20 Mayıs 2010, Perşembe 16:57:41

AYÇİN: "BİZ HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ"

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, bugün aldıkları grev kararı hakkında AirportHaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
  • Baskan; Çok dogru konusuyorsun,dogru söze ne denir.Ancak acıklamadıgın bir sey var.At kim?it kim?Bana göre sen ömrünün hic bir döneminde at olamadında.Gerisinide anla artık.
  • yüre be pos kim tutar seni?????
  • birleşin yabancılarıda atalım şirketden birbirinizi yemeyin beyler babanızın malınımı bölüşemiyonuz anlamadım gitti
  • evet sektörde en çok maaşı bizler alıyoruz. ama en çok da bizler çalışıyoruz. en kaliteli şirkette bizler çalışıyoruz. en kaliteli personel bizde. o yüzden biz bu maaşı sonuna kadar hakediyoruz. aldığımız maaşlarda çok abartı değil bence kabin ekibi ortalama 3000 kazanıyor. birçok özel şirketteki de harcırahıyla duty free ile bunu yakalıyor zaten
  • öyle ben şu kadar alıyorum demekle neyi kasttettiğini anlamak çok ilginç yok ben bu kadar kazanıyorum siz ne kadar kazanıyorsun şuraya bak bundan önceki senelerde teknik daha çok kazanırken şimdi kabin alabilir fakat sultanlığın bittiği gibi bunlarda biterse o zaman ben ne yazdım dersin.bir gün zaten biticek bu devir bak bakalım neye mahkuüm olucaksın öle ciks ayatı yaşayabilecekmisin şimdik her şey güzel yap servetini yaşa hayatını.cevap verdiğim için üzgünüm kendi adıma o parayı hak edebilcek kadar ne yapıyorsun kendine sor.
  • T H Y ve üste zam istiyorlar..... başka söze gerek yok.......
  • Haberde gordugum sendika baskanini hic tanimam.Cok fazla ucan bir THY yolcusu olarak uzuntuyle haberi okudum.Bu baskan elit egitimli ve gercekten ust duzeyde olarak degerlendirdigim THY personeline hic yakismiyor.Kilik, kiyafet ,uslup hic birisi oalacak sey degil pazarda bezirgan gibi.Bu duzeydeki bir sendika AGASI'nın pesinden bu elit personel nasil gider anlasilir gibi degil.Yine grev yapilacaksa yapilsin ama bu seviyesizligi temsilcinizin yapmasina izin vermeyin. Size yazik baskasina degil.
  • Arkadaşlar sendika temsilcisine ,işçinin haklarını korumaya çalışan insana, böyle rahat laflar atan insanlar hem patronların adamıdır hem zaten şu andada haketmediği konumda olan insanlardır. Bu insanların avantaları vardır ve bu devam etsin diye yönetimini ölesiye desteklemektedirler. Özel havayolu çalışanlarınında thy çalışanlarınında esas ortak sıkıntısı zaten bunun gibi insanlardır. Özelden bakanların thy çok rahat gibi yorumlar yapmasını sağlayan insanlardır. Hem özelde çalışmış hem thy de çalışan birisi olarak thyde çalışmayan insanlar yüzünden yönetimin adamı partilerin insanları yüzünden hergeçen gün sırtıma daha çok yük bindiğini rahatlıkla söyleyebilirim, thy çalışanlarının birleşip aralarından böyle insanları ayıklaması gerekiyor
  • İşçilerin birbirinin maaşını çekememesi kadar kötü birşey yok arkadaşlar.Biz bu parayı thy çalışanları olarak hakediyoruz özel havayolları çalışanlarıda bizim kadar bu parayı hakediyor. Eğer havayollarının çalışanları birleşmesi nedemek biliyormusunuz. Muazzam bir güç ve bu gücün farkına varamıyoruz birbirimizle uğraşmaktan.Esas burda konuşulması gereken hergün bizim ekmeğimizden keserek bu şirketlerin özeli devleti hiç farketmez hepsine emek verenlerin hayatlarını zorlaştırarak kendi ceplerini dolduran insanlar. Bu şirketlerde bir müdür bir başkan nekadar maaş alıyor bu adamlar bu paraları hakediyolarlar mı kimlerin sayesinde gelmişler esas bunlar konuşulmalı.Bu ensanların ne gibi varlıkları oluşmuş şirket sayesinde bunlar bilinmeli.
  • ABARTMAYIN KISKANMAYIN ATIP TUTMAYIN. THY DÜNYA MARKASIDIR. BİZ THY Lİ OLMAYI SEVİYORUZ. BURADA ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUZ. HERŞEY PARA DEĞİL PARA ÖNEMLİ AMA HERŞEY DEĞİL. AYRICA THY DE ÇAIŞANLARIN CVLERİNE BİR BAKIN. HERKES ÜNİVERSİTE BİTİRMİŞTİR BİR ÇOĞU MASTER DOKTORA YAPAR

Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Hava İş Genel Merkezi'nde AirportHaber ve Airport TV'ye açıklamalarda bulundu. 

