğraf alırsın haber için yeter.Fotoroman mı çevireceksin adamı dakikalarca çekmekle.Bence bu gazeteci arkadaşımız isim yapmak amacı ile bu yola girmiş.Ama unutmasın şöhret olmak bu kadar ucuz değil.Gazeteci demek herkesin (ne kadar kamuya mal olmuş ise bile)özel hayatına girme hakkını tanımaz.Bu Aziz Yıldırım olmuş bir başkası olmuş farketmez.Halkta bile antipati yaratıyorsunuz kendinize.Millet geçim derdinde siz bilmem kimin neyinin peşindesiniz bize ne ya Aziz Yıldırım ın yanındaki kişiden.Varmı emeklinin memurun işçinin dertlerine çare olabilecek bir haberin.
  • İşte basın emekçilerine yaklaşım. Ak sakallı gazeteciyim diye geçinen dinazorlar gazeteciliği işte bu hale getirdiler. Tıpkı geçmiş kuşakların Türkiye'yi bu günlere getirdiği gibi. Sabahtan akşama kadar haber peşinde koşarak, kan ter içinde haberini yetiştirerek, toplumun haber alma ihtiyacını gideren bu isimsiz kahramanlara şerefi öğretmek sana mı kaldı.

Cihan Haber Ajansı muhabiri ile yaşanan bu tartışma sonrasında Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı.

Fenerbahçe'nin açıklaması:

"Bugün Atatürk Havalimanı'ndan özel bir iş seyahati nedeniyle Rusya'ya gitmeye hazırlanan başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, alanda bulunan Cihan Haber Ajansı muhabirini defalarca uyarmasına karşın muhabir sürekli olarak kendisini görüntülemeye devam etmiştir.

Belli bir süre görüntü alınmasına sesini çıkarmayan başkanımız, söz konusu muhabirin sürekli olarak kendisini çekmeye devam etmesine sinirlenmiş ve tepki göstermiştir.

Yanındaki kişiyi futbolcu menajeri olarak duyuran, başkanımızın transfer görüşmesi amacıyla yurt dışına çıktığı yalanını uyduran ve tüm bunların ötesinde kişilik haklarına saygı göstermeyen Cihan Haber Ajansı muhabiri ve yönetimini kınıyoruz.

Haber amaçlı görüntü almak ile sürekli olarak bir kişiyi görüntülemek ve adeta yanındaki kişilerle sohbet etmesine dahi izin vermemek farklıdır ve gazetecilik değildir.

Yaptığı çirkin davranıştan dolayı özür dilemesi gereken Cihan Haber Ajansı'nın söz konusu olayı üstelik de çarpıtarak haber servisine koyması son derece çirkin ve yakışıksızdır."

Cihan Haber Ajansı ise haberi şu şekilde servis etti:

Muhabirin iddiası: Aziz Yıldırım "Hepiniz şerefsizsiniz" dedi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Moskova'ya giderken Atatürk Havalimanı'nda kendisini görüntüleyen gazeteciye "Hepiniz şerefsizsiniz" diye hakaret etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraberinde Azeri uyruklu ismi öğrenilemeyen bir menejerle öğle saatlerinde dış hatlar terminaline geldi. Fenerbahçe başkanı, bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra yanındaki kişi ile bir kafede uçağın kalkış saatini beklemeye başladı. Yıldırım, bu sırada bir gazetecinin kendisini görüntülediğini fark etti. Sinirlenerek gazetecinin yanına gelen Yıldırım, "Özel hayatımla ilgili niye çekim yapıyorsun" diye sordu. Basın mensubundan "Kamuya mal olmuş birisiniz. Transfer görüşmesine gidiyorsunuz diye çekiyorum" cevabını alınca, "Terbiyesizlik etme. Hepiniz şerefsizsiniz. Git diğer gazetecilere de söyle" şeklinde hakaret edip gitti.

Şok sözler üzerine gazeteci de Aziz Yıldırım'a, "Gazetecilere niye hakaret ediyorsunuz. Hepiniz şerefsizsiniz diyorsunuz. Kamuya mal olmuş bir insansınız. Ben sizi görevim icabı çekiyorum" dedi. Yıldırım, bu sözleri de, "terbiyesizlik" olarak değerlendirdi.

Yanındaki kişiyle birlikte görüntülenmemeye özen gösteren Yıldırım, daha sonra THY'nin TK 1415 sefer sayılı uçağı ile Moskova'ya hareket etti.

Kaynak: Hürriyet.com.tr

Aziz Yıldırım, AHL'de gazetecilerle tartıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

TARAFTAR ~ 15 yıl önce
ADAM BULMUŞ DEĞENEKSİZ KÖYÜ.. LÜTFEN FB. YE MALETMEYELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalyadan biri ~ 15 yıl önce
Kamuya malolmuş kişilerin görüntümü almayın deme hakkı yoktur. Milyonlar taraftarı olan bir klüp başkanı için de bu geçerlidir. Bu konuda söylenebilecek tek söz " kötü söz sahibine aittir"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airone ~ 15 yıl önce
Alt tarafı spor ve futbol olan bir bir işi bu kadar magazince abartan gazeteciler bence haketmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR BİLEN ~ 15 yıl önce
NEDE OLSA FENERBAHÇELİ TABİKİ TAŞKINLIK YAPACAK....BİDE KENDİNİ İMPARATOR GİBİ GÖRÜYOR...UNUTMASIN HAVASI İNECEK MAHFETTİĞİ F.B NİN BAŞKANLIĞIDA ELDEN GİDİYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 15 yıl önce
Haberin içeriğine bak.Bir insan karşısındakine kızdığı zaman yanlızca onunla diyoloğa girer herkesi karşısına almak amacıyla hepiniz demez.Haber yapacaksan bir iki kare fotoğraf alırsın haber için yeter.Fotoroman mı çevireceksin adamı dakikalarca çekmekle.Bence bu gazeteci arkadaşımız isim yapmak amacı ile bu yola girmiş.Ama unutmasın şöhret olmak bu kadar ucuz değil.Gazeteci demek herkesin (ne kadar kamuya mal olmuş ise bile)özel hayatına girme hakkını tanımaz.Bu Aziz Yıldırım olmuş bir başkası olmuş farketmez.Halkta bile antipati yaratıyorsunuz kendinize.Millet geçim derdinde siz bilmem kimin neyinin peşindesiniz bize ne ya Aziz Yıldırım ın yanındaki kişiden.Varmı emeklinin memurun işçinin dertlerine çare olabilecek bir haberin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Handikap ~ 15 yıl önce
İşte basın emekçilerine yaklaşım. Ak sakallı gazeteciyim diye geçinen dinazorlar gazeteciliği işte bu hale getirdiler. Tıpkı geçmiş kuşakların Türkiye'yi bu günlere getirdiği gibi. Sabahtan akşama kadar haber peşinde koşarak, kan ter içinde haberini yetiştirerek, toplumun haber alma ihtiyacını gideren bu isimsiz kahramanlara şerefi öğretmek sana mı kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000