27 Mayıs 2013, Pazartesi 16:15:31

AYÇİN’DEN PİLOTLARA... YÖNETİME... MUHALİFLERE...

Türk Hava Yolları’nda başlatılan grevin 13’üncü gününde Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin gelinen noktayı AirportHaber’e değerlendirdi. Peki, Ayçin’e göre grev nasıl gidiyor? Pilotlar hakkında ne dedi? Muhalif hakkında neler söyledi? İşte Ayçin’in açıklamaları...
  • Muhalifin Bahadir isverence isten atilmis biri..Isverenin isten attigi biri nasil isverenci oluyor o muhtesem zekanla aciklar misin??? Otekilerden isverenci olanlar kimler? Isim vererek acikla da millet bilsin!! Ayrica sen once oglunu yurtdisinda nasil okuttun, bunca sene aidatlari nerde,nereye,nasil harcadin onlari aciklarsan daha iyi olur!!! Sayende ocakbasilar,pastaneler,kebapcilar,oteller ,otoparkcilar bilmem kimler ihya oldular!!! Diyorsan ki ne guzel iste istihdam yarattim daha ne istiyorsunuz o zaman baska tabii !!! ama bunlari kendi maasinla yaparsan daha iyi olur bizim aidatlarimizla degil!! Ve de tv de utanmadan diyorsun ki bunca senedir baskan olmami uyeler istiyor!! O kadar delikanliysan secimde butun uyelerin oy kullansin gor bak ne oluyor?? Veya uyelerinin tamaminin katildigi bir oylama yap bak bakalim seni ve ekibini istiyorlar mi istemiyorlar mi????
  • Tek başına karşı herkesin hakkını savunur..Sağlam duruyor tek başına..305 kişinin hakkını arkadaşlar ıbile savunmuyor.yazık...
  • Atilay bey yanlış kararların ve uygulamaların yüzünden 305 kişi işinden oldu, Bir sürü gencin adalet duygusunu, adrenalin dolu beyinlerini, baş kaldırma içgüdülerini ve iyi niyetlerini yalanların, polemiklerin ve duygu sömürüsü ile körükleyerek greve çıkarttın. 305 kişinin işine mal olan yanlış kararından dolayı suçluluk duygusu ile daha da yanlış kararlar alıyorsun. Karabasan gibi üstlerine çöktüğün bu gençlerin yakasını bırak artık. İyi birer iş bulmuşlar, para kazanıyorlar ailelerini geçindiriyorlar. Yoruluyorlar ama kazanıyorlar. THY çok önemli adımlar attı dünya çapında söz sahibi oldu. Tüm dünya gıpta ile seyrediyor.Sor bak yabancı pilotlara geldikleri yerleri anlatsınlar sana. Bak pilotlar katılmadı grevine senin. Korktular mı zannediyorsun? Saçma sapan buldular senin grevini, etkilenmiyorlar polemiklerinden ve duygu sömürüsünden de ondan. Sağduyulu 15000 kişi de katılmadı grevine. Ben kimim biliyormusun? Kimsenin adamı olmayan bir THY Kaptanı. Ve de reflekslerim gayet iyi.
  • Atilay Ayçin'in dün Youtube' da yayınlanan açıklamasını izledim. Grevin, işlerinden uzaklaştırılan 305 arkadaşımızın işe iadesi ile ilgili uzlaşmazlıktan dolayı yapılmadığını, greve sebebiyet veren uzlaşmazlıkları başından beri bu konuyla ayırdıklarını ve 305 arkadaşımızın işe iadesini farklı zeminde konuşmayı teklif ettiklerini söylüyor. Oysa ki, bakın 10.04.2013 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada ne diyor: "Yani grev yasağı kaldırıldı, işçilerin suçsuzluğu ispatlandı, ancak THY Yönetimi bu konuda ki inadını sürdürüyor işçileri işe geri almıyor. En önemli başka bir uyuşmazlık noktası da bu. THY Yönetimi, grev yasağını getirmek suretiyle yarattığı 305 işçiye yönelik haksızlığın çözümüne yönelik adım atmadığı sürece uzlaşma imkanı sağlanması mümkün değildir." Ve ekliyor: "...tüm bu sorunları bütünsel olarak çözelim diyoruz ancak şirket yönetimi tek bir maddeyi bile tartışmıyor ve şirketi greve sürüklüyor." Biz bu adamın peşinden nasıl gidelim? Şimdi kalkmış " biz öyle demedik" diyor.
  • Sendika Yönetimi’nin gösterdiği duruş, çok basit bir yönetimin gösterdiği, basiretsiz bir tavırdır. Öfkesiyle, kiniyle ve gururuyla, siyasi hesaplaşmalarla bir Sendikayı yönetmek kadar basitçe bir yönetim şekli olamaz. O nedenle biz kendilerini bu duyguları terk etmeye davet ediyoruz. Ama kendilerine buradan pek hisse alıp pay çıkarma düşünceleri yok.
  • Baskan pembe renkli t shirt hic acmamis. Image maker i degistir.Grevide bitir lutfen artik gundem bile olamiyoruz.
  • Şekilci Moderniteden uzak, Parka, Haki yelek, Kominist bıyığı politikaları bir maden ocağında olsaydı tutardı belki (Bir nebze) . Fakat Global Ölçekte ve bulunduğu ülkede ortalamaların üstünde ücret veren, Ülkesinde gözde kuruluşlar arasında olan bir şirkette ve çalışanları arasında tutmaz senin (eski tüfek) kominist sendikacılığın... (Söylediklerimi anlaman umuduyla)....
  • Herşeyin olumsuza gitmesini arzu eder gibi yazılmış , düşünün ki THY battı , ne olacak ? Mutlumu olacaksınız ?
  • Ayçin Temsil ettiğin Üyelerinin Eğitim,Kültür ve Sosyal Statülerinin gerisinde kaldığını fark etmiştir umarım, Bu Üyeler senin 20- 23 sene önce tanıdığın üyeler değil ve Teknoloji, Medya bu gün senin sendikacılık anlayışının çok önüne geçmiş durumda, İnsanları kitleler halinde yönlendirmek ve hareket ettirmek için ortak menfaatleri üzerinden söylemler geliştirmeliydin, tüm üyelerin senin ideolojik ve siyasi görüşünde olmadığını ve hatta bazılarının ne pahasına olursa olsun senin destek sağlamak için oraya taşıdığın marjinal gurup flamalarının altında olmak istemeyeceklerini de hesaba katmalıydın ve iddia ediyorum bu grup % 80 lerin üstündedir. Şimdi Sendikan ve Üyelerin İçin yapman gereken son görev Başkanlığı O Makama layık olanlara bırakmak olmalıdır...(Bir Taze Kan, Bir Heyecan ) Gerekmektedir başarı için.. Oda Senin söylemlerinde yok malesef...
  • Ben THY calisani vs degilim sadece bir yolcuyum.Temmuz ayında da THY ile Turkiyeden Almanyaya ucacagim.Simdi yazılanlara bakılırsabu ucus riskli mİ? 2000 calisan grevde bu durumda pilotlar fazladan ucuyor ucagin tekik servis elemanlari da ayni sekilde mi? Dikkatler dagilmis bir sekilde ? Bu halkında maduriyetidir ! Ne olacak ?