Ayçin, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve grev kararı alındı bundan sonraki süreç hakkında düşünceleriniz neler?” sorusuna;
“Yarından itibaren 60 günlük süreç başlayacak bu süreç içerisinde karşı taraf ile yapılacak görüşmeler bu güne kadar yapılacak pazarlıkların devamı olacak. Gelişme olmazsa, 60 gün sona ermeden bu süreçte herhangi bir gün içerisinde 6 gün öncesinde işverene grev uygulama tarihini vererek greve gideceğiz. Bunun anlamı şudur eğer böyle bir karar alınır uygulanırsa THY Anonim Ortaklığı'nda çalışan arkadaşlarımız görevlerini bırakarak iş durduracaklardır.” diyerek 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamayacak durumlar daha erken meydana gelirse bu süreçte istedikleri zaman grev yapabileceklerini belirtti.

Grevin, THY Teknik A.Ş’ yi kapsayacak mı? sorusuna Ayçin “Hayır. Bu sadece THY A.O'yu kapsıyor. THY Teknik A.Ş daha önceden bir itiraz yapılmıştı. Onun sonuçlanmasının ardından işleme çoğunluk tespiti ile ilgili yetkimize itiraz ettik. Onla ilgili mahkeme devam ediyor. Orada bizim yapacağımız sözleşme THY A.O kapsayacak bu da yaklaşık 10.000 kişi civarındadır. THY Teknik A.Ş ayrı bir işverenlik orada da yaklaşık 2500 üyemiz bulunuyor. Orada ki mahkeme süreci sona erip mahkemedeki yetki pürüzü giderildikten sonra orada da bu süreci başlatacağız. Bunların ardından oradaki arkadaşlarımız toplu sözleşme şartlarından yararlanabilecekler.” diye konuştu.

Ayçin, Bakanlar Kurulu grevi 3 ay erteleme hakkı var THY’de özel sektörde yer alıyor. Sizce bu grevi erteleme söz konusu olabilir mi? sorusuna;
“Yasada şöyle diyor “1- Alınan bir kararın ertelenmesi için ülke genelinde genel sağlık açısından tehdit eden şartları taşıması gerekir 2- Ülkenin milli birlik ve beraberliğini bozacak şartların meydana gelmesi gerek” yani Bakanlar Kurulu’nun şöyle bir yetkisi yok “ Ben bu grevin yapılmasını istemiyorum. Grevi erteliyorum. Böyle bir yetkisi yok sadece yasada grevi hangi şartlarda alınıp ve uygulanacağı belli maddelere bağlanmıştır. Böyle bir durum meydana gelir ise bizde Danıştay’a bu kararın bozulması amacıyla başvuruda bulunuruz.” diyerek gözdağı verdi.

THY A.O'nun yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Ayçin " İstedikleri yere sponsor olsunlar. Sonuçta hizmet satıyorlar. Fakat krizden en az etkilenen hatta Avrupa'da yaşanan büyük krizde bile kasasında en çok nakit para bulunan 8 şirketten biri olan THY A.O ona buna sponsor olmak için milyar dolar harcarken, THY'yi oralara taşıyan büyümesinde emeği olan insanların haklarını da yemektedir. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Fazlasında gözümüz yok" diye konuştu.

Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında neler söyledi? Grev kararı neden Türk Hava Yolları’nın kuruluş yıldönümüne denk getirildi?  Uzlaşma sağlanacağına inanıyor mu? At izi ile it izi birbirine karıştı sözüyle anlatmak istediği ne? 
 
Ayçin’in çok özel açıklamaları bu akşam saat 20.00’de Airport TV Ana Haber’de ekranlarınızda olacak. Airport TV Ana Haber’i kaçırmayın!



