15 Mayıs 2013, Çarşamba 10:54:17

AYÇİN “KİMSE ENDİŞE ETMESİN”

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları’nda başlattıkları grev ile ilgili az önce genel müdürlük binasının önünde bir açıklama yaptı. Ayçin özetle şunları söyledi.
  • evet biz thy çalışanları ordaydık.Rahat olun
  • Grevin de bir usulü var. Hava is birinci grevde büyük hata yapti. Isci sinifinin guvenini yitirdi. Beceriksiz sendika yönetimi catismaci, cag disi ve anlamsiz bir cizgi izledi. Bunun sonucu olarak isci haklarini savunan bir özelliginin kalmadigi emekciler tarafindan anlasildi.
  • yine de üzüldüm ben bu sendika baskanına. rezil olmasını istemezdim. yazık oldu adama
  • DEGERLI ARKADASLAR NEDENDIR ANLAMAKDA ZORLANIYORUM BIRINE EBIRINE USAKLIK EDMEK GÜCÜME GIDIYOR BIRAKIN GÜZEL GIDEN KALKINMAYI YAKALAMIS BIR TÜRKIYEYE HAKSIZLIK EDMEYELIM SABIR HOSGÖRÜ ILE KONUSA KONUSA HALLEDELIM SONUCU KESDIRMEDEN MILLEDI YORMAYALIM GLOPAL DÜNYADA KISILERI EZEREK KANDIRARAKDA BIR YERE VARAMAZSINIZ LÜTFEN SAYGIDEGER ARKADASLARIMIZA ISLERINE GÜCLERINE DÖNMELERINE VE HUZUR ICINDE GÜZELCE MUTLUCA YASMALARINA KOLTUK SEVDASI OLANLARADA YEM OLMAMALARINI DILERIM SAYGILARIMLA.
  • Bunlarmi SENDIKACI..!!!...60li 70 li yillarin geri kalmis cag disi ideolojik düsüncelerini ,kaliplasmis ve belirli kelimelerden disari cikamayan KISILER..Bunlarmi savunacaklar :??
  • Güven ve emniyetten uzak şekilde grev kırıcılığı yaparak dolaşmaya utanmayacak mısınız? diyorsun Sayın Ayçin.Emniyeti tehlikeye sokan bir durum olduğunda bunun vebalini sen ve şirketine ters düşüp greve katılan bireylerin de ödemesi gerekmez mi?
  • Şu tiplere bakın bir tane THY çalışanı bulabildiniz mi acaba????
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Aslında bugün işçinin grev hakkında almış olduğu katılmama kararı kesinlikle sendikalı olmaya ve sendikanın öz varlığına karşı alınmış bir tavır değildir. Bugün yaşanan durumun tek sorumlusu SENDİKA AĞALARIDIR... Yıllar boyu devinmeden ve değişmeden, sıfır kilometre vicdanlarını yoklamadan, plansız, programsız ve siyasileşerek almış oldukları aksiyonlar neticesi THY işçisi artık bu adamları beslemek istemediğindendir ki bugün işinin başındadır... Sakın ola ki sendika yöneticileri bunun emek ve sendika düşmanlığı olduğunu düşünmesinler... Bu alanen Hava İş' i siyasileştiren ve yönetemeyen, işçiye zarar veren sendika yöneticilerine karşı alınmış bir tavırdır... Sendikacı 305 kişiyi nasıl yaktıysa bu hezimeti temizlemek için 16000 kişinin önüne set çekmek yerine hukuki platformda mücadelesine devam etmeli, acitasyon yaparak acemiliğini örtme teşebbüsünden vazgeçerek istifa ederek işi ehline teslim etmelidir. 2007 Türk Telekom grevi işçiye sadece kaybettirmiş ve işkembecide bitmiştir...!
  • resimlere bakıyorum işten atılan 305 kişi bile gelmemişki arkada 100 kişi ancak var, sağdan soldan ne idiğü belirsiz komünistleri getirmişler akıllarınca grev yapıyolar,

Ayçin: THY yönetiminin anlaşmaz tutumu sebebiyle süreç kilitlenmiştir, çıkmaza sürüklenmiştir ve bu aşamaya kadar gelmiştir.

Ayçin: Şu an grevi kırmak için yönetici kadrolarla uçakları uçuruyorsunuz. Eksik personelle yolcuya servis yapıyorsunuz, part timeların eğitimleri bitmeden uçağın içine gönderiyorsunuz. O insanlar hangi uçağa hangi kapıdan gideceğini sorarak bulmaya çalışıyorlar. Güven ve emniyetten uzak şekilde grev kırıcılığı yaparak dolaşmaya utanmayacak mısınız? 305 kişiye yeni 305'ler ekleyeceğinizi söylüyorsunuz. Utanmayacak mısınız?

Ayçin: 351 gündür insanlık dışı muamelelere maruz kaldık. Yasal grevi uygulamaya geliyoruz polis barikatıyla karşılaşıyoruz. Bu ülkede en temel grev hakkını kullanırken polis ablukası altında kalacaksak kendimizi ifade edemeyeceksek biz kendimizi nasıl ifade edeceğiz.

Ayçin: Grevi başarıyla devam ettirmek için ne bedel ödenecekse ödeyeceğiz. Bunu bilerek yola çıktık.