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası grev eylemini başlatalı 13 gün oldu. Hava-İş Genel Başkanı 13 günlük sürede yaşananları ve gelinen noktayı AirportHaber’e değerlendirdi. Ayçin, greve katılmama kararı alan pilotlar ve sendika yönetimine muhalefet edenler hakkında da konuştu.

İşte Ayçin’in açıklamaları:

“Grevin başladığı günden bugüne her gün biraz daha üzerine koyarak gidiyoruz. Tam yeterli bir seviyeye gelemedi. Bazı eksiklerimiz var. Ancak özellikle izinden dönen ve raporlu olup buraya gelen arkadaşlarımız tek tek katılmaya başladı. Evde oturan kalabalık bir grup var. İşe gitmeyen ancak buraya da gelmeyenler var. Onları burada toplamaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş burası rayına oturacak. Katılım açısından bir sıkıntımız yok. İçerden katılım ne kadar az gösteriliyor olsa da katılım ciddi ciddi artmaya başladı. Grevin etkisi çok küçük gösterilip, seferlere herhangi bir etkisinin olmadığı söyleniyorsa da rötarların artmaya başladığını görüyoruz. Bu da ileride oluşabilecek ani bir çöküşün habercisidir. O nedenle her şey Türk Hava Yolları Yönetimi’nin gösterdiği gibi değil...