©AirportHaber

 

AYÇİN: "BİZ HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 14 yıl önce
Baskan; Çok dogru konusuyorsun,dogru söze ne denir.Ancak acıklamadıgın bir sey var.At kim?it kim?Bana göre sen ömrünün hic bir döneminde at olamadında.Gerisinide anla artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yüre be pos kim tutar seni?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birleşin yabancılarıda atalım şirketden birbirinizi yemeyin beyler babanızın malınımı bölüşemiyonuz anlamadım gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet sektörde en çok maaşı bizler alıyoruz. ama en çok da bizler çalışıyoruz. en kaliteli şirkette bizler çalışıyoruz. en kaliteli personel bizde. o yüzden biz bu maaşı sonuna kadar hakediyoruz. aldığımız maaşlarda çok abartı değil bence kabin ekibi ortalama 3000 kazanıyor. birçok özel şirketteki de harcırahıyla duty free ile bunu yakalıyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
öyle ben şu kadar alıyorum demekle neyi kasttettiğini anlamak çok ilginç yok ben bu kadar kazanıyorum siz ne kadar kazanıyorsun şuraya bak bundan önceki senelerde teknik daha çok kazanırken şimdi kabin alabilir fakat sultanlığın bittiği gibi bunlarda biterse o zaman ben ne yazdım dersin.bir gün zaten biticek bu devir bak bakalım neye mahkuüm olucaksın öle ciks ayatı yaşayabilecekmisin şimdik her şey güzel yap servetini yaşa hayatını.cevap verdiğim için üzgünüm kendi adıma o parayı hak edebilcek kadar ne yapıyorsun kendine sor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
T H Y ve üste zam istiyorlar..... başka söze gerek yok.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberde gordugum sendika baskanini hic tanimam.Cok fazla ucan bir THY yolcusu olarak uzuntuyle haberi okudum.Bu baskan elit egitimli ve gercekten ust duzeyde olarak degerlendirdigim THY personeline hic yakismiyor.Kilik, kiyafet ,uslup hic birisi oalacak sey degil pazarda bezirgan gibi.Bu duzeydeki bir sendika AGASI'nın pesinden bu elit personel nasil gider anlasilir gibi degil.Yine grev yapilacaksa yapilsin ama bu seviyesizligi temsilcinizin yapmasina izin vermeyin. Size yazik baskasina degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar sendika temsilcisine ,işçinin haklarını korumaya çalışan insana, böyle rahat laflar atan insanlar hem patronların adamıdır hem zaten şu andada haketmediği konumda olan insanlardır. Bu insanların avantaları vardır ve bu devam etsin diye yönetimini ölesiye desteklemektedirler. Özel havayolu çalışanlarınında thy çalışanlarınında esas ortak sıkıntısı zaten bunun gibi insanlardır. Özelden bakanların thy çok rahat gibi yorumlar yapmasını sağlayan insanlardır. Hem özelde çalışmış hem thy de çalışan birisi olarak thyde çalışmayan insanlar yüzünden yönetimin adamı partilerin insanları yüzünden hergeçen gün sırtıma daha çok yük bindiğini rahatlıkla söyleyebilirim, thy çalışanlarının birleşip aralarından böyle insanları ayıklaması gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşçilerin birbirinin maaşını çekememesi kadar kötü birşey yok arkadaşlar.Biz bu parayı thy çalışanları olarak hakediyoruz özel havayolları çalışanlarıda bizim kadar bu parayı hakediyor. Eğer havayollarının çalışanları birleşmesi nedemek biliyormusunuz. Muazzam bir güç ve bu gücün farkına varamıyoruz birbirimizle uğraşmaktan.Esas burda konuşulması gereken hergün bizim ekmeğimizden keserek bu şirketlerin özeli devleti hiç farketmez hepsine emek verenlerin hayatlarını zorlaştırarak kendi ceplerini dolduran insanlar. Bu şirketlerde bir müdür bir başkan nekadar maaş alıyor bu adamlar bu paraları hakediyolarlar mı kimlerin sayesinde gelmişler esas bunlar konuşulmalı.Bu ensanların ne gibi varlıkları oluşmuş şirket sayesinde bunlar bilinmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABARTMAYIN KISKANMAYIN ATIP TUTMAYIN. THY DÜNYA MARKASIDIR. BİZ THY Lİ OLMAYI SEVİYORUZ. BURADA ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUZ. HERŞEY PARA DEĞİL PARA ÖNEMLİ AMA HERŞEY DEĞİL. AYRICA THY DE ÇAIŞANLARIN CVLERİNE BİR BAKIN. HERKES ÜNİVERSİTE BİTİRMİŞTİR BİR ÇOĞU MASTER DOKTORA YAPAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000