Ayçin: Uluslararası standartlara uygun uçuş yapılmıyor. Emniyetsiz güvensiz uçuluyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü göreve davet ediyorum. Bu görevi yerine getirmezlerse olabilecek kazanın ve ölümlerin sorumlusu hükümet, THY yönetimi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olacaktır.

Ayçin: Bugüne kadar sergilenin tavırla devam ederlerse bundan sonra olabileceklerin sorumlusu sizsiniz. İçeride çalışan arkadaşlar korkuyla greve katılamıyorlar. Sorunlarını dile getiremiyorlar. Çünkü buraya gelirken 305 kişi nasıl atıldıysa ben de öyle atılırım diye düşünüyor.

Ayçin: Bizim için en büyük tehlike korkuyla uçmaktır. Havacılık sektörünün yapısına tehditkar, şiddete dayalı yönetici anlayışı uymaz. Gelin bundan vazgeçin.

Ayçin: Bu grevden alnımızın akıyla çıkacağız, endişeniz olmasın






 

AYÇİN “KİMSE ENDİŞE ETMESİN”

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

arslanparçası ~ 11 yıl önce
evet biz thy çalışanları ordaydık.Rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rasim ~ 11 yıl önce
Grevin de bir usulü var. Hava is birinci grevde büyük hata yapti. Isci sinifinin guvenini yitirdi. Beceriksiz sendika yönetimi catismaci, cag disi ve anlamsiz bir cizgi izledi. Bunun sonucu olarak isci haklarini savunan bir özelliginin kalmadigi emekciler tarafindan anlasildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:(( ~ 11 yıl önce
yine de üzüldüm ben bu sendika baskanına. rezil olmasını istemezdim. yazık oldu adama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sami YAVUZ ~ 11 yıl önce
DEGERLI ARKADASLAR NEDENDIR ANLAMAKDA ZORLANIYORUM BIRINE EBIRINE USAKLIK EDMEK GÜCÜME GIDIYOR BIRAKIN GÜZEL GIDEN KALKINMAYI YAKALAMIS BIR TÜRKIYEYE HAKSIZLIK EDMEYELIM SABIR HOSGÖRÜ ILE KONUSA KONUSA HALLEDELIM SONUCU KESDIRMEDEN MILLEDI YORMAYALIM GLOPAL DÜNYADA KISILERI EZEREK KANDIRARAKDA BIR YERE VARAMAZSINIZ LÜTFEN SAYGIDEGER ARKADASLARIMIZA ISLERINE GÜCLERINE DÖNMELERINE VE HUZUR ICINDE GÜZELCE MUTLUCA YASMALARINA KOLTUK SEVDASI OLANLARADA YEM OLMAMALARINI DILERIM SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hocam ~ 11 yıl önce
önce yazmayı becer, sonra bir şeyler oku öğren sonra akıl ver
sinan akerman ~ 11 yıl önce
Bunlarmi SENDIKACI..!!!...60li 70 li yillarin geri kalmis cag disi ideolojik düsüncelerini ,kaliplasmis ve belirli kelimelerden disari cikamayan KISILER..Bunlarmi savunacaklar :??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emniyet ~ 11 yıl önce
Güven ve emniyetten uzak şekilde grev kırıcılığı yaparak dolaşmaya utanmayacak mısınız? diyorsun Sayın Ayçin.Emniyeti tehlikeye sokan bir durum olduğunda bunun vebalini sen ve şirketine ters düşüp greve katılan bireylerin de ödemesi gerekmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVA-İŞ ~ 11 yıl önce
Şu tiplere bakın bir tane THY çalışanı bulabildiniz mi acaba????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evde greve katilim ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SENDİKA AĞASI ~ 11 yıl önce
Aslında bugün işçinin grev hakkında almış olduğu katılmama kararı kesinlikle sendikalı olmaya ve sendikanın öz varlığına karşı alınmış bir tavır değildir. Bugün yaşanan durumun tek sorumlusu SENDİKA AĞALARIDIR... Yıllar boyu devinmeden ve değişmeden, sıfır kilometre vicdanlarını yoklamadan, plansız, programsız ve siyasileşerek almış oldukları aksiyonlar neticesi THY işçisi artık bu adamları beslemek istemediğindendir ki bugün işinin başındadır... Sakın ola ki sendika yöneticileri bunun emek ve sendika düşmanlığı olduğunu düşünmesinler... Bu alanen Hava İş' i siyasileştiren ve yönetemeyen, işçiye zarar veren sendika yöneticilerine karşı alınmış bir tavırdır... Sendikacı 305 kişiyi nasıl yaktıysa bu hezimeti temizlemek için 16000 kişinin önüne set çekmek yerine hukuki platformda mücadelesine devam etmeli, acitasyon yaparak acemiliğini örtme teşebbüsünden vazgeçerek istifa ederek işi ehline teslim etmelidir. 2007 Türk Telekom grevi işçiye sadece kaybettirmiş ve işkembecide bitmiştir...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 kişi bile yok ~ 11 yıl önce
resimlere bakıyorum işten atılan 305 kişi bile gelmemişki arkada 100 kişi ancak var, sağdan soldan ne idiğü belirsiz komünistleri getirmişler akıllarınca grev yapıyolar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 11 yıl önce
evet ya tıplere bak hızaya gel hahha

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000