“UYARIYORUZ”

Artık çalışanların aileleri de aramaya başladılar. “Çocuklarımızı bu şartlarda uçurmak istemiyoruz. Boş günleri dahi ellerinde alındı” diyorlar. Özellikle kaptanlardan çok ciddi şikâyet geliyor. “Boş günümüz kalmadı. Bu ciddi bir risktir. Birilerinin bu işe el atıp durumu düzeltmesi gerekiyor” diye dert yanıyorlar.

Biz bu yaşananları basındaki abluka nedeniyle çok fazla duyuramıyoruz. Ancak bu şekilde giderse oluşabilecek felaketlerden sendika olarak biz sorumlu değiliz. Siz burada 1500-2000 kişiyi bir çırpıda göz ardı edeceksiniz. Dün 1 pilot mazeret izni verirken “uçağımız yerde kalır” diye bahaneler ileri sürerken şimdi nasıl oluyor da 2000 kişinin dışarıda olduğu bir süreçte seferleri nasıl oluyor da risksiz yapıyor? Bunun değerlendirmesini biz kamuoyuna bırakıyoruz. Biz buradan uyarıyoruz. Yarın geriye dönüşü olmayan noktalara gelmeden bu işi çözsünler.

“UMARIM İNSANLARIN CANI YANMAZ!”

Sürece sağlıklı bakan, greve katılacağını ifade eden insanlar için TALPA’nın aldığı karar greve 2 saat kala olumsuz bir dalga oluşturdu. Dolayısıyla kaptanlar bu sürecin içerisinde yok. Ama yine aynı kaptanlar daha düne kadar içinde bulundukları durumdan şikâyetçi olan insanlardı. Gelinen noktada o günlerden daha da kötü bir noktadalar. Birikmiş bir yorgunlukla uçuyorlar. Dinlenme yok. Mecburen uçuyorlar. Ama en basit bir refleksi gösteremeyecek şeklide uçuyorlar. Kabin ve kokpit bunu bize söylüyorsa; bu durumu küllendirip, külün altında tutmak ne kadar zaman kazandırır bilemiyoruz. Umarım bu nedenle bir takım kazalar olmaz ve insanların canı yanmaz.

THY Yönetimi’nin gösterdiği duruş, çok basit bir yönetimin gösterdiği, basiretsiz bir tavırdır. Öfkesiyle, kiniyle ve gururuyla, siyasi hesaplaşmalarla bir şirketi yönetmek kadar basitçe bir yönetim şekli olamaz. O nedenle biz kendilerini bu duyguları terk etmeye davet ediyoruz. Ama kendilerine buradan pek hisse alıp pay çıkarma düşünceleri yok.



“SAYGISIZLIK... TERBİYESİZLİK!”

Buradaki insanların greve katılarak yasadışı eylem içinde olduğunu savunan yönetim geçtiğimiz yıl 305 kişiyi de işten çıkartarak aynı şeyleri savunmuştu. Mahkemeler, bilirkişiler bu iddiaların hepsini yalanlamıştır. “Bu ülkede demokrasi varsa herkes yasa haklarını kullanacaktır” dedi. Şimdi kendi yapamadıklarını mahkemeler üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

Bu ülkede olmaması gerekenleri yapmak istiyorlar. Senin işveren olarak nasıl lokavt hakkın varsa çalışanların da grev hakkı var. Ancak yasal bir grevin başlangıç gününde bile buraya 5 bin polis döktünüz buraya... O grev “yasal değil” diyerek kararı bana astırmayabilirdiniz. 10-12 gün duracaksın sonra grevi kırmaya çalışacaksın. Greve katılan yok diyeceksin.  Grevle baş edemeyince farklı yollara başvuracaksın. Yani bu yapılanlar çalışanların haklarına saygısızlık ve terbiyesizlikten başka bir şey değildir.”

“MUHALEFET YAPANLAR İŞVEREN GÜDÜMLÜ ŞAHIŞLARDIR”

Hava-İş Sendikası’nın grev sürecinde başarısız olduğunu savunarak muhalefet yapanlar hakkında da konuşan Atilay Ayçin, “Bizim sendika yönetiminde muhalif bir kanat yok ancak Gökkuşağı denilen bir grup var. Bu grup da THY tarafından oluşturulan müfreze bir güçtür. Gökkuşağı hazırkıta askerdir. Kendilerine verilen talimat doğrultusunda sahibinin sesinden yayın yaparlar. Bunlar 8 senedir var. Dün 305 kişi işten atıldığında bizi nasıl ITF’e şikayet edip uluslar arası desteğin kesilmesini istediyseler bugün de benzer şeyler yapmayı çalışıyorlar. Çünkü onlara verilen talimat bu yönde... Biz yılardır bu tür engelleri aşarak geldik. Bundan sonra da bizim önümüzde engel oluşturamazlar. Çünkü engel oluşturabilecek güçleri yok. Talimat alarak sendikacılık yapan adam burada sendikacılık yapamaz.  Yapsa yapsa THY’nin Bakırköy Acentesi’nin şefliğini yaparlar. Zaten onu yapıyorlar. Bu toplum da onlara hak ettikleri cevabı veriyorlar. Bakın buraya gelecek yüzleri yok. Burada bir direniş var ama sen çıkıp buraya gelemiyorsun. Neden? Çünkü yüzsüzler! O nedenle bu bizim içimizden çıkan bir muhalefet değil. İş veren tarafından oluşturulan sözde bir muhalefettir” dedi.

AYÇİN’DEN PİLOTLARA... YÖNETİME... MUHALİFLERE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

aycin'e sorular!!! ~ 11 yıl önce
Muhalifin Bahadir isverence isten atilmis biri..Isverenin isten attigi biri nasil isverenci oluyor o muhtesem zekanla aciklar misin??? Otekilerden isverenci olanlar kimler? Isim vererek acikla da millet bilsin!! Ayrica sen once oglunu yurtdisinda nasil okuttun, bunca sene aidatlari nerde,nereye,nasil harcadin onlari aciklarsan daha iyi olur!!! Sayende ocakbasilar,pastaneler,kebapcilar,oteller ,otoparkcilar bilmem kimler ihya oldular!!! Diyorsan ki ne guzel iste istihdam yarattim daha ne istiyorsunuz o zaman baska tabii !!! ama bunlari kendi maasinla yaparsan daha iyi olur bizim aidatlarimizla degil!! Ve de tv de utanmadan diyorsun ki bunca senedir baskan olmami uyeler istiyor!! O kadar delikanliysan secimde butun uyelerin oy kullansin gor bak ne oluyor?? Veya uyelerinin tamaminin katildigi bir oylama yap bak bakalim seni ve ekibini istiyorlar mi istemiyorlar mi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanatçı ~ 11 yıl önce
Tek başına karşı herkesin hakkını savunur..Sağlam duruyor tek başına..305 kişinin hakkını arkadaşlar ıbile savunmuyor.yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter artık ~ 11 yıl önce
Atilay bey yanlış kararların ve uygulamaların yüzünden 305 kişi işinden oldu, Bir sürü gencin adalet duygusunu, adrenalin dolu beyinlerini, baş kaldırma içgüdülerini ve iyi niyetlerini yalanların, polemiklerin ve duygu sömürüsü ile körükleyerek greve çıkarttın. 305 kişinin işine mal olan yanlış kararından dolayı suçluluk duygusu ile daha da yanlış kararlar alıyorsun. Karabasan gibi üstlerine çöktüğün bu gençlerin yakasını bırak artık. İyi birer iş bulmuşlar, para kazanıyorlar ailelerini geçindiriyorlar. Yoruluyorlar ama kazanıyorlar. THY çok önemli adımlar attı dünya çapında söz sahibi oldu. Tüm dünya gıpta ile seyrediyor.Sor bak yabancı pilotlara geldikleri yerleri anlatsınlar sana. Bak pilotlar katılmadı grevine senin. Korktular mı zannediyorsun? Saçma sapan buldular senin grevini, etkilenmiyorlar polemiklerinden ve duygu sömürüsünden de ondan. Sağduyulu 15000 kişi de katılmadı grevine. Ben kimim biliyormusun? Kimsenin adamı olmayan bir THY Kaptanı. Ve de reflekslerim gayet iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALANCI BAŞKAN!! ~ 11 yıl önce
Atilay Ayçin'in dün Youtube' da yayınlanan açıklamasını izledim. Grevin, işlerinden uzaklaştırılan 305 arkadaşımızın işe iadesi ile ilgili uzlaşmazlıktan dolayı yapılmadığını, greve sebebiyet veren uzlaşmazlıkları başından beri bu konuyla ayırdıklarını ve 305 arkadaşımızın işe iadesini farklı zeminde konuşmayı teklif ettiklerini söylüyor. Oysa ki, bakın 10.04.2013 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada ne diyor: "Yani grev yasağı kaldırıldı, işçilerin suçsuzluğu ispatlandı, ancak THY Yönetimi bu konuda ki inadını sürdürüyor işçileri işe geri almıyor. En önemli başka bir uyuşmazlık noktası da bu. THY Yönetimi, grev yasağını getirmek suretiyle yarattığı 305 işçiye yönelik haksızlığın çözümüne yönelik adım atmadığı sürece uzlaşma imkanı sağlanması mümkün değildir." Ve ekliyor: "...tüm bu sorunları bütünsel olarak çözelim diyoruz ancak şirket yönetimi tek bir maddeyi bile tartışmıyor ve şirketi greve sürüklüyor." Biz bu adamın peşinden nasıl gidelim? Şimdi kalkmış " biz öyle demedik" diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cuk oturdu ~ 11 yıl önce
Sendika Yönetimi’nin gösterdiği duruş, çok basit bir yönetimin gösterdiği, basiretsiz bir tavırdır. Öfkesiyle, kiniyle ve gururuyla, siyasi hesaplaşmalarla bir Sendikayı yönetmek kadar basitçe bir yönetim şekli olamaz. O nedenle biz kendilerini bu duyguları terk etmeye davet ediyoruz. Ama kendilerine buradan pek hisse alıp pay çıkarma düşünceleri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pembe ~ 11 yıl önce
Baskan pembe renkli t shirt hic acmamis. Image maker i degistir.Grevide bitir lutfen artik gundem bile olamiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....! ~ 11 yıl önce
Şekilci Moderniteden uzak, Parka, Haki yelek, Kominist bıyığı politikaları bir maden ocağında olsaydı tutardı belki (Bir nebze) . Fakat Global Ölçekte ve bulunduğu ülkede ortalamaların üstünde ücret veren, Ülkesinde gözde kuruluşlar arasında olan bir şirkette ve çalışanları arasında tutmaz senin (eski tüfek) kominist sendikacılığın... (Söylediklerimi anlaman umuduyla)....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutluluk mu ? ~ 11 yıl önce
Herşeyin olumsuza gitmesini arzu eder gibi yazılmış , düşünün ki THY battı , ne olacak ? Mutlumu olacaksınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....! ~ 11 yıl önce
Ayçin Temsil ettiğin Üyelerinin Eğitim,Kültür ve Sosyal Statülerinin gerisinde kaldığını fark etmiştir umarım, Bu Üyeler senin 20- 23 sene önce tanıdığın üyeler değil ve Teknoloji, Medya bu gün senin sendikacılık anlayışının çok önüne geçmiş durumda, İnsanları kitleler halinde yönlendirmek ve hareket ettirmek için ortak menfaatleri üzerinden söylemler geliştirmeliydin, tüm üyelerin senin ideolojik ve siyasi görüşünde olmadığını ve hatta bazılarının ne pahasına olursa olsun senin destek sağlamak için oraya taşıdığın marjinal gurup flamalarının altında olmak istemeyeceklerini de hesaba katmalıydın ve iddia ediyorum bu grup % 80 lerin üstündedir. Şimdi Sendikan ve Üyelerin İçin yapman gereken son görev Başkanlığı O Makama layık olanlara bırakmak olmalıdır...(Bir Taze Kan, Bir Heyecan ) Gerekmektedir başarı için.. Oda Senin söylemlerinde yok malesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berk Yoruk ~ 11 yıl önce
Ben THY calisani vs degilim sadece bir yolcuyum.Temmuz ayında da THY ile Turkiyeden Almanyaya ucacagim.Simdi yazılanlara bakılırsabu ucus riskli mİ? 2000 calisan grevde bu durumda pilotlar fazladan ucuyor ucagin tekik servis elemanlari da ayni sekilde mi? Dikkatler dagilmis bir sekilde ? Bu halkında maduriyetidir ! Ